• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. nhilalkoc
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    N
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 23
    • En İyi 5
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

nhilalkoc

@nhilalkoc

5
    İtibar
    172
    Profil Görüntülemeleri
    23
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Nashville

nhilalkoc Takip etme Takip Et

nhilalkoc tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

@crazycells Green Card ve J1 visa "2 years rule" waiver içinde söyledi:

@nhilalkoc Green Card ve J1 visa "2 years rule" waiver içinde söyledi:

Ben su an j1 olarak Amerika'dayim ve kyk ya borcum var. Su an bu islem icin basvurursam bu kurali kaldirmazlar degil mi (hala borcum oldugu icin)?

hala borcunuz varsa "no objection" alamazsiniz maalesef. Fakat borcunuzu baskasinin ustune aktararak (anne/babaniz gidip kendi ustune alabilir) no objection'i alabiliyorsunuz. Washington'daki konsolosluk zaten alamadiginizda sizi bilgilendiriyor, siz de disislerine ulasip hangi belgede sorun ciktigini ogrenebiliyorsunuz ama bu telefonlara ulasmak, birilerinden bilgi almak vs. oldukca sancili bir donem, o nedenle once borclarinizi kapatin ya da baskasinin ustune aldirin ve waiver surecinizi ondan sonra baslatin.

Cevapladiginiz icin cok tesekkurler. Borcu baskasi ustune aldirma kismini bilmiyordum. Tekrar tesekkurler.

Öğrenim Vizeleri (F/M ve J) içinde yayımlandı
      N
      nhilalkoc

@merveyağmur, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

@nhilalkoc Bu zarflari ayri belge olarak düşünüp paketin içine dahil etmelisiniz. Zarflar içleri boş gönderilmeli mantıken.

Tesekkurler

N
      nhilalkoc

Arkadaşlar, ayın 31'inde mail atmıştım.1'inde favorable recommendation gelmiş. Mail atıp takip atmak gerekiyor.Ben bunu anladım.

N
      nhilalkoc

@kubra9537 [email protected] adres budur 🙂

N
      nhilalkoc

@gastroNot Uscis bir hafta 10 gün içerisinde onaylamıştı. Ama kargo vs derken official kağıdın gelmesi nerdeyse 2 hafta diyebiliriz.

N
      nhilalkoc

nhilalkoc tarafından gönderilen son iletiler

@gastroNot Uscis bir hafta 10 gün içerisinde onaylamıştı. Ama kargo vs derken official kağıdın gelmesi nerdeyse 2 hafta diyebiliriz.

N
      nhilalkoc

@kubra9537 Mail attınız mı ? Ben şunu anladım herhangi bir aksiyon almayınca bazen hiçbir şey yapmıyorlar. Ben mail attım 2 gün sonra favorable recommdation a dönmüştü. Attığım mail template olarak yorumlarda var. Avukat vs ne diyor?

N
      nhilalkoc

@kubra9537 [email protected] adres budur 🙂

N
      nhilalkoc
    • RE: ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@researchescholar Sizin dosya nereden ilerliyor? Mesela avukat benim arkadaşımın dosyasını Uscis Chicago'ya göndermişti ki kendisi Texas'da. Anladık ki FL ve TX çok yoğun olduğu için dosyayı Chicago'dan içeri vermiş.

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      N
      nhilalkoc

@sezerrenderr rica ederim, güzel haberlerinizi bekliyoruz

N
      nhilalkoc

To whom it may concern,

I am, (Kendi adınız), writing this letter to request a waiver of the two-year home residency requirement under section 212(e) of the Immigration and Nationality Act for my J-1 visa status. I am presently in the United States as a J-1 non-immigrant exchange visitor and I am seeking a waiver of the two-year foreign residency requirement.

While experiencing my traineeship program at (Çalıştığınız yer) , I met my spouse (Eşiniz adı). My spouse is a U.S. citizen and has been employed as a (Job Title) for (çalıştığı süre) years at (çalıştığı yer). We got married on (evlilik tarihiniz) and our marriage has brought us great happiness and stability and we cannot imagine being separated from each other.

I respectfully request that the Waiver Review Division grant me a waiver of the two-year foreign residency requirement to start the immigration process with USCIS. I have attached proof of our marriage, including our marriage certificate.

I would like to kindly inform you that the Turkish Embassy has sent “No Objection Letter” on (gönderilen tarih) and my traineeship ends on (bitiş tarihi) as a J-1 non-immigrant exchange visitor.

Case Number:

Applicant Name:

Applicant DOB:

Applicant POB: TURKEY

Waiver Basis: No Objection

You may find an attached copy of NOL for your review.

Thank you for your time and consideration. I look forward to hearing back from you soon.

Sincerely,

@sezerrenderr Siz kendinize göre cümleleri düzenleyebilirsiniz.
      Mail Konu kısmı büyük harflerle ;
      Case numaranız,Soyisim,Ad,Doğum Tarihi,POB:TURKEY,NO OBJECTION şeklinde olacak.

Bana bu bilgileri bize sağlamanız gereksiz diye dönüş yaptılar. Sonra yüksek volume var diye de iliştirmişler. Ama görüldüğü üzere de etkili oldu. Evlilik sertifikasını da eklemeyi unutmayın. Umarım hemen sizinki de hallolur.

N
      nhilalkoc

@sezerrenderr 6163e8f6-2b03-46ec-bf8a-f834393b4b96-image.png

Sezer Bey, ben ayın 31'inde mail gönderdim. Ayrıca evlilik belgemi de iliştirdim. Maile aynı gün geri dönüş yaptlar. Ertesi gün recommended e döndü. İsterseniz sizde benim gibi yapın. Mail template paylaşabilirim.

N
      nhilalkoc

Arkadaşlar, ayın 31'inde mail atmıştım.1'inde favorable recommendation gelmiş. Mail atıp takip atmak gerekiyor.Ben bunu anladım.

N
      nhilalkoc

image.png

Ben dün o adrese mail attım. Mailde J1 sırasında evlendiğimi de belirttim. Marriage license'ı da gönderdim.Bana 5 dakika içinde dönüş yaptılar. Bunu belirtmemin gerekli olmadğını, volume olduğunu ve beklenenden uzun bir süreç alabildiğini yazmışlar. Ama evlilik belgemi de sisteme yüklemişler. Bunu nasıl değerlendirmek gerekir?

N
      nhilalkoc
    • RE: ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@jackjones evet bizde saglik raporu, evlilik bellgesi, saglik raporu, fotograflar, ortak banka hesabi,kira sozlesmesi her seyi beraber gonderdik

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      N
      nhilalkoc