• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Ballistix
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    B
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 2
    • Konu 2
    • İleti 71
    • En İyi 26
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 0

Ballistix

@Ballistix

36
    İtibar
    178
    Profil Görüntülemeleri
    71
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Ballistix Takip etme Takip Et

Ballistix tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2024 Sohbet Odası

Ben saymayı bıraktım. Hatta şunu söyleyim, çıkma ihtimali çok düşük, hele ki ülke ekonomisini ve beyin göçünü düşününce, pasaport zorunluluğu kaldırınca şans %1 varsa çok çok iyi.

Kendimi çıkmayacak zaten, denedik işte, çıkmazsa 1 sene daha deneriz, yine çıkmazsa F1 vizesine ya da kanadaya bakarız diye kendimi ikna ettim.

Bu ikna süreci biraz zor oldu ama arkadaşlara tavsiyem psikolojiniz için unutun, unutmayı deneyin.

Çünkü Mayıs ayına kadar her geçen güne bir anlam yüklemek, loto sonucu olumsuz olduğunda yüklenen anlam kadar üzücü olacaktır.

Bu süreci bir kazanım olarak değerlendiriyorum.

ABD hakkında onlarca video izledim, içerik okudum. Genel bir kültüre sahip oldum. Bu forumda insanlarla tanıştım, çok mutlu oldum. Sürecin benim için en büyük artısı edindiğim bilgilerdir, bu foruma üye olup insanlarla kaynaşmaktır.

Umarım hepimize çıkar, çıkmazsa da canımız sağolsun.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      B
      Ballistix

Buradaki arkadaslari tekrar uyariyorum. Bazi kisiler duzenli olarak kendini kaptirmis vaziyette. %99 kaybetme ihtimali olan birsey icin bu kadar baglanmak uzucu olacak.

Lutfen dikkat edelim kendimize arkadaslar. Zaten bu sartlar altinda cok saglam psikolojiye sahip oldugumuz soylenemez. Bu kadar umut baglayip yikilmak, oldukca kotu gunler gecirmemize sebep olabilir.

Hevesli ve umutlu olalim ama bunu kalbimizle yapalim… Hepimizin ruhsal dengesi icin sart. 🙂

B
      Ballistix
    • RE: EB-3 Vizesi Hakkında - İş Garantili?

@Programmer
      Ben de farkindayim risklerin ve tehlikelerin. Valla bilmiyorum ya ne olacak boyle. Dile abanip yuksek lisans icin gitmek daha mantikli bir fikir gibi gorunuyor.

Yasim pek genc sayilmaz neredeyse yolu yarilamak uzereyiz. Sagolun yine de.

Tesekkurler.

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      B
      Ballistix
    • RE: Texas, Austin

Merhaba. Ben bilgisayar mühendisiyim ve eşim psikolog. Çocuğumuz yok.

Benim biraz fazla ve detaycı sorum olacak. Bu yüzden affınıza sığınıyorum. 🙂

1. Sıfırdan başlangıç için Austin sizce uygun mu?

2. 50.000USD göç için yeterli mi? Şu açıdan soruyorum. En azından 18 ay (1.5 yıl) bu para ile hiç çalışmasak bile ayakta kalabilir miyiz?

3. Çocuğumuz olursa, kreş çağlarından itibaren iyi okullarda eğitim görmesini istiyoruz haliyle. Bunun için Austin’de en uygun bölge neresidir?

4. Suç oranı. Kısaca güvenli bir şekilde yaşamak istiyoruz. Yine bunun için okul da göz önünde bulundurulduğunda en iyi bölge neresidir?

5. Kendi mesleğimizi icra edene kadar; uber, lyft, yemek dağıtma vb. işlerle hayatımızı devam ettirebilir miyiz? (Ev kirası - mutfak masrafları vs). Austin’de uzmanlık gerektirmeyen işlerde ortalama saatlik ücret ne kadar?

6. Kültürlü bir barınma alanı arayışımız var. En başta müstakil bir eve yerleşmek istemiyoruz. 3000-3500 dolar kira vermek şuan için doğru değil farkındayız. Bu yüzden bir sitede & apartmanda yaşama yoluna gidiyoruz. Fakat şöyle bir soru işareti var aklımızda: Oturduğumuz sitede böcek olmasın, komşular kurallara uysun. Maalesef ben Türkiye’de komşuların birbirine saygı göstermemesinden şikayetçiyim. Geç saatlerde ses yapmak, binada sigara içmek vb vb toplu şekilde yaşanan alanlarda saçma sapan davranış gösteren insanlardan gerçekten inanılmaz yorulduk. Güvenli, temiz, kuralları olan, insanlarının düzgün ve eğitimli olduğu bir site bulmak mümkün olur mu?

Sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim.
      Aynı şekilde cevap yazacak dostlara da ayrıca teşekkür ederim.

Saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum…

Texas içinde yayımlandı
      B
      Ballistix

@Simge-Kutlu Simge Hanım umut kötü huylu bir tümördür. Bir süreç tamamlandığında hissettiğiniz duygular, sürece yüklediğiniz anlam ile doğru orantılıdır.

5 ay boyunca anlattığınız gibi bir hayat yaşamak ızdıraptan başka bir şey değildir. İnsan bakış açısını farklı yönlere kaydırmalı. Aynı odak noktasına bakıp kaldığınızda, odak noktası dışındaki yaşamdan mahrum kalırız.

Bu hızlı giden bir otomobil ile seyahat etmeye benzer. Siz ön camdan yola bakarsınız ama sağınızdan ve solunuzdan akıp gidenleri göremezsiniz, çünkü çok hızlıdır.

Şu modu tavsiye ediyorum herkese:
      Başvurduk, çıkarsa gideriz işte. Çıkmazsa da başka yolunu buluruz.

🙂

B
      Ballistix
    • RE: Texas, Austin

@Programmer
      Kıymetli yanitiniz icin cok tesekkur ederiz.

Texas içinde yayımlandı
      B
      Ballistix
    • RE: Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?

@ayvalik10 bu sene fotoğrafçıya para vermeyeceğim evde çekeceğim. Cimrilikten değil de umutsuzluktan

Greencard Loto Başvurusu Soruları içinde yayımlandı
      B
      Ballistix
    • RE: EB-3 Vizesi Hakkında - İş Garantili?

@vermaynen Bunları öğrendiğimde foruma yazacağım.

B
      Ballistix
    • RE: Göçmen vize için yapılan sağlık muayenesi hakkında sorular

@crazycells, içinde söyledi: Göçmen vize için yapılan sağlık muayenesi hakkında sorular

@bildik, içinde söyledi: Göçmen vize için yapılan sağlık muayenesi hakkında sorular

Merhaba arkadaşlar bu ilk mesajım , siteyi çok inceledim ama bulamadım konuyu anlatayım.
      Ben yaklaşık bir yıl önce kalp kapakçığı ameliyatı oldum, yaşım 45 (mitral kapak değişti). daha sonra ritim bozukluğu oluştu ve kalp pili (pacemaker) takıldı. Şu anda günde 5 adet farklı ilaç kullanıyorum. [ (warfmadin kan sulandırıcı) , (saneloc kalp ritmi) , (exforge yüksek tansiyon) , (ecopirin kan sulandırıcı) , (panto mide koruyucu)] Şu anda sağlığım gayet yerinde ve aktif olarak çalışıyorum, tek sıkıntım yeşilllik yani salata yemem yasak haricinde sağlıklı bir insandan farkım yok.
      soru 1 : Muayene de doktor bunlar için benden rapor istiyormu ? soru 2: olduğum ameliyat veya kullandığım ilaçlar green kart için engel teşkil edermi ,eğer sorun olur derseniz hiç başvurup birilerinin hakkına girmeyeyim. soru :3 hasbel kader çıktı ve gittik bu ilaçları götürmeme izin veriyorlarmı en azında bir kaç aylık . Orada düzen kurup temin edebilmem için.
      Cevap verme şansınız olur ise çok mutlu olurum teşekkür ederim.

bu ilaclarin ve ameliyatlarin belgelerini yaninizda bulundurun.

Bunlarin hicbiri Green Card surecini etkileyecek seyler degil, gecmis olsun.

O halde 12 yıl önce kanser tedavisi görmüş olmak sorun değil. Sevindim

B
      Ballistix
    • EB-3 Vizesi Hakkında - İş Garantili?

Merhaba değerli forum üyeleri, fazla laf kalabalığı yapmadan direkt linki bırakıp sormak istiyorum:

Ben Burçak Doğan  /  Şub 21

İş Garantili ABD Göçmenlik Programı - EB3 Vizesi ile Yeşil Kart (2026 Şubat Güncellemesi)

İş Garantili ABD Göçmenlik Programı - EB3 Vizesi ile Yeşil Kart (2026 Şubat Güncellemesi)

İş garantili Amerika Birleşik Devletleri Göçmenlik Programı EB3. Kolay katılım şartları, tum aile için YEŞİL KART.

Böyle bir durum var. Burçak Bey’i Kanada araştırması yapanlar tanır heralde. Güvenilir birisi olduğunu düşünüyorum. Linkteki firma da kendilerine ait.

Yukarıdaki linkteki sistemle gitmek güvenli mi? Benim için elzem olan budur çünkü bu konuda forumdaki söylenecek şeyler çok önemli.

Evimizi satıp bu yola girmeyi planlıyoruz.

Teşekkürler.

B
      Ballistix

Ballistix tarafından gönderilen son iletiler

• RE: DV2025 Sohbet Odası

@ayvalik10 hocam sizde anksiyete mi var? Genel olarak herkese bir laf sokma çabasındasınız görüyorum da.

Ben zaten kesin birşey olmadığını düşünüp, forumu ve üyelerini güvenilir kaynak olarak nitelendirdiğim için gelip buraya sordum.

Gerçekten davranışlarınıza anlam veremiyorum. Report.

B
      Ballistix

Arkadaşlar selam,

DV2025, Türkiye’den son başvuru mu acaba? İş yerinde bir arkadaşım bundan sonra Türkiye’den başvuruların kapanacağını söyledi ama ne kadar doğru bilemedim.

B
      Ballistix

@userman, içinde söyledi: Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?

Fotoğrafçıya gittim ama arka planı bilgisayardan beyaz yapacağını söyledi ben de kabul etmedim.

Arkaplanı Photoshoptan beyazlatılan fotoğrafla Green Card kazananlar oldu mu?

Msmdkdmdndmdjksmsmsndd

B
      Ballistix

@ayvalik10 dvlottery photo tool'a atınca fotoğraf zaten 600x600 piksel kırpmaya gerek yok dedi. bi tane site vardı adını unuttum işte çene ve göz şeridin içinde mi kontrolü yapıyor oraya attım orada da sorun çıkmadı.

B
      Ballistix

@ayvalik10 Bugün yaptım ne oldu ki

B
      Ballistix

@Ballistix, içinde söyledi: Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?

@ayvalik10 bu sene fotoğrafçıya para vermeyeceğim evde çekeceğim. Cimrilikten değil de umutsuzluktan

Gene dayanamayıp hem eşim için hem de kendim için fotoğrafçıda çektirdim. Bu sefer işi bilen birisiydi tek seferde 600x600 piksel ayarlanmış şekilde gönderdi. Yine verdik 300 lira. Helali hoş olsun. Hayırlısı olsun herkese bol şans.

B
      Ballistix

B
      Ballistix

@ayvalik10 hocam arka plan beyaz olmak zorunda mı? Hafif krem, hafif gri ne olur? Resmi sitede arka plan gri mesela

B
      Ballistix

1 yıl sonra herkese tekrardan merhaba.
      Arkadaşlar fotoğrafçıların bir çoğu biyometrik vs yanlış çekim yapıyor.

Bu sene evde çekilmeyi planlıyorum. Krem rengine benzer bir arkaplan (duvar) sorun yaratır mı?

B
      Ballistix
    • Almanya'dan Amerika'ya Vize Almak

Merhaba, malumunuz Türkiye'de vize alma işlemleri oldukça zor. Alman vatandaşı olmadan, Almanya'da 6 aydan uzun süredir yaşayan birisi turist vizesi ya da dil okulu & yüksek lisans statüsüyle vize alabilir mi?

Kısaca, Almanya olmasının bir artısı olur mu?

Teşekkürler.

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      B
      Ballistix