• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. phoenixsuns
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    P
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 18
    • En İyi 2
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

phoenixsuns

@phoenixsuns

2
    İtibar
    36
    Profil Görüntülemeleri
    18
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

phoenixsuns Takip etme Takip Et

phoenixsuns tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: I-130 formu ile ilgili sorular

@ozgur75 merhaba. Tebrik ederim. Bildigim kadariyla bundan sonra NVC 'ye gececek dosyaniz. Ulusal Vize Merkezi. Onlar da sizin case'e review yapip sizden affidavit of support belgelerini, tax formlarini isteyecekler. Submit ettikten sonra , en son dosyaniz konsolosluga geciyor ve bilgilendiriliyorsunuz, konsolosluk gorusmesi oncesinde doktor muayenesi oluyor ve ondan sonra konsolosluga gidiliyor diye biliyorum. Ankara esinizin vizesini bastiktan sonra da 6 icerisinde ABD ye girmeniz gerekli.surec asagi yukari boyle ilerliyor. 1 yila kadar erteleme talebinizi gecerli sebepleriyle iletmeniz gerekebilir. Insallah istediginiz gibi olur hersey.

Ben de ABD vatandasiyim, gecen yil TR de evlenip esime basvurmustum agustos 2023 te. Hala " case is being actively reviewed by USCIS" diyor. Bugun sabah kontrol ettigimde ise "estimated time for a decision: 8 months" yaziyor. Nasil olacak bilmiyorum. Forumda bu sekilde olup bekleyenler var mi?

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      P
      phoenixsuns
    • RE: DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?

@crazycells yeni bir form doldurdum 🙂
      cok tesekkur ederim !

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      P
      phoenixsuns

phoenixsuns tarafından gönderilen son iletiler

• RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Arkadaslar merhaba,

Ir-1 ve cr-1 vizesi hakkinda ;
      Konsolosluktaki gorusmemizde vizemiz onaylandi. Cr-1 vizesini aldik. Evliligi 2 yildan az olanlara verilen bir vize turuymus bu. Abd ye girdikten sonra koşulu kaldırmak gerekiyor. Ve 2 yilin dolmasina 3 ay kala uscis i bilgilendirmek gerekiyormus. Biz haziran 2023 te evlendik.2 ay sonra evleneli 2 yil olmus olacak. Uscis i simdi bilgilendirmeli miyiz?
      Abd ye henuz seyahat plani yapmadik. Ulkeye girdikten sonra green kart ve ssn, orada guncel adres belirtildikten sonra o adrese gonderiliyormus.
      Green kartimiz bu durumda kosullu green kart mi verilecek bilen var midir?
      Gorusme deneyimleriyle ilgili sorusu olanlari cevaplayabiliriz. Herkese bol sans!

P
      phoenixsuns

@gizz Hayir. Expedite Request, I-130 formunuzu "hizlandirma talebi" oluyor.
      Bunun sartlari bulunuyor, Uscis in sitesinden maddelere bakabilirsiniz.
      Kriterleri karsilayan bir durumunuz varsa, cok daha kisa surede I-130 formunuzu isleme aliyorlar.

P
      phoenixsuns

@gizz basvurmayi dusunmustuk ama yapmadik. I-130'u (Petition for Alien Relative) ne zaman doldurmustunuz ? Bu siralar yaklasik 15.5 ay suruyor sonuclanmasi. I-130 formunuzu submit edeli cok olmadiysa k-3 e de basvurabilirsiniz. Yaparsaniz, hangi case'in sirasi once gelirse digeri iptal oluyor.Yani k-3 u doldurdunuz - once k3 onaylandi, I-130 iptal oluyor. Bu durumda esiniz nisanlilik vizesiyle abd ye giris yapacak ve abd'de evlenmeniz gerekiyor. (nisanlilik vizesi prosedurleri isleyecek) Gocmenlik bu durumu " aile uyelerinin ayri gecirdigi zamanlari kisaltmak icin" yururluge almis ancak yine gocmenligin aciklamasina gore, artik bu duruma cok gerek gorulmuyormus, hali hazirda dosyalar seri ilerliyormus (15.5 ay !) k-3 e basvuru yaparsaniz sistem sizden I-130 formunuzun case/receipt number ini istiyor. Bildigim kadariyla o formun bir ucreti de yok. Bol sans !

P
      phoenixsuns
    • RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@kadargo tesekkur ederim onu yuklemistik beklemedeyiz

P
      phoenixsuns

@Alfa-Centauri bugun icin gocmenligin sayfasinda yazan, vatandas olanlarin eslerine yaptigi case'lerin processing time'lari 15.5 ay. bizim dosyamiz toplam 14 ay surdu onaylanmasi, su an NVC processing' ini bekliyoruz.
      abd de yasayan esiniz Expedite Request yapabilir (sartlari var, sagliyorsaniz hizlandirabiliyorlar) . Sabirla beklemeye devam, bol sans!

P
      phoenixsuns

@dreamyy tesekkur ederim cevabiniza. Ayni seyi yapip yeniden gonderdik bekliyoruz 🙂

P
      phoenixsuns

Merhaba,

gecen hafta Nvc'ye tum belgeleri submit etmistik, bugun gelen NVC den bildirimi :
      Beneficiary'den istenen Evlilik Belgesi icin, "invalid doc" yazip reddettiler, dogru belgeyi gonderin demisler. Biz bu belgeyi edevlet uzerinden (formul B - cok dilli evlenme belgesi) olarak yuklemistik. (daha once gocmenlik icin de ayni belgeyi kullanmistik ve kabul edilmisti)
      Forumda bu sekilde bi durumu deneyimleyen oldu mu ?
      tesekkurler!

P
      phoenixsuns

merhaba!
      gocmenlik i-130 formumuzu onaylandi, bilgi vermek acisindan toplamda 14.5 ay surdu. NVC den email aldik , "notice of immigrant visa case creation" notuyla. Nasil account olusturulacagi, hangi belgeler istendigi tek tek aciklanmis. Belgeleri en kisa zamanda toplayip submit edecegiz. Email her ikimize de gonderilmis, esimden istenen belgeler mevcut. ama bu islemleri TR deki spouse (beneficiary) yapiyor degil mi? Nvc abd deki kisiden (petitioner) affidavit of support ve diger finansal belgeler sunmasini istiyor diye okumustum baska bir baslikta. Bu durumda Abd'deki spouse(petitioner), emaildeki talimatlari izleyip ceac'dan tum islemleri kendisi yapabilir mi? Email TR deki spouse'a yazilmis.
      Nasil bir yol izlemeliyiz? @crazycells
      Cok tesekkurler

P
      phoenixsuns

@Gökhan-Aslan Uscis account sayfanizdaki bekleme suresi cok degisken.13-15.5 months yaziyor bu gunlerde. Ben de i-130 formunu doldurdum bugun itibariyle 14 ay oluyor, bekliyoruz.
      Bol sanslar.

P
      phoenixsuns
    • RE: ABD Vatandaşı ve Göçmen yakınlarının B1/B2 vize başvuruları

@gufan selamlar. Ben de siz gibi vatandas olduktan sonra anne ve babam icin vize basvurusu yapmistim, bu yil mayis ayinda gorusmeleri vardi ve vizelerini aldilar.
      Basvuru formunu onlar icin doldururken "seyahatinizi kim karsilayacak" sorusuna "kendileri-yani ailem" diye isaretlemistim, bir sorun olmadi, hatta oyle bir soru bile sormamislar. Sorduklari sey:
      -niye gitmek istiyorsunuz
      -cocugumuz orada ziyaret edecegiz
      -ne is yapiyorsunuz
      -emekliyiz

Gorusme bu kadar.
      Cevremde genel olarak aile buyuklerinin girdigi vizeleri onayliyorlar. Umarim sizin de oyle olur👋🏻

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      P
      phoenixsuns