@Çağla-Karal merhaba benim yuksek lisans diplomam yoktu. Orjinal transkript ve gecici mezuniyet belgemi goturdum. Ayrica e devletten de diploma ciktisini almistim ama mulakatta sorun oldu. Gorevli diploma yerine kabul edemeyecegini soyledi. Lisans diplomam yanimdaydi onu gosterdim, onun kopyasini istedi maalesef yanimda yoktu ama e devletten ciktisi vardi onu da verdim. Onun sayesinde durumu toparladim. Evraklari inceleyeceklerini ve ona gore onay vereceklerini soylediler, 2 gun sonra vizeyi onayladilar. Bence riske atmayin. Bol sans simdiden.
Yrngzgn
@Yrngzgn
......
Yrngzgn tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: [Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
-
RE: Saglik kontrolu asilarYeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
Sizin yonteminizi denedim. Listedeki tum asilari aylara yayarak oldum hatta bazilari saglik ocaginda yok eczaneden alip yaptiriyorsunuz. Doktordan aldigim barkodlu kase imzali cikti ve e-nabiz ciktisi(mutlaka goturun onu da istiyorlar)goturdum. Ve bana Buna rağmen 4 asi yine yapildi ve odeme alındi. Sanirin standart haline getirmisler. Bosu bosuna tum o asilari yaptirip aci cekmemle kaldim. Tavsiye etmiyorum.
-
RE: Ucak Yolculugu ve Ucak BiletiYolculuk içinde yayımlandı
@erenotti ben bu yaziyi okuyup thy'yi de arayip gidiş dönüş PrimeFly aldim iki biletimi de. Dönüş ucusunu iade etmek istedigimde kesinti yapiyorlar fully refundable olmasına ragmen. Kac defa sikayet kaydı olusturdum verilen cevap şu:
Ayrıca uluslararası uçuşlar ( dış hat ) aynı rezervasyon çatısı altında gidiş - dönüş dönüş olarak satın alınması durumunda; tek yön olarak düzenlenen bilet ücretine nazaran daha uygun fiyata düzenlendiğini ve ücret hesaplama işlemlerinin de bu doğrultuda yapıldığını belirtmek isteriz.
Israrla bu ibare hiç bir yerde yok ücret kosullarinizda da yok dememe rağmen iadeyi tam yapmiyorlar. Bilet alacaklarin aklinda bulunsun. -
RE: Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?Greencard Loto Başvurusu Soruları içinde yayımlandı
@baba-yaga ben kendi cektigim ve arka planini uygulamalarla beyaz olarak ayarladigim fotoyla green kartimi almistim. Sorun olmaz merak etmeyin.
-
RE: ABD-Türkiye Arası Para TransferleriBankacılık içinde yayımlandı
@AE123 Kablosuz bağlantı üzerinden arama özelliğini açabilirsiniz telefonunuz wifi ile aramayi destekliyorsa. Paketinizdeki kullanim haklarinizdan duserek aranabiliyor. Ben oyle kullananiyorum Abd'de.
-
RE: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleriİletişim ve Teknoloji içinde yayımlandı
@leyla Merhaba, Tello alabilirsiniz benim gibi. Istediginizde paket veya para yukleyebiliyorsunuz. Ayrica aldığınız paketi aninda yukseltip alcaltabilirsiniz ve fiyatları cok uygun. Türkiye’de sms gelir, ayarlari acarsaniz. Sorunuz varsa veya referans kodu lazimsa mesaj atın size ileteyim, 10$ kazanirsiniz.
-
RE: Yabancı Hesapların Vergi Uyumu Kanunu (FATCA) ve Ortak Raporlama Standardı (CRS)Vergi Sistemi içinde yayımlandı
@Vildan-Bek-0 merhaba forumda Vergi sistemi basligi altinda yapılan 2 paylasimin ekran görüntüsünü almıştım zamaninda. Kopyalayip yapistiriyorum ikisini de. Umarım isinize yarar:
Sosyal Güvenlik mevzuatı ve benzeri mevzuat
hükümlerine göre emekli maaşı alıyorsanız
Amerikada vergi bildirimine tabii değilsiniz. Amerika ve Türkiye'nin Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşması madde 18'i incelemenizi tavsiye ederim.Emekli maaslari (SGK ve Bagkur), ABD-Turkiye arasi1998'de yururluge giren "ABD ile Çifte Vergilendirme Önleme Anlaşmasi" 18.maddesine gore vergider muaftir. Ama 1040'ta bildirilmek zorundadir. Bubildirim zorunlulugunu cozmenin en kolay yolu, 1040uzerindeki 5a'ya elde edilen gelirin dolar karsiligini,5b'ye ise 0 (vergiye tabii tutar) yazarak, ilgili anlasmayi aciklamaya eklemektir. Ancak, en pahaliTurboTax ile bile bunu yapamadim. 1040'i manual doldurmak da zor ve riskli geldi.
Bu nedenle bu yil, her zaman oldugu gibi emekli
maasimi bildirmeden CashApp ile vergi islemlerimi
tamamladim.
Ama hemen arkasindan sanki bir yanlisligi duzeltir
gibi 1040-X formu ile 5a ve 5b'yi duzeltip, aciklamaya
da anlasma adini ve madde 18'i yazarak e-file ettim
(haftaya edecegim).
Ayrica, greencard sahipleri icin, FBAR, FATCA ve
finCEN kisaltmalarini bilmeyenleri uyarmak isterim
3unlari arastirin ve gerekli islemleri yapin. Zira
atandaslik surecinde karsiniza ciddi birer engel
olarak cikabilir. -
RE: DS-160 formuyla ilgili sorular (ziyaretçi vizeleri)Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
@ihsan-sy sorun olmaz iciniz rahat olsun aynı durum tanidiklarimizda da oldu vizelerini aldilar. Ankarada mulakata gittiğinizde iceriye girer girmez bir banko var görevlilere durumunuzu söylersiniz hallederler. Bol şans.
-
RE: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleriİletişim ve Teknoloji içinde yayımlandı
Merhaba Tello var bende. Şu an Florida'dayim sorunsuz cekiyor. Sitesinden paketlerine bir goz gezdirebilirsiniz. Istenildigi zaman ucretsiz iptal edilebiliyor.
Referral code: P34NCF76
Yrngzgn tarafından gönderilen son iletiler
-
Merhaba Tello var bende. Şu an Florida'dayim sorunsuz cekiyor. Sitesinden paketlerine bir goz gezdirebilirsiniz. Istenildigi zaman ucretsiz iptal edilebiliyor.
Referral code: P34NCF76 -
@nevin-teague ven de tello kullaniyorum TRde . Detaylı mesaj attim sorunuz olursa cekinmeden yazabilirsiniz.
-
RE: Yabancı Hesapların Vergi Uyumu Kanunu (FATCA) ve Ortak Raporlama Standardı (CRS)Vergi Sistemi içinde yayımlandı
@Vildan-Bek-0 merhaba forumda Vergi sistemi basligi altinda yapılan 2 paylasimin ekran görüntüsünü almıştım zamaninda. Kopyalayip yapistiriyorum ikisini de. Umarım isinize yarar:
Sosyal Güvenlik mevzuatı ve benzeri mevzuat
hükümlerine göre emekli maaşı alıyorsanız
Amerikada vergi bildirimine tabii değilsiniz. Amerika ve Türkiye'nin Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşması madde 18'i incelemenizi tavsiye ederim.Emekli maaslari (SGK ve Bagkur), ABD-Turkiye arasi1998'de yururluge giren "ABD ile Çifte Vergilendirme Önleme Anlaşmasi" 18.maddesine gore vergider muaftir. Ama 1040'ta bildirilmek zorundadir. Bubildirim zorunlulugunu cozmenin en kolay yolu, 1040uzerindeki 5a'ya elde edilen gelirin dolar karsiligini,5b'ye ise 0 (vergiye tabii tutar) yazarak, ilgili anlasmayi aciklamaya eklemektir. Ancak, en pahaliTurboTax ile bile bunu yapamadim. 1040'i manual doldurmak da zor ve riskli geldi.
Bu nedenle bu yil, her zaman oldugu gibi emekli
maasimi bildirmeden CashApp ile vergi islemlerimi
tamamladim.
Ama hemen arkasindan sanki bir yanlisligi duzeltir
gibi 1040-X formu ile 5a ve 5b'yi duzeltip, aciklamaya
da anlasma adini ve madde 18'i yazarak e-file ettim
(haftaya edecegim).
Ayrica, greencard sahipleri icin, FBAR, FATCA ve
finCEN kisaltmalarini bilmeyenleri uyarmak isterim
3unlari arastirin ve gerekli islemleri yapin. Zira
atandaslik surecinde karsiniza ciddi birer engel
olarak cikabilir. -
RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİZiyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
@Aylin-Artu-0 Merhaba, belirttiginiz nedenden dolayi vize reddi oldugunu sanmiyorum. Ben de sizinle ayni durumdayken ailem basvurmustu ve formu ailenizinki gibi doldurmustuk. Mulakatta da belirtmislerdi benim gc durumunu ve vize onaylanmisti. Sanırım farklı bir nedenden dolayi red verildi ya da memura göre degisiyor durum.
-
@leyla Merhaba, Tello alabilirsiniz benim gibi. Istediginizde paket veya para yukleyebiliyorsunuz. Ayrica aldığınız paketi aninda yukseltip alcaltabilirsiniz ve fiyatları cok uygun. Türkiye’de sms gelir, ayarlari acarsaniz. Sorunuz varsa veya referans kodu lazimsa mesaj atın size ileteyim, 10$ kazanirsiniz.
-
@erenotti tesekkurler, bileti alırken ekran görüntüsünü almıştım gidiş dönüş tam ne kadar biliyorum. Onlara da ilettim bunu zaten. Bana satis sirasinda bileti cift yön aldığım için %10 gibi bir indirim yaptiklarini ve gidiş uçuşunu kullandigim için boyle bir kesinti yaptiklarini soyluyorlar ve biletleme kosullarinda var olduğunu iddia ediyorlar. Yani kisaca sen ucuza almak için gidiş dönüş aldin tek yön pahaliydi, madem indirim kullandıktan iptal ediyorsun indirimi geri aliyoruz diyorlar. Ben de onlara oyle bir madde yok varsa gosterin diyorum ama bana kaynak gostermiyorlar israrla. Tüketici Hakem heyetine ve US department of Transportation sikayet edecegim. Bakalim Sonuç ne olacak.
-
@erenotti ben bu yaziyi okuyup thy'yi de arayip gidiş dönüş PrimeFly aldim iki biletimi de. Dönüş ucusunu iade etmek istedigimde kesinti yapiyorlar fully refundable olmasına ragmen. Kac defa sikayet kaydı olusturdum verilen cevap şu:
Ayrıca uluslararası uçuşlar ( dış hat ) aynı rezervasyon çatısı altında gidiş - dönüş dönüş olarak satın alınması durumunda; tek yön olarak düzenlenen bilet ücretine nazaran daha uygun fiyata düzenlendiğini ve ücret hesaplama işlemlerinin de bu doğrultuda yapıldığını belirtmek isteriz.
Israrla bu ibare hiç bir yerde yok ücret kosullarinizda da yok dememe rağmen iadeyi tam yapmiyorlar. Bilet alacaklarin aklinda bulunsun. -
RE: Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?Greencard Loto Başvurusu Soruları içinde yayımlandı
@baba-yaga ben kendi cektigim ve arka planini uygulamalarla beyaz olarak ayarladigim fotoyla green kartimi almistim. Sorun olmaz merak etmeyin.
-
RE: [Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
@Tugce-0 sizin verdiginiz sari zarfi onlar kaybetmis olabilirler. Bahsettigim durum oydu.
-
@Tugce-0 ilk girisi yaptiktan sonra green kartinizi aldiniz mi? Netten gordugum karti gelmeyen bir kisi biometrics icin cagrilmisti. Havalimaninda giriste memurlara verdigi sari zarfi kaybetmislerdi ondan dolayi kart basilmamisti ve tekrardan biometrics isteniyordu acaba sizde de oyle bir durum olabilir mi?