• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. tanhanr
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 33
    • En İyi 16
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

tanhanr

@tanhanr

31
    İtibar
    39
    Profil Görüntülemeleri
    33
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum istanbul Yaş: 45

tanhanr Takip etme Takip Et

tanhanr tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2024 Sohbet Odası

Bu kadar kaderci olmamakta fayda çünkü benim çok sevdiğim bir söz vardır.

Zorlayınca olmaz nasipse olur ama zorlamadan da nasip olmaz çünkür kader gayrete aşıktır...

herkez kendi gayreti uyarınca kazanır bazısı az gayretle çok kazanır değeri olmaz bazısı çok gayretle az kazanır kazandığı herşey çok anlamlı ve değerlidir...

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      tanhanr
      tanhanr

@yenihayaletadam kesinlikle hocam zaman çok benim hayata bakışım biraz farklı ondan dolayı kendimce fikrimi söyledim. son dakka planlamaya girdiğinde olmuyor bir sürü şey eksik kalıyor. Belki aramızda greencard çıkmayan ama gitmenin farklı yollarını bulanlar olacaktır. beklenen zaman geldiğinde oluşacak durumlara hazırlıklı olmak bence güzel zaten gün boyunca gereksiz bir çok şeyi öğrenmek ve araştırmak için zamanımızı harcıyoruz en azından hayallerimize daha uygun şeyleri araştırmış oluruz. 🙂

tanhanr
      tanhanr
    • RE: DV2023 Sohbet Odası

Kazanıpta gitmeyecek bir kişinin şu anda olduğunu sanmıyorum özellikle ülkenin içinde bulunduğu durum göz önüne alındığında.
      ilk aşamayı geçip randevuya hak kazananlar için bu senede bir telegram grubu kurulacak mı ?

tanhanr
      tanhanr
    • RE: DV2023 Sohbet Odası

@this-time89, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

@tanhanr Çünkü henüz 2023 numaraları aktif olmadı hata verme nedeni bu. Sonuç ekranı eski sonuçları görmek için hep açık zaten.

hayır girişte 2022 ve 2023 ibaresi var ondan dedim normalde öyle olduğunu biliyorum 10 oldu artık 🙂

tanhanr
      tanhanr

başvuruyu son güne bırakmayın şu anda bile sitede sorun var sevis erişim sorunu vs. son anlardaki yüklenme ile şansınızı 1 sene daha ertelemek zorunda kalabilirsiniz.
      Birde geçen senelerde de olmuştu coğrafi olarak engellemeler oluyor belirli ülkelere erişim yasağı geliyor ve bu ülkelerin içerisinde Türkiye de bulunuyor.

tanhanr
      tanhanr

Planlarınızı şimdiden yapın arkadaşlar.

Eminim şu anda bu konuda yazan ve okuyan arkadaşlar olurda Green Card çıkarsa nereye gideceğim ne iş yapacağım vb. bir sürü hayal kurmuştur ama nacizane tavsiye USA de yaşayan bir çok arkadaşıma yaptığım konuşmalar sonucunda youtube üzerinden yada inernet üzerinden baktığımız gibi değil hayat. o nedenle kendi standartlarınıza göre ayarlama ve araştırmalarınızı şimdiden başlayın. (nacizane fikrim)

tanhanr
      tanhanr

@yenihayaletadam, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

arkadaşlar her konuda umutsuzluktan nasıl çıkıyorsunuz

Hayat devam ettiği gerçeğini untmadan ama aynı zamanda çokta ciddiye almanın bir faydasının olmadığını taşın taşa vurup ateş çıkarması gibi hayat senden ateş çıkarınca öğreniyorsun 🙂

tanhanr
      tanhanr

@simurg9492, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@tanhanr

Dikkat ettim burada kidemli olup cikan yok. Hep bir sekilde cikip daha sonra buraya uye olmuslar.

Keske ciksa varya tozunu bile attirirdim da hayat cok gulmedi bana. Anlatsam aglarsiniz o kadar diyeyim. Yenilgiyi kabullenis cok kotu bir his. Ama basvuru yapip UMUT besleyip cikmamasi cok daha kotu bir his inanin buna. Yasim 40larin ortalarina gelmis bir insan icin cok guc geliyor girilen depresyondan cikmak...

Akran sayılırız seninle bu nedenle bütün herşeyi buradan çıkacak GC ye bağlamak bence doğru değil ama çıkma ihtimalinide göz ardı etmekte doğru değil hayatını normal şekilde yaşarken başvurunu yaparsın çıkarsa çıkar çıkmadı be illa gitmek mi istiyorsun o zaman alternatif yolları düşünmeye ve değerlendirmeye başlamanın zamanı gelmiş demektir.

tanhanr
      tanhanr

@hasnotben, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@tanhanr Ben Chicago ile Houston arasında gidip geliyorum 🙂

Valla ben soğuk memleket sevmiyorum o yüzden çok makul gelmiyor buralar benim için 🙂

@Emrah-Borazan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@tanhanr ben Houston tercih ediyorum. Sebebi kısaca yaşam maliyeti düşük, havası güzel ve göçmen dostu bir yer olması.

Hanımcılık kazanır 🙂

ben florida düşünüyorum ama orlando değil biraz daha tampa nın güneyini düşünüyorum işim gereği uzaktan çalışma şansım var mesleki olarak yani. Ayrıca sıcak memleket vergi avantajı var diğer eyaletlere göre birde en önemlisi yılda 260 gün güneşli 🙂

tanhanr
      tanhanr

@waterman sanırım yazdıklarım içerisinde hayallerine kavuşmak için alternatif planlar kısmını es geçtiniz. Tabiki tüm hayatınız buna bağlıymış gibi araştırmak yaşamak büyük yanlış olur. Aksine normal hayatınıza devam ederken aslında zaman ayırmamanız gereken alakasız şeyler için kullandığınız zamanı bu tarz araştırmaları hatta ülkesel bazda karşılaştırmalar yapmak USA olmazsa neresi olabilir sorunu ve cevabını deşmek için kullanılabilir. Ama illa gitmek istiyorsan bununu için mutlaka araştırmak zorundasın ve bu araştırmalar 1 günde yapılacak şeyler değil.

tanhanr
      tanhanr

tanhanr tarafından gönderilen son iletiler

Bu arada şunu sormak istiyorum. detaylı bilgisi olan varsa cevap verebilirse sevinirim.

Green CARD çıktıktan sonra DS260 formu doldurulacak bu formu doldururken evli iseniz ve daha önceden bir boşanma geçirmiş iseniz bu boşanmaya dair mahkeme sonucu vb. birşey gerekiyor mu ? yoksa nufus müdürlüğünden e-devlet üzrindne laınan vukuatlı nufus örneği yeterli oluyormu.

Ayrıca diğer nufus müdürlüğü evrakları ile ilgili olarakta ıslak imzalı evrak olacak şeklinde bir şey okudum bu konuda doğru ve kesin bilgisi olan birileri var ise yardımcı olabilir mi ?

tanhanr
      tanhanr

@hasnotben, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@tanhanr Ben Chicago ile Houston arasında gidip geliyorum 🙂

Valla ben soğuk memleket sevmiyorum o yüzden çok makul gelmiyor buralar benim için 🙂

@Emrah-Borazan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@tanhanr ben Houston tercih ediyorum. Sebebi kısaca yaşam maliyeti düşük, havası güzel ve göçmen dostu bir yer olması.

Hanımcılık kazanır 🙂

ben florida düşünüyorum ama orlando değil biraz daha tampa nın güneyini düşünüyorum işim gereği uzaktan çalışma şansım var mesleki olarak yani. Ayrıca sıcak memleket vergi avantajı var diğer eyaletlere göre birde en önemlisi yılda 260 gün güneşli 🙂

tanhanr
      tanhanr

Birşeyi merak ediyorum eminim hepimizin kendince sebepleri vardır ama ççekiliş sonrasında kazandığınızda hangi eyalette hangi şehirde yaşamayı planlıyorsunuz ve neden orayı seçerken neden seçtiğinizi neyine bakarak karar verdiğinizi iki satırda yazarmsınız.

tanhanr
      tanhanr

@Chromium, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

ABD ara seçimlerini keşke cumhuriyetçiler kazansaydı biz demokratlar olduğu sürece bu pasaport şartını bir elli sene daha tekrardan göremeyiz bu çekilişte. Yazık oldu. Adamlar iklim krizi eşcinsellik kürtaj diye seçim götürdü olan bize oldu :))

yok be geçen sefer bu sebeple seçimi kaybettiler bunu bildikleri için şu anda yakın dönemde bu konulara pek dahil olmazlar.

tanhanr
      tanhanr

Amerika için visa da kullanılan fotoğraflar 5x5 boyut 600x600 pixel olması gerekiyor hem boyutsal hemde çözünürlük anlamında ksıtlama var bu nedenle evet bir kişielenebilir. Ancak fotğrafçıların hazırladıkları fotoğraflarda genelde hata gibi görünen bir mesaj alıyorlar photo tool üzerinde aslında bu fotoğrafta herhangi bir şlem yapmaya gerek yok anlamına gelen bir hata bu yüzden 2-3 sefer farklı fotoğrafçıklarda fotoğraf çektirenler bile oldu.

tanhanr
      tanhanr

Bu kadar kaderci olmamakta fayda çünkü benim çok sevdiğim bir söz vardır.

Zorlayınca olmaz nasipse olur ama zorlamadan da nasip olmaz çünkür kader gayrete aşıktır...

herkez kendi gayreti uyarınca kazanır bazısı az gayretle çok kazanır değeri olmaz bazısı çok gayretle az kazanır kazandığı herşey çok anlamlı ve değerlidir...

tanhanr
      tanhanr

Ama bu sene turistikten giricem amerikaya. Bu yastan sonra amerikayi da gormeden oldu demesinler diye bakalim hayirlisi olsun...

truist olarak gidince kalabilirsinde yolları var malum :))

@Chromium, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

Forumdaki herkes ne kadar iyi niyetli yalnız. Ekşisözlük denen foseptik çukurundaki green card konusuna bakıyorum herkes bir kişi daha fazla başvuracak da şansları azalacak diye sinirden birbirlerini yiyorlar. Biz burada başvurmak istemeyenin yerine zorla başvuru yapacağız neredeyse :))

Hocam başvuru yapmana çok sevindim çıkarsa eğer gerçekten muhteşem olur.

olacakla öleceğe çare olmuyor o nedenle ha bin kişi varmış ha bir milyon değişmiyor o senin şansınsa alıyorsun. kişisel ego ve tatminsizlikten ruhlarını çürütmüş insanlar oluyor o tarz insanlar.

tanhanr
      tanhanr

@tanhanr

Dikkat ettim burada kidemli olup cikan yok. Hep bir sekilde cikip daha sonra buraya uye olmuslar.

Keske ciksa varya tozunu bile attirirdim da hayat cok gulmedi bana. Anlatsam aglarsiniz o kadar diyeyim. Yenilgiyi kabullenis cok kotu bir his. Ama basvuru yapip UMUT besleyip cikmamasi cok daha kotu bir his inanin buna. Yasim 40larin ortalarina gelmis bir insan icin cok guc geliyor girilen depresyondan cikmak...

Akran sayılırız seninle bu nedenle bütün herşeyi buradan çıkacak GC ye bağlamak bence doğru değil ama çıkma ihtimalinide göz ardı etmekte doğru değil hayatını normal şekilde yaşarken başvurunu yaparsın çıkarsa çıkar çıkmadı be illa gitmek mi istiyorsun o zaman alternatif yolları düşünmeye ve değerlendirmeye başlamanın zamanı gelmiş demektir.

tanhanr
      tanhanr

Kanima girmeyin sonra depresyonu cok agir oluyor 😞

bişe olmaz sonuna şişenin dibini görmeden sonunu öğrenemezsin 🙂

tanhanr
      tanhanr

@nilfersev, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

Bu sene iki arkadaş beraber başvuru yaptık. Umarım hayallerimiz gerçek olur ve aynı anda kazanırız.

samimi olarak söylemek gerekirse birinizin bile hayallerine kavuşması büyük bir şans eğer ikinizde hayallerinize kavuşur iseniz bu tek jetonla büyük ikramiyeyi kazanma olanağından düşük bir ihtimali gerçekleştirmiş olacaksınız demektir. umarım olur.

tanhanr
      tanhanr