@hadi-BE d ehliyeti araba icin veriliyor burada
Batuhan Catalkaya
@Batuhan Catalkaya
Batuhan Catalkaya tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: DV2024 Sohbet OdasıYeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
-
RE: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)Amerikan Vizeleri içinde yayımlandı
@Mücahit-Demirkoparan
Turist olarak gelip sirket acip bu sirket uzerinden gelir sagladiysaniz yasadisi bir durum cikiyor sizin icin
Batuhan Catalkaya tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almakTüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
@dolunaysudex tesekkurler, konsolosluk da sanırım apostil yapabilir.
ben en iyisi konsolosluğu deneyeyim e-devlet yerine.
umarim bir kaç ay icinde güzel haber alırsın. -
RE: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almakTüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
Merhaba, konsolosluktan alacagimiz birth certificate formul A, edevlet ile ayni mi oluyor?
Ve tercumeye gerek oluyor mu?
2026da durumlar neler tam emin degilim.
Tesekkurler vaktiniz icin. -
RE: ABD-Türkiye Arası Para TransferleriBankacılık içinde yayımlandı
merhaba turkiyeye para gondermek istiyorum. en ucuz wire fee hangi bankada? wells fargo 25 dolar kesiyor. akbanka atmak istiyorum ama akbankin ne kadar keseceginden emin olamiyorum.
-
Merhaba, tekrar soruyorum, lutfen 21 yas kurali hakkinda bilgisi olmayan cevaplamasin.
Ben 20 yasindayim ve su an amerika icinde F1 STATUSU ile kaliyorum. Kendime anneme ve babama olmak uzere 3 basvuru yaptim. Tabi halihazirda kendimi onlarin basvurusunda belirttim ve basvuru yaptigim sirada 20 yasindaydim. Olur da annem ya da babam kazanirsa onlarla beraber sinirdan girmem mi gerek yani Türkiyeye donmem gerekir mi? Yoksa onlar ayri Ben ayri devam edebilir miyim.
Tesekkurler.
@crazycells -
@waterman basvurdugumuzda 21 yas alti oldugum icin Anne ya da baba kazandigi zaman bu Haktan yararlanmam gerekiyor.
-
Arkadaslar merhaba halen bir cevap alamadim ama tekrar sormak istedim
20 yasindayim ve amerikada f1 statusu ile bulunuyorum. Annem Babam ve kendi adima basvuru yaptim 2024 icin yani su anda 3x Kazanma ihtimalim oluyor kabaca. Oldu da Ben kazanirsam aos ile gitmeyi dusunuyorum. Lakin Annem ya da Babam kazanirsa onlarla beraber sinirdan tekrar mi girmem gerekecek?
Daha kazanmadik ortada bir sey yok Tabi ama halihazirda burdayken olur da kazanirsam vakit kaybetmemek icin soruyorum
Tesekkurler -
RE: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)Amerikan Vizeleri içinde yayımlandı
@Mücahit-Demirkoparan, içinde söyledi: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)
@Batuhan-Catalkaya ITIN numarası ile bunun vergisini ödüyorum zaten. ITIN numrası bunun için var yani herhangi bir yasa dışı durum yok

Maalesef turist olarak gelip calisma izni olmadan sirket uzerinden gelir oduyorsaniz Yasal degil
Sadece bilgilenmeniz icin uyariyorum ileride basiniz agrimasin diye. Calisma izni olmadan itin ile sirket acip vergi odemek Yasal olsaydi emin Olun hepimiz yapardik. Benim dediklerim yetersizse forumda sorun lutfen
Tesekkurler kolay gelsin -
@Mücahit-Demirkoparan
Turist olarak gelip sirket acip bu sirket uzerinden gelir sagladiysaniz yasadisi bir durum cikiyor sizin icin -
RE: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)İş Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
@dpdemir, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)
@Batuhan-Catalkaya vasıfsız işçi dediğiniz kategori EW kategorisi oluyor. Bunun için de tüm aşamaların tamamlanması (Türkiye’de konsolosluk görüşmesi dahil) bugünlerde, 4-5 yıl gibi bir zaman alıyor. Umarım herşey gönlünüzce olur.
Eb3 de vasifsiz isci kategorisine giriyor.
Eb3 profesyoneller ve digerler olarak ayriliyor -
RE: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)İş Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
@waterman zaten onemli olan bu vasifsiz isci kategorisinde 1aylik ilan verildiginde benden baska Isci bulamamalari- bu sebeple cvme bir kac sertifika ekledim ve isi de main food runner olarak ayarlayip dusuk ucretten verdigimiz takdirde benden baska bir uygun kisinin/ 1 Aylik surecte ilana basvuracak kisinin olmayacagini umit ediyorum..
Sirketin bir kac h1b sponsoru oldugu kisi var
Bunun bana artisi olur mu bilmiyorum ama..