• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. yboran
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    Y
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 73
    • En İyi 25
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

yboran

@yboran

60
    İtibar
    514
    Profil Görüntülemeleri
    73
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

yboran Takip etme Takip Et

yboran tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Hamilelik ve Green Card Sureci

Herkese Merhaba,

bundan yaklaşık 9 ay önce henüz hamilelik sürecinde olan eşim ile birlikte bir karar vermemiz gerekiyordu, mülakat öncesi sağlık raporu alıp almamak, aşı olup olmamak ile ilgili, ve defalarca da Yeşil kart forum üzerinden yazışmalar yaptık, sağ olsun @crazycells ve diğer aktif kullanıcı arkadaşlar bir çok paylaşımda bulunarak bizi yönlendirmişti, hepsine tekrardan teşekkür. Bugün Konsolosluk ile yazışmalar sonucu bir çok şey netleşti ve onları paylaşmak istiyorum, benzer durumdaki vakalar için de örnek teşkil etmesi ve fikir vermesi açısından önemsiyorum.

özetle; kasım ayı başında hamile olan eşim , ben ve 4 yaşındaki oğlumuz ile birlikte mülakata gittik, sadece ben sağlık raporu almıştım, ilk giriş için birlikte gitme zorunluluğumuz olmadığı için oğlumuzun ve eşimin sağlık raporunu hamilelik sonrasına bıraktık. Bizim için asıl belirsizlik sonrasında idi, sürecin nasıl ilerleyeceği bir muamma gibi görünüyordu.

Kasım 2018 mülakatta durumu anlattık, 'peki' dediler, benim pasaportumu vize basımı için aldılar, eşimin ve oğlumuzun pasaportunu eksik evraktan ötürü geri verdiler, doğum sonrası bebeğinizin evrakları ile tekrar gelmemiz gerektiğini belirttiler.

bu hafta başından beri [email protected] adresinden yazışma yapıyorum, ilk mailim de durumu anlattım ve ne yapmam gerektiğini sordum, DS 260 formumu açar mısınız, yeni doğan bebeğimizi ekleyeceğim gibi taleplerde bulundum. Ancak süreç daha kolay ilerledi, 'siz bize bebeğinizin kimlik veya pasaportunu paylaşın' dediler, kendileri sisteme ekleyeceklermiş, ve bugün mail geldi, bebeğiniz sizin dosyanıza eklendi, size yeni bir randevu mektubu gönderceğiz diye belirtmişlerdi. Ardından yaklaşık 3 hafta sonrasına yeni randevu mektubu geldi, Bebeğin tüm evraklarını (standart süreçteki) anne ve 4 yaşındaki oğlumuzun ise sadece sağlık raporunu istiyorlardı.

Ben tüm yazışmaları ing yaptım, ama bildiğimkadarı ile türkçe de yapsanız türkçe olarak cevap veriyorlar(netleştirmek lazım) . Bugün netleşen durum bizim için çok iyi haberdi, gerçekten de sandığımızdan daha da kolay oldu. Bizim sürecimiz şimdilik böyle, Umarım süreç ile ilgili beklemede olan ve belirsizlikte olan herkesin bir an önce durumları netleşir.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      Y
      yboran
    • RE: [Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri

merhaba herkese,

bugünlerde Forum hareketli bir hayli, evrak teslimi sürecine ilişkin değişiklik olmuş anladığım kadarı ile, herkese kolay gelsin; ben kısaca mülakat tecrübelerimi şuraya bırakayım.

biz 3 kişilik bir aile olarak mülakata gittik, mülakattan bir gün önce sağlık muayenesi sonuçlarını gösteren zarfı teslim aldık, sadece benim sonucum vardı, Eşim hamile olduğu için onun ve 4 yaşındaki evladımızın sağlık raporu eksik olarak 2 kasım sabahı mülakata gittik.

otel büyükelçiliğe 10 dk mesafede idi, tüm eşyalarımızı otelde bırakıp, sadece evraklarımızı bir kağıt poşete koyarak büyükelçiliğe gittik, 09:00 randevusu idi , ve 08:20 gibi içeri girdik, girişte özellikle hiç bir şey almadıklarını biliyorduk ancak evrakların içinde olduğu kağıt poşet/çanta yı da almayacaklarını düşünmemiştim, onu da kabul etmediler maalesef, asıl istenen evraklar, eski passaportlar ve yedek evraklar elimizde (biraz ellimiz kalabalık da olsa) içeri girdik. burada size tavsiyem, kırtasiyelerde çoklu güzü olan dosyalıklar var, onların en büyüğünden alırsanıız çok rahat edersininz, her bir evrak türünü bir göze koyarsınız, evrak teslimi ve öncesinde sorunsuz olur. bir aile de gördüm çok kullanışlı idi.

ilk önce evrak teslimi (yaklaşık 1,5 saat bekledikten sonra), burada evrakları teslimi için memur sıralı olarak istiyor sizden tek tek istiyor , (özellikle evlilik cüzdanı 2 adet fotokopisi olmalı, her bir birey için de ayrıca vukuatlı nüfüs kayıt örneği olmalı hatırlatayaım!) eşimin ve çocuğumuzun sağlık raporlarını istedi, eşimin hamile olduğunu belirttim, 'tamam o zaman ' dedi, eşimin hamile raporuna dair belge sunmak istedim gerek yok gerekirse konsolosa teslim edersiniz dedi, ve bu banko da işimiz bitti,

yaklaşık 15 dk sonra tekrar numaramız yandı ödeme için bankoya gittim, nakit ödeme ile 330x3=990 USD ödeme yaptık,

15-20 dk sonra mülakat için numaramız tekrar yandı, ve bankoya gittik, ben biraz gergindim aslında ama konsolos hanımefendi sakin ve rahat olarak soruları sorunca benim gerginliğimde gitti, zira çok genel sorular soruldu, ne iş yapacaksınız, nerede kalacaksınız, tanıdığınız var mı?

mülakat sırasında şunu sordum: eşimin hamile olduğunu, o nedenle sağlık raporu almadığımızı doğum sonrası sağlık raporu teslimi ve yeni doğacak çocuğumuzun işlemleri için geldiğinde asıl kazanan olarak benim de gelmem gerekir mi ? bu şunun için önemli idi, benim pasaportum onaylanır ve ben ailemden önce gidersem onların süreci sekteye uğrar mı? bir de mülakat sırasında 16 yaşından küçük çocukların parmak izi alınmıyor, ailesininki alınıyor, mülakat sırasında 4 yaşındaki çocuğumuz için yine benden parmak izi alındı, doğum sonrası da benim mi gelmem gerekir diye sormamızın bir nedeni de bu idi. konsolos hayır annesinin olması yeterli, sizin mutlaka olmanız gerekmez diye belirtti.

bu sorunun cevabını öğrenmek için bizi biaz daha beklettiler, sonra numaramız tekrar yandı ve vizenin onaylandı hayırlı olsun deyip, evrakların orjinallerini verdiiler, sadece benim pasaportum vize basımı için onlarda kaldı,

5 kasım günü mail geldi büyükelçilikten pasaportumun PTT ye verildiğine dair, 7 kasım bugün de pasaportumu PTT den teslim aldım.

süreçte destek veren herkese başta @crazycells olmak üzere herkese çok teşekkürler. süreci devam eden arkadaşlara da kolaylıklar dilerim.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Y
      yboran
    • RE: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@yboran, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@esember, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

Sıcağı sıcağına söylemek isterim, burada sürekli soru sorup işini hallettikten sonra bir daha uğramayan arkadaşlar gibi olmak istemediğimden az önce Lax havalimanında başıma gelenleri sizinle paylaşmak istedim.

Geçen yıl ocak başında girdik Türkiye'ye ve bir kaç özel nedenle geri dönemedik. Az önce havalimanından giriş yaptık Los Angelesa. 16 ay ile ilgili tek soru sormadı polis. Sadece yeni bebeğimizin işlemleri için cbp ofisine aldılar. Diğer giriş için polis ima bile etmedi nerdesiniz diye.

Bu benim az önceki tecrübemdir ve tüm sorularıma cevap veren arkadaşlara tekrar teşekkür mahiyetinde paylaşmak istedim.

teşekkürler paylaşım için, ben de mayıs ayının sonunda toplamda 15 ay sonra giriş yapacağım, umarım sorunsuz giriş olur, bende tez elden mevcut durumu paylaşacağım, tabi önceki entryler de gösteriyorki tamamen denk geldiğimiz görevlinin duruma yakalaşımı ile ilgili !

Selamlar, biraz geç olsa da 21 Mayısta DC Dulles tan yaptığım girişim ile ilgili durumu paylaşmak isterim. Üzerinden yaklaşık 2 yıl geçmesine rağmen , ortalama yılda bir giriş yaparak ABD dışında yaşadığım süreç için son olarak yaklaşık 15 ay sonra giriş yaptım. Şansıma 'beyaz amerikalı' görevli denk geldi. Yani tahminim o ki, bu arkadaşların kuralları uygulamaya daha meyilli olduğunu düşünüyorum. Ve tahmin edeceğiniz üzere bir çok soru sordu ve beni pasaport sonrası bir diğer kontrol noktası olan diğer bölüme yönlendirdi. Burada ikinci görevli uyarı mahiyetinde bir çok soru sordu ve bildirimlerde bulundu. Ve bir daha olmaması için de ayrıca uyarıda bulundu, ancak günün sonunda geç de olsa sağ selamet giriş yapabildik. Beklentim covid sınırlamaları gereği biraz daha esnek olabilecekleri yönünde idi, ancak pek de öyle olmadı. Tabi herhangi bir yaptırım ile de karşılaşmadım. Açıkçası bir daha bu duruma düşmemek için gereğini yapacağım. Ve görünen o ki bu temmuz da ısmet olursa kalıcı olarak SC tarafına taşınacağım. Başımdan geçenler şimdilik böyle.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      Y
      yboran
    • RE: Göçmen vize için yapılan sağlık muayenesi hakkında sorular

@crazycells Sağlık muayenesi hk. içinde söyledi:

@mendebur Sağlık muayenesi hk. içinde söyledi:

Birde özel sağlık sigortası labaratuar kısmını karışlarımı bu konuda tecrübesi olan varmı?

bu tamamen kisisel, elzem olmayan bir surec oldugundan karsilayacagini sanmiyorum. Bunu sigorta sirketinize sormalisiniz sanirim.

@Mendebur ;

Unganlar kliniği arayıp sordum, GC sürçlerini hiç ibr ÖSS sının karşılamadığını belirttiler. :((

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      Y
      yboran
    • RE: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)

@crazycells @Zeyna , konuya katkıda bulunmak için şu detayı paylaşmak isterim.

Green Card talihlisi bendim. Ben, eşim ve çocuklarrmdan önce sürecimi başlattığımdan dolayı ben nisan 2019 da tek çıkış yaptım ardından geri döndüm. Eşim ve iki küçük çocuğumuz Eylül 2019 ayında ben yanlarında olmadan USA ya uçtular. TR den ayrılırken bir sorun olmadı, ben her ihtimali karşı orlar TR den çıkarken Havalimanında bekledim , ama gerek olmadı. Ayrıca uçuş öncesi THY yi arayıp sordum, ve bir zaruret olmadığını belirtti. Ayrıca gerekli diğer şartları belirtti(detayını maalesef hatırlamıyorum, bazı ülkeler vb.). Ancak hem bizim case imizi hem de uçacağımız ülkeyi direkt etklemiyordu . Yani günün sonunda Eşim iki çocuğumuz ile birlikte ben de yanlarında olmadan hiç bir sorun yaşamadan USA ya uçuş yaptılar. Ancak Bu sadece bizim case imiz için geçerli olabilir. Uçuş öncesi kendi durumunuz için THY ile görüşmekte fayda var.

Y
      yboran

Sıcağı sıcağına söylemek isterim, burada sürekli soru sorup işini hallettikten sonra bir daha uğramayan arkadaşlar gibi olmak istemediğimden az önce Lax havalimanında başıma gelenleri sizinle paylaşmak istedim.

Geçen yıl ocak başında girdik Türkiye'ye ve bir kaç özel nedenle geri dönemedik. Az önce havalimanından giriş yaptık Los Angelesa. 16 ay ile ilgili tek soru sormadı polis. Sadece yeni bebeğimizin işlemleri için cbp ofisine aldılar. Diğer giriş için polis ima bile etmedi nerdesiniz diye.

Bu benim az önceki tecrübemdir ve tüm sorularıma cevap veren arkadaşlara tekrar teşekkür mahiyetinde paylaşmak istedim.

teşekkürler paylaşım için, ben de mayıs ayının sonunda toplamda 15 ay sonra giriş yapacağım, umarım sorunsuz giriş olur, bende tez elden mevcut durumu paylaşacağım, tabi önceki entryler de gösteriyorki tamamen denk geldiğimiz görevlinin duruma yakalaşımı ile ilgili !

Y
      yboran
    • RE: [Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri

@redsat2000 DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

@yboran 2018 yılına ait tapu satış bedeli için bir sorun olmaz ancak eğer bina ise kira bedeli ve ipotek haciz durumunu da bir şekilde kanıtlamanız gerekebilir. Bu açıdan kısa bir ekspertiz raporu işiniz görür diye düşünüyorum. 2018 yılı tapu haliyle olan bir durum oradaki görevlinin inisiyatifine kalabilir. Takdir sizin

teşekkürler,

Çözümü şöyle ürettim,

Daireye ait Tapunuun üzerinde satış rakamı yazıyor zaten, İpotek bilgisi için ise Tapudan ipotek&Haciz bilgisini rapor olarak alabiliyoruz, (not: sadece tapu sahibi alabiliyor) böylelikle de resmi bir rapor ile durumu kanıtlamış olacağız.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Y
      yboran
    • RE: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

@edelweiss Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi) içinde söyledi:

@edelweiss Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi) içinde söyledi:

Selamlar herkese. 2 senelik (730 gun) Re entry permit alış sürecim hakkinda edindiğim tecrübeleri sizlerle paylaşmak istedim. 13 Temmuz'da I-131 formunu doldup, 660 dolarlık (580$ form ücretı + 80$ biyometrik fotoğraf ucreti) money order checki ile birlikte zarflayarak USCIS Nebraska posta kutusuna gönderdim. 11 Ağustos'da göndermiş olduğum zarfın taraflarına ulaştığını ve başvurumun kabul edildiğini belirten bir posta aldım. Bu posta içeriğinde biyometrik fotoğraf ve parmak izi için randevu bilgileri yer almiyordu. Randevu bilgilerinin ayrıca gönderileceğine dair bir ibare ekliydi. Yaklaşık 10-12 gün içerisinde de randevu bilgilerimi içeren posta geldi. Bugün söz konusu randevu için belirtilen USCIS ofisine gittim. Montana da bulunuyor oluşumdan ötürü yoğunluk hiç yoktu. İçeri girdikten 3 5 dakika sonra bir kadin gelerek önce biyometrik fotografimi çekti, sonra ise FBI veritabanına işlenmek üzere parmak izlerimi aldı. Sürecin tamamı 10 dakikadan az sürdü. 10 dakikalık bu randevu için gelmiş olduğum 100 millik yolu hiç beklemeksizin geri döndüm. 🙂 Re entry permit kağıdım belirtmis olduğum konsolosluk binasına postalanacak. Bu işlemlerı tamamlamis olduğumdan ötürü diledigim vakitte ABD den ayrilabilirim. Sorusu olan arkadaşlar olursa eğer yardımcı olmaya çalışırım. İmla hataları için kusura bakmayın lütfen. 🙂

Guncelleme: Bugun Istanbul ABD Baskonsoloslugu'na giderek Travel Document yani Re-entry permit iceren seyahat belgemi teslim aldim. 29 Agustos'da parmak izi ve biyometrik fotograf randevusuna gitmistim. 10 Ekim 2020 ye kadar izin verilmis. Ben belge diyorum ama baya pasaport kalitesinde hazirlanmis bir kitapcik. Su sekilde gozukuyor:

***Fotografi goruntulemek icin tiklayin***

İçeriği Göster

alt metni

hayırlı olsun,

anladığım kadarı ile bizim gibi sizin de zamana ihtiyacınız olduğu için Re-Entry Permit e başvurdunuz,

size sorum: bu başvuruyu yapıp tamamlamak ve sonrasında TR ye geri dönmek için yaklaşık olarak min. kaç gün USA da kalmamız gerekir (min.) , bu sürecin içeriğine göre değişir mi?

ben mevcut işimden yıllık izin alarak USA ya gidip ilk girişimi yapıp geri TR ye RE-Entry Permit ile geri dönmek istesem, yıllık iznime ek kaç gün daha izin almam gerekir onu belirlemeye çalışıyorum.

Y
      yboran
    • RE: Makine Mühendisliği

@sash, içinde söyledi: Makine Mühendisliği

Bende Makine mühendisiyim makina konusunda 20 sene satış ve teknik servis tecrubesine sahip biri olarak burda aynı sektörde tecrubeli bir reqruiterin resume mu iyi okuması sayesinde aynı sektorde iyi imkanlarla iş buldum , diploma sormadılar , tecrube oncelik taşıyordu. Otomotiv ve makina ve imalat sektorunde tecrube oncelik taşıyor , muhendislik imzası gerektirmeyen iş dalları için.

Selamlar, paylaşımlar için teşekkürler,

beni endişe ettiren konu hali hazırda TR deyken, USA da bana uygun olabileceğini düşündüğüm potansiyel fırsatlara başvurduğumda bugüne kadar sağlıklı bir geri dönüş alamamış olmaktır. 6-7 yıllık fena olmayan bir Otomotiv tecrübesi ile. Eylül ayında da yerleşmeyi planladığım için artık konu bir hayli sıcak olarak gündemimde.

örneğin sizin belirttiğiniz tecrübeli bir Recruiter ne gibi tavsiyelerde bulundu CV ile ilgili bir kaç madde de olsa bahsedebilir misiniz?

Mühendislik ve Mimarlık içinde yayımlandı
      Y
      yboran

@crazycells Bu konunun ilk entrysinde yer alan aşağıdaki bölümü kendi durumum için değerlendirdiğimde:

''Uzun bir sure sonra ABD'ye geri donuyorsaniz sayet belgelerle ve nedenlerle memuru ikna edebilirseniz, o zaman ABD'ye sorunsuz giris yapabilirsiniz. Ama 5-6 aydan fazla yurtdisinda kaldiginiz her sure bir risktir. ABD disinda kalmanizi hakli gosterecek mazaretler, ABD icinde yapmis oldugunuz yatirimlar (ev alimi) vb. nedenlerin hepsi goz onunde bulundurularak memur bir karara varir ama memur'dan memur'a karar degisebilecegi gibi genelde guneydeki eyaletlerdeki memurlarin daha toleransli olduguna dair de yorumlar okudum... Bu nedenle Green Card'inizi riske atmamak icin ve vatandaslik surecini uzatmamak icin 6 aydan daha uzun sure kaldiginiz her sureyi tehlike olarak degerlendirebilirsiniz. Nedensiz yere 4-5 ayligina bile ABD disina cikmamanizi oneririm. Giriste size nerde oldugunuzu sorduklarinda her zaman verebileceginiz makul cevaplariniz olsun. Buradan sonrasi biraz sansiniza kalmis, 5 ay ABD disinda kalip soru yagmuruna tutulan kisiler de gordum, 1.5 yil sonra ABD'ye girip sorunsuz giren de... ''

Ben Nisan 2019 da ilk girişimi yaptım, ikinci ve temelli girişim için Mart 2020 yi palnlıyorum, bu arada green cardım USA daki adrese geldi. Ancak ben pasaportumdaki ilk damganın 1 yıl geçerliliği kabulüne güvenrerk 6 ayı aşmasına rağmen yakalşık 11 ay sonra Mart 2020 de temelli girişi planlıyrorum. Yine de yukarıdaki paragrafta geçen 6 ay sonrası sorgulamaya muhatap olur muyum? Bunu desteklemem için yanımda döküman olması gerekir mi? veya kanıt başka bişiler.

Y
      yboran

yboran tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Amerika'da Ehliyet Almak

@sigmoidalmammal, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

ireksiyon sinavini takiben 15 dk sonrasinda odemeyi yapip ehliyetimi aldim. Bir milestone’u daha gecmis oldu

cok tesekkur ederim kiymetli bir bilgi oldu. Paylasimi yapan @Fatihk ya da teekkur ederim.

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      Y
      yboran
    • RE: Amerika'da Ehliyet Almak

@knnrn benim de tam sormak istedigim burasi aslinda, ben SC dayim, heniz aracim yok, 1-2 ay da almayi dusunmuyorum, isim evime yurume mesafesi olugundan biraz para biriktiriyorum, ancak ehliyet sinavina giderken kiralik arac ile gitsem sorun olur mu? cunku istenen evraklara baktigimda liability insurance istiyor , aracim olmadan kendi adima insurance yaptiramayacagimdan sorun yasayabilecegimi dusunuyorum, bir yorumunuz var mi? @crazycells

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      Y
      yboran
    • RE: I-9 formu (Employment Eligibility Verification form)

Merhabalar, Konu bir hayli süredir hareket görmemiş ancak, bir detayı burada sormamın doğru olabilieceğini düşündüm. Şirketim işe başlamadan önce benden doldurmamı isediği form I-9 içinde List A documents kısmında yer alan Identity Card olarak Green Card ımı göstermemin yeterli olacağını görüyorum. Ve bundan farklı bir döküman gerekmediğini anlıyorum. Ancak listede aşağıda doğru indiğimde Form I-94 adında farklı bir tanımdan bahsediyor. Bu I-94 ün US resident or citizen olmayan lar için geçerli olacağını anlıyorum ancak teyit etmek için tekrar sormak istiyorum. Bilgisi olan arkadaşların yardımını talep ederim. Açıklamayı da aşağıya belirtiyorum.

Link : https://www.uscis.gov/i-9-central/form-i-9-acceptable-documents

Foreign passport with Form I-94 or Form I-94A with Arrival-Departure Record, and containing an endorsement to work
      A foreign passport must be accompanied by a Form I-94/94A Arrival-Departure Record bearing the same name as the passport and containing an endorsement of the individual’s nonimmigrant status and authorization to work for a specific employer based on this status.

This document may only be used if the period of endorsement has not yet expired and the proposed employment does not conflict with any restrictions or limitations listed on Form I-94 or I-94A, Arrival-Departure Record. Note: Some individuals who present this List A document, such as certain nonimmigrant students and exchange visitors, must present additional documentation in order to prove their work authorization in the U.S.

In April 2013, Form I-94 was automated at airports and seaports. U.S. Customs and Border Protection no longer automatically provides travelers with a paper copy of Form I-94. Travelers may access Form I-94 information through the U.S. Customs and Border Protection website or may request a paper Form I-94 during the inspection process.

İş Alanları ve Meslekler içinde yayımlandı
      Y
      yboran
    • RE: ABD'ye Gitmeden Önce ve Gittikten Sonra Yapılacaklar

@knnrn

@knnrn, içinde söyledi: ABD'ye Gitmeden Önce ve Gittikten Sonra Yapılacaklar

@Fevzi-ÖZYURT-0 Gider gitmez işe girer veya işe kabul mektubu alabilirseniz krediyle araç alabilirsiniz. Genelde en az %20 peşinat da vermek gerekiyor. Faiz oranları normalden yüksek olacaktır, ancak bazı firmalar özel kampanyalar ile düşük faiz verebiliyor. Toyota sıfır araçla birlikte yaklaşık 4-5 bin dolarlık ek garanti ve koruma paketi alırsanız size yıllık %5-6 civarında faizle kredi veriyor. Aracı aldıktan birkaç hafta sonra bu ek paketleri iptal edip borçtan düşülmesini sağlayabiliyorsunuz, ancak verilmiş olan kredide bir değişiklik yapamıyorlar. Biz 2016 ve 2017'de bu şekilde (kredi skoru olmadan) bir değil iki tane Toyota sıfır araç almıştık. Ufak bir hile diyebiliriz. Hala uygulanabiliyor mudur bilmiyorum tabii.

Selam @knnrn , benim durumum biraz buna yakın, elimde offer var, araç almam lazım ve henüz kredi skorum yok, bu işlemi toyota kayıtlı(orjinal) distributörden mi yapabildiniz? yoksa local dealer lardan mı? açıkçası zorlayabileiceğim bir case.

Yolculuk içinde yayımlandı
      Y
      yboran

@yboran, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

Selamlar, biraz geç olsa da 21 Mayısta DC Dulles tan yaptığım girişim ile ilgili durumu paylaşmak isterim. Üzerinden yaklaşık 2 yıl geçmesine rağmen , ortalama yılda bir giriş yaparak ABD dışında yaşadığım süreç için son olarak yaklaşık 15 ay sonra giriş yaptım. Şansıma 'beyaz amerikalı' görevli denk geldi. Yani tahminim o ki, bu arkadaşların kuralları uygulamaya daha meyilli olduğunu düşünüyorum. Ve tahmin edeceğiniz üzere bir çok soru sordu ve beni pasaport sonrası bir diğer kontrol noktası olan diğer bölüme yönlendirdi. Burada ikinci görevli uyarı mahiyetinde bir çok soru sordu ve bildirimlerde bulundu. Ve bir daha olmaması için de ayrıca uyarıda bulundu, ancak günün sonunda geç de olsa sağ selamet giriş yapabildik. Beklentim covid sınırlamaları gereği biraz daha esnek olabilecekleri yönünde idi, ancak pek de öyle olmadı. Tabi herhangi bir yaptırım ile de karşılaşmadım. Açıkçası bir daha bu duruma düşmemek için gereğini yapacağım. Ve görünen o ki bu temmuz da ısmet olursa kalıcı olarak SC tarafına taşınacağım. Başımdan geçenler şimdilik böyle.

Y
      yboran
    • RE: Gelir vergisi / beyani

@knnrn @crazycells - 2018 sonunda hak kazandığım GC için 2019 be 2020 yılları için henüz vergi beyanında bulunmadım, tüm gelirim USA dışı ve 100000USD altında olduğu için, henüz USA ya da yerleşmediğim için bir osrun olmayacağını düşünüyordum. Burada entryleri okuduğumda yeni bilgilerle karşılaştım, emin olmak için tekrar sormak istioyrum, USA için hiç bir gelirim olmamamsı, USA dışı gelirimin 15k USD yi geçmiyor olması ve henüz herhangi bir eyalaette yıl içinde toplamda 15 günden fazla bile konaklamamış olmama rağmen yine de vergi bildirimi gerekir mi?

Vergi Sistemi içinde yayımlandı
      Y
      yboran
    • RE: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)

@yboran, içinde söyledi: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)

@yboran, içinde söyledi: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)

@knnrn, içinde söyledi: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)

@yboran Neyi görüşmek istiyorsunuz anlamadım? Sadece 220 dolarlık ücretleri ödemeniz yeterli, kartlar otomatik olarak basılacak ve sistemde kayıtlı adrese gönderilecek. Herhangi bir görüşme yapmanıza gerek yok. USCIS web sitesinde onların görünmesine de gerek yok.

Selam, şu an kendi hesabımdan girdiğimde eşim ve çocuklarım listede görünmüyor USCIS hesabımda, onalrın 220 dolar oaln ücretlerini ödeyeiblmem için listede görmek gerektiğini düşünüyorum. ilk giriş çıkışları üzerinden 1 yılı aşkın süre geçtği için askkıda kalma veya hak kaybı gibi bir durum olmassın diye görüşmek istiyorum. O nedenle sordum. şuan pasaportlarındaki 1 yıllık süre de geçtiği için vizesis durumdalar, greencard olmadan giriş yapamayacğaımız için sorunu çözmeye çalışıyorum. onların için ayrı USCIS hesabu açmama gerek var mı?

ok dir ödemeyi yapabildim. teşekkür ederim.

Bilgi için gncel durumu paylaşmak isterim, konsolusluktan GC onayı aldıktan yaklaşık 2 yıl sonra ancak GC basımlarının onayını verebildik(ben asıl talihli zaten almıştım, bu talep ailenin geri kalan bireyleri içindi) nisan başından USCIS ten yaptığım başvuru ile 10 gün içinde eşimin ve çocukların GC ları USA adresini teslim edildi. destek olan arkadaşlara teşekkür ederim.

Asıl hikaye şimdi, yaklaşık 2 yıldır USA ya giriş yapmayan ailemin GC ları ile ilk girişinde nasıl bir durumla karşılaşacaklar merak ediyorum. Her türlü ihtimali hazırlıklıyız, bakalım. En azından COVID 19 positive sonucumuz var artık bu kanaldan yürümeye çalışacağız.

Y
      yboran
    • RE: Coronavirus (COVID-19)

@arnblt, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

2 günde sonuç çıkıyor.

@arnblt kıymetli paylaşım için teşekkür ederim, tam olarak aradığım şey buydu. Sağolun.

Gündem içinde yayımlandı
      Y
      yboran

@esra-k, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

@yboran merhaba her eyalet için farklıdır Belki ama , ben illinois için cvp vereyim ücretsiz yaptırabiliyorsunuz internetten randevu alıyorsunuz yada test yapılan ( böyle çadır gibi enteresan bir yer yapmışlar 😬) oraya gidip sıraya geçip kayıt yaptırıp araç icinde kendiniz yapıyorsunuz ( 2 ay icinde 3 kez ücretsiz yaptırdım 8 gundur korona belasını atlatmaya çalışıyorum. Çok dikkat edin kendinize bol şans

Çok geçmiş olsun @esra-k , teşekkür ederim paylaşım için, ancak kuzey Virginia için ücretsiz COVID Testini nerede yaptırabilim? tekrardan bri sormak istiyorum, bilen arkadaş varsa gelmeden randevu işlerini dahi halletmek isterim.

Gündem içinde yayımlandı
      Y
      yboran

Merhaba,

Mayıs ayının 3. haftasında Dulles Havalimanından giriş yapacağım, ancak Tr den geldiğim için ve istanbulun mevcut halini göz önünde bulundurduğumzuda, USA da kimseyle temas etmeden geldiğim günün ertesi günü Covid PCR testi yaptırmak istiyorum.

Bunun için Northern Virginia bölgesinde ücretsiz covid 19 test yaptırabileceğim bir clinic var mı? (not:henüz herhangi bir sağlık sigortam yok.)

Gündem içinde yayımlandı
      Y
      yboran