Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Cumle icerisinde kullanilmasi bile moral bozukluguna sebebiyet veren saglik sektoru ulkenin her yerinde pahali oldugunu herkes biliyor. Bu yuzden dolayi da sigortanizin olmasi gerektigini herkes bahsediyor.

Eyalet kanunu geregince, saglik sigortanizin olmasi zorunlu kosuluyor. Eger sigortaniz yoksa, yil sonunda vergi beyaninda, sigortali olmadiginiz ay kadar sistem size ceza kesiyor. Ceza meblagi veya hesaplanmasinin detaylarini eyaletin internet sayfasinda bulabilirsiniz. vergi beyanini kendisi yapanlarin bircogu bu soru karsisina cikinca sigortasi varmis gibi gostererek yalan beyanda bulunabiliyor. Bunun yapilmasi durumunda, sorumluluk sahibi, vergi mukellefidir. Kontrol ediliyor mu? acickasi bunun cevabini net bir sekilde vermek mumkun degil. 1-2 yapilir kontrol edilmez aradan zaman gecer vergi odemesinde birsey takilirsaniz, sistemden geriye donuk arastirma yaparken gorulebilir ve o zaman karsiniza mutlaka cikar.

Saglik sigortasi yine de zorunlu mu? acikcasi cezasini odemeniz durumunda degil.

Saglik sigortasi olmadan, tamamini cebinizden odeyerek saglik hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Bazi durumlarda cepten odemek, sigortali olmaya nazaran daha avantajli oluyor.

Acil Servis: Sigortali olsaniz da olmasanizda, hayati tehlikeniz yoksa, uzak durulmasi gereken bir saglik birimidir. Bu birime, kendiniz giderseniz, kayit islemlerini yapip bekleme odasinda yogunluga gore epey bir sure beklersiniz. Oldu ki gittiniz ve bekleme suresi icerisinde semptomlariniz gecti ve eve geri gitmeye karar verdiniz, bu durumda kayit masasina giderek hizmet almaktan vazgectiginizi bildirmeniz gerekiyor. Aksi halde posta kutunuzda adiniza duzenlenmis bir fatura gorebilirsiniz.
    Acil Servis birimine ambulans ile gitmeniz durumunda ise hemen muayene odasina alinip tedaviniz baslar ve fatura adresinize gonderilir.

Acil servis e sigortali/sigortasiz gittiginizde hemsireye mutlaka 1 tane doktor istiyorum diye belirtmeniz durumunda birden fazla doktorun yaniniza 1dk ugrayip, dosyaniza adini yazip sizin faturanizi sisirmesinin onune gecebilirsiniz.

Urgent Care: son zamanlarda sayilari cok fazla artan bu kurulus, cogu bolgede 24 saat hizmet vermektedir. Soguk alginligi, hafif yaralanma ..vs. bircok hizmet icin gitmeniz durumunda size odeyeceginiz meblag genelde giriste belirtilir. Fiyatlari bolgeye ve isleme gore degiskenlik gosteriyor. Ornegin; 2020 yilinda Delaware de $180 karsiliginda hizmet almis iken, ayni yil icerisinde NJ de $225 a hizmet almistim. iki ziyaretimde hemen hemen ayni sikayetten dolayiydi. son ziyaretim farkli bir sikayettendi ve $400 civarinda fatura odemistim.

Doktor ofisleri: buralarda vizite ucreti uygulaniyor ve diger kuruluslara gore daha makul olabiliyor. Tabiki bransa gore degiskenlik gosteriyor. Vizite ucretleri bazi doktorlarda $100 iken, bazilarinda $150-180 gibi meblaglara cikabiliyor. Yapilan tahliller, rontgen gibi islemlerin faturasi ayriyetten adresinize gonderilir.

Adresinize gelen faturalari pesin olarak odeme imkaniniz yoksa, faturayi gonderen kurulusu arayarak, odeme plani yaptirabilirsiniz.

Daha makul alternatifler yok mu? Elbette var. CVS, Walgreens gibi firmalarin bircok subesinde doktor hizmeti vardir. Tabi bu hizmetler sinirlidir. Verilen hizmetleri ve hizmet veren subeleri internet sayfalarindan bulabilirsiniz.

Saglik sigortasi alacak butcem yok ve duzenli tahlil yaptirmam gereken bir rahatsizligim var diyorsaniz, bunun da cozumu soz konusu. Kan sekeri, kolesterol, menstrual, vitamin, tiroid ..vs. bircok tahlili, doktor istegi olmadan kendiniz yaptirabilirsiniz. Labcorp isimli tahlil laboratuvarinin sayfasinda "OnDemand " tahliller arasinda aradinizi tahlil mevcut ise, onu internet sitesi uzerinden satin alip, numune icin herhangi bir LabCorp ofisine giderek numunenizi verebilirsiniz. Tahlil i satin aldiginiz ucret disinda baska bir ucret odemezsiniz. Tahlil sonuclari cogunlukla 24 saat icerisinde, internet sayfalarindan olusturacaginiz portal hesabindan ulasabilirsiniz. Bu portaldaki tahlil sonuclari orada surekli durur ve doktor araciligiyle gittiginiz tahlilleriniz de bu portaldan gorebilirsiniz.

Ben kendi kendime bir sekilde idare edebiliyorum fakat cocugumu nasil muayene ettirebilirim. Cocuklar 18 yasina kadar pediatric ofislerine gidiyorlar ve bu ofislerdeki ucretlerde, ozel doktor muayenehanesindeki gibi vizite ucreti seklinde calisiyor. Fakat, Clifton bolgesinde Turk bir cocuk doktoru var ve her konuda oldukca yardimci oldugunu yakin cevremden sahit oldum. Maddi durumu elvermeyen ailelere yardimci oldugunu, dogum yapmak isteyen fakat sigortasi olmayan anne adaylari icin paket programi olduguna da sahit oldum.

Dogum paketinde, doktor kontrolleri ve doguma kadar olan surecteki butun destek icin bir meblag mevcut ve bunu aylik taksikler halinde doguma kadar oduyorsunuz. Hastane faturasi ayriyetten geliyor, o fatura bu pakaete dahil degil. google da Melih Sarigul adini arastirip, iletisim bilgilerine ulasabilirsiniz.

sigortali olsaniz bile bazi durumlarda sigortasiz olarak islem yaptirmak zaman kazandirabiliyor. Soyle ki, doktora bir sikayet icin gidiyorsunuz. Eger sigortali olarak giderseniz doktor bunu goruyor ve sigortanin gereksinimi olan tahlil,rontgen vs. hersey gerekli olmasa da yapilmasi mecburiyeti var. Haliyle bu faturanin kabarmasina sebebiyet oluyor ve sigorta bu faturalarin yuzdesini odedigi icin siz yine cebinizden geri kalanini oduyorsunuz. tabi follow up randevulari vs. bazi durumlarda 4-5 ay kadar sizi kontrole cagirabiliyorlar.herbir rancevuda ayri ayri vizite ucreti oduyorsunuz(sigortanin belirledigi meblag)

Fakat, sigortasiz olarak gitmeniz durumunda hastanin sigortasi olmadigini gordugu icin gereksiz olan sigortali gidildigindeki gerekli olan rontgen vs. hicbirseyi istemeyip, tedavinizi yapip ilac yazip sizi hemen gonderiyor ve bazi durumlarda kontrole gelmenizi onerebiliyor.

Primary Care diye tabir edilen aile hekiminiz olmasi durumunda, butun sikayetleriniz icin o doktoru ziyaret edersiniz ve o size gereken tedaviler icin yol gosterecektir.

Ambulans hizmeti bahsedildigi uzere olducka pahalidir. mil basina ucret alinir ve bu ucret ambulans sirketine gore farklilik gosterir. Durumunuz cok acil degilse, ornegin evde dustuyseniz ve hareket etmekte zorlaniyorsaniz, duruma gore 911 i aradiginizda acil olmadigini belirtirseniz, yasamis oldugunuz sehirdeki ilk yardim ekibi adresinize gelir ve nereye gitmek istediginizi sorar. Urgent care veya Acil servis seklinde belirtebilirsiniz. Yani seceneginiz vardir. Fakat 911 e acil durum olmadigini soylemezseniz, gelecek olan ambulans sizi en yakindaki hastanenin acil servisine goturecektir. hastane secmenize bile izin vermeyeceklerdir. Kaldiki bu durumda ambulans helikopter gonderilmesi de soz konusu olabilir ki onun ucreti daha farkli.

Dis Tedavisi: Bu hizmeti sigortali da alsaniz, sigortasiz da alsaniz akil almaz faturalar ile karsi karsiya kalirsiniz. Sigortali olsaniz bile bircok hizmet karsilanmayabiliyor.
    Ornegin, disiniz kirildi ve sigortanizin anlasmali oldugu klinige gittiniz. size butun alternatifler belirtilir ve estimate istemeniz durumunda her alternatifin ucreti belirtilir. kirilan disi, dis sigortasi cogu zaman kabul etmiyor 100% olarak kabul etmiyor. odeyecegi bir deductible var onu oduyor ve geri kalan kismi siz oduyorsunuz.

Ornegin; kanal tedavi, dis dolgusu, dis temizleme sigorta tarafindan limitli/limitsiz kabul gorurken; kopru, kaplama veya implant da sadece yillik deductible odenir geri kalan fatura sizindir. implanti sadece en arka disin kirilmasi durumunda, mecburi olarak yapilmasi gerektigi icin hepsini odeyecektir. faturayi gordukten sonra, eger tedavinizi Turkiye de yaptirmak istiyorsaniz, o zaman rontgenleri email olarak klinikten alip, Turkiyedeki doktorunuza gondererek fikir alabilirsiniz.
    Ozellikle dis koku halen daha saglam sekilde duruyorsa, amerikadaki dis hekimi cekilmesi gerektigini soyleyebilir. kabul etmeyip dusuneceginizi soyleyin.

Yakin zamanda basima geldigi icin cekmek istediler. bende cektirmeyip sadece kanal tedavisi yaptirip, geri kalan kismini Turkiye de yaptirdim. 2023 yili sonuna dogru disim kirildi. implant icin bana cikartilan fatura 1 dis icin $9.000 idi. anlasmali kurulus oldugu icin sigorta bunun $1.000 ini sigorta karsilayacak fakat islem 9 ay surecek ve 2024 yilinda da devam edecegi icin, 2024 un deductible ini da kullanarak $2000 ini sigortaya gosterebiliriz siz sadece $7000 odersiniz denildi. kabul etmeyip, turkiyedeki doktoruma ulastim ve ilk ucak ile turkiyeye 1 haftaligina gittim.
    $1200 ucak bileti + yaklasik $300 kadar bir ucret ile disimi 2 gunde yaptirip, 3-4 gun de tatil yapip dondum.

Eger sigortaniz yoksa, bircok dis klinigini arayip fiyat alabilirsiniz.

Paterson da Turk dis hekimi var. soyadi Erdogan. kendisiyle hic calismadim ama bircok Turk ona gittigini duydum.

Goz Sagligi: sigortanizin olmasa bile astronomik rakamlar cikmayabiliyor. Soyle ki, vizite ucreti odersiniz ve goz muayenenizi yaptirirsiniz. Eger Dialysis yaptirmak isterseniz, su kadar fark ile bunu da yapip detayli muayene yaptirabilirsiniz. gozluk recetenizi alip, herhangi bir gozluk hizmeti veren isletmede gozluk camlarinizi yaptirabilirsiniz. Walmart, BJs, Costco...vs. bircok alternatif var. gozluk cercevesi fiyatlari ise degisken fakat bircok isletmede eger marka takintiniz vs yoksa, butceye uygun cerceve bulabilrisiniz.
    Gozluk numaranizi ogrendikten sonra, walmart..vs. magazalarda bulunan hali hazirda gozluk reyonundan da gozluk alabilirsiniz. daha uygun fiyatli oluyorlar.

yillik kazanciniz belirli bir meblag altindaysa ve eyaletten medicaid alabiliyorsaniz, o zaman yukaridaki bircok islemde sizin cebinizden para cikmayacaktir.

• @mister cok guzel bir yazi elinize saglik

Benzer Başlıklar

• 1
  • 1
  • 1
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

134

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |