Arkadaşlar son zamanlarda Gürcistan geçişleri arttı Bu konuda geçeceklere destek olmak isterim
01.01.2023 tarihinde kadar yurtdışından Telefon alacaklar harç ücretinin (2022 yılı için 2732 TL) olarak yatırılıyor. Her TC ye 1 Telefon Hakkı ve 3 Takvim Yılı içinde 1 Telefon hakkı.
Yeni ücret 7000 olma durumu olduğunda Efsane Cuma İndirimleri gürcistanda devam ediyor. 150TL geçiş harç bedeli Kimlikler birlikte bir geçiş kağıdı doldurularak geçilebiliyor.
Pasaport ile 150 ile direkt geçilebiliyor.
Çarşıya minübüsle 2 GEL (1 Lari 7,14₺)
Telefon alınabiliyor. Kredi kartlarına 30-11-2022 tarihinde 1 GEL ->7,14₺ yansıyor. AYRICA Ürün alındığında isterseniz TAX FREE Belgesi düzenletip sınırdan geri dönerken 3-4 Saat bekleyerek % 9,6 sını Dolar veya GEL olarak iade alabiliyorsunuz.
-
Arkadaşlar son zamanlarda Gürcistan geçişleri arttı Bu konuda geçeceklere destek olmak isterim
01.01.2023 tarihinde kadar yurtdışından Telefon alacaklar harç ücretinin (2022 yılı için 2732 TL) olarak yatırılıyor. Her TC ye 1 Telefon Hakkı ve 3 Takvim Yılı içinde 1 Telefon hakkı.
Yeni ücret 7000 olma durumu olduğunda Efsane Cuma İndirimleri gürcistanda devam ediyor. 150TL geçiş harç bedeli Kimlikler birlikte bir geçiş kağıdı doldurularak geçilebiliyor.
Pasaport ile 150 ile direkt geçilebiliyor.
Çarşıya minübüsle 2 GEL (1 Lari 7,14₺)
Telefon alınabiliyor. Kredi kartlarına 30-11-2022 tarihinde 1 GEL ->7,14₺ yansıyor. AYRICA Ürün alındığında isterseniz TAX FREE Belgesi düzenletip sınırdan geri dönerken 3-4 Saat bekleyerek % 9,6 sını Dolar veya GEL olarak iade alabiliyorsunuz. -
@mamma-mia Değerli tecrübelerini bizlerle paylaştığın için teşekkür ederim.
Geçen seneye kadar körfez ülkelerini kulaktan dolma yanlış bilgiler yüzünden zengin olsalar da yaşanmayacak ülkeler olarak görüyordum. Ama hem yeni bilgiler edinmem hem de Türk Lirası'nın acayip değer kaybetmesi nedeniyle değerlendirilebilecek bir seçenek olarak görmeye başladım.
Körfez ülkeleri ile az da olsa ilgilenmem İrlanda'yı araştırırken Dubai'de de dil okuluna (İngilizce) giderken part time çalışma imkanının olduğunu görmemle başladı. İçimden "Dubai ne alaka" diye geçirdim ve merak ederek biraz araştırdım. Neredeyse her ülkenin sınırları kapalıyken BAE öğrencilere vize vermeye devam etmiş ve bu yüzden Türkiye'de Dubai'deki dil okulları geçen sene hiç olmadığı kadar çok ilgi görmüş. Ayrıca Dubai'nin bir diğer güzel yanı da vize almanın Avrupa ülkeleri veya ABD gibi ülkelerine kıyasla çok kolay olmasıymış.
Ama benim dil okulu ile Dubai'ye gitmek gibi bir planım yok. Belki ilerleyen bir zamanda körfez ülkelerine iş başvurusunda bulunarak şansımı deneyebilirim.
-
Merakinizi gidermeniz icin konuyu (Diger Ulkeler > Asya) bolumune tasidim. Umarim bu merakinizi giderebilirsiniz 🙂
(Ek not) New Jersey ve Oregon eyaletleri ve ayrica NY eyaletinin bir noktasindaki yakit istasyonlarinda, "gas station attendant" adi altinda araca yakit dolduran calisanlar bulunuyor.

87
34.6k
Users
5.3k
Topics
386.1k