ilginç ve güzel bir konu başlığı olmuş, pazar kahvesi eşliğinde güzel gitti
-
-
ilginç ve güzel bir konu başlığı olmuş, pazar kahvesi eşliğinde güzel gitti
-
@Elgitaro, içinde söyledi: Köfte Yapamıyoruz!
Cevaplar için çok teşekkürler herkese. Bakalım önerileri deneyeceğim.
Sonuçtan bir bilgi alalım lütfen, köfte yapımı nasıl gidiyor😉
-
Teşekkürler cevizli elmalı kurabiye bilmiyordum. Sayenizde öğrenmiş oldum.
-
-
-
Lahmacun Antep'te yenir. Kesin ve net bilgi. Ayrıca tecrübeyle sabit. Çok uzun süredir Antep'te yaşıyorum. Antep'te her pide fırının yanında kesinlikle bir de kasap vardır. patates tava, domates tava, patlıcan kebabı, altı ezmeli patlıcan kebabı, karnı yarık, soğan kebabı, lahmacun, kilis tava başlıca yaptırabileceğiniz yemeklerdir.
Arkadaşın tarifine gelirsek, iç malzeme için gerekenler eksik. Pişirme konusunda ise @FreeWoRLD 'un yöntemi doğru. İyi bir fırınınız varsa fırında da yapabilirsiniz. Mecbur kaldığımız bir gün denedik oldu. Ama kesinlikle taş fırın gibisi yok. -
@mysea yabancisi ve kulturune hakim olamadigim bir icecek,sorsaniz beyaz kirmizi ve rose derim birde tadimlama yapilirken koklanip ardindan cok az alinarak agizda damakdaki aromasi uzerinden tercih edildigini yer yer gordum.
Kimbilir ne tur cesitliliklere sahiptir orada -
Biz evde hemen hemen ayda 1 defa sucuk yapiyoruz. Dana kiyma ve baharatlar ile acili ve bol sarmisakli yapiyoruz. Strec film falan kullanmak yerine, cizbiz kofte gibi hazirlayip, donduruyoruz ve kahvaltilarda 2 veya 3 tanesini yumurta ile pisirip yiyoruz. Gerek koku gerekse tat olarak piyasa sucuklarindan hic farki yok. Sadece goruntu farkli. 🙂
-
@yapay-zeka, içinde söyledi: Destekleyin beniii 😃
like atacakdım mesajını bulamadım baya mesaj kaydırdım
gerek kalmadı abi saol zaten kayboluyor diye yazmıştım 😃 saçma sapan bir değişik iş
-
ahahahaha
-
@Mr-Hakan Bunu en kısa sürede deneyeceğim. 🙂
-
@stoneage, içinde söyledi: Kiyma ve et
@crazycells, içinde söyledi: Kiyma ve et
Mumkun oldugu kadar marketlerden veya supermarketlerdeki supheli ambalajli etlerden kacinin... Son kullanma tarihi gecse de, hemen tarihi degistirip yine raflara koyuyorlar veya tarihi gecmeye yakin baharatlarla vs. karistirip "marine edilmis et" diye satiyorlar.
Amerika'da oluyor bunlar?
Evet, sanilanin aksine ABD'de son kullanma tarihi kullanmak (bebek mamalari disinda) yasal bir zorunluluk degil. Fakat boyle bir kultur olustugu icin ureticiler urunun yasam uzunluguna gore bir tarih belirliyorlar. Yasalar bozulmus, kuflu veya tuketilmesi zararli olacak seyleri yasakliyor, ama bunun yasalarla belirlenmis net bir siniri/tanimi yok.
Burada sizin duyu organlariniz devreye girmeli... Bir seyin bozuk oldugunu gozunuzle, elinizle, burnunuzla vs. algilayabiliyorsaniz o durumda ya urunu almayacaksiniz ya da aldiysaniz hemen aldiginiz yere gidip paranizi geri alacaksiniz (fis oldugu surece hicbir market sorun cikaramaz).
Eger bir seyin bozuk oldugunu gordugunuzden marketi sikayet de edebilirsiniz.
Fakat dogrusunu soylemek gerekirse paket urunlerin ustundeki tarihler de cok dogru degil, bir seyin ne kadar uzun sure dayanacagini sizin onu saklama kosullariniz belirler... misal son kullanma tarihi gecen ay gecmis bir biskuvi yediginizde ne olur? Cevap: Buyuk ihtimal hicbir sey... Eger siz o biskuviyi serin ve kuru bir yerde sakliyorsaniz SKT uzerinden 3-5 ay bile gecmis olsa hala kitirligini ve tadini kaybetmez. Fakat sicak ve nemli bir ortamda birkac haftada yumusayip tadini kaybedebilir, SKT gecmemis olsa bile... Bu dedigim butun yiyecek/icecekler icin gecerli...
Fakat belirteyim, bu tur konularda bir sorun yasarsaniz, konuyu gonul rahatligiyla mahkemelere tasiyabilirsiniz, yasalar sizin yaninizda.
-
-
-
kaleminize saglık teşekkür ederim. 🙂
-
Gereken malzemeler
2 su bardağı pudra şekeri
2 yemek karışı buğday nişastası (mısır olmaz )
2/3 su bardağı sıvı yağ
2 paket yada 500 gram katı yağ (tercihen 250 gram tereyağı 250 gram margarin)
Alabildiği kadar unYapılışı
Ununuzu , pudra şekerinin 3/4 ünü (kalanı süsleme için kullanılacak ) ve nişastanızı elekten geçirerek derince bir kaba alın .
Kabın içine aldığınız unun ortasını havuz gibi yaparak sıvı ve katı yağınızı ekleyip yoğurun.
Yoğurduğunuz hamuru uzun şeritlere bölünüz ve yuvarlayınız.
Yuvarladığınız hamurları istediğiniz boyutlarda keserek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine seriniz .
Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 15 dakika pişirin . 15 dakikayı geçmemesine dikkat edin .
Pişen kurabiyelerinizi fırından çıkarıp soğumasını bekleyin ve soğuduktan sonra üstüne süsleme için ayırmış olduğunuz pudra şekerini serpin ve afiyetle yiyin .Birkaç ufak ipucu
Verilen tarife yaklaşık 1 su bardağı kakao ekleyerek kakaolu un kurabiyesi yapabilirsiniz.
fırından ilk çıkardığınız zaman kurabiyeleriniz biraz nemli gibi hissettirebilir ama soğuduktan sonra çok beğeneceksiniz.Unutmamanız gereken en önemli şey ise 160 celcius derece den yuksek sıcaklıkta pişirmemeniz gerektiğidir. daha yuksek derecede pişirirseniz içi hamur kalacaktır.
Pastane tarifidir .yaklaşık 2 tepsi çıkacaktır .
-
Hamur için
6 bardak un
2 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1.5 paket yada 15gram kabartma tozu
1 su bardağı süt
Açmak için de mısır nişastasıŞerbeti için
4 bardak şeker
4-5 bardak su (şerbetle aranız iyiyse 4 değilse 5 bardak )
yarım limonun suyuİçi için
Ceviz fıstık yada fındık 600 -700 gramUn, tuz ve kabartma tozunu derince bir kabin içerisine alın , üstüne yumurta, süt ve yağınızı ekleyin .
Yumuşak bir hamur kıvamı yakalayana kadar yoğurun, 10 dakika dinlenmesi için üstünü strecleyip bir kenara koyun .
Zevkinize göre ici için seçtiğiniz malzemeyi blender ile iyice ufalama kadar çekin.
Hamurunuz dinlendikten sonra toplamda 30 parça olacak şekilde küçük parçalara ayırın. 30 parca hamurunuzu 12 12 ve 6 parça olarak 3 gruba ayırın .
Her hamur parçanızı bir tatlı tabağı büyüklüğünde eliniz veya oklava ile açın .
12 parçayı aralarında yeteri miktarda nişasta olması şartı ile üst üste dizin son 6 parca için de aynısı yapın .
Açtığınız parçaları tepsinize sığacak kadar büyüklükte olana kadar oklava ile açın. En alta 12 katlık bir parça gelecek şekilde hamurunuzu tepsiye serin üstüne baklavanızın içi için kullandığınız malzemenin yarısını dökün sonra diğer 6 katli hamurunuzu açıp kalan iç malzemenizi hamurun üzerine serin . En son olarak 12 katlı diğer parçanızı açıp tepsinize serin . Baklavanızı isteğinize göre üçgen , kare veya prizma şeklinde kesin ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırınınıza verin. Ortalama 18 ile 23 dakika arasında pişecektir. Fırınınıza hamurunuzu attıktan sonra ara ara kontrol ederek meşhur altın baklava rengini alana kadar pişirin. Piştikten sonra fırınınızdan çıkarın .Serbetin yapımı
Şekerinizi ve suyunuzu bir tencereye alıp biraz karıştırdıktan sonra kısık ateşte pişirmeye başlayın bu arada limonu üstüne ekleyip karıştırmaya devam edin . Şerbetiniz kaynamaya başladıktan 5 dakika sonrasına kadar karıştırmaya devam edin . Kaynayan şerbetiniz soğumadan . Elle dokunabilecek kadar soğumuş baklavanızın üzerine dökün.
Gerisi size kalmış ister soğutup, isterseniz sıcak sıcak afiyetle yersiniz .Önemli bir kaç nokta var onları da burda belirteyim
Bu tarif 45 cm çapındaki yuvarlak tepsi içindir yaklaşık olarak 3.5 kg baklava tarifidir.
Baklavanız yeteri kadar soğumamış ise kesinlikle şerbet eklemeyin
Her fıstık , ceviz ve fındık baklava için kullanılmaz mümkünse işlem görmemiş (kavrulmamış) yemiş kullanın fıstık için ise eğer bulabiliyor iseniz boz iç fıstık kullanın .
Mümkün ise mermer tezgah üzerinde hamurunuzu açabildiğiniz kadar açın.
Bu tarif pastanelerde aldığınız ticari nedenlerle üretilen baklava değil babaannelerimizin yaptığı baklavadır.
-
California’da Sprouts diye bir market var orda sisede cig pastorize edilmemis sut satiliyor. Organic sutlere gore bile biraz pahali.
Meze ve Biz :)
-
Evet malumunuz meze kulturu olan ve mezeninde envayi cesidini iyi yapan bir toplumun parcasiyiz.
Sizlerin de olmazsa olmazi top 3 mezesini ogrenmeden olmaz sanirim.O zaman kendim ile basliyorum ve sizlerinde tercihlerini merak ediyorum
️ Humus
️ Atom
️ Patlican sogurme -
@gokhanbagatur köpeoğlu, fava, şakşuka, acılı ezme, havuç tarator
-
@denizci10 favayi severim ama heryerde ayni lezzette olmuyor havuc taratora gelince evde bile sık sık yapar esim
-
Tipik bir Amerikali icin yazayim:
Chicken wings
French fries
Potato chips
-
@gokhanbagatur benim eşim de yapar. Hatta dün yedik daha. Ama restorandakierin tadı bir başka
-
@mysea ustadim sizi birgun bir raki sofrasinda agirlamak dilegi ile ozlemissinizdir burdaki mezeleri
-
haydari, humus, acılı ezme
-
@bahadır17 keyifli tercihlerMeze harici raki nin yaninda olmazsa olmazim hatta sadece onlarla doner o masa diyebilcegim bir 3 lum daha var kavun peynir ciger
-
@gokhanbagatur Teşekkür ederim. Peynir. kavun, ciğer tercihi de güzel Deniz kıyısında bir kasabada yaşadığım için ciğer yerine kalamarı tercih ederim ama
-
@mysea Tabii bunun yanına buz gibi bir bira iyi gider
-
Ben bira ile oncelikle yengec tercih ediyorum, eger yoksa, chicken wings veya kalamar tercih ediyorum eger disaridaysam. Evdeysem tuzlu kavrulmus fistik tercihimdir.
Raki olayi baslibasina bir hazirlik gerektirir. Ya mangalgiller olacak yada yukarida ornekler verdiginiz soguk mezeler. Ben oyle cok raki icen birisi degilim ama onun adabi ve ortami cok farkli...
-
@mysea yengeç hiç yemedim. Birayla nasıl gider bilmiyorum ama kalamar ve bira çok güzel bir ikili
-
@bahadır17 deniz ürünlerinde tadından önce nasıl pişirildiği çok önemlidir. İçinde ki su oranı paketlerin arkasına çevirip bakarsanız glayzing yazar. Bu etin içinde ki su oranıdır. Ondan dolayı donmuş iken maşallah dersin büyüklüğe bak. Pişince bu ne lan minnacık kaldı dersiniz
-
Gecen hafta sonunda farmers marketten karides (shrimp) aldim. Temizlenmis ve orta buyuklukteydiler. Yaklasik 4.5 lbs aldim. Sogan, mantar, biber ve baharatlarla sote yaparak pisirdim. Orta boy bir tencere yemek cikti. Bir arkadas da katildi bize ve yaninda bira ile afiyetle goturduk
-
Peki ortaya karisik sorayim. Neden bira aslinda neden diye sorarken soyle,ulasilabilirlik mi? Kolay tuketim mi? Yahut hani hemen hemen herseyle olan kombinasyonumu.
Ornegin ben cok aramam sevdigim aromatik biralar var ama nedense hep onceligim olan bir alkollu icecek degildir.
Sizlerin dusuncelerinizi merak ettim -
Ben genelde bira içiyorum. Yanındada tuzlu fıstık. Tercih ediyorum bira olduktan sonra mezeyi pek sorun etmiyorum
-
@emirgenco bizim kafalar fakir kafalar. Bize A4 deseler fotokopi kağıdı anlarız. Onlar audi A4 anlarlar. Kaldı ki biranın anavatanı almanyadan amerikaya geldiği için @mysea bira kültürü aşırı gelişmiştir.
-
@emirgenco, içinde söyledi: Meze ve Biz
Ben genelde bira içiyorum. Yanındada tuzlu fıstık. Tercih ediyorum bira olduktan sonra mezeyi pek sorun etmiyorum
Kişisel zevkinize karışmak gibi olmasın da biranın tadı b*k gibi yav. Nasıl içiyorsunuz onu?
-
Icki tercihlerim arasinda en onemlisi biradir. Bunun sanirim en onemli nedeni verdigi tat. Birde her turlu yiyecek/meze ile gitmesi.
-
@mysea, içinde söyledi: Meze ve Biz
Icki tercihlerim arasinda en onemlisi biradir. Bunun sanirim en onemli nedeni verdigi tat. Birde her turlu yiyecek/meze ile gitmesi.
Valla bana tadı çok kötü geliyor. Arkadaşlarım içersem alışacağımı söylüyor ama alışmak da istemiyorum açıkçası. Ben varken genelde bira almıyoruz. Şarap, viski, vodka. Vodkayı da kokteyl yapıyorum. Yoksa kolonya içmişim gibi oluyor. Sürekli içici değilim belki de ondandır. 3, 4 ayda bir arkadaşlarla atıyoruz.
Benzer Başlıklar
109
Çevrimiçi
42.6k
Kullanıcı
4.5k
Konu
434.9k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum