@saulgoodman

Teşekkür ederim. Dünyanın istediğim yerinde iş bulabilecek kapasitede biri kesinlikle değilim. Ayrıca, maalesef her insan eşit ve iyi şartlarda yaşamıyor. Ben dünyanın en zor işlerinden birinde çalışıyorum. Bu işte çalışıp, aynı zamanda kendimi geliştirecek kadar büyük iradem de yok. Kendimi başkaları ile de kıyaslamak istemem ama hemen hemen kimsenin de yoktur. Sonuç olarak tozun ve pisin içinde ciğerlerimi solduruyorum. Tabii kendini geliştirmekten kastın açıktan İşletme okumak değil ise. Bu işi bırakıp da kendimi geliştirmeye başlasam o zaman nasıl geçineceğim? Ailem maalesef bana destek olamaz. Ki onlara bile ben bakıyorum sayılır. Babamın emekli maaşı sadece markete gidiyor desem yalan olmaz.

Zaten benim istediğim şey; burada yaptığım şeyi daha iyi bir ülkede yapmak. Burada af edersin köpek gibi çalışıyorsam orada da çalışırım. Ama sırf insan yaşasın bir şekilde diye oluşturulmuş düzen yerine, insan iyi yaşasın diye oluşturulmuş düzeni yeğlerim. Buradaki herkesin de amacı bu zaten. Teşekkür ederim yine de.

Tabii ki herkesin şartları farklı ve sizin de bu ağır şartlarda kendinizi geliştirmeniz mutlaka çok zordur. Belki de öncelikle bu şartları ülke içinde değiştirmeyi denemeyi düşünebilirsiniz, tabi böyle bir şey mümkünse. Biraz daha size zaman tanıyacak bir işe geçebilirseniz bu arada kendinize daha fazla yatırım yapabilirsiniz.

Gitme fırsatı çıkana kadar böyle bir plan yapabilirsiniz. Gittikten sonraki hayatınızı kolaylaştırır. Çünkü gitmek işin sadece ilk aşaması. Asıl macera sonra başlıyor.

Başarılar ve kolaylıklar dilerim.