• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Emrey34
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 3
    • Konu 0
    • İleti 110
    • En İyi 26
    • Tartışmalı 3
    • Gruplar 0

Emrey34

@Emrey34

70
    İtibar
    300
    Profil Görüntülemeleri
    110
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum İstanbul

Emrey34 Takip etme Takip Et

Emrey34 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

merhabalar 30.03 tarihli ilk girişimi thy ist newark direkt uçuşuyla gerçekleştirdim yaklaşık 11 saat süren yolculuğun sonunda 22:30 gibi abd saatiyle newark jersey havaalanına iniş yaptık iner inmez enstrümanlarımı ve el bagajımı alarak pasaport kontrol noktasına doğru yürüdüm haftaiçi ve gece saatleri olduğundan aşırı bir yoğunluk yoktu pasaport sırasında beklerken bir görevlide insanları pasaport sırasının olduğu numaralandırılmış bankolara doğru yönlendiriyordu bi beş dakika bekledikten sonra sıram geldi ve polis pasaportumu istedi adres değişikliği yapıp yapmayacağımı sordu bende adresin aynı olduğunu fakat konsoloslukta yapılan adresle ilgili bir harf hatasını düzelttirdim fotoğrafımı çekip pasaportuma damga ve tarihi vurarak beni bir odaya götürdü ordaki odada bir kaç kişi oturuyordu bende oturarak bekledim iki üç dakika sonra soyadımı okuyarak beni çağırdı bende pasaportumu aldım ve bön bön bakıyordum sarı zarfımı kimse hala istememişti bende çantamdan sarı zarfı cıkararak ordaki memura verdim ve ses çıkarmayıp alarak masasına koydu birşey demeden odadan ayrıldım ve valizimi almaya giderek havaalanından ayrıldım hiçkimse hiçbirşey sormadı ve kalacağım eve geçtim ve ertesi gün t mobiledan 62 dolara sınırsız 1 aylık hat aldım ve newyorku biraz dolaşmaya gittim
      yaklaşık üç hafta yani yirmi gün oldu fakat ssn gelmedi green cardda hala ödeme alındı gözüküyor okuduğum tecrübelere göre de newarktan giriş yapanların çoğunluğunda ssn ve green cartlarının geç gittiği söyleniyor bende ona bağlıyorum ve biryandan adapte olmaya calısırken bir yandanda ssn ve green cardımı bekliyorum forumda sabahladığım günlerden buraya geldik forum olmasa bugün burda olamazdım tüm emektarlar iyiki varsınız esas mücadele yeni başlıyor girmekle hiçbirisi bitmiyor herkese bol sans sevgi ve selamlar.

edit : ssn 3 haftanın sonunda gelmedi ve ssa ofise bireysel basvuru yaptıktan bir hafta sonra geldi
      green cardım 23 nisan itibariyle üretimde ve gönderilmesini bekliyorum

Yolculuk içinde yayımlandı
      Emrey34
      Emrey34
    • RE: [Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri

herkese selam sevgiler arkadaşlar sizlerlerle sağlık ve mülakat deneyimimi paylaşmak istiyorum aslında inanın hikaye cok uzun kimi zaman stres dolu emek dolu sevinç dolu bazen keder dolu ama sizleri okurken yormamak adına kısa gecicem.
      02.03.2023 tarihinde avusturya abd konsolosluğununun yetkilendirdiği dr molnar kliniğine saat dokuz gibi gittim kapıda belgeleri teslim ederek muayene olmayı bekledim doktor türkiyeden tercüme ettirdiğim belgeleri kabul etti fakat tüm asılarımın olduğunu hepatit b de bağısıklığımın düşük olduğunu öne sürerek hepatit b ve tetanos difteri karısık olan 2 aşıyı vurmak istediğini söyledi oysaki ogün abi ve ben bağısıklığımın 17 antikor olduğunu söylesekde herşeyi kabul etmek zorunda değilim dedi ve o minvalde aşıyı yapmak istedi bizde okey dedik. daha sonra erkek bir doktor gelip ceşitli güç testleri ve kontroller nefes dinlemelerivs yaptılar.
      daha sonra bir form vererek onbes yirmi dk uzaklıktaki röntgen merkezine giderek göğüs röntgeni çekildim ve cd yi teslim aldım.
      sağlık merkezi sağlık raporunu konsolosluğa göndereceğini söyledi.
      03.03.2023 mülakat deneyimi saat dokuz gibi konsolosluğun önünde @achillesoag ile bulusarak üst kata cıktık ve güvenlik noktasından geçerek içeriye girerek beklemeye basladık daha sonra yetkili evraklarımızı tek tek inceleyerek aldı kendisi cok yardımsever ve kibardı daha sonra mülakat icin cağıracağını söyledi
      mülakat icin ismim okunup çağırıldığımda yetkili
      -merhaba nasılsınız
      -merhaba iyiyim siz
      -klasik verdiğim bilgileri teyit edermisin ederim tarzında sorular soruldu
      ne mezunusunuz lise diploması
      ne iş yapıyorsun nerede kalacaksın tanıdık varmı evet var öğrenciyim şurda kalacağım .
      tebrikler sağlık muayeneniz geldiğinde vizenizi onaylayacağız .

hatırladığım herseyi anlatmaya calıstım sn @achillesoag abi ile aynı gün ve aynı saat mülakata girdiğimiz için oda güzel deneyimiyle bana yazacak fazla birşey bırakmadı sağolsun bütün süreci bilgileri vermiş

detay olarak 18-25 yaş arası askerlik kaydını konsoloslukta sormayı unutmustum araya haftasonu girdiği için pazartesi mail attım ve kayıt icin gelmem gerekiyormu dedim onlarda gelin dediler ve pazartesi gittim biz unutmustuk hatırlattığım icin tesekkür edip belge doldurttular bu yas aralığındaki arkadaslar dikkat etsin bu konuya.
      abd deki hayatımda basarılar dileyerek uğurladılar. sürecin en başından beri bana ve hepimize desteğini bir an olsun esirgemeyen cok kritik noktalarda verdiği kilit fikirler ve yardımlar için sn @gucarslan uğur abimize tüm emektar adminlere birebir diyalogda olduğum @achillesoag @cerkezkizi09 sürece tüm katkısı olan forumdaşlara teşekkürlermi borç bilirim yoldaşım değerli arkadasım @Yusuf-Allak her kosulda yardımlasarak danısarak dertleserek yürüttüğümüz sürec icin kendisinede ayrıca tesekkür ediyorum.
      tüm forumdaki dostlara aynı duyguları yaşamalarını ve bu forumun ne kadar güzel,faydalı ve değerli olduğunu tekrar söylemek istiyorum herkese saygı ve sevgiler

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Emrey34
      Emrey34
    • RE: [Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

@BNGIS Telegram grubundaki sabitlenmiş mesajlarda bu konu hakkındaki bilgiler var herhangi bir mail almıyorsunuz dosyanızın durumunu öğrenmek için mail atarsanız size dönüş sağlıyorlar submit tarihinize bakıldığında muhtemelen 3.tip mail almış olacağınızı tahmin ediyorum Telegram grubunda mesajı nasıl atacağınızı ve hangi tip mail aldığınızı öğrenebilirsiniz.

Buda Sn @gucarslan hocamızın Telegram grubunda paylaştığı bilgi aşağıdaki şekilde mail atabilirsiniz

🚨

CN'si 1 - 5700 arası olup, MÜLAKAT ALMAMIŞ arkadaşların dikkatine;

DS260 formunuzun işlenip işlenmedigini, mülakat için hazır olup olmadığı öğrenmek için [email protected] mail adresine aşağıdaki maili göndermenizi rica ediyorum.

mail başlığı: 2023EUXXXX (case numaranız)

mail içeriği:

Name - Surname: ...... .......
      Date of Birth: Ay / Gün / Yıl
      Case Number: 2023EUXXXX

Dear KCC Officer
      Please let me know if my DV file is ready for the interview.

Thanks
      .... ......

*maili yolladiktan sonra AUTO REPLY maili alacaksiniz. bu mailinizin KCC'ye ulaştığı anlamına gelir.

*mailde türkçe karakter KULLANMAYIN.

*CN'si farketmeksizin herkes bu maili atabilir.

Emrey34
      Emrey34
    • RE: Amerika'da Askerlik Kaydi (Selective Service System)

usps şubesine giderek oradan formu talep edebilir ve doldurabilirsiniz 0.63 cent ödeme yaptım küçük bir sss formunu doldurup sss adresine postaladım formu ister siz çıkartın doldurun isterseniz de postaneden talep edebilirsiniz .ihtiyacı olanın faydalanması adına tecrübemi yazmak istedim

Adalet ve Güvenlik içinde yayımlandı
      Emrey34
      Emrey34
    • RE: [Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri

@iyilikyapveiyilikbul inşallah hepimiz görürüz dostum içinde de onyedikalar derneği olarak😊

Emrey34
      Emrey34

Bizlerin bol bol sevincine, mülakatına şahit olan bir bina olur umarım uğur, şans getirsin

Emrey34
      Emrey34
    • RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

@Megatron hayırlı uğurlu olsun birde üzülüyordunuz 17k üstündeyse sevinmeyin VS diye yazınızı hatırlıyorum 😃 hayat her zaman böyle şansla gülsün size simdi bizde 23talihlileri olarak heyecan telaşla mülakat alabilsekde gitsek diye sabırla bekliyoruz sevgiler yeni hayatınızda başarılar 🙂

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      Emrey34
      Emrey34

@gucarslan hocam sizinde hep dediğiniz gibi önemli olan mülakat almak geç olsunda güç olmasın moral bozmuyoruz cn yüksek olsada umudumuz var 🙂

Emrey34
      Emrey34

@cerkezkizi09 umarım herşey güzel olacak bu yıl hepimiz alacağız vizemizi 🙂

Emrey34
      Emrey34
    • RE: ABD'de sokakta müzik yapmak (busking)

@Sabri-FT türkiyede yapıyorum zaten müzik öğretmenliğinin yanında ekstra olarak.busking dediğiniz olayı bu senenin talihlilerindenim gitmek nasip olursa ilk etapta olmasada ilerde kafamda var

İş Alanları ve Meslekler içinde yayımlandı
      Emrey34
      Emrey34

Emrey34 tarafından gönderilen son iletiler

usps şubesine giderek oradan formu talep edebilir ve doldurabilirsiniz 0.63 cent ödeme yaptım küçük bir sss formunu doldurup sss adresine postaladım formu ister siz çıkartın doldurun isterseniz de postaneden talep edebilirsiniz .ihtiyacı olanın faydalanması adına tecrübemi yazmak istedim

Emrey34
      Emrey34

@Emre-Kurtulmuş tebrik ederim emre bey hayırlı uğurlu olsun ABD deki hayatınızda mutluluklar

Emrey34
      Emrey34

merhabalar 30.03 tarihli ilk girişimi thy ist newark direkt uçuşuyla gerçekleştirdim yaklaşık 11 saat süren yolculuğun sonunda 22:30 gibi abd saatiyle newark jersey havaalanına iniş yaptık iner inmez enstrümanlarımı ve el bagajımı alarak pasaport kontrol noktasına doğru yürüdüm haftaiçi ve gece saatleri olduğundan aşırı bir yoğunluk yoktu pasaport sırasında beklerken bir görevlide insanları pasaport sırasının olduğu numaralandırılmış bankolara doğru yönlendiriyordu bi beş dakika bekledikten sonra sıram geldi ve polis pasaportumu istedi adres değişikliği yapıp yapmayacağımı sordu bende adresin aynı olduğunu fakat konsoloslukta yapılan adresle ilgili bir harf hatasını düzelttirdim fotoğrafımı çekip pasaportuma damga ve tarihi vurarak beni bir odaya götürdü ordaki odada bir kaç kişi oturuyordu bende oturarak bekledim iki üç dakika sonra soyadımı okuyarak beni çağırdı bende pasaportumu aldım ve bön bön bakıyordum sarı zarfımı kimse hala istememişti bende çantamdan sarı zarfı cıkararak ordaki memura verdim ve ses çıkarmayıp alarak masasına koydu birşey demeden odadan ayrıldım ve valizimi almaya giderek havaalanından ayrıldım hiçkimse hiçbirşey sormadı ve kalacağım eve geçtim ve ertesi gün t mobiledan 62 dolara sınırsız 1 aylık hat aldım ve newyorku biraz dolaşmaya gittim
      yaklaşık üç hafta yani yirmi gün oldu fakat ssn gelmedi green cardda hala ödeme alındı gözüküyor okuduğum tecrübelere göre de newarktan giriş yapanların çoğunluğunda ssn ve green cartlarının geç gittiği söyleniyor bende ona bağlıyorum ve biryandan adapte olmaya calısırken bir yandanda ssn ve green cardımı bekliyorum forumda sabahladığım günlerden buraya geldik forum olmasa bugün burda olamazdım tüm emektarlar iyiki varsınız esas mücadele yeni başlıyor girmekle hiçbirisi bitmiyor herkese bol sans sevgi ve selamlar.

edit : ssn 3 haftanın sonunda gelmedi ve ssa ofise bireysel basvuru yaptıktan bir hafta sonra geldi
      green cardım 23 nisan itibariyle üretimde ve gönderilmesini bekliyorum

Emrey34
      Emrey34

@Muhtaradana merhaba ben bu formu mülakat esnasında doldurmadım sonra mail attım hatırlatmak için biz unuttuk dediller ertesi gün bunu doldurmak için beni çağırdılar bu formu doldurduğum için onlar otomatik olarak kayıt yaptılarmı değilse benim yeniden yapmam gerekiyor ssn gelince birde onlar unutup ben de doldurmasaydım yasal olarak bir sorumluluğum bulunmuyormuydu teşekkür ederim.

Emrey34
      Emrey34

@achillesoag efsane bir deneyim tekrar tekrar okuyorum bu deneyime yol arkadaşı olduğum içinde ayrıca keyifliyim tekrardan abd de mutluluklar :)))

Emrey34
      Emrey34

@Furkan-Aydın selamlar sağolun bu cok değişken ve tamamen konsolosluğun insiyatifinde bir durum yani dv sürecinde hiçbirşeyin kesin olmadığı gibi buda kesin değil tamamen şans kabul ededebilir çok yoğunumda diyebilir vatandaş olman gerekiyorda diyebilir vize alırsan gel mülakat vereyimde her senenin dinamiği farklı bunun kimse net cevabını veremez bol şans diliyorum.

Emrey34
      Emrey34

@yenihayaletadam Tesekkur ederim bol şansı tercih ederim 😃

Emrey34
      Emrey34

herkese selam sevgiler arkadaşlar sizlerlerle sağlık ve mülakat deneyimimi paylaşmak istiyorum aslında inanın hikaye cok uzun kimi zaman stres dolu emek dolu sevinç dolu bazen keder dolu ama sizleri okurken yormamak adına kısa gecicem.
      02.03.2023 tarihinde avusturya abd konsolosluğununun yetkilendirdiği dr molnar kliniğine saat dokuz gibi gittim kapıda belgeleri teslim ederek muayene olmayı bekledim doktor türkiyeden tercüme ettirdiğim belgeleri kabul etti fakat tüm asılarımın olduğunu hepatit b de bağısıklığımın düşük olduğunu öne sürerek hepatit b ve tetanos difteri karısık olan 2 aşıyı vurmak istediğini söyledi oysaki ogün abi ve ben bağısıklığımın 17 antikor olduğunu söylesekde herşeyi kabul etmek zorunda değilim dedi ve o minvalde aşıyı yapmak istedi bizde okey dedik. daha sonra erkek bir doktor gelip ceşitli güç testleri ve kontroller nefes dinlemelerivs yaptılar.
      daha sonra bir form vererek onbes yirmi dk uzaklıktaki röntgen merkezine giderek göğüs röntgeni çekildim ve cd yi teslim aldım.
      sağlık merkezi sağlık raporunu konsolosluğa göndereceğini söyledi.
      03.03.2023 mülakat deneyimi saat dokuz gibi konsolosluğun önünde @achillesoag ile bulusarak üst kata cıktık ve güvenlik noktasından geçerek içeriye girerek beklemeye basladık daha sonra yetkili evraklarımızı tek tek inceleyerek aldı kendisi cok yardımsever ve kibardı daha sonra mülakat icin cağıracağını söyledi
      mülakat icin ismim okunup çağırıldığımda yetkili
      -merhaba nasılsınız
      -merhaba iyiyim siz
      -klasik verdiğim bilgileri teyit edermisin ederim tarzında sorular soruldu
      ne mezunusunuz lise diploması
      ne iş yapıyorsun nerede kalacaksın tanıdık varmı evet var öğrenciyim şurda kalacağım .
      tebrikler sağlık muayeneniz geldiğinde vizenizi onaylayacağız .

hatırladığım herseyi anlatmaya calıstım sn @achillesoag abi ile aynı gün ve aynı saat mülakata girdiğimiz için oda güzel deneyimiyle bana yazacak fazla birşey bırakmadı sağolsun bütün süreci bilgileri vermiş

detay olarak 18-25 yaş arası askerlik kaydını konsoloslukta sormayı unutmustum araya haftasonu girdiği için pazartesi mail attım ve kayıt icin gelmem gerekiyormu dedim onlarda gelin dediler ve pazartesi gittim biz unutmustuk hatırlattığım icin tesekkür edip belge doldurttular bu yas aralığındaki arkadaslar dikkat etsin bu konuya.
      abd deki hayatımda basarılar dileyerek uğurladılar. sürecin en başından beri bana ve hepimize desteğini bir an olsun esirgemeyen cok kritik noktalarda verdiği kilit fikirler ve yardımlar için sn @gucarslan uğur abimize tüm emektar adminlere birebir diyalogda olduğum @achillesoag @cerkezkizi09 sürece tüm katkısı olan forumdaşlara teşekkürlermi borç bilirim yoldaşım değerli arkadasım @Yusuf-Allak her kosulda yardımlasarak danısarak dertleserek yürüttüğümüz sürec icin kendisinede ayrıca tesekkür ediyorum.
      tüm forumdaki dostlara aynı duyguları yaşamalarını ve bu forumun ne kadar güzel,faydalı ve değerli olduğunu tekrar söylemek istiyorum herkese saygı ve sevgiler

Emrey34
      Emrey34

@achillesoag abi sana ailene ve bebişe ömür boyu mutluluklar diliyorum abd de.
      hak ettiğin vizene kavustun tebrikler :))

Emrey34
      Emrey34

@Yusuf-Allak sonuna kadar hakettiğin vizenle hayatında başarılar mutluluklar dostum kaderdaşım abd de nice kutlamalar yapmak ümidiyle :))

Emrey34
      Emrey34