• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Burak
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    B
    • Takip Edilenler 3
    • Takipçiler 1
    • Konu 1
    • İleti 110
    • En İyi 64
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Burak

@Burak

109
    İtibar
    655
    Profil Görüntülemeleri
    110
    Takipçiler
    3
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum İstanbul

Burak Takip etme Takip Et

Burak tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2020 bekleme odası

İlk 2015 yılında başvurdum, çıkmadı. 😞
      Çıkmayınca, o gazla 2016'da bir gideyim gezeyim bari dedim. California, San Francisco, Silikon Vadisi'ne gittim, 1 ay kadar gezdim. Gezince, görünce, daha çok ister oldum. 😃
      2016'da ve 2017'de de başvurdum, çıkmadı. 😞
      Bu sene 4. başvuru. Her sefer çift şans ile denedik.
      Ayrıca eşe, dosta da başvuru için yardımcı olduk. Çevrede kimseye çıkmadı.
      Bu sene artık tanıdığım birine çıksın bari diyorum. 😃 Kendim için umudum az ama, çıkarsa çok sevineceğim. 🙂
      Dayanabilirsem birkaç gün geç kontrol etmeyi düşünüyorum. 😃 Ama bu sayacı da ben ayarladım. 😃
      https://www.timeanddate.com/countdown/baby?iso=20190507T12&p0=179&msg=Green+Card+Lottery+2020&font=cursive&csz=1

Umarım isteyen herkese bir gün fırsat çıkar ve bu fırsat en iyi şekilde hayatına etki eder!

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      B
      Burak

son 196,5 saat 🙂
      64 saatini uyuyarak geçirsek, 132,5 saat kaldı. ⏲
      onun da 70 saati falan çalışarak, yolda falan geçse; 62,5 saat kaldı.
      göz açıp kapatıncaya kadar geçer. 😃

B
      Burak

neredeyse herkesin hayatını etkileyecek şekilde takıntılara dönüşmüş ABD isteği. 🙂 buradaki hayatından aldığı tadı ve hedefleri de olumsuz etkileyeceği belli. 😞
      çok isteyen, çok araştıran ancak GC çıkmayan ve gidemeyenlere yönelik bir tedavi mi gerek acaba? ya da ABD filmlerinde gibi terapi grubu mu kursak, çıkmazsa? 😛 😃

B
      Burak

@labrador DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

Ya abi kafayı yememek imkansız gerçekten ! Evrim Tayanç'ın son videosuna baktım heralde 1-2 saat falan önce atmış Youtube a,delirdim ya...Sadece onunda değil Youtube'da çoğu GC konulu videoların altına başvuranlar yorum yapıyor,biri demiş ki 'ben başvurdum ama çıksa da gitmeyeceğim,üniversite bitince belki düşünürüm.' diğeri demiş ki 'benim 15 bin dolarım yok,başvurdum ama çıksa da gidemem.' diğer ultra zeki arkadaşın biri demiş ki 'bana çıktı GC,ailem desteklemiyor,dilim yok,maddi durumum da yok,bırakın Amerika'yı hayatım da 2 mahalle öteye anca gidebildim,şehir dışına bile çıkmadım.Napabilirim,yardım edin.'....gibi gibi ! Ya ben Nasıl delir miyim ??? İşin Kahreden yanı,Hem boş yere kalabalık yapıyorlar,hem önümü kapatıyorlar ha bide yetmemiş gibi onlar seçiliyor ama GİTMİYORLAR ! Ya bu işin mantığı ne o zaman ? Ayyyy delirmeden 1 hafta daha sakinliğimi korumam gerek...

ABD, alacağından fazla kişiye GC süreç hakkı veriyor ve gidemeyenlerin yerine, fazlalığı değerlendiriyor diye biliyorum. Yani yedeklere kalıyor hak.
      Hatta DV2017'de mi 18'de miydi, Eylül ayı gibi ek seçim yapmışlardı.. Tekrar kontrol etmiştik aynı no ile.

B
      Burak
    • RE: DV2023 Sohbet Odası

7 sene, 8 çekiliş, 16 çekiliş hakkı ile yine çıkmadı. sağlık olsun. vardır bir hayır demek lazım. 🙂
      farklı ülkeler, farklı vize olanaklarına odaklanmak iyi olacak 🙂

bu arada kendimiz ile birlikte tanıdıklara da başvurduklarımız oldu. hiç bir tanıdığıma çıkmadı şimdiye kadar. çıkanlar ile tanışmak isterim. 😃

B
      Burak
    • RE: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

@SAYIM-GÖKYAR teşekkürler.

Bu arada wegreened.com - North America Immigration Law Group'tan yanıt geldi. Benim başvuru sürecimle ilgilenmeyeceklerini belirtmişler. Para iade garantisi verdiklerinden, sanırım şansı daha yüksek adaylar ile ilgilenmeyi tercih ediyorlar. Biz sizinle çalışmıyoruz diye, kesin çıkmaz diye birşey yok, şu sitedeki avukatlar ile irbata geçmenizi öneririz gibi bir web sitesi paylaşmışlar.

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      B
      Burak
    • RE: Kaç Yıldır Green Carda Başvuruyorsunuz Ve Çıkmıyor ?

@wahap Kaç Yıldır Green Carda Başvuruyorsunuz Ve Çıkmıyor ? içinde söyledi:

Cikmiyorsa evlenin sansi ikiye cikarin :),
      yaptim oldu

bu 3. sene, hep ikişer şans (eşimle) ile deniyoruz. bakalım bu sene çıkacak mı 🙂

B
      Burak
    • RE: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

@jesus, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

@Burak olabilir, sizin elinizde ornek dokuman var mi acaba? Varsa herkes kendine gore guncelleyip basvuru dosyasi hazirlamakla baslayabiliriz 🙂

hazır bir doküman yok. DIY (do it yourself) setleri buldum, pek güncel değil gibi geldi. birlikte araştırabiliriz.
      aslında işin özeti; eb-2 niw için uygunluğumuzu ispatlabilecek herşeyi organize edip başvuruda kullanmamız gerekir.
      daha önce UK - Ankara Anlaşması için dosyamı hazırlamıştım ve almıştım. pandemi döneminde gitmedim. şimdi UK'de de global talent diye benzer, ama daha kolay bir vize türü var aslında. benzer hazırlıkla iki tarafta da şans denenebilir.

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      B
      Burak

böyle bir gerisayım da ayarladık. 🙂
      https://www.timeanddate.com/countdown/baby?iso=20190507T12&p0=179&msg=Green+Card+Lottery+2020&font=cursive&csz=1

B
      Burak

@reader DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

Amerika aklınıza nasıl düştü?

Aslında uzun yıllar, yurtdışına gitmeli mi diye düşündüm ama, hiç hevesli değildim.
      Ancak 2015 yılında, LinkedIn üzerinden Google'ın Amerika'da bir iş ilanına öylesine başvurduğumda başladı herşey. Çok iyi bildiğim bir teknolojiye güvenerek ilana başvurmuştum. Öylesine.. Nasıl olsa olmaz diye başvurmuştum, başvurduğumu dahi unutmuştum hatta.
      Sonra bir e-posta geldi pozisyon ile ilgili; bu pozisyonda relocation support yok, size uyar mı diye. Dedim çalışma iznim yok, bunun için desteğiniz gerekli..
      Tabi hiç bir dönüş olmadı sonrasında. 😛
      O iş için e-posta gelince, pozisyonun olduğu Seattle'ı araştırdım. Yaşam kalitesini, artılarını eksilerini görünce ve çalışma izni, yaşama izni nasıl olur araştırınca, GC başvurmaya başladım. Ancak 4. sene, hep çift şans ile denedik.. Bakalım 4. de çıkacak mı? 🙂
      Bu arada daha öncede bahsetmiştim. İlk GC başvurum çıkmayınca, ABD vizesi aldım ve San Francisco'ya, Silikon Vadisi'ni görmeye gittim. ABD'da yaşanır mı, hayat orada gerçekten uzaktan göründüğü gibi mi diye görmeye gittim. Sonra daha çok istemeye başladım. 😃

GC çıkarsa, ABD'de IT sektöründe çalışabileceğimi umut ediyorum. Tabi öncesinde dili daha iyi geliştirmem gerekir. O sırada da, deneyimime uygun olmasada, IT sektöründe başlayabilirim umarım.

Hele GC çıksın, gerisine bakacağız artık. Hayırlısı herkes için.. 🙂

B
      Burak

Burak tarafından gönderilen son iletiler

• RE: DV2026 Sohbet Odası

10 sene geride kalırken, 22 çekiliş hakkımızda sonuç aynı;

🙂

B
      Burak
    • RE: DV2027 Sohbet Odası
      1. sene de geride kalırken, 22 çekiliş hakkımızda sonuç aynı;
        🙂
      B
      Burak
    • RE: 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci

@ankvagon, içinde söyledi: 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci

Merhabalar.
      Eşim ve benim 2026 ekimde 10yıllık vizemizin süresi doluyor. Benim 4-5 eşimin de 2 defa sorunsuz giriş çıkışı var. Bu sene Ekim veya kasımda çocuklarla orlandoya gitmek istiyoruz ve onlar için başvuracağız. Eşimin ve benim son geçerli pasaportların süresi mart nisanda doluyor. Eylülde yeşil pasaporta hak kazanıyoruz. Ama gelmesi başvurması derken kasıma yetişmez gibime geliyor. Sizce hepimize 1er yıllık normal pasaport çıkartıp hemen mi başvurmalı yoksa yeşilleri bekleyip onlarla başvurup planı mj ertelemeliyim.

abd vize süresi bitenler 48 ay içinde posta yoluyla vizesini yenileyebilir (istisnalar olup, mülakata çağırılanlar olabiliyor diye biliyorum).
      https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/nonimmigrant-visas-tr/

14 yaş altı çocuklar da posta yoluyla vize alıyor.

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      B
      Burak

Durumumun şarkısını yaptım 😃

404 File Not Found - Jumpshare
      B
      Burak

9 sene, 10 çekiliş, 20 çekiliş hakkı ile yine çıkmadı. sağlık olsun. vardır bir hayır. 🙂

imzamda da var ama, ben de her sene olduğu gibi videomu paylaşayım;

B
      Burak
    • RE: DV2025 Sohbet Odası

9 sene, 10 çekiliş, 20 çekiliş hakkı ile yine çıkmadı. sağlık olsun. vardır bir hayır. 🙂

imzamda da var ama, ben de her sene olduğu gibi videomu paylaşayım;

B
      Burak
    • RE: Hollanda’da “Yüksek Nitelikli Göçmen” Olmak

@aldaci-0, içinde söyledi: Hollanda’da “Yüksek Nitelikli Göçmen” Olmak

@Berk-Şendil merhabalar, ben danışmanlık firması aracılığı ile başvurdum. sektör olarak şanslıyız Hollanda açısından.

ne için, nasıl başvurdun, ben anlamadım 🙂

Avrupa içinde yayımlandı
      B
      Burak
    • RE: TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı

@grounddreamer, içinde söyledi: TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı

Merhabalar ;

Yaklaşık 5 ay sonra br durum güncellmesi yapayım istedim :).

Kasım 2023 TS2023 le Vancouver a geldikten sonra hızlıca ev kiralama işlerini hallettim . O sürede Indeed ve Linkedin den sürekli iş başvuruları yaptım. Fakat Türkiye den getirdiğiniz paranın burada çok fazla bir kıymeti olmadığı için, hızlıca bir elektrikli bisiklet alıp doordash ve uber e başladım.

Aralık sonuna doğru eşim ve çocuğumu da getirdim. Sonra Canada nın Türktelekom u olan TELUS ta teknisyenlik seviyesinde bir iş buldum ve hala daha TELUs ta çalışıyorum.

Kızımın okul öncesi eğitimi için birkaç yere başvurmuştuk , geçtiğimiz haftalarda cevap geldi Mayıs ortası gibi oda okul öncesi eğitimine başlayabilecek.

Eşim geldiğimizde hamileydi birkaç güne kadar doğum olacak, ailenin ilk kanada vatandaşı aramıza katılmış olacak 🙂 .

Hızlıca üstünden geçmeye çalıştım. Şimdilik herşey güzel gidiyor . Umarım herkesin gönlüne göre olur. Vancouver la ilgili soru varsa cevaplayabilirim . Sağlık sistemi , iş hayatı, kiralar vs.

iyi haberler almak sevindirici, hayırlı olsun, tebrikler.
      Uber ve Doordash nasıldı vancouver'da?

Kanada içinde yayımlandı
      B
      Burak

@actorhandsome, içinde söyledi: 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci

@Burak siz daha önce giriş çıkış yapmışmıydınız ABD’ye , geçen sene daha hızlı ilerliyormuş sanırım.

evet. daha önce ABD girişim var.

B
      Burak

ben geçen sene 2023 Mayıs ayında 2 çocuğum için online başvurup, formları doldurup, ödemeleri yapıp, sonra konsolosluğun yönlendirdiği yere pasaportları PTT ile göndererek süreci tamamladım. 10 günde, 10'ar yıllık vizeleri geldi.
      çocukların pasaportları 5'er yıllık. vizeleri 2033'e kadar. benden de uzun süreli sahip olmuş oldular. 🙂

detayları çok hatırlamıyorum ama ds160 doldurup, sonra randevu sayfasından da ödeme yapıyorsunuz. zaten çocuğun yaşını görüyor sistem, bizim mevcut vizeyi görüyor, siz PTT ile şu adrese gönderin diye yönlendiriyor. normal randevu verir gibi, kargoya yönlendiriyor.

B
      Burak