• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Uğur SAKARYA 0
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 26
    • En İyi 24
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Uğur SAKARYA 0

@Uğur SAKARYA 0

57
    İtibar
    11
    Profil Görüntülemeleri
    26
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Uğur SAKARYA 0 Takip etme Takip Et

Uğur SAKARYA 0 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Düşük gelirlilerin Green Card alımı zorlaşıyor (Public Charge rule)

@MySea, içinde söyledi: Düşük gelirlilerin Green Card alımını zorlaştıran karar onaylandı

Asagida verecegim linkde public charge rule aciklanmis, 2 gun once yayinlanmis.

https://www.boundless.com/blog/public-charge-rule-explained/

linkde verilen detay ;
      Kongre, yeşil kart başvurusu yapanların çoğunun, gelecekteki devlet yardımlarına bağımlılığı önlemek için yeterli gelir gösterebilecek bir mali sponsora (tipik olarak ABD vatandaşı bir eş veya başka bir aile üyesi) sahip olmasını şart koşmaktadır . Bu gelir eşiği , kanunen Federal Yoksulluk Rehberinin % 125'i olarak tanımlanmaktadır , şu anda çocuksuz çoğu çift için 21.137 dolar.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      Uğur SAKARYA 0
      Uğur SAKARYA 0
    • RE: [Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri

@dilara1424, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

Arkadaşlar bugün vize basılı pasaportlarımız ve sarı zarflarımız geldi,ankaradan İstanbula bir günde gelmiş oldu yani

Hayirli olsun yeni hayatinizda basarilar

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Uğur SAKARYA 0
      Uğur SAKARYA 0
    • RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

@rana, içinde söyledi: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris

Merhabalar. İlk olarak yine teşekkür etmek istiyorum bu aileye. Zorlu aşama sonunda vizemizi almıştık zaten. Bugün de size Miamiden yazıyorum🤗 Hepsi yaşanarak görülen bir süreç ama burada yazılan yazıların verilen cevapların etkisi büyük bizde. İlk olarak söylemek istediğim harç pulu ödedik. Daha oturum iznimiz olmadığı için ödememiz gerekiyormuş. Sonrasında ki işlemler hep aynı, kontroller falan. 13 saat gösteriyordu direk uçuş ama 1 saat daha erken indik. İnişte basliyor serüven. Zaten hemen polise yönlendiriyorlar kontrolden gectikten sonra. Guvenlikte dosya ve pasaportlarinizi geri vermiyorlar. Polis esliginde havaalaninda bir yere goturuyorlar. Belgeleri bizi alan polis teslim ediyor subeye biz sadece pesinden yürüdük. İsimle çağırdılar ilk kontrol amaçlı bilgiler dogru mu diye sordular evet dedikten sonra oturun tekrar cagiricaz dediler. Tekrar seslendiklerin pasaport ve bir kagit verip hoşgeldiniz dediler. Tabi anlattigim kadar kisa bir sure degildi 1 saat beklemis olabiliriz. Kesinlikle cd yi ve cdyle zimbali olan kagidi sormadilar. Greencard ucretini odedigimize dair belge vardi onu da istemediler ama siz yine yaninizda bulundurun.
      Bir de biz ucakta wifi sorunu yasadik. İnincede direk polis aldigi icin telefon orada kullanmak yasakmis oradada bekleyenlere haber veremedik. Bilmiyorum nasil bir onlem alinir ama bilginiz olsun. Burada her yerde wifi var sıkıntı olmaz diyorlardi ama biz yasadik acikcasi.
      Herkese bol sans. Sıkıntısız atlatmanız dilegiyle.

Gozunuz aydin 👏👏👏

Yolculuk içinde yayımlandı
      Uğur SAKARYA 0
      Uğur SAKARYA 0

@Antheryha tebrikler 👏✌️👍

Uğur SAKARYA 0
      Uğur SAKARYA 0
    • RE: [Arşiv] DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

@erdayasin, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

İyi günler, geçenlerde rastgele fark ettiğim bir şey oldu. Mezun olduğum lisenin adı değişmiş. Ben DS-260 formunu doldururken okulun adının değiştiğini bilmiyordum ve mezun olduğum zamanki adını forma yazdım. Bu durum bir sorun teşkil eder mi?
      Not: Lisans mezunuyum.

Diploman esastır , resmi belge sonuçta.. vermiş olduğun beyanı ispat eder talep ederlerse eğer diye düşünüyorum ✌️

Uğur SAKARYA 0
      Uğur SAKARYA 0

Her geçen gün yeni bişeyler duyuyoruz hayırlısı bakalım

Uğur SAKARYA 0
      Uğur SAKARYA 0
    • RE: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

Thy kampanya

https://www.turkishairlines.com/tr-tr/kampanyalar/yeni-yilda-yeni-kesiflere-hazir-misiniz/

Uğur SAKARYA 0
      Uğur SAKARYA 0
    • RE: [Arşiv] Sayilarla DV2020

Hepiniz için hayırlısı ✌️

Uğur SAKARYA 0
      Uğur SAKARYA 0

@gizemm, içinde söyledi: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris

Merhaba, ben ilk girisimi Paris aktarmali ucusla 25 Aralik'ta Detroit'ten yaptim. Istanbul havalimanindan cikarken pasaport polisi oturum iznim olmasina ragmen sistemde ikametim Turkiye'de oldugu icin yurtdisi cikis harcini odemem gerektigini soyledi, sanirim memura gore degisiyor bu harc durumu. Amerika'ya giriste ziyaretci sirasini bekledim ve pasaport kontrolu sonrasi beni sari zarfimla birlikte bir ofise goturduler. Ofiste beklerken diger giris yapanlari uzun sorgulara cektiklerini gorup biraz panik oldum acikcasi. Ama sira bana geldiginde sorgulamadan pasapotumu geri verip cikis yapabilecegimi soylediler.
      Giris yaptiktan 1 hafta sonra SSN, verdigim adrese ulasti fakat GC henuz gelmedi. 7 Ocak'ta cikis yapip, yuksek lisansimi bitirince Eylul ayinda yerlesecegim.
      Sizlere birkac sorum var: Cikis yapmadan once GC ile ilgili yapmam gereken bir sey/gitmem gereken bir ofis var mi? Tekrar giriste GC elimde olmadigi icin sorun yasar miyim?

Green card'im dun sistemdeki adrese ulasti yani giris yaptiktan tam 1 ay sonra gelmis oldu. Belki birilerine referans/yardimci olur amaciyla yaziyorum, ben de zamaninda forumdaki bilgilerin cok yardimini gordum. Umarim herkesin sureci sorunsuz gecer 🙂

Hayırlı olsun , uzuuun bekleyişin finali sanırım 😀

Uğur SAKARYA 0
      Uğur SAKARYA 0
    • RE: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

@heroinchains, içinde söyledi: Amerika'da Yasanacak Eyaletin Secimi

Merhabalar arkadaslar,surec yaklastikca hayaller buyuyor 🙂 Hangi eyaleti nereyi secelim gbi sorular basmaya basladi bile 😃 heyecan dorukta. Sizlere bir sorum olacak, daha oncesinde bahsetmistim, TR'deki sirketimden USA'dekilere transfer talep edecegim, sansliysam olacak gibi 🙂 USA'de sirketin birden cok ofisi var, sizce bekar ve tek yasayacak biri olarak kesmekes'ten uzak, daha huzurlu ama aynı zamanda sıkıcı olmayan hangi eyalet /sehir secimi mantıklı olur? tecrübelerinizi aktarırsanız cok sevinirim. bir aracım olsun ve evim müstakil huzurlu bir yerde bir neigbourhoodta olsun köpegimi rahatca gezdireyim vs gibi istegim var, tabii new york gbi bir yer olmadıgı surece de arabamı alip , uber olarak calısma imkanım da hep bulunsun gibi dusunmekteyim.

hep seattle geciyodu gonlumden ama sanirim seatle en dusuk ihtimalelrden biri 😞

ofisin oldugu yerler sunlar;
      new york - manhattan
      century city -california los angeles
      san mateo-california
      san fransisco-california
      seattle

Ben olsam İlk etapta yaşam maliyeti düŞük para yapabileceğim lokasyonu tercih ederdim , ileride rahat etmek için şahsi fikrim bu yönde , ama en iyi karar senin vereceğin karardır ✌️

Eyaletler içinde yayımlandı
      Uğur SAKARYA 0
      Uğur SAKARYA 0

Uğur SAKARYA 0 tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Düşük gelirlilerin Green Card alımı zorlaşıyor (Public Charge rule)

@MySea, içinde söyledi: Düşük gelirlilerin Green Card alımını zorlaştıran karar onaylandı

Asagida verecegim linkde public charge rule aciklanmis, 2 gun once yayinlanmis.

https://www.boundless.com/blog/public-charge-rule-explained/

linkde verilen detay ;
      Kongre, yeşil kart başvurusu yapanların çoğunun, gelecekteki devlet yardımlarına bağımlılığı önlemek için yeterli gelir gösterebilecek bir mali sponsora (tipik olarak ABD vatandaşı bir eş veya başka bir aile üyesi) sahip olmasını şart koşmaktadır . Bu gelir eşiği , kanunen Federal Yoksulluk Rehberinin % 125'i olarak tanımlanmaktadır , şu anda çocuksuz çoğu çift için 21.137 dolar.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      Uğur SAKARYA 0
      Uğur SAKARYA 0
    • RE: DV2021 Bekleme Odası

@ahsenaydgdu, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

@Uğur-SAKARYA-0 okan serbes orlandoda hemen yapmaya başladı diye biliyorum zaten daha gideli ne kadaroldu ki.

2018 gidis okan , asagida resmi liyft sitesinin vermis oldugu bilgileri kopyalayip yapistirdim orlando icin.. Pass surucu taramasi dedigi baslik historydir.

ORLANDO'DA SÜRÜŞ İÇİN NE YAPMAK GEREKİR?
      Onaylandıktan sonra, Florida eyaletinde herhangi bir yere arabayla gidebileceksiniz.
      araba

Araç gereksinimleri
      2007 veya daha yenisi
      Her sürüşte daha fazla kazanmak için aracınızın Lyft Lux veya Lyft Lux Black olup olmadığını görün
      4 kapı
      Sürücü dahil 5-8 koltuk

Geçerli plaka - Durum dışı plakalar da kabul edilebilir

Uygun olmayan alt kompakt araçlar listesinde değil

Veya standart sigorta dahil Express Express ile araç kiralayabilirsiniz

Sürücü gereksinimleri
      Geçerli sürücü belgesi - Geçici veya eyalet dışı lisanslar da kabul edilebilir
      25 yaş ve üstü

Pass sürücü taraması: sürüş geçmişinizi ve ceza geçmişi kontrolünüzü gözden geçirir

Lyft Driver uygulamasını indirip çalıştırabilen herhangi bir akıllı telefon
      evraklar
      Belge gereksinimleri
      Taşıt sigortası kanıtı
      Kayıt belgesi
      Sürücü profili fotoğrafı - En iyi fotoğrafı nasıl çekeceğinizi öğrenin .
      Florida sürücü gereksinimleri hakkında daha fazla bilgi edinin

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      Uğur SAKARYA 0
      Uğur SAKARYA 0
    • RE: DV2021 Bekleme Odası

Houstona bir kac ay once giden murat bey var youtube videolarinda soyliyor . Drive history istiyorlarmis , uber 1 yil , liyft de ayni sekilde diyor kayit esnasinda historye takildim ilerleyemiyorum o nedenle dordash yapabiliyorumus sadece

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      Uğur SAKARYA 0
      Uğur SAKARYA 0

@stras, içinde söyledi: Amerika'da Yasanacak Eyaletin Secimi

@Uğur-SAKARYA-0 Yer seçimi kişinin kendi koşulları ile doğrudan ilişkili olduğunu düşünüyorum. Eğer işini önceden ayarlayabilecek bir mesleğe ve imkana sahip ise iş bulunan eyalet doğru seçim olur gibi. Ancak maddi imkanı iyi olarak gidilecekse o zaman zaten sorun yoktur. Aile ile gidilecekse ve iş imkanı önceden ayarlanmamışsa hayat şartlarının uygun olduğu yerler düşünülebilir. Öğrenciler için ise eğitim + uygun yaşam koşulları daha ön plandadır şeklinde düşünüyorum. Yani tek bir kritere bağlı değil. "Aaaa burası çok güzelmiş buraya yerleşeyim" denilerek yerleşecek kişi nadirdir. Kişinin "kendi koşulları" için kapsamlı değerlendirme yapması gereklidir.

Farklı bir şey söylemedim bende , aynı fikirdeyim

Uğur SAKARYA 0
      Uğur SAKARYA 0

Merhaba, ben ilk girisimi Paris aktarmali ucusla 25 Aralik'ta Detroit'ten yaptim. Istanbul havalimanindan cikarken pasaport polisi oturum iznim olmasina ragmen sistemde ikametim Turkiye'de oldugu icin yurtdisi cikis harcini odemem gerektigini soyledi, sanirim memura gore degisiyor bu harc durumu. Amerika'ya giriste ziyaretci sirasini bekledim ve pasaport kontrolu sonrasi beni sari zarfimla birlikte bir ofise goturduler. Ofiste beklerken diger giris yapanlari uzun sorgulara cektiklerini gorup biraz panik oldum acikcasi. Ama sira bana geldiginde sorgulamadan pasapotumu geri verip cikis yapabilecegimi soylediler.
      Giris yaptiktan 1 hafta sonra SSN, verdigim adrese ulasti fakat GC henuz gelmedi. 7 Ocak'ta cikis yapip, yuksek lisansimi bitirince Eylul ayinda yerlesecegim.
      Sizlere birkac sorum var: Cikis yapmadan once GC ile ilgili yapmam gereken bir sey/gitmem gereken bir ofis var mi? Tekrar giriste GC elimde olmadigi icin sorun yasar miyim?

Green card'im dun sistemdeki adrese ulasti yani giris yaptiktan tam 1 ay sonra gelmis oldu. Belki birilerine referans/yardimci olur amaciyla yaziyorum, ben de zamaninda forumdaki bilgilerin cok yardimini gordum. Umarim herkesin sureci sorunsuz gecer 🙂

Hayırlı olsun , uzuuun bekleyişin finali sanırım 😀

Uğur SAKARYA 0
      Uğur SAKARYA 0

@Uğur-SAKARYA-0 işte bu tam olarak nedir, çünkü bildiğim LA 'de NY'da bu konularda çok insaflı değil 🙂

https://www.expatistan.com/cost-of-living

Bu adresten iş olanaklarının olduğu lokasyonları karşılaştırma yaparak en doğru kararı vermende yardımcı olabilir sana bu site

Uğur SAKARYA 0
      Uğur SAKARYA 0

Merhabalar arkadaslar,surec yaklastikca hayaller buyuyor 🙂 Hangi eyaleti nereyi secelim gbi sorular basmaya basladi bile 😃 heyecan dorukta. Sizlere bir sorum olacak, daha oncesinde bahsetmistim, TR'deki sirketimden USA'dekilere transfer talep edecegim, sansliysam olacak gibi 🙂 USA'de sirketin birden cok ofisi var, sizce bekar ve tek yasayacak biri olarak kesmekes'ten uzak, daha huzurlu ama aynı zamanda sıkıcı olmayan hangi eyalet /sehir secimi mantıklı olur? tecrübelerinizi aktarırsanız cok sevinirim. bir aracım olsun ve evim müstakil huzurlu bir yerde bir neigbourhoodta olsun köpegimi rahatca gezdireyim vs gibi istegim var, tabii new york gbi bir yer olmadıgı surece de arabamı alip , uber olarak calısma imkanım da hep bulunsun gibi dusunmekteyim.

hep seattle geciyodu gonlumden ama sanirim seatle en dusuk ihtimalelrden biri 😞

ofisin oldugu yerler sunlar;
      new york - manhattan
      century city -california los angeles
      san mateo-california
      san fransisco-california
      seattle

Ben olsam İlk etapta yaşam maliyeti düŞük para yapabileceğim lokasyonu tercih ederdim , ileride rahat etmek için şahsi fikrim bu yönde , ama en iyi karar senin vereceğin karardır ✌️

Uğur SAKARYA 0
      Uğur SAKARYA 0
    • RE: California

@Sefa, içinde söyledi: California

@caglaror "Deniz, önünde sonunda kumunu geri isteyecek" diyor ya Gemide'de Erkan Can. Burda kum da yok. Hayırlısı (:

😀

California içinde yayımlandı
      Uğur SAKARYA 0
      Uğur SAKARYA 0

Her geçen gün yeni bişeyler duyuyoruz hayırlısı bakalım

Uğur SAKARYA 0
      Uğur SAKARYA 0
    • RE: ABD'den Haberler

Her geçen gün yeni bişeyler çıkartıyor Trump 🤷‍♂️

Gündem içinde yayımlandı