• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. aydemir
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    A
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 29
    • En İyi 23
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

aydemir

@aydemir

53
    İtibar
    29
    Profil Görüntülemeleri
    29
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum İstanbul Yaş: 24

aydemir Takip etme Takip Et

aydemir tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2021 Bekleme Odası

Açılın mavi kartı anlatayım arkadaşlar 👼

Mavi kart (blue Card) avrupa birliğinin nitelikli göçmen çekmek için çıkardığı bir uygulama, kısacası avrupa birliğinin greencard gibidir.

Fakat mavi kart almak için tıpkı Canada veya avustralya gibi çok daha fazla prosüdürü vardır.

Mavi kart alabilmek için avrupa birliğindeki bir firmadan teklif almanız gerekiyor, verilen teklifin de mühendislik doktorluk haricinde brüt senelik maaşın 50.000 Euro, çok aranılan mesleklerin ise (mühendislik, doktorluk, yazılım vb.) 40.000 Euro olması gerekiyor.

Firmadan gelen yıllık ücret teklifi ilgili miktarlardan yüksek ise vize başvurusunda bulunup gidebiliyorsunuz. Gittikten sonra da mavi kartı alarak oturuma/çalışma izni başlayabiliyorsunuz.

Firma tarafından verilen teklif belli bir dönemi kapsıyorsa; örneğin bir sene yanlış hatırlamıyorsam 1,5 senelik oturum izni veriliyor, eğer sınırsız sözleşme var ise 4 yıllık oturum izni veriliyor ilk etapta. İki seneniz dolduktan sonra ise başvurulup temelli oturum izni alabiliyorsunuz.

İşe başladıktan bir süre sonra ayrılırsanız ve başka firmaya geçerseniz yine başvuru süreci başlıyor( devamlı oturum izni alınmadıysa).

Sonuçta çok zor bir sürec, alanınızda uzman ve avrupa birliğinden bir firmanın gerçekten size ihtiyacı olması lazım bu süreci yöneltmesi için.

Ben de 4-5 ay önce sloveya'da ki fabrikamıza atanacağım için detaylı incelemiştim ama atamamı son dakika iptal ettikleri için sadece beynimin bir kösesinde bilgi olarak kaldı 🙂

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      A
      aydemir
    • RE: Yurt dışında mutluluk var mı? (var, neden olmasın?)

@omertug, içinde söyledi: Yurt dışında mutluluk var mı? (var, neden olmasın?)

İstisnalar hariç acıdan beslenen, sürekli dert sahibi olan ve bunu bir hayat felsefesi bir hayat tecrübesi iyi bir şey olarak gören milletiz. Ben ne acılar yaşadım hey yavrum hey senin yaşadığın ne ki? diye acı yarıştırırız, dizilerin, şarkıların geneli de bu yöndedir. Ha bunda ülkenin ekonomisi, vatandaşına reva gördüğü hayatın da etkisi var o ayrı...
      O nedenle bu mutluluk listelerini ülke değil millet olarak ele alıyorum ben, misal bir Türk Finlandiya'da çok mutsuz olabilir, aksine bir Finli de Türkiye' de çok mutlu olabilir. Mutlu olmayı istemek onun için çabalamak lazım, bunu yapabildikten sonra Finlandiya olmuş Amerika olmuş farketmiyor.
      Herkesin mutlu olmayı istediği, çabaladığı, olduğu ve etrafına yayabildiği bir dünya dileğimizle 🙂

Euro kazananan ve Türkiye'de yaşayan bir Finli olsam; ben de çok mutlu olurdum Türkiye'de diye düşünüyorum 😅

Göçmenlik Sohbetleri içinde yayımlandı
      A
      aydemir

Biri şafak patlatsin 😈

A
      aydemir

Iki arkadaşımı ayarttim. Seneye onlar da başvuracak. Hangimize çıkarsa anlaşmalı evlenip gideceğiz. Şansımızı ikiye katlayacagiz😈

A
      aydemir

Ben de bugün Amerika'da çok büyük ( yaklaşık 3.000 kişi) bir ofisi olan bir firmanin Türkiye şubesinden iş teklifi aldım. Kabul ettim.
      Ilerde greencard çıkarsa iş garantimiz olacak inşallah Texas da 😅(It sektörü)

A
      aydemir

@asilelif şehir seçmeye çalışıyoruz 🤣🤣

A
      aydemir

Ben de Columbus, Cleveland, Louisville filan düşünüyorum.
      Planlama uzmanıyım otomotiv yan sanayide suan. Dil problemini aşınca en kısa zamanda otomotiv sanayide devam etmeyi düşünüyorum.
      En iyi seçenekler Kuzey eyaletleri benim için.

A
      aydemir

@Hyller hiç aklımda yoktu greencard aslında. Ağustos ayında Slovenya atamam iptal edilince tekrar bir arayışa başladım yurtdışı için ve aklıma greencard geldi.

Artık her sene deneyeceğiz, gidene kadar 🤣 4 ay, 16 ay, 28 ay. Hedef en geç 2023 de gerçekleşmesi 😎

A
      aydemir

@haymatlos_ eleseler bile bize çıkmamış olacak.
      Bence belki ek çekiliş bile olabilir veya hükümetler arası pasaport numaraları paylaşılıyor ise baştan direk çekiliş dışı da bırakılabilirler

A
      aydemir

Bizim köye kısıt yok Allah'tan Giresun için.
      Hemşehrilerim benim, adım adım gocmusler, darısı başıma amin.

A
      aydemir

aydemir tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Yurt dışında mutluluk var mı? (var, neden olmasın?)

@omertug, içinde söyledi: Yurt dışında mutluluk var mı? (var, neden olmasın?)

İstisnalar hariç acıdan beslenen, sürekli dert sahibi olan ve bunu bir hayat felsefesi bir hayat tecrübesi iyi bir şey olarak gören milletiz. Ben ne acılar yaşadım hey yavrum hey senin yaşadığın ne ki? diye acı yarıştırırız, dizilerin, şarkıların geneli de bu yöndedir. Ha bunda ülkenin ekonomisi, vatandaşına reva gördüğü hayatın da etkisi var o ayrı...
      O nedenle bu mutluluk listelerini ülke değil millet olarak ele alıyorum ben, misal bir Türk Finlandiya'da çok mutsuz olabilir, aksine bir Finli de Türkiye' de çok mutlu olabilir. Mutlu olmayı istemek onun için çabalamak lazım, bunu yapabildikten sonra Finlandiya olmuş Amerika olmuş farketmiyor.
      Herkesin mutlu olmayı istediği, çabaladığı, olduğu ve etrafına yayabildiği bir dünya dileğimizle 🙂

Euro kazananan ve Türkiye'de yaşayan bir Finli olsam; ben de çok mutlu olurdum Türkiye'de diye düşünüyorum 😅

Göçmenlik Sohbetleri içinde yayımlandı
      A
      aydemir

Iki arkadaşımı ayarttim. Seneye onlar da başvuracak. Hangimize çıkarsa anlaşmalı evlenip gideceğiz. Şansımızı ikiye katlayacagiz😈

A
      aydemir
    • RE: Almanya Yeni Göç Yasası - Mart 2020

Arkadaşlar bu yeni göç yasası bir seneligine filan değil sürekli bir program değil mi?
      Bu hafta bir arkadaşım bavsuracak kendisi Almanca öğretmeni idi. Ben de bir Alman firmasında çalışmaya başlıyorum bir sonraki ay. It sektöründe. Iki sene sonra sektörde tecrübe kazandıktan ve almancayi gelistirdikten sonra düşünüyorum da.

Almanya içinde yayımlandı
      A
      aydemir

Ben de bugün Amerika'da çok büyük ( yaklaşık 3.000 kişi) bir ofisi olan bir firmanin Türkiye şubesinden iş teklifi aldım. Kabul ettim.
      Ilerde greencard çıkarsa iş garantimiz olacak inşallah Texas da 😅(It sektörü)

A
      aydemir
    • RE: Sanayide çalışanlar için ABD'de iş imkanları

@AyhanPm, içinde söyledi: SANAYİ

Konulara baktım hizmet sektörü ile ilgili çoğu konuda başlık var . Benim merak ettiğim ise sanayide çalışma imkanı nasıl ? Ücretler nasıl ? Bu konu hakkında bilgisi olanlar var mı?

Sanırsam üretim sektöründen bahsediyorsunuz?
      Glassdoor'dan filan fiyat aralığı yan haklar gibi şeylere ulaşabiliyoruz ama dil, mülakat, süreç gibi ayrıntılı bilgileri edinsek hiç fena olmaz

Diğer Meslekler içinde yayımlandı
      A
      aydemir
    • RE: resim olayını amma da büyüttünüz alın size örnek

@arnblt, içinde söyledi: resim olayını amma da büyüttünüz alın size örnek

@aydemir bundan elenme ihtimaliniz yok. Hele ki daha çekilişi kazanmamışsınız bile. Kazansanız bile elenmezsiniz merak etmeyin.

Fakat %69 kuralını sağlamıyor. Arkadaşların daha önce paylaşmış olduğu sitelerden kontrol ettiğimde bu sekilde uyarı veriyor malasef.

A
      aydemir
    • RE: resim olayını amma da büyüttünüz alın size örnek

En son vizemede ( Schengen) kullandığım fotoğrafı ile başvurdum, yanlış oldu

A
      aydemir

Ben elendim arkadaşlar, fotoğrafım hatalı imiş internette kontrol ettim de 😅 hadi yine iyisiniz fotoğraf düzgün olsa bana çıkacaktı çünkü
      Dv2022 bekle beni 🤠🤠

A
      aydemir

@dreams_usa, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

Bir sorum olacak, velev ki kazandınız.
      Ne iş yapmayı düşünüyorsunuz abd de?
      Kafasında mesleğini netleştiren var mı? Var ise hergangi bir araştırma neticesinde mi verdi bu kararı?

6 yıllık üretim ve malzeme planlama tecrübem var şuan. Otomotiv yan sanayide çalışıyorum. İlk üç dört ay dil problemini aştıktan sonra tekrar alanimla ilgili iş bakmaya başlayacağim.

Ayrıca şuan bir firma ile Sap danışmanlığı için görüşüyoruz. Olursa eğer ilerleyen süreçlerde ne zaman çıkarsa greencard oradaki ofise geçmeyi talep etmeyi düşünüyorum.

A
      aydemir

@dmr, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

Dv2020 talihlisi bir arkadaşımızın fotoğraf konusundaki verdiği bilgiler:
      https://yesilkartforum.com/forum/post/119298

Umarım bu yazı fotoğraf konusundaki son noktayı koymuştur.

Ben mal gibi 600 600 istiyordu. Fotoğrafcidan çektiği fotoğrafı almıştım ama boyut tutmuyordu. Yatay x düzleminde genislettim fotoğrafı. Yani biraz şişman duruyorum insallh sıkıntı olmaz 😅

A
      aydemir