arkadaşlar nihayet dün sabah itibariyle mülakata girdim. herşey çok güzeldi, nasıl tanıştınız, ne zaman tanıştınız, eşiniz sizi görmeye en son ne zaman geldi, ne zaman evlendiniz gibi sorulardan sonra tamam ,onaylandı dedi ve bayram tatili olması nedeni ile pasaportunuzun ulaşması iki haftayı bulur dedi,bu arada yanımda inanın 150 sayfadan fazla götürdüm , belgeleri alan bayan da şaşırdı :)) bu niye çok böyle dedi ben de her ihtimale karşı yok demektense dedim, çoğu aslında fotokopiler idi, söyledim ,eşimle olan yazışmalar ve emailler çok sayfa tuttu.benden aldığı üç beş sayfa belge oldu, diğerlerini istemiyormusunuz dediğimde onlar zaten sisteme yüklü dedi.
ben bu süreçte bana yardımcı olan herkese özellikle crazycells e teşekkür ediyorum, çok yardımcı oldu.bu forumun bana en büyük faydası eşimin boşanma belgelerinin istendiğini öğrenmem oldu.bende yoktu ve bu forumda lazım olduğunu öğrenince eşim amerikadan yolladı, eğer okumasaydım belge eksikk gidecek idim.
herkese başarılar diliyorum,yolunuz açık olsun.
mustafawashington
@mustafawashington
mustafawashington tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
-
RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
@hulyaek gerçekten çok teşekkür ederim hemen eşime gönderdim yazdıklarınızı o da sevindi benim gibi.
-
@sertas teşekkür ederim, bu bilgi nvc nin yanınızda geirilmesi gerekenlerde yazmıyor, çok faydalı bilgi oldu, yoksa sonradan yollayacaktım bu da süreyi uzatacaktı.
-
@yonca_2020 teşekkür ederim elinde orjinali vardı bugün onu yolladı fedex ile..
-
RE: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış SüreleriTüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
merhaba,
girişteki konuyu okudum ama benim durumuma hangisi uyuyor karar veremedim. green cardı beklerken 7 ay kadar amerikada kaldım ve 3 ay kadar da çalıştım. kartım geldikten sonra türkiyeye döndüm ama yaklaşık 5 ay sonra tekrar amerikaya gittim 10 gün kaldım sonra tekrar türkiyeye geldim.5 ay sonra tekrar gideceğim. böyle devam etmemde bir sorun olur mu acaba. teşekkür ederim -
merhaba, eşim ile 2020 eylül ayında türkiyede evlendik ve aynı yılı aralık ayında eşim amerikada i130 formuyla benim GC sürecim için başvuru yaptı ama aylardır ona verilen web sitesindeki sayfaya bakıyor ama bugün itibariyle hiçbir ilerleme yok. sanırım dosya texas da.süreç ne kadar sürer veya acaba bir yanlışlık mı yaptık inanın hiçbir fikrim yok , bu konuda bilginiz varsa paylaşırsanız çok sevinirim. tahmin edebileceğiniz gibi çok sıkıldık beklemekten. hatta eşim yaşadığı eyaletin senatörüne bile mektup yazdı sürecin hızlanması için ama red cevabı alınca çok üzüldü. teşekkür ederim şimdiden cevabınız için.
-
@crazycells bu iki cevap öyle bir su serpti ki içimize.. ilginize gerçekten çok teşekkür ederim, umarım herşey gönlünüzce olur.
mustafawashington tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış SüreleriTüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
@Ryback hayır eşim orada değildi benimle çalışmak zorunda olduğu için buradaydi
-
@Ryback çok teşekkür ediyorum tekrar, evet 2025 I aciklamam gerekecek, umarım sebeplerimi kabul ederler çünkü bu göreceli birsey. Ne tür sebepleri kabul ediyorlar bilmiyorum.
-
@Ryback ayrıntı verirseniz yorumlarım demiştiniz, acaba 2 ay sonra 18 ay dolacak vatandaşlık başvurusu yapabilir miyim?
-
@patron3535 cevap için teşekkürler, Türkiye'de geçirdiğim süre oradaki ailem ile ilgili orada bir kardeşim ve önceki evliliğinden iki oğlum var, ben 58 yaşındayım dolayısı ile Türkiye'ye gitmek için illa ki bir sebep oluyor, bilkiyorum bunu göçmenlik bürosuna nasıl açıklarım.
-
@Ryback merhaba cevabınız için teşekkür ederim,
Evet evlilik yaptığım eşimle beraber yaşıyoruz, bununla ilgili gerekli belgeleri goturebilirim mülakat için. Ama eğer kartın üzerinde yazan süreden itibaren 18 ay değilde son üç yılda 18 ay ariyorlarsa hiç basvurmayayim daha iyi çünkü ben son 3.5 senede burada 16 ay bulundum. -
Merhaba arkadaşlar,
Evlilik yolu ile aldığım kartımda , 1 Ağustos 2022 den beri resident yazıyor, şu an itibari ile Amerika'da 16 ay kaldım, ve tek seferde hiç 6 aydan fazla dışarıda kalmadım ama bu sene çeşitli sebeplerden dolayı 2025 yılı boyunca Amerika'da toplam 20 gün kadar kalabildim ( 6 ay dolmadan giriş çıkış yaparak) geçen hafta girerken ilk uyarımı aldım sınırda girerken, bu kez sözlü uyarı veriyoruz ama böyle yapmaya devam edersen kartın gider dendi. Bu benim vatandaşlık başvuru surecimi nasıl etkiler , bir hata yaptığım için hiç basvurmasam mi ya da vatandaşlığa kabul olurmuyum yoksa red mi yerim . Bir çok forum konusunu okudum ama her durum birbirinden farklı olabildiği için tam anlamadım kendi durumumu. Eğer bilgisi olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim. Günlerdir birçok yeri okudum ama hala aklimdaki soru gitmedi.
Teşekkür ederim -
RE: i-751 basvurusu (kosullu Green Card'in kosulunu kaldirmak)Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
mrhaba
evlilik yoluyla aldığım (cr1) green card ımın son üç ay mayısta. acaba 751 formunu doldurup şartı ortadan kaldırmak için amerikada mı olmam lazım yoksa formu türkiyeden doldurup yollayabilirmiyim. teşekkür ederim. -
RE: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
mrhaba
evlilik yoluyla aldığım (cr1) green card ımın son üç ay mayısta. acaba 751 formunu doldurup şartı ortadan kaldırmak için amerikada mı olmam lazım yoksa formu türkiyeden doldurup yollayabilirmiyim. teşekkür ederim. -
merhaba,
girişteki konuyu okudum ama benim durumuma hangisi uyuyor karar veremedim. green cardı beklerken 7 ay kadar amerikada kaldım ve 3 ay kadar da çalıştım. kartım geldikten sonra türkiyeye döndüm ama yaklaşık 5 ay sonra tekrar amerikaya gittim 10 gün kaldım sonra tekrar türkiyeye geldim.5 ay sonra tekrar gideceğim. böyle devam etmemde bir sorun olur mu acaba. teşekkür ederim -
Bir sorum da şu kartım gelmeden pasaporttakivizemle tekrar turkiyeye gidebilirmiyim??