@aysegul Merhaba konuya alakasından dolayı yazınızı cevaplayarak kendi UPS deneyimimi paylaşıyorum. (ki arkadaşlar verilen cevaplara tıklayınca daha derli toplu şekilde görsünler zira takip etmesi biraz zor çok mesaj olunca)
(Mülakat deneyimimi de birazdan paylaşıcam düzenleyip ilgili konudaki cevabımın linkini atarım buraya)
Ben US Travel Docs'u doldururken İstanbul Şişli şubesini seçtim, mapstan bakıp en harabe gibi gözükmeyen en kargo şubesi gibi gözüken yer burasıydı. Birde VFS'nin Astoria AVM Zincirlikuyu'daki şubesini de seçebiliyorsunuz diye gördüm o da eğer gidip teslim alacaksanız güvenli ve mantıklı bir yer olabilir. Ankara'da elden alanlar zaten VFS Ankara şubesinden alıyor.
19 Kasım'daki Mülakattan 24 saat sonra gibi SMS geldi Mail geldi linke girdim İstanbul Elçilik mi Ankara Elçilik mi diyordu biz Ankaradan vize aldık diye Ankara'yı seçtim ama bana gelen zarf İstanbul TET UK Başvuru ofisi diye bir yerden geldi heralde farketmiyor. Yada başta İstanbul UPS seçince İstanbula gitti oradan iş yerime geldi. Adres iş yerimi yazdım 1144 lira ödedim Confirmation diye bi yazı çıktı ama kod yok barkod yok belge yok site takıldı. yeniledim gitti komple. US Travel Docs'u o kadar güvenlik sorularımı ezberlemiş olsam da giremedim. Sonrası Allah kerim pasaportum beni bulur bir şekilde diyerek hafta sonu geçti. kod geldi kod bir kaç gün çalışmadı öyle ki teslimata cıkacagı gün anca çalıştı. Çarşamba mülakata girdim Perşembe basıldı Cuma Kargoya verildi Pazartesi yola çıktı Salı günü teslim aldım. (Ferhat Göçer'in sanatçı vizesi aldığı gün gibi sevindim
)
Bu arada US Travel Docs kayıt yapınca bana barkodlu belge çıkmıştı mülakatta da belgeleri alan adam kayıt yaptın mı diye sorduğunda oo yapmam mı barkodlu belgem bile var dedim oo harika o zaman dedi. (Yinede bu belgeyi çıktı alamayanların sorun yaşamadığını biliyoruz endişelenmeyin.)
USCIS ücretini ödemedim daha, Kredi Kartı Ekstrem kesilsin öyle ödeyeceğim.