• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. ozzytotheb
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    O
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 10
    • En İyi 5
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

ozzytotheb

@ozzytotheb

6
    İtibar
    22
    Profil Görüntülemeleri
    10
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

ozzytotheb Takip etme Takip Et

ozzytotheb tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@aysegul Merhaba konuya alakasından dolayı yazınızı cevaplayarak kendi UPS deneyimimi paylaşıyorum. (ki arkadaşlar verilen cevaplara tıklayınca daha derli toplu şekilde görsünler zira takip etmesi biraz zor çok mesaj olunca)

(Mülakat deneyimimi de birazdan paylaşıcam düzenleyip ilgili konudaki cevabımın linkini atarım buraya)

Ben US Travel Docs'u doldururken İstanbul Şişli şubesini seçtim, mapstan bakıp en harabe gibi gözükmeyen en kargo şubesi gibi gözüken yer burasıydı. Birde VFS'nin Astoria AVM Zincirlikuyu'daki şubesini de seçebiliyorsunuz diye gördüm o da eğer gidip teslim alacaksanız güvenli ve mantıklı bir yer olabilir. Ankara'da elden alanlar zaten VFS Ankara şubesinden alıyor.
      19 Kasım'daki Mülakattan 24 saat sonra gibi SMS geldi Mail geldi linke girdim İstanbul Elçilik mi Ankara Elçilik mi diyordu biz Ankaradan vize aldık diye Ankara'yı seçtim ama bana gelen zarf İstanbul TET UK Başvuru ofisi diye bir yerden geldi heralde farketmiyor. Yada başta İstanbul UPS seçince İstanbula gitti oradan iş yerime geldi. Adres iş yerimi yazdım 1144 lira ödedim Confirmation diye bi yazı çıktı ama kod yok barkod yok belge yok site takıldı. yeniledim gitti komple. US Travel Docs'u o kadar güvenlik sorularımı ezberlemiş olsam da giremedim. Sonrası Allah kerim pasaportum beni bulur bir şekilde diyerek hafta sonu geçti. kod geldi kod bir kaç gün çalışmadı öyle ki teslimata cıkacagı gün anca çalıştı. Çarşamba mülakata girdim Perşembe basıldı Cuma Kargoya verildi Pazartesi yola çıktı Salı günü teslim aldım. (Ferhat Göçer'in sanatçı vizesi aldığı gün gibi sevindim 😂 )

Bu arada US Travel Docs kayıt yapınca bana barkodlu belge çıkmıştı mülakatta da belgeleri alan adam kayıt yaptın mı diye sorduğunda oo yapmam mı barkodlu belgem bile var dedim oo harika o zaman dedi. (Yinede bu belgeyi çıktı alamayanların sorun yaşamadığını biliyoruz endişelenmeyin.)

USCIS ücretini ödemedim daha, Kredi Kartı Ekstrem kesilsin öyle ödeyeceğim.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      O
      ozzytotheb

@swadze Merhaba zaten yazan olmuştur ama benim 2NL mailim dün gece saatlerinde ulaştı ESC sayfasına girdiğimde de oradaki sayfa değişmiş ve mülakatımın saatini de öğrenmiş oldum.

O
      ozzytotheb

@ATS16 TSKB sitesinde 2011 yılından önceki araçlar için sorgulama yapılamıyor siz ve @gucarslan ın dediği gibi araç ruhsatını götürsem de götürmesem de bir fark olmayacak anlaşılan yada ruhsatın yanında şuna benzer bi sahibinden çıktısı götürsem çok mu extraordinary kaçar? 🤔🤓
      alt metni

O
      ozzytotheb

@Ege-Bey Emniyet'ten alınan sınır giriş çıkışları belgesi e-devlet'ten de alınabiliyor @ugur077 https://www.turkiye.gov.tr/emniyet-yurda-giriscikis-belge-sorgulama

ama -Ankara'da mülakata girenlerde- ibraz etmeye gerek olduğu bir durum görmedim yapılan yorumlarda (12 aydan kısa süreli kalışlarda en azından)

O
      ozzytotheb

@burakcan Merhaba askerlik yaptıysanız askerliği yaptıgınıza dair belgeyi elçilikte belgeleri teslim ederken veriyorsunuz. Ayriyetten mülakat sırasında askerliğini yaptın mı nasıl yaptın diye bana sormadılar. Ve eğer bunun için DS-260 formunuzda değişiklik yapmak için soruyorsanız hiç gerek yok dosyanızı açtırmaya.

Ayrıca sizin vesilenizle kendi özel durumumda ( Yüksek Yaş Yüksek Lisans Askerlik Tecil Ettirme Anahtar Kelimeleri ile ) ne yaşadığımı aktarayım ilerde araştıracak kişilere fikir olsun.
      Ben 31 yaşında Haziran 2025 'de Yüksek Lisans mezunu oldum (Tezli, Tezsiz farketmez ama Tezli mezun oldum) "Herhangi bir" askerlik şubesine gittim kimliğim ile ve mezun oldugum tarihten itibaren 1 yıl tecil ettirdim. 32 yaşımın dolduğu yılın sonuna kadar kanunen tecil ettirme hakkım var zaten en fazla, sınırdan dönüyorum yani. Mülakatım Kasım 2025'di E devletten alınan askerlik durum belgesi (Haziran 2026'ya kadar tecilli oldugumu belirtir) elçilikte teslim ettim bu durumda 7 ay sonra askere gitmem gerekiyor gibi iken bile bu konu hakkında bir soru sorulmadı ve vizemi aldım. Aynı durumda olan arkadaşlar endişe etmesin.

Vakti geldiğinde askerlik durumu için yurtdışındayım ve çalışıyorum şeklinde Türkiye Büyükelçiliklerine giderek tecil ettirmeye devam ettiriyoruz ve bir kaç yıl sonra döviz ile askerlik yapmaya hak kazanıyoruz diye biliyorum, o vakit foruma dönüp ilgili konuda yazılmış postları okuyacağım. o vakte kadar selametle...

O
      ozzytotheb

ozzytotheb tarafından gönderilen son iletiler

@burakcan Merhaba askerlik yaptıysanız askerliği yaptıgınıza dair belgeyi elçilikte belgeleri teslim ederken veriyorsunuz. Ayriyetten mülakat sırasında askerliğini yaptın mı nasıl yaptın diye bana sormadılar. Ve eğer bunun için DS-260 formunuzda değişiklik yapmak için soruyorsanız hiç gerek yok dosyanızı açtırmaya.

Ayrıca sizin vesilenizle kendi özel durumumda ( Yüksek Yaş Yüksek Lisans Askerlik Tecil Ettirme Anahtar Kelimeleri ile ) ne yaşadığımı aktarayım ilerde araştıracak kişilere fikir olsun.
      Ben 31 yaşında Haziran 2025 'de Yüksek Lisans mezunu oldum (Tezli, Tezsiz farketmez ama Tezli mezun oldum) "Herhangi bir" askerlik şubesine gittim kimliğim ile ve mezun oldugum tarihten itibaren 1 yıl tecil ettirdim. 32 yaşımın dolduğu yılın sonuna kadar kanunen tecil ettirme hakkım var zaten en fazla, sınırdan dönüyorum yani. Mülakatım Kasım 2025'di E devletten alınan askerlik durum belgesi (Haziran 2026'ya kadar tecilli oldugumu belirtir) elçilikte teslim ettim bu durumda 7 ay sonra askere gitmem gerekiyor gibi iken bile bu konu hakkında bir soru sorulmadı ve vizemi aldım. Aynı durumda olan arkadaşlar endişe etmesin.

Vakti geldiğinde askerlik durumu için yurtdışındayım ve çalışıyorum şeklinde Türkiye Büyükelçiliklerine giderek tecil ettirmeye devam ettiriyoruz ve bir kaç yıl sonra döviz ile askerlik yapmaya hak kazanıyoruz diye biliyorum, o vakit foruma dönüp ilgili konuda yazılmış postları okuyacağım. o vakte kadar selametle...

O
      ozzytotheb

@aysegul Merhaba konuya alakasından dolayı yazınızı cevaplayarak kendi UPS deneyimimi paylaşıyorum. (ki arkadaşlar verilen cevaplara tıklayınca daha derli toplu şekilde görsünler zira takip etmesi biraz zor çok mesaj olunca)

(Mülakat deneyimimi de birazdan paylaşıcam düzenleyip ilgili konudaki cevabımın linkini atarım buraya)

Ben US Travel Docs'u doldururken İstanbul Şişli şubesini seçtim, mapstan bakıp en harabe gibi gözükmeyen en kargo şubesi gibi gözüken yer burasıydı. Birde VFS'nin Astoria AVM Zincirlikuyu'daki şubesini de seçebiliyorsunuz diye gördüm o da eğer gidip teslim alacaksanız güvenli ve mantıklı bir yer olabilir. Ankara'da elden alanlar zaten VFS Ankara şubesinden alıyor.
      19 Kasım'daki Mülakattan 24 saat sonra gibi SMS geldi Mail geldi linke girdim İstanbul Elçilik mi Ankara Elçilik mi diyordu biz Ankaradan vize aldık diye Ankara'yı seçtim ama bana gelen zarf İstanbul TET UK Başvuru ofisi diye bir yerden geldi heralde farketmiyor. Yada başta İstanbul UPS seçince İstanbula gitti oradan iş yerime geldi. Adres iş yerimi yazdım 1144 lira ödedim Confirmation diye bi yazı çıktı ama kod yok barkod yok belge yok site takıldı. yeniledim gitti komple. US Travel Docs'u o kadar güvenlik sorularımı ezberlemiş olsam da giremedim. Sonrası Allah kerim pasaportum beni bulur bir şekilde diyerek hafta sonu geçti. kod geldi kod bir kaç gün çalışmadı öyle ki teslimata cıkacagı gün anca çalıştı. Çarşamba mülakata girdim Perşembe basıldı Cuma Kargoya verildi Pazartesi yola çıktı Salı günü teslim aldım. (Ferhat Göçer'in sanatçı vizesi aldığı gün gibi sevindim 😂 )

Bu arada US Travel Docs kayıt yapınca bana barkodlu belge çıkmıştı mülakatta da belgeleri alan adam kayıt yaptın mı diye sorduğunda oo yapmam mı barkodlu belgem bile var dedim oo harika o zaman dedi. (Yinede bu belgeyi çıktı alamayanların sorun yaşamadığını biliyoruz endişelenmeyin.)

USCIS ücretini ödemedim daha, Kredi Kartı Ekstrem kesilsin öyle ödeyeceğim.

O
      ozzytotheb

@ugur077 Öncelikle şimdi DS-260'daki soruyu kontrol ettim. "have you traveled to any countries/regions within the last five years?" diyor yani 2020'den önce gittiyseniz bunu belirtmeniz bile gerekmiyor. ben 10'dan fazla ülke gezdim, formu doldururken sadece ilk giriş yaptığım ülkeleri (schengen bölgesinde serbest geçtiğim yerler hariç) -7 tanesini- DS-260'da belirttim, pasaportta damgası var. Siz pasaportum yoktu o vakit kimlikle girdim diyorsanız da hali hazırda çıkardığınız belgeyi içiniz rahat olsun diye götürebilirsiniz ama sorulacağını ya da isteneceğini sanmıyorum.

O
      ozzytotheb

@Ege-Bey Emniyet'ten alınan sınır giriş çıkışları belgesi e-devlet'ten de alınabiliyor @ugur077 https://www.turkiye.gov.tr/emniyet-yurda-giriscikis-belge-sorgulama

ama -Ankara'da mülakata girenlerde- ibraz etmeye gerek olduğu bir durum görmedim yapılan yorumlarda (12 aydan kısa süreli kalışlarda en azından)

O
      ozzytotheb

@ATS16 TSKB sitesinde 2011 yılından önceki araçlar için sorgulama yapılamıyor siz ve @gucarslan ın dediği gibi araç ruhsatını götürsem de götürmesem de bir fark olmayacak anlaşılan yada ruhsatın yanında şuna benzer bi sahibinden çıktısı götürsem çok mu extraordinary kaçar? 🤔🤓
      alt metni

O
      ozzytotheb

Merhaba 12.000 Dolar yanında 1998 model bir panelvan aracım var üzerime kayıtlı onun ruhsatını da göstereceğim. Ancak bazı 2025 Mülakat deneyimlerinde araç fiyat değerlemesine ait belge götürdüğünü söyleyenler olmuş. Bu şekilde aracın piyasa fiyatını belirten bir belge nereden temin ediyoruz ne şekil kabul ediyorlar bilgisi olan varsa aktarırsa çok memnun olurum benzer şekilde kafasında soru olanlara da yardımcı olur bu konu üzerinde pek bilgi bulamadım.

O
      ozzytotheb

@swadze Merhaba zaten yazan olmuştur ama benim 2NL mailim dün gece saatlerinde ulaştı ESC sayfasına girdiğimde de oradaki sayfa değişmiş ve mülakatımın saatini de öğrenmiş oldum.

O
      ozzytotheb

@bkio Merhaba benimki de bu şekilde bu arada. Ayrıca bizim numaralarımızda bir iki kişi mülakat tarihini aldığını da belirtmiş olunca insan bi şüpheye düşmüyor değil.

Current olan case numberlar (7.750'ye kadar olanlar) artık KCC dosyanıza bakamaz ilgili konsoloslukta dosyanız deniliyor ama o zaman bu sayfada niye your aplication at : KCC yazıyor hala?

O
      ozzytotheb

Merhaba, ben South Carolina'ya yerleşmeyi düşünüyorum ama New York'ta yaşayan arkadaşımın adresini vereceğim elçiliğe, mülakat günü güncellemeleri için. Onlara direkt bu adresi "şu sebepten yazdım aslında SC'ye gidicem" demeyeceğim sanırım. "Madem öyle onu yaz neden yanıltıcı bilgi veriyorsun." der diye. Ama "Evet New York'a gidicem." dersem yaşam maliyetinden dolayı cebimdeki parayı az bulursa? mesela 15 bin ayarlamaya çalışıyorum ama 20 bin olsa daha iyi olurdu New York adresi yazıcaksan gibi mi düşünülür?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

O
      ozzytotheb
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp Serap hanım merhaba bende aynı konu için soracaktım mesajınızı yanıtlayarak sormuş olayım. Ben South Carolina'ya yerleşmeyi düşünüyorum ama New York'ta yaşayan arkadaşımın adresini vereceğim elçiliğe, mülakat günü güncellemeleri için. Onlara direkt bu adresi "şu sebepten yazdım aslında SC'ye gidicem" demeyeceğim sanırım. "Madem öyle onu yaz neden yanıltıcı bilgi veriyorsun." der diye. Ama "Evet New York'a gidicem." dersem yaşam maliyetinden dolayı cebimdeki parayı az bulursa? mesela 15 bin ayarlamaya çalışıyorum ama 20 bin olsa daha iyi olurdu New York adresi yazıcaksan gibi mi düşünülür?

Bugün (saat farkından, yarına doğru) Visa Bulletin yayınlanacak, Ankara da eş zamanlı olarak Kasım'da şu kişileri çağırıyorum DV2026 için diyecek mi? (burası 2025 sayfası ama diğer tarafta dosya taşımanın iptal edilmesi ile ilgili gündem yoğun olduğu için ikinci sorumu da buradan sormuş oldum.)
      Case numberım 800lü olduğu ve 600 küsre kadar mülakat verildiği için benimki ne zaman verilecek merakla bekliyorum.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

O
      ozzytotheb