Merhaba Degerli Arkadaslar,
Uzun suredir kafami mesgul eden ve eminim benim gibi bekleyis surecinde olan diger arkadaslarin da zaman zaman dusundugu bir konuyu sizlerle paylasmak istiyorum.
Forum icerisinde ya da dolayli yoldan tanidigi araciligiyla bilgi sahibi olan herhangi biri, gecmis yillarda ABD icerisinden Diversity Visa (DV) talihlisi olarak Adjustment of Status (AOS) basvurusu yapip da, ilgili mali yil sona erene dek (Eylul Ayi Sonuna Kadar) USCIS’ten mulakat tarihi verilmemis olan dosya ya da dosyalar var mi?
Bu tarz bir durumla karsilasmis olan kisilerin yorum ve tecrubeleri bizler icin degerli bir bilgi kaynagi olabilir. Zira forumumuzda bu konuda, gec de olsa, guc de olsa olumlu sonuclanmis orneklerin varligina sahit oluyoruz. Ayni sekilde sureci bu yuzden olumsuz sonuclanmis kisilerin de tecrube ve paylasimlarinin bizler icin degerli olacagini dusunuyorum.
Ozellikle case numarasi current oldugu halde, dosyasi USCIS tarafindan kabul edilmesine ragmen mulakat tarihi verilmedigi icin sansini kaybetmis olanlarin bu surece dair paylasacaklari bilgiler, yaptiklari ozelestiriler ya da karsilastiklari sanssizliklara dair yorumlar, su an benzer belirsizlikler yasayan ya da bundan sonraki sureclerde AOS yapmayi dusunen kisiler icin yol gosterici nitelikte olabilir diye dusunuyorum.
Bu konuya fikir, yorum, bilgi ve tecrubesiyle katki verebilecek herkese simdiden tesekkur ederim.