• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Tevrat Guzel
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 8
    • Takipçiler 2
    • Konu 0
    • İleti 12
    • En İyi 4
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Tevrat Guzel

@Tevrat Guzel

Work and Travel sonrası J1 dan F1 vizesine geçiş yapıldı. Dosyam aktif olunca AOS işlemlerini başlatamadım. ( AOS'un olumsuz haberlerden kaynaklı ) Ankara mülakat bekleniyor..

6
    İtibar
    63
    Profil Görüntülemeleri
    12
    Takipçiler
    8
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Tekirdağ Yaş: 22

Tevrat Guzel Takip etme Takip Et

Tevrat Guzel tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

@T-C-Kubilay-Dikici
      Abi merhabalar öncelikle sağolasın yorumun için.
      Benim şimdi case numaram ortalarda olduğu için biraz meçhul o yüzden elimden geldiğince en çok şansımın olacağı yöntemi seçmek istiyorum.
      İlk başlarda bunu AOS olarak düşündüm J1 öğrencisiyim şuan amerikadayım F1 e çevirip amerikada kalmaya devam edecektim ve green kartımı burdaki ofislerden ilerletirecektim ama yeni yeni öğreniyorum ki AOS sürecin de olanlar süreçten memnun değiller dosyası taşıyan kişiler green kartını alırken AOS yapanlar hâlâ bekliyorlar bu yavaşlık beni şuanda dosya taşımaya yöneltti. Sonuçta o kadar maddi manevi bir zorluğun altına giricem ama sonucunda beni öne atıcak hiç bir şey olmaması o kadar maddi harcama yapmam bir dosya taşıma süreci ile eşdeğer. Bu nedenle şuan Viyana, Hong Kong veya Bangkok a dosya mı taşıyacağım sonrasında AOS için güzel şeyler duyarsam mümkün olursa yapabilirsem turist vizesi ile bir şeyler deneyebilirim. Şuanda sizinde dediğiniz gibi dosyamı taşıyıp süreci bekleyeceğim hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun.
      Tekrardan teşekkür ederim değerli yorumunuz için 🙏

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      Tevrat Guzel
      Tevrat Guzel
    • RE: DV2025 Mülakat Deneyimleri

@ATS16 Evet gerçekten hiç düşündüğüm gibi bir süreç değilmiş AOS, ben hep garanti gözüyle bakıyordum ama şimdi öğreniyorum ki başvuruları son aylara bırakıyorlar, son derece maddi manevi yıpratan bir süreç. Şimdi bir çok kişiden duyuyorum Dosya Taşımanın daha mantıklı olduğunu. CP ile AOS arasında hangisinin daha yararıma olacağına karar veremiyorum. AOS, dosya taşımadan hızlı sonuç vermiyorsa Viyana, HK veya Bangkok hangisi daha hızlı çalışıyorsa o ülkeden mülakata girmek istediğimi KCC ye mail atacağım.
      @Suha-Bacalan Böyle bir durum yaşamanız gerçekten can sıkıcı inşallah en kısa sürede mülakat tarihiniz belli olur sizinde burdan bize anlatacak deneyimlerinizi, tecrübelerinizi bekliyor olacağız. ☺️
      Teşekkürler

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Tevrat Guzel
      Tevrat Guzel

@ATS16
      Değerli cevabınız için çok teşekkür ederim. 🙏
      Şuanda amerikadayım Work and Travel öğrencisiyim. Statü Değişikliği ile Dosya Taşıma işlemlerinin artılarını ve eksilerini iyice araştırdıktan sonra karar vereceğim dediğiniz gibi AOS gerçekten çok maliyetli bir süreç..

Tevrat Guzel
      Tevrat Guzel

@Mehmet-Fatih-Aslan Evet okudum AOS u hiç böyle tahmin etmemiştim. Dosya taşıma yapıp hayatıma devam edeceğim sanırım. Çünkü AOS un bir artısını göremiyorum..

Tevrat Guzel
      Tevrat Guzel

Tevrat Guzel tarafından gönderilen son iletiler

• RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese merhabalar,

Ben Amerika’da AOS (Adjustment of Status) sürecini bekliyordum. Ankara’da DV mülakat tarihim 24 Haziran olarak belli olduktan sonra ve son dönemde AOS tarafındaki olumsuz gelişmeler nedeniyle süreci Türkiye’de, Ankara’da devam ettirip mülakata girmeyi düşünüyorum.
      Ancak Türkiye’ye geldikten sonra tekrar Amerika’ya giriş konusunda bazı endişelerim var. Amerika’da change of status (statü değişikliği) yaptım ve şu anda pasaportumda aktif bir F-1 vize pulu bulunmuyor. Bu nedenle ABD’ye yeniden girişte sorun yaşayabileceğimi düşünüyorum.
      Bu aşamada nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda sizlerin tecrübelerinden faydalanmak isterim.

Bir seçenek olarak, hızlı şekilde F-1 vize başvurusu yapıp DV mülakatından önce F-1 vize pulu almaya çalışmayı düşünüyorum. Ancak burada da bazı soru işaretlerim var: Pasaport süreci uzarsa DV mülakatına yetişemeyebilirim. Ayrıca DV mülakatımın yaklaşmış olması, göçmenlik niyetimi açık şekilde göstereceği için F-1 vizesinde olumsuz değerlendirilme veya ret alma ihtimalim olur mu?

Diğer seçenek ise önce DV mülakatına girip sonrasında F-1 vizesine başvurmak. Ancak bu durumda da DV sürecine girmiş olmam nedeniyle göçmen niyetimin daha da belirgin görülüp F-1 vizesinde ret alma ihtimali olur mu, bunu merak ediyorum.

Olası bir aksilikte Green Card alamazsam, Amerika’da kalma ve mevcut düzenimi sürdürebilme şansımın devam etmesini istiyorum.

Benzer bir süreç yaşayan veya tecrübesi olan varsa görüşlerini paylaşırlarsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Tevrat Guzel
      Tevrat Guzel

Herkese merhabalar, son açıklanan karardan sonra benim CP mi yoksa AOS mu yapsam sorusu netliğe kavuştu 🙂 AOS yoluna girmek istemiyordum ama artık bunu yapmaktan başka çarem yok.
      Work and Travel ile gelmiştim J1 vizem 30 Eylül de bitecek sonrasında 1 ay grace period um var. Karar veremediğim konu F1 mı B2 mi hangi vize türüne geçiş yapacağım..

Eğer F1 a geçersem CN yüksek olduğu için tekrar bir vizeye geçiş süreciyle uğraşmayacağım ama her ay 600$ - 1000$ okul masrafı ödeyeceğim ve " Dil okulunu yaşacağım yerde seçmeliyim ( Ev Okul İş üçgeni iyi çizmeliyim) New Jersey olarak düşünüyorum. ”

Eğer B2 vizesine geçiş yaparsam 6 ay sonra tekrar bir statü için vize başvurusu yapmam lazım bu da biraz riskli bence ( CN 17xxx )
      Turist vizesini uzatmak veya turistten sonra F1 geçmek bu konuları bilmediğim için nasıl sonuç alırım bilmiyorum.

Vize geçişi yaparken göçmenlik ofisleri benim green kart kazananı olduğumu görebilirler mi bu da önemli..

Şuanda Wisconsin eyalettindeyim bana yakın olan Madisonda da dil okulları var Madisonda kalsam en yakın göçmenlik ofisine mi atar benim işlemlerimi, başka bir göçmenlik ofisine gönderebilir miyim dosyamı? ( Kötü bir göçmenlik ofisine denk gelmek istemiyorum AOS işlemlerim için )

Değerli bilgilerinizden ve tecrübelerinizden faydalanmak isterim.
      Şimdiden Teşekkürler

Tevrat Guzel
      Tevrat Guzel

@ATS16 Anlıyorum abi F1 ile kalmak en temizi ama en maliyetlisi. Daha önceden turist vizem olmuş olsaydı B1/B2 vizesi almak daha rahat olurdu ama şimdi konsolosluğun insiyatifine kalmış olacağım.
      Paylaştığınız tüm bilgiler için teşekkür ederim 🙏
      Hepsi benim için çok değerli bilgiler. Ben şuanda dosyamı uygun bir ülkeye taşıyıp turist vizesi almaya çalışacağım eğer ki olmazsa turist vizesi alamazsam dosya taşıyacağım ülkeden mail bekleyeceğim aksi halde yapacak pek bir şeyim kalmıyor..
      AOS yapmakta, Dosya Taşımakta garanti vermiyor her yıl yeni şeyler başımıza gelebiliyor, ülkelerin konsoloslukları değişkenlik gösterebiliyor. CP yapanlar en son bırakılabiliyor, önümüzdeki sene bambaşka bir tablo bizi bekleyebilir bunun farkındayım. Şuanda ya WAT sonrası F1 a geçip tüm maliyetleri göze alacağım veya WAT sonrası ülkeme dönüp Dosya Taşıyacağım ülkededen mail bekleyeceğim ( bu sırada turist vizesi almakla uğraşabilirim )
      Tekrar teşekkür ederim süreç hakkında detaylı bilgi verdiğiniz için 🙏

Tevrat Guzel
      Tevrat Guzel

@erenotti Öncelikle değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. 🙏
      Ben başlangıçta F1 vizesine geçip süreci buradan yürütmeyi düşünüyordum. Ancak bu gerçekten zorlu bir yol ve uzun vadede burada kalmam gerekecek. Bu kadar büyük bir zorluğun altına girmeme gerek olmadığını, dosyamı taşıyıp mülakat tarihimi beklememin eş değer olduğunu fark ediyorum. Diğer abiler de sağ olsunlar, çok yardımcı oldular.

Bu sürede avukatlar bu sürecin bu kadar zorluğundan bahsetmeyip para kopartma derdinler. Ama iyi ki bu forum var ve sizlerle tanışma şansım oldu.

Şimdi, sizin de dediğiniz gibi dosyamı taşıyıp beklemeye karar verdim. B2 vizesi alıp tekrar AOS için alternatif bir plan yapar mıyım, emin değilim. Bu yöntemin neden tercih edildiğini ve hangi durumda mantıklı olduğunu daha iyi anlarsam, belki değerlendirebilirim.

Çünkü şöyle düşünüyorum: Her yıl sürecin ilerleyişi değişebiliyor. Eğer benim yılımda dosyamın bulunduğu konsolosluk yavaş ilerlerse ve AOS ile süreci ABD’deki daha hızlı bir USCIS ofisine taşıyıp daha hızlı mülakat tarihi alabilme ihtimalim var ise, bu seçeneği de hazırda tutmak mantıklı olabilir.

Teşekkürler,

Tevrat Guzel
      Tevrat Guzel

@T-C-Kubilay-Dikici
      Abi merhabalar öncelikle sağolasın yorumun için.
      Benim şimdi case numaram ortalarda olduğu için biraz meçhul o yüzden elimden geldiğince en çok şansımın olacağı yöntemi seçmek istiyorum.
      İlk başlarda bunu AOS olarak düşündüm J1 öğrencisiyim şuan amerikadayım F1 e çevirip amerikada kalmaya devam edecektim ve green kartımı burdaki ofislerden ilerletirecektim ama yeni yeni öğreniyorum ki AOS sürecin de olanlar süreçten memnun değiller dosyası taşıyan kişiler green kartını alırken AOS yapanlar hâlâ bekliyorlar bu yavaşlık beni şuanda dosya taşımaya yöneltti. Sonuçta o kadar maddi manevi bir zorluğun altına giricem ama sonucunda beni öne atıcak hiç bir şey olmaması o kadar maddi harcama yapmam bir dosya taşıma süreci ile eşdeğer. Bu nedenle şuan Viyana, Hong Kong veya Bangkok a dosya mı taşıyacağım sonrasında AOS için güzel şeyler duyarsam mümkün olursa yapabilirsem turist vizesi ile bir şeyler deneyebilirim. Şuanda sizinde dediğiniz gibi dosyamı taşıyıp süreci bekleyeceğim hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun.
      Tekrardan teşekkür ederim değerli yorumunuz için 🙏

Tevrat Guzel
      Tevrat Guzel

@Mehmet-Fatih-Aslan Evet okudum AOS u hiç böyle tahmin etmemiştim. Dosya taşıma yapıp hayatıma devam edeceğim sanırım. Çünkü AOS un bir artısını göremiyorum..

Tevrat Guzel
      Tevrat Guzel
    • RE: DV2025 Mülakat Deneyimleri

@ATS16 Evet gerçekten hiç düşündüğüm gibi bir süreç değilmiş AOS, ben hep garanti gözüyle bakıyordum ama şimdi öğreniyorum ki başvuruları son aylara bırakıyorlar, son derece maddi manevi yıpratan bir süreç. Şimdi bir çok kişiden duyuyorum Dosya Taşımanın daha mantıklı olduğunu. CP ile AOS arasında hangisinin daha yararıma olacağına karar veremiyorum. AOS, dosya taşımadan hızlı sonuç vermiyorsa Viyana, HK veya Bangkok hangisi daha hızlı çalışıyorsa o ülkeden mülakata girmek istediğimi KCC ye mail atacağım.
      @Suha-Bacalan Böyle bir durum yaşamanız gerçekten can sıkıcı inşallah en kısa sürede mülakat tarihiniz belli olur sizinde burdan bize anlatacak deneyimlerinizi, tecrübelerinizi bekliyor olacağız. ☺️
      Teşekkürler

Tevrat Guzel
      Tevrat Guzel

@ATS16
      Değerli cevabınız için çok teşekkür ederim. 🙏
      Şuanda amerikadayım Work and Travel öğrencisiyim. Statü Değişikliği ile Dosya Taşıma işlemlerinin artılarını ve eksilerini iyice araştırdıktan sonra karar vereceğim dediğiniz gibi AOS gerçekten çok maliyetli bir süreç..

Tevrat Guzel
      Tevrat Guzel

Merhabalar ben 2025 çekiliş kazananıyım AOS yapmaya karar verdim ancak Vietnam, Hong Kong gibi ülkelere Dosya Taşıma işi kafamı karıştırıyor. Amerikada statü değiştirip kalmak çok maliyetli olacak dil okuluyla anlaşacağım ve burda yaşam maliyetleri vereceğim. Dosya taşıma da ise bir miktar para harcanacak sadece AOS a göre daha uygun ama AOS kadar etkili mi bunu bilmiyorum.
      Avukatlara sorduğumda AOS daha garanti olur diyor ama tam açıklama yapmıyorlar.
      Tam olarak STATÜ DEĞİŞİKLİĞİ ve DOSYA TAŞIMA işlemlerinin artılarını ve eksilerini bilen varsa bu süreçte doğru karar verebilmemiz için bizimle paylaşabilir mi? 🙏
      CN 17XXX
      Birde bu süreci yönetebilecek Green Kart konusunda bilgili bir avukatla ilerlemek istiyorum eğer sizlerinde varsa bu sürecinizde yardımcı olan bir avukat benimle paylaşırsanız çok memnun olurum..
      Şimdiden herkese teşekkür ederim 🙏

Tevrat Guzel
      Tevrat Guzel

@EasternStar
      Aslında bu süreçte en önemli konu maliyet gibi görünüyor; bunu daha net bir şekilde fark ediyorum. F-1 vizesine geçiş yapmam durumunda yasal olarak çalışma hakkım olmayacağı için, bu beni maddi anlamda zorlayabilir. Statü değişikliği sürecinin Ağustos–Eylül’e kadar sürebileceğini düşünüyorum ve bu süreç boyunca Amerika'da yaşam masraflarını karşılamak oldukça maliyetli olabilir. Teksas’ta yaşayan ve yakından tanıdığım bir abim var. Kısa bir süreliğine onun yanında kalmam, bu geçiş dönemindeki masrafları biraz olsun azaltabilir.

F-1 statüsündeyken çalışmaya dair herhangi bir alternatif hakkım olur mu? Ya da farklı bir statüyle Amerika’da yasal olarak çalışarak kalmam mümkün olur mu?

Öte yandan, birkaç göçmenlik avukatıyla görüştüm. Bana hem statü değişikliği (örneğin J-1'den F-1’e) başvurusu için hem de Green Card başvurusunun hazırlanması ve takibi için ayrı ayrı ücretler sundular. Ancak zaten maliyetli bir sürece girdiğim için, mümkün olduğunca tasarruflu ilerlemem gerekiyor. Sizce bu işlemlerin her ikisi için de profesyonel destek almam şart mı, yoksa detaylı araştırma yaparak bu süreci kendi başıma da yürütebilir miyim?

Kesinlik sormam biraz saçmalık oldu. Amerikada kaldığım süre boyunca olacak bir aksilik konsolosluktan red almama sebep olabilir veya dediğiniz gibi kontenjan sınırı gelebilir.
      Yinede AOS benim için en mantıklı olanı olarak gözüküyor. İnşallah bu uğraşlarım güzel sonuçlara vesile olur. 🙏

Değerli Cevabınız İçin Teşekkür Ederim 😊

Tevrat Guzel
      Tevrat Guzel