Bizim eksik evrağı da mail atın dediler. Hatta format vs sordum ama normal mail atın işte dediler. Cevap yok yalnız. O konuda bilgisi olan yok mudur? Olumsuz olursa hiç haber etmeden pasaportu boş yollarlar mı? Daha öncede sordum gerçi kusura bakmayın nolur
sakizkebabi tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
-
RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
Bizden mülakatta istenen proof of domicile mailini gönderdik ama bize olumlu ya da olumsuz dönüş olmadı dün sabahtan beri. Tecrübe edenler var mı? Olumlu cevap zaten yazmayacaklar ama olumsuz olur da pasaportu boş yollarlar mı?
-
@gigi25, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
@sakizkebabi @Aylin-Hodge-0 Merhabalar benim eşim de burada benimle yaşıyordu ve mülakatta eşim burada yaşıyor dediğimde benden de NVC’ye belgeleri yüklememize rağmen proof of domicile göstermemi istedi memur. Benim eşimin üzerine ait bir arabası var ailesinin garajında duran, onun registration belgesinde kalacağımız adres gözüküyordu onu gösterdim. Ayrıca biz de ailesinin yanında ikamet edeceğimiz için onlardan bunu açıklayan imzalı bir mektup almıştık ve yüklemiştik. Bunun dışında hatırladığım kadarıyla eşimin driver’s license, tax formları, bank statements hepsinde belirttiğimiz adres yazıyordu bunları NVC’ye yüklemiştik. Kısacası elinizde ne varsa göndermeniz iyi olacaktır.
Çok teşekkür ederim açıklamanız aydınlatıcı oldu. Bana mülakat aşamasında söylediler nvc ile sürekli mailleşmemize rağmen hiç böyle bir bilgi vermemişlerdi. Mülakatta da kadın bize ailesi ve eşiniz mail atsın yeter diyip pasaportumu aldı. Mailleri attık ama bu sefer de statement yada oraya gidip eşiniz ev kiralasın ve çalıştığını kanıtlasın dediler. Eşim zaten amerikan şirketinde uzaktan çalışıyor. Mcdonaldsa mı gireyim napayım diye gülüştük hatta
bugun tekrar imzalı pdf hazırladı mektup tarzı onu attık. Henüz crvap yok. Mülakatın üzerinden 2 gün geçti. Bilenler cevaplarsa sevinirim bu maili beğenmeyip açıkla yapmadan pasaportumu gönderebilme durumu olur mu korkuyorum bir çıtır
yani beğendiler mi beğenmediler mi nerden bileceğim -
Arkadaşlarım merhaba, eşimle 2023 yılında evlendik ve sürece girdik. Bu süreçte eşim uzaktan çalıştığı için benimle türkiyede yaşadı. Dün mülakata girdiğimde benden eşimle abd de yaşayacağımız yeri sordu. Eşimin ailesinin evinde yaşayacağımızı söylediğimden onlardan bunu teyit eder mail istedi. Pasaportumu aldı benden. Ailesi ve eşim ayrı ayrı o evde kalacağımıza dair mailler gönderdik hemen. Eşim abd vatandaşı ve benimle tr de yaşadığına ve oturumu olduğuna dair bilgilendirme de yaptık. Bize cevaben eşinizin abd de oturum kanıtlaması lazım dediler. Bizde kalacaklar Mailini göndersin yeterli demişlerdi ama şuan başka kanıt istiyorlar galiba anlamadık. neyi kanıtlamamız gerekiyor orada yaşamıyor zaten. Başına gelen varsa yardım edebilir mi? En son tekrar durumumuzu, aile evinde kalacağımızı, eşimin tr oturum kartını ve noter onaylı türkiyede yaşadığımıza dair belgeleri mail attık. Cevap gelmedi henüz