• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Onur Arpacay
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 60
    • En İyi 33
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Onur Arpacay

@Onur Arpacay

53
    İtibar
    83
    Profil Görüntülemeleri
    60
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Onur Arpacay Takip etme Takip Et

Onur Arpacay tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Herkese selam, bende bilgi amaçlı paylaşım yapmak istedim.

İlk başvuru tarihimiz : 19 mart 2019
      USCIS onayımız: 30 mayıs 2020
      NVC evrak yükleme : 15 haziran 2020
      NVC evrak onayı: 27 temmuz 2020
      Görüşme Tarihi Bildirimi: 25 eylül 2020
      Görüşme: 22 ekim 2020
      Pasaport Gelme Günü: 26 Ekim 2020

Kendimde Amerikan vatandaşlığı var. 10 yıldır Türkiyede eşim ile yaşıyoruz. bu süre içinde 2014 de oğlumuz 2019 da bir kızımız dünyaya geldi, 2019 başında Amerikaya taşınma kararı aldık. 2019 şubat ayında iki çocuğumuz için pasaport başvurusu yaparak çocuklarımız için vatandaşlık aldık, ve eşim için de başvuru sürecini başlattık. Baya bir stresli uzun sürecin ardından allaha şükür vizemizi aldık. 6 ay içinde Amerikaya giriş yapmamız gerekiyor. Bekleyen herkese sabırlar ve kolaylıklar diliyorum, stres yapmayın bir şekilde halloluyor herşey...

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      Onur Arpacay
      Onur Arpacay
    • RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@drserdar selamlar Serdar Bey, bende Amerikan vatandaşı olarak 10 yıldır Türkiye'de evlendiğim eşimle beraber yaşıyorum, Amerika'daki bir tanıdığımız benimle beraber joint sponsor olarak i864 formunu doldurdu (benim de başvuran kişi olarak sponsor olamasam dahi doldurmam gerekiyor diye biliyorum), tanıdığımızın elektrik faturası (Amerika'da yaşadığını kanıtlayıcı), pasaport ilk sayfa görseli (vatandaş olduğunu kanıtlamak için), son 3 yıl tax returnunü Ceac a yükledik, ve görüşmeye giderken yanımızda götürdük, bende bu konuda çok şüpheliydim, acaba ben Amerika'da yaşamıyorum diye problem çıkarırlar mı diye düşündüm, fakat benim eşime hiç bir soru sormadan sadece elindeki evraklara bakarak görüşmede onay vermişler... bu arada 2 ve 7 yaşlarında 2 çocuğumuz için de Amerikada toplamda 5 yıl yaşadığımı kanıtlayarak 2019 da pasaport almıştım. Eşimin Nisan ortasına kadar geçerli vizesi var, bir problem olmazsa Mart başında Amerikaya taşınmayı planlıyoruz...

Onur Arpacay
      Onur Arpacay

Herkese merhaba, bende yaklaşık 10 yıl önce Chartlotte NC dan İzmir'e dönüş yaptım. 2011 senesinde eşim ile evlendik ve 5,5 yaşında oğlumuz ve 11 aylık kızımıza benim üzerimden pasaport aldık. 2019 mart 19 da i130 başvurumuz için receipt numaramız geldi, şuan hala farklı bir gelişme olmadı. beklemeye devam ediyoruz...

Onur Arpacay
      Onur Arpacay

@crazycells Merhabalar, amerikada kuzenim yaşıyor ve bana sponsor olacak. bu konuda problem yaşayacağımızı düşünmüyorum. tax return için de kazancımın belirtilen sınırdan düşük olduğunu düşündüm. bu nedenle tax return doldurmadım. kesinlikle vergi ödemem gereken bir durumda olduğumu düşünmüyorum. çünkü " One is called the Foreign Earned Income Exclusion (FEIE, or Form 2555). This benefit allows you to exclude a certain amount of foreign earned income from any US tax. So for this tax year (2018), you can exclude up to $103,900. " bu tutarın üzerinde gelirim yok malesef 🙂 geçtiğimiz 9 sene boyunca da senelik belirtilenin üzerinde hiç olmadı. fakat bu sene Amerikaya taşınmaya karar verdiğmizden dolayı gittiğimizde ev almak için kredi çekmemiz gerekicek. bu nedenle tax return yaparak biraz kazanç göstermemiz gerektiğini tavsiye ettiler. 9 yıl sonra ilk defa tax return doldurucam. amerikaya taşındığımda da IRS ofisine gidip 9 yıl neden tax return yapmadığımı açıklamayı düşünüyorum.

Onur Arpacay
      Onur Arpacay

Selamlar herkese bizimde 22 Ekim e randevumuz geldi

Onur Arpacay
      Onur Arpacay

@bulls emeğin için teşekkürler, vizen de hayırlı olsun hocam... youtube dan takipte olucaz artık 🙂

Onur Arpacay
      Onur Arpacay

Selamlar Herkese, 12 şubatta gelen e-maile istinaden, bugün posta kutusunda Nebraskadan Vermont service centera aktarıldığı ile ilgili Notice of Action mektubu geldi... Fakat yoğun denilen Nebraska processing time 12,5 - 16 ay arası yazarken şuan Vermont ofis processing süresine baktığımda 15 - 19,5 ay yazıyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu anlamadım... umarım süreci hızlandırcaz derken daha da yavaşlatmazlar 🙂

Onur Arpacay
      Onur Arpacay

@basaknaz selamlar ben de 2010 senesinde Türkiyeye buradaki eşimle evlenip yaşamak için Amerikadan dönüş yaptım. 2 tane çocuğumuz Türkiyede doğdu ve onlara benim Amerikada 5 yıl yaşadığımı kanıtlayarak Amerikan vatandaşlığı aldık. 2019 mart ayında Eşim için eş durumu vizesine başvurduk ve USCIS onayımız daha yeni geldi. şu aralar süreç hızlanmış ama genede stresli bir süreç, sizi etkilemek istemem ama şuan keşke eşimin turist vizesi ile Amerikaya gidip orda bu süreci başlatsaydık diyorum. büyük çocuğumuzun okul yaşı geldi ve hala biz eşimin vize süreci ile uğraşıyoruz... bu arada ben de Amerikadan dönüş yaptığımdan beri hiç tax return file yapmamıştım, bu sene ilk defa yaptım. Ayrıca Amerikada yaşamıyorum, fakat internette okuduğum kadarıyla Benim de eşim ile Amerikaya taşınacağımı kanıtlayabildiğim sürece problem olmaması gerekiyormuş. biz de yaşayarak göreceğiz bakalım 🙂

Onur Arpacay
      Onur Arpacay

görüşme tarihi alan arkadaşlara hayırlı olsun, darısı bekleyenlerin başına. aşağıdaki yazı 27 temmuzda geldi, bu mailden sonra artık görüşme tarihi beklemeye başlıyoruz doğru mu ? başka evrak incelemesi vs olmaz heralde ?

The National Visa Center (NVC) received all of the fees, forms, and documents that are required prior to attending an immigrant visa interview at a U.S. Embassy/Consulate General overseas.
      NVC will work with the U.S. Embassy/Consulate General in ANKARA, TRKY to schedule an interview appointment for you. Once we have confirmed an interview date, we will send a notice to you, your petitioner and attorney (if applicable).

Onur Arpacay
      Onur Arpacay

Selamlar arkadaşlar, bir de bildiğim kadarıyla şuan 2020 yeşilkart kazanıp görüşme tarihi koronodan dolayı iptal edilmiş veya vizeyi alıp giriş yapamayanlar için açılan örnek dava kazanılmış ve 30 eylüle kadar süre uzatılmış ve 2020 talihlileri için tekrar görüşme verilmesi gibi bir durum söz konusuymuş. henüz verilen olup olmadığını bilmiyorum şuan için fakat talepte bulunanlar olduğunu biliyorum. bu süreçte bu görüşmeler öne alınabilir ve eş durumundan bekleyenler için de bir gecikme yaratabilir diye tahmin ediyorum. yeşilkart kazanıpta görüşmeleri iptal olanlar için de ayrı bir stres ve hayal kırıklığı oldu. biz zaten beklemeye alıştık. 🙂 umarım acelesi olan herkesin bekleme süreci bir an önce olumlu sonuçlanır.

Onur Arpacay
      Onur Arpacay

Onur Arpacay tarafından gönderilen son iletiler

• RE: [Arşiv] DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

@DustyBlue cevabınız için teşekkürler...

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Onur Arpacay
      Onur Arpacay
    • RE: [Arşiv] DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhaba,
      ABD’ye vize ile girdikten sonra yeşil kartı beklemeden çıkarsak vizemiz bitse dahi greencardsız ABD’ye girebilir miyiz? Örneğin, Bizim vizemiz 12 Mart tarihinde bitiyor. Ve biz 10 Mart tarihinde ABD’ye giriyoruz gerekli başvuruları yapıp bir hafta sonra greencardımızı almadan ABD’den ayrılıyoruz. Üç ay sonra tarihi geçmiş vize ile greencard yanımızda olmadan ABD’ye geri girebilir miyiz? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Onur Arpacay
      Onur Arpacay

@bulls emeğin için teşekkürler, vizen de hayırlı olsun hocam... youtube dan takipte olucaz artık 🙂

Onur Arpacay
      Onur Arpacay

@drserdar selamlar Serdar Bey, bende Amerikan vatandaşı olarak 10 yıldır Türkiye'de evlendiğim eşimle beraber yaşıyorum, Amerika'daki bir tanıdığımız benimle beraber joint sponsor olarak i864 formunu doldurdu (benim de başvuran kişi olarak sponsor olamasam dahi doldurmam gerekiyor diye biliyorum), tanıdığımızın elektrik faturası (Amerika'da yaşadığını kanıtlayıcı), pasaport ilk sayfa görseli (vatandaş olduğunu kanıtlamak için), son 3 yıl tax returnunü Ceac a yükledik, ve görüşmeye giderken yanımızda götürdük, bende bu konuda çok şüpheliydim, acaba ben Amerika'da yaşamıyorum diye problem çıkarırlar mı diye düşündüm, fakat benim eşime hiç bir soru sormadan sadece elindeki evraklara bakarak görüşmede onay vermişler... bu arada 2 ve 7 yaşlarında 2 çocuğumuz için de Amerikada toplamda 5 yıl yaşadığımı kanıtlayarak 2019 da pasaport almıştım. Eşimin Nisan ortasına kadar geçerli vizesi var, bir problem olmazsa Mart başında Amerikaya taşınmayı planlıyoruz...

Onur Arpacay
      Onur Arpacay

Herkese selam, bende bilgi amaçlı paylaşım yapmak istedim.

İlk başvuru tarihimiz : 19 mart 2019
      USCIS onayımız: 30 mayıs 2020
      NVC evrak yükleme : 15 haziran 2020
      NVC evrak onayı: 27 temmuz 2020
      Görüşme Tarihi Bildirimi: 25 eylül 2020
      Görüşme: 22 ekim 2020
      Pasaport Gelme Günü: 26 Ekim 2020

Kendimde Amerikan vatandaşlığı var. 10 yıldır Türkiyede eşim ile yaşıyoruz. bu süre içinde 2014 de oğlumuz 2019 da bir kızımız dünyaya geldi, 2019 başında Amerikaya taşınma kararı aldık. 2019 şubat ayında iki çocuğumuz için pasaport başvurusu yaparak çocuklarımız için vatandaşlık aldık, ve eşim için de başvuru sürecini başlattık. Baya bir stresli uzun sürecin ardından allaha şükür vizemizi aldık. 6 ay içinde Amerikaya giriş yapmamız gerekiyor. Bekleyen herkese sabırlar ve kolaylıklar diliyorum, stres yapmayın bir şekilde halloluyor herşey...

Onur Arpacay
      Onur Arpacay

Selamlar herkese bizimde 22 Ekim e randevumuz geldi

Onur Arpacay
      Onur Arpacay

@enrique selamlar , “Civil Documents” kısmına yüklemen gerekir. sonuçta finansal bir evrak değil.

Onur Arpacay
      Onur Arpacay

@M-Emir tekrar selamlar, bu beni biraz telaşlandıran konu oldu malesef, bende 10 yıldır Türkiyede yaşıyorum. başvuru yapan kişinin Amerikada yerleşik olması gerektiğini yada Amerikaya kesin dönüş yapacağını kanıtlaması gerektiğini öğrendim. size hiç bu tarz soru sordular mı acaba ? beraber mi taşınacaksınız gibi ?

Onur Arpacay
      Onur Arpacay

Bizde eşim için başvuru yaptık bende 10 yıldır Türkiye'de yaşıyorum ve Amerika'ya beraber dönüş yapacağım eşime vize alınca... Bu durumda olan var mı acaba merak ettim..

Onur Arpacay
      Onur Arpacay

@Fener12 tebrik ederim, hayırlı olsun 🙂 darısı bekleyen herkesin başına...

Onur Arpacay
      Onur Arpacay