• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. mruzum
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    M
    • Takip Edilenler 4
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 29
    • En İyi 5
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

mruzum

@mruzum

6
    İtibar
    81
    Profil Görüntülemeleri
    29
    Takipçiler
    4
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

mruzum Takip etme Takip Et

mruzum tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@gucarslan @denizd evet tam olarak öyle yaptım ancak 2.seceneğe eşimin şuan kullandığı adı yazdım boş bırakmaya izin vermediği icin. Bu sekilde doğru sanırım.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      M
      mruzum

@Damlaybars Merhaba,bilgisayarınız klavyesini ingilizce yapabilirsiniz. Aynı sorun ile bende karşılaşmıştım.

Bu arada hayırlı olsun, biz de 3 kişilik bir aileyiz benzer sıralamalardayız, o tarihler de 6 aylık bebeğimiz olacak yakın tarihlerde seyehat edeceğiz gibi duruyor 🙂

M
      mruzum

@gucarslan ilgi,alakanız ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. mülakat öncesinden kastınız mülakat tarihi verildikten sonraki süreç değil mi? Yani dosyamın bulunduğu konsolosluğa bunun için mail atmam mı gerekiyor. Ayrıca diploma içinde değişiklik yapmam gerekecek gibi duruyor. Bu güncellemeleri hep beraber o zaman yapabilirim sanırım.

M
      mruzum

@aysegul Ayşegül Hanım iyi dilekleriniz ve yorumunuz için çok teşekkür ederim.Haklısınız hızlıca mail atacağım aşağıdaki gibi yazmak yerli olur mu sizce?

Case number: 2026EU00010****
      Last name: ****
      First name: *****
      Date of birth: *****

Dear KCC Officer,

I kindly request to transfer my DV case back from the U.S. Consulate in Hong Kong to the U.S. Embassy in Ankara, Turkey.

Please confirm once the transfer process is completed.

Thank you for your assistance.

M
      mruzum

@aysegul Evet en son Serap Hanım'ın belirttiği gibi mail attım ancak yine aynı dönüşü aldık.Şuan için beklemedeyiz. İnceleyip dönüş yapmalarını umut ediyorum. Benzer maili atıp aynı cevabı alıp hiç dönüş alamadıkları için böyle yorum yaptım.

M
      mruzum

mruzum tarafından gönderilen son iletiler

@gucarslan selamlar,websitesinde ki soru formundan kastınız tam olarak neresidir,tam anlayamadım kusura bakmayın.

M
      mruzum

Herkese selamlar,
      Yakın zaman da yaşanan durumlar sonrası dosyamı HK'dan Ankara'ya taşıyıp süreci biraz akışına bırakmıştım.
      Bugün tekrardan süreci yakından takip etmeye başladım ancak tekrardan bilgilerin üzerinden geçmem gerekiyor,uzun süredir yazılanları çok takip edemedim.
      Bu süre de bir bebeğimiz oldu ve onu dosyamıza ekleyeceğim.Hatırladım kadarıyla CEAC sayfası üzerinden add applicant seçeneği ile bebeğimi doğrudan ekleyebiliyordum ancak kendi dosyalarımıza ekleyebilmem için dosyamı açtırmam gerekiyordu sanırım.Bu konu için KCC ile mi görüşmeliyim yoksa Case Number aktif olduğu için Ankara ile mi görüşmem gerekiyor.(Aktiflikten kastım açıklanan bülten numarasını baz aldım)

M
      mruzum

@aysegul Evet en son Serap Hanım'ın belirttiği gibi mail attım ancak yine aynı dönüşü aldık.Şuan için beklemedeyiz. İnceleyip dönüş yapmalarını umut ediyorum. Benzer maili atıp aynı cevabı alıp hiç dönüş alamadıkları için böyle yorum yaptım.

M
      mruzum

@meral bu durumda bizim gibi tekrardan Ankara'ya taşımak isteyenlerinde talebini dikkat almayacaklar gibi yorumlayabilir miyiz ? @Serapp

M
      mruzum

@Serapp Belirttiğiniz formatta durumu izah ederek mail attım ancak yine aynı şekilde dönüş yapıyorlar.

M
      mruzum

@Serapp Tekrardan bu maili attım ancak yine aynı şekilde dönüş aldım.

Following my previous message, I would like to confirm that my date of birth is (MMDDYYYY format).
      I kindly request to transfer my DV case from the U.S. Consulate in Hong Kong back to the U.S. Embassy in Ankara, Turkey.

Thank you for your time and assistance.

M
      mruzum

@Serapp Evet daha önce HK'ya taşırken kullandığım formatı birebir kullanarak attım. Sanırım beklemek gerekecek. İncelemeye alındığını söylemişler ancak sonrasında yazdıkları açıklama garip geldi nedense. Daha önce otomatik cevaptan sonra direkt taşıdıklarını belirtmişlerdi. Yakın zaman da bu şekilde tekrardan ilk seçtiği bölgeye taşıyan oldu mu acaba?

M
      mruzum

@mruzum

Dosyamı Taşıma için KCC ye mail attım ancak aşağıdaki gibi dönüş alıyorum. Sizce herhangi bir hata var mı yoksa beklemeli miyim?

Gönderdiğim mail ;

Case number: 2026EU00010***
      Last name: soyisim
      First name: isim
      Date of birth: ay/gün/yıl

Dear KCC Officer,

I kindly request to transfer my DV case back from the U.S. Consulate in Hong Kong to the U.S. Embassy in Ankara, Turkey.

Best regards

KCC'nin cevabı;

Thank you for your inquiry.

We are currently reviewing your request.

In order for the Kentucky Consular Center to assist with inquiries regarding a specific Diversity Visa (DV) case, you must provide the Principal Applicant''s full name, complete case number, and date of birth in the following format (MMDDYYYY) as entered on the original entry. Please remember that the Kentucky Consular Center does not have the authority to tell you whether or not your specific case will be disqualified. Only a consular officer can do that at the time of your visa interview. Do not send any paper documents to the Kentucky Consular Center.

M
      mruzum

@aysegul Ayşegül Hanım iyi dilekleriniz ve yorumunuz için çok teşekkür ederim.Haklısınız hızlıca mail atacağım aşağıdaki gibi yazmak yerli olur mu sizce?

Case number: 2026EU00010****
      Last name: ****
      First name: *****
      Date of birth: *****

Dear KCC Officer,

M
      mruzum

@elbruz Evet haklısınız belki de tekrar gelmeyecek bir fırsat ama konu tabiki sadece bebek ile alakalı değil. Bu arada iyiyiz çok şükür sorduğunuz için teşekkürler.

M
      mruzum