@epsilon05, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme
@Emrah-METE merhabalar daha önce giriş çıkışlarınızda sorun olabilecek bir şey olmuş muydu?mNeden cancel yapmışlar acaba?Benim de haziran sonuna kadar mevcut vizem var Mayıs sonu gibi seyahat etmeyi düşünüyorum tatil amaçlı girişte sorun olur belki diye bise yenileme başvurusunda bulunacağım ben de.Ama böyle cancel etmeleri neden olabilir ki
Aslında son bir buçuk sene de 3 kere seyehat ettim ve herhangi bir problem yaşamadım. Ancak sanıyorum ki prosedürel birşey var. Yenileme prosesine giriyorsanız geçerli vizenizi "canceled without prejudice" damgası vurarak iptal ediyorlar. Bunun anlamını araştırdım, başvuran ile doğrudan ilgili olumsuz birşey kaynaklı olmadığını ve başvurunun red edilmediğini süreç ile ilgili bir şey olduğunu okuduğum kadarı ile öğrendim. Zaten red ettiklerinde sanırım geçerli vizenizi kırmızı bir damga vuruyorlarmış. Ben de öyle bir durum olmadı.
Dolayısıyla eğer posta yolu ile yenileme yoluna giriyorsanız benim yaşadığım problemi yaşama ihtimaliniz olup elinizdeki geçerli vizenizden de olabilirsiniz. Benim bu yüzden Nisan ayında yapacağım seyehat tehlikeye girmiş durumda. Bakalım yakın tarihli Ankara da randevu bulabildim günü birlik oraya gidip normal vize görüşmesi ile almaya çalışacağım.