@Karagoz merhaba,L1 vizesinde uzatmalarda sorun çıkma olasılığı yüksek.üniversite mezunu çalıştırmak gerekli (vasıflı ve ünvanlı personel) açacağım yerde 10 kişi çalışıyorsa bunun en az 5-6 sı ünvanlı olması lazım.bu da ek maliyet ve üniversite mezunu birisini yeme içme sektöründe çalıştırmak zor gibi gözüküyor. Zaten avukat ile çalışıyorum.avukat Türkiye’den çok kolay alabilecegimizi söylüyor ama olmazsa ise normal turist vizesinin yanabileceğini de söylüyor.şimdi ben bu riske girer miyim.tabi ki girmem.olumsuzluk her zaman olabilir. ve görüşmedeki kişi zaten Türkçe biliyor.fakat ingilizce konuşuyor.amerikada bu adam işletme açacak yönetmesi için,prosedürler için ingilizce bilmeli diyor.yöneticiliğimi sorular ile yokluyor. ve planım dahilinde onay veriyor.onay olumsuz olursa turist vizemi yakabilir.(çok yakın zamanda olan örnekleri var)
Benim amacım Amerika’ya gelmek (geçen gir çık yaptım işletme baktım) ve Amerika’da işletme açmak(şuanki şirketin uzantısı veya başka bir konsept olabilir) her türlü şartlarım uyuyor ve riske atmadan süreci yönetmem lazım.çünkü tek değilim bu yolda.eşim ve bebeğim de var.onlar da mağdur olmamalı.eb3 zor bir süreç ve ben yönetici vasfında çalışabileceğim yer hazır.günde 2 saat.süreç 3 yıl ve bana uzun geliyor nedense.yani
faruk1 tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: (L) Şirket İçi Transfer VizesiÇalışma Vizeleri (H içinde yayımlandı
-
@Karagoz Türkiye’den konsolosluk üzerinden l1 vizesine başvurursanız normal vize almış oluyorsunuz.abd ye giriş çıkış yapabiliyorsunuz.eğer ki turist vizesi ya da f1 vizesi ile ülkeye giriş yapıp ABD içerisinde statü değişikliği yaparsanız ülkede kalabilir fakat çıkış yaparsınız ama geriye dönemezsiniz ABD ye.E2 de ise herhangi işletme size sponsor oluyor sonrasında süreç işliyor eb 3 olarak green card ınızı almış oluyorsunuz.eb 3 te kaç kişinin çalıştığı sizi ilgilendirmiyor siz bir işletmede çalışan olarak çalışıyorsunuz (üç yıl içinde tabii ki en erken) getiren cardlı oluyorsunuz.
-
@Karagoz çok güzel detaylı olarak yazmışsınız.teşekkür ederim. Ben şirket sahibiyim ve 30 kişi çalıştırıyorum.şirketin 51 hissesi bana ait.v e şirkette yönetici müdür olarak tayin edildm.4 yıla yakındır müdürüm. ve şube açmak için new office l1 vizesine başvurmayı düşündüm.sonrasında da süreçte uzatmalar yapmayı.işletme kurumsal işleyen lokasyonlarda olduğu için evraksal eksiğim yok.herşeyim mevcut. Tek eksiğim ingilizce idi. ve l1 vizesinde görüşmeyi ingilizce yapıyorlar diye herkes paylaşınca bende herşeyden vazgeçtim.içeriden statü değiştirip yine aynı süreci takip edecem.yine işletme açacam.yine 10-15 kişi çalıştıracam.fakat görünen tek sorun ülke dışına çıkamamam.
Not:e2 sponsorlu yapabilirim fakat onda da green cardı almak 3 yılı buluyor en erkenYani şartlarım hepsini uyuyor fakat ne yapacağımda kararsız kaldım.
-
RE: E2 Vize Örnekleri, Yatırım Miktarları ve Şirket TipleriYatırımcı ve Tüccar Vizeleri (E1/E2) içinde yayımlandı
@duzmuhendis merhaba,bende sizin gibi avukat ile anlaştım ama eksik bilgiler veriyorlar.hangi avukatı önerirsiniz yada önermezsiniz
-
L1A için Amerika’ya turist vizesi ile giriş yapıp 90 gün bekleyip sonrasında L1A ya başvurup içeriden statü değiştirecem.zaten green card süreci 16 ay falan sürüyormuş.eğer ki Türkiye’ye gitmem gerekirse,ona göre randevu alıp Türkiye’den L1A görüşmesine girecem .bu zaman diliminde en azından dil sorununu azaltmış olurum
-
@fcsm merhaba,görüşmeye türkiyede girmeme kararı aldım.çünkü büyük ihtimal ingilizce gözüküyor.ingilizcem çok zayıf.red almak benim ve ailemin psikolojisini bozar diye düşünüyorum
-
Merhaba,L1A görüşmesine girecem yakın zamanda.görüşme süresi ne kadar sürüyor konsoloslukta,bir de ingilizce mecburiyeti var mı görüşmenin.