@Karagoz bende bu durumdan muzdaribim:) eşim girdi amerikaya şubat 2025 de sonra tr ye geri dondu. Şimdi parmak izi geldi ve tekrar amerıkaya gelecek. Vize üzerinde şu ibare yer alıyor: “Upon endorsement serves as temporary I-551 evidencing permanent residence for 1 year.” Mühür fln bişe yok. Zaten machine readable . Türkiyeden çıkarken bir sorun olmaz demi ? Çünkü mevcut vize üzerinde bide exp date var ve tarih geçti.
Umut kılıç tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
-
RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
Merhaba herkese. Green card vizesi ile Amerikaya girdikten sonra türkiyeye döndüm. Vize expire görünüyor ama “Upon endorsement serves as temporary I-551 evidencing permanent residence for 1 year.” Diye bir yazı var üzerinde. Şimdi parmak izi vermek için amerikaya gitmem lazım. Bu vize 1 yıl green kart yerine geçiyor heralde. Bir sorun olmaz diye yorumluyorum? Dogrumu?
-
RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
Eşime, benim vatandaşlığım aracılığıyla Green Card vizesi aldık. Ocak ayında Amerika’ya giriş yaptı, bir ay kaldıktan sonra hamile olduğu için geri döndü. Şimdi doğuma bir ay kala parmak izi randevusu geldi. Ne yapmalıyız? Parmak izini Türkiye’de aldırma şansımız var mı? Vizesinin 10 Mayıs’ta süresi dolacak görünüyor, doğumdan sonra geri dönebilir mi? Çünkü vize üzerinde şu ibare yer alıyor: “Upon endorsement serves as temporary I-551 evidencing permanent residence for 1 year.” Ama bir mühür fln yok. Digital şekilde 1 yıl giriş çıkıs onayımı demek bu ?
-
RE: Hamilelik ve Green Card SureciYeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
Gelişmelerden biraz bahsedeyim. Doktor iznini istediler. O olmasa olmaz dediler. Tanıdık bir doktordan aldık o kagıdı.
Buna ek olarak size birşey daha soracam. Raporumuzun digital olacagını söylediler. Gitmemize gerek yokmuş. Aynı zamanda amerikaya giderken zarfı girişte temin etmemiz gerekiyordu. Bize fiziksel bir zarf verilmeyecek mi ? Birde raporun digital olarak randevudan omce konsolosluğa ulaştığını nasıl öğreneceğiz?
Birde iki adet konsolosluk adresi görünüyor. Vize görüşmesi hangi adreste acaba?
Teşekkür ederim
-
RE: Hamilelik ve Green Card SureciYeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
@gucarslan vize turumuz bu arada = IR1-Spouse of United States Citizen
-
@gucarslan teşekkürler cevabınız için. Röntgen ve aşıları olmaya karar verdik trump kazandıktan sonra. Şimdide doktordan röntgen izni gibi bişey almak gerekliymiş onu alamıyoruz. Saglık randevumuz salı günü. Eğer doktorumuzdan izin almadan gidersek röntgen veya aşılarda bir problem yasarmıyız ?
-
Herkese merhaba. 2 yillik bir beklemden sonra 4 aralik tarihinde esimi vize gorusmesine cagirdilar. ancak esim suan 13 haftalik hamile. cok arastirma yapmama ragmen asilar ve rontgenden biraz tirsmis haldeyiz. 2. bir secenek olan erteleme hakinda bilgi almak istiyorum. ertelemenin nasil gerceklesegini tam anlayamadim.
1- saglik raporu almadan diger tum belgeler ile randevuya gidip vize gorusmesine girip , saglik raporunuz eksik ama diger belgeleriniz tamam. dogumdan sonra saglik raporunuz ile geri gelin ! mi diyecekler.
2- saglik raporunuz getirmemissiniz vize gorusmesine giremezsinizmi diyecekeler ?
3- yoksa sistem uzerinden radevuyu biz erteleyip dogumdan sonra saglik raporu ile mi gidelim ? bu olursa eger randevuyu nasil verecekler. randevumuzuda NVC aldi bizim adimiza ben amerika vatandasyim. boyle bir durumda muhatabimiz ankara konsololsugumu NVC mi olacak ?simdiden cok tesekkur ederim cevaplar icin