• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. nativity
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    N
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 15
    • En İyi 9
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

nativity

@nativity

11
    İtibar
    51
    Profil Görüntülemeleri
    15
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

nativity Takip etme Takip Et

nativity tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@İpek-Berkyürek, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

ayı takip ediyorum ve çok bilgi edindim çok teşekkür ediyorum.@crazycells ayrıca bir sorum olacak sağlık raporunu muayeneden ne kadar zaman sonra alabiliyorsuz ya

Selamlar, benim esim bu cuma gunu gitti rapor cumartesi hazirdi. Bize soyledikleri sey eger tahlillerde bir eksik cikarsa ya da uzama durumu olursa (kucuk ihtimal) bu mulakati degil sadece ABD ye gidis surecinizi etkiler. Rapor konsolosluga online olarak iletildi eskisi gibi zarf vermiyorlar bir de. 4-5 gun gayet yeterli kisaca.

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      N
      nativity
    • RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@yapay-zeka @crazycells tesekkurler!

N
      nativity

Merhaba, biz de 16 Temmuz’da DQ mailini aldik, mulakat tarihi bekliyoruz. Bir sorusu olan varsa yardimci olmaya calisirim bu surece kadar olan kisimda elimden geldigince

N
      nativity

@crazycells merhaba yeni gordum mesajinizi. Translation by certified translator (yeminli tercuman) ve certified translation arasinda fark var. ornekte verdigim yazi translation i certify ediyor, yani tamamen sozunuze bakiyorlar. Yeminli tercumanin yaptigi noter onayli olmasi gerekiyor, yani kimin yaptigi cok da onemli degil. Bununla ilgili bilgi yollayim sizr en kisa zamanda

N
      nativity

@crazycells Certified translation dediginiz gibi yeminli tercume, ama
      USCIS in kast ettigi ve istedigi bu degil. Maalesef cogu immigration sitesi parayla bu isi yaptiklari icin yanlis anlatiyorlar. Kendi web sitelerinde belirttikleri sey "tam ve dogru" yapilmis ceviri ve tercume yapan kisinin yeminli beyani. Sadece kendime degil defalarca yakinlarima yardimci olurken de kullandigimiz ve kabul goren bir yontem. Ailemde yeminli tercuman var fakat onun damgasini yine notere goturuyorsunuz yine para aliyorlar yani bir anlami kalmiyor.

Haz 8, 2023

Superseded Content | USCIS

Superseded Content | USCIS

This content has been fully superseded. Please visit the

USCIS sitesinden: 'Bir başvuru veya dilekçe için sunulan tüm belgeler İngilizce'ye eksiksiz çeviriyi içermelidir. Ek olarak, tercümandan çevirinin eksiksiz (tam) ve doğru olduğunu ve tercüman olarak yeterliliğini kanıtladığını gösteren bir sertifika olmalıdır.'

Sertifika kelimesi kafayi karistiran nokta. Yazili butun beyanlar aslinda certification anlamina geliyor. En basit sekilde surasi anlatiyor:

Fileright  /  May 14, 2025  /  Useful Information

Translating USCIS Documents: What You Must Know | FileRight

Translating USCIS Documents: What You Must Know | FileRight

You may need to translate foreign-language documents into English for your immigration paperwork. This guide will help you understand USCIS requirements.

'Hemen hemen herkes bir belgenin cevirisini, dogru yapildigi ve sertifika formunu doldurduklari surece, sertifikalandirabilir.'

Almost anyone can certify the translation of a document as long as they can do accurately and complete a certification form.

Bu da bizim hazirladigimiz evlilik cuzdani cevirisiydi fikir olmasi acisindan.
      alt metni

N
      nativity

mulakati yakin zamanda olanlar konsoloslukta herhangi bir ucret odedi mi acaba?

N
      nativity

@xyz Ben de ayni maili aldim bana biraz daha farkli bir sirayla belge siralamislar CEAC icin ama yukleme yapilacak bir durumum yok benim de sanirim zaten ya her seyi onden yukledik ya da fotograf ve PTT kaydi diyor. Her seyi konsolosluga goturecegiz tabii ki.

N
      nativity

CR1 mulakatimiz olumlu gecti ve onaylandi. Yine de pasaport elimize gecmeden ve CEAC statusu issued demeden rahat edemeyecegiz sanirim 🙂 Desteginiz icin tesekkurler @crazycells

N
      nativity

@Elif-Chavez benim tekrar yolladigim belgeyi gozden gecirmeleri 4 hafta 1 gun surmustu 3 haftayi geciyor artik rfe bile olsa. Sonra documentarily qualified maili yolladilar.

N
      nativity

nativity tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

@Bberturk evet surecin uzunlugunu maalesef cok uzun. Ben de evlilik vizesi alirken vukuatli nufus kayit ornegi yuklemistim ve kabul edilmisti dogum belgesi yerine fakat bu nvc asamasindaydi. Kardes icin dogum belgesi uscis tarafindan ilk asamada isteniyor. Neyi istediklerini cozemedim dogrusu.

N
      nativity
    • RE: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

Kardesime sponsor olmaya calisiyorum ve case denied. original birth certificate istendi hastaneden verilen dogum belgesini kabul etmeyip rfe yolladilar. Yanit olarak vukuatli nufus kayit ornegi ve yeminli tercumesini yolladim ve case denied dendi orijinal dogum belgesini yollamadiniz diye. Hangi belge dogrusu olmaliydi bilen var mi? Appeal yapsam basarili olur muyum ve avukatsiz hallolur mu?

N
      nativity
    • RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Ailemiz için başvurduğumuz vize mülakatını Mart 2023’ten Nisan 2022’ye çektiler. Bilgi notu olarak burada kalsın. İstanbul’da yapılacak.

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      N
      nativity

@Elif-Chavez belgelere bakmalariyla tarih almamiz asagi yukari 1 ay, tarih de 1 ay sonrasinaydi yani toplam 2 ay sonra mulakat olduk

N
      nativity

@Elif-Chavez benim tekrar yolladigim belgeyi gozden gecirmeleri 4 hafta 1 gun surmustu 3 haftayi geciyor artik rfe bile olsa. Sonra documentarily qualified maili yolladilar.

N
      nativity

@yapay-zeka @crazycells tesekkurler!

N
      nativity

CR1 mulakatimiz olumlu gecti ve onaylandi. Yine de pasaport elimize gecmeden ve CEAC statusu issued demeden rahat edemeyecegiz sanirim 🙂 Desteginiz icin tesekkurler @crazycells

N
      nativity

@xyz Ben de ayni maili aldim bana biraz daha farkli bir sirayla belge siralamislar CEAC icin ama yukleme yapilacak bir durumum yok benim de sanirim zaten ya her seyi onden yukledik ya da fotograf ve PTT kaydi diyor. Her seyi konsolosluga goturecegiz tabii ki.

N
      nativity

@İpek-Berkyürek, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

ayı takip ediyorum ve çok bilgi edindim çok teşekkür ediyorum.@crazycells ayrıca bir sorum olacak sağlık raporunu muayeneden ne kadar zaman sonra alabiliyorsuz ya

Selamlar, benim esim bu cuma gunu gitti rapor cumartesi hazirdi. Bize soyledikleri sey eger tahlillerde bir eksik cikarsa ya da uzama durumu olursa (kucuk ihtimal) bu mulakati degil sadece ABD ye gidis surecinizi etkiler. Rapor konsolosluga online olarak iletildi eskisi gibi zarf vermiyorlar bir de. 4-5 gun gayet yeterli kisaca.

N
      nativity

mulakati yakin zamanda olanlar konsoloslukta herhangi bir ucret odedi mi acaba?

N
      nativity