• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. xyz
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    X
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 1
    • Konu 2
    • İleti 89
    • En İyi 24
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

xyz

@xyz

26
    İtibar
    90
    Profil Görüntülemeleri
    89
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

xyz Takip etme Takip Et

xyz tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Amerika'da Emeklilik

@Keremsah

Benim anladigimdan kisaca ozetlemem gerekirse.

37 yasinda geldiniz diyelim. ROTH IRA hesabina para atmaya basladiniz. 59 bucuk yasindan evvel cekemiyorsunuz parayi. 59 bucuktan sonra, vergi odemeden cekmeye baslayabiliyorsunuz. Cunku parayi bankaya atarken zaten vergilendirilmis kazanctan attiniz, ondan vergi odenmiyor daha sonra.

Traditional IRA icinse yas siniri ayni, ama vergisini odemiyorsunuz yatirirken cunku brut gelirden yatiyor -bu da yillik geliri dusuk gostermenize yarayarak gelir vergisini dusuruyor vs. de oralar karisik, simdi girmeyeyim 🙂 Velhasili kelam, Traditional icin 59 bucuktna sonra para cekerken vergisini oduyorsunuz.

401K vs. de var, o da kismen benzer vergi acisindan.

Bir de Social Security var. Onu isvereniniz yatiriyor. En erken 62 yasinda almaya basliyorsunuz. 70 yasina kadar ne kadar ertelerseniz o kadar artiyor aylik gelir. Ama 62'den once sakatlik vs. olmadigi surece verilmiyor. Ondan da vergi kesiliyor.

Kisaca 57 yasinda bu sekilde emekli olunmuyor.

Ne kadar para olur icinse internette ROTH IRA calculator, Social Security Benefit calculator falan yazinca cikiyor. Farazi rakamlar koyup hesap kitap yapabilirsiniz fikir sahibi olmak icin.

Emeklilik ve Yatırım içinde yayımlandı
      X
      xyz
    • RE: Amerika'da ikinci el araba almak

Merhaba,

Biz Eylul ayinda bir Toyota Camry aldik 2009 model. 90.000 civarindaydi mili. Carmax'ten her sey dahil 10bin dolara aldik. Baltimore Maryland'deyiz bu arada. Arabada hicbir sikinti yok; o acidan memnunuz ama apar topar almak zorunda kaldigimiz icin ve arabadan anlamadigimiz icin boyle oldu.

Simdi ikinci bir araba almamiz gerekecek. Arabadan hala anlamiyoruz 🙂 Gene Carmax gibi guvenilir bir yerden almak istiyoruz ama var midir carmax'in daha ucuz alternatifleri? Bu kez Camry'den daha ufak, Yaris ya da Corolla gibi bir araba isimizi gorur. Guvenilir olmayan, rastgele bir yerden alsam kesin kaziklanacagim cunku hakikaten anlamiyorum arabadan. Ama gene gidip 10bin dolar vermek de istemiyorum 2009 model bir araba icin.

Var midir acaba bir oneriniz?
      Tesekkurler

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      X
      xyz
    • RE: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

@Ryback, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

@xyz, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Merhaba,

N-400 icin interview tarihi verildi. Evlilik ile green card. Istenen belgelerden birisi "any evidence of selective service registration".

Ben ABD'de girdigimde 26 yasindaydim. F-1 vizesi ile girdim dolayisi ile Selective Service Registration'a gerek yoktu. Tekrar green card ile ise 31 yasinda girdim - dolayisiyla gene registration'a gerek yoktu. Su an 34 yasindayim. Yani gene registration'a gerek yok...

Bu ifade interview notice'indeki genel hepsinde olan bir ifade mi yoksa ben bir sey mi kaciriyorum?

Yanima su dokumani alacagim ne olur ne olmaz: https://www.sss.gov/wp-content/uploads/2020/02/USCIS-Naturalization-_-SSS-registration-policy.pdf

Fakat yapmam gereken baska bir sey var mi baska tecrube eden olduysa?

Cok tesekkurler

Kalıcı oturum sahibi olduğumda 26 yaşından büyüktüm diyeceksiniz mülakatta. 26 yaşındayken F1 vizesi ile girdiğinizi gösteren dokümanları yanınızda götürün. Başka birşey yapmanıza gerek yok.

Tesekkurler cevabiniz icin.

Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri içinde yayımlandı
      X
      xyz
    • RE: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

Merhaba herkese

Son zamanlarda ABD'ye giren oldu mu test yaptırıp? CDC antigen ve naat demiş kabul edilen. Naat sanırım PCR. Havaalanında ikisini de yapıyorlar. Antigen daha hizliymis. İstanbul havalimanında antigen yaptırıp sorunsuz giden olduysa onu yaptıralım bari diye soruyorum. Herhalde CDC nin kabul ettiği antigenlerdendir? Tipleri var herhalde. Ya da yok ama benim kafa karisti 🙂
      Teşekkürler

Yolculuk içinde yayımlandı
      X
      xyz
    • RE: Amerika'da Emeklilik

Bu soruyu nerede soracagimi bilemedigim icin burada soruyorum.

Ben F-1 ile doktora ogrencisi olarak ABD'ye 6 sene once geldim. Asistanlik da oldugu icin SSN aldim. F-1 olunca, FICA kesilmiyor maastan. 3 sene sonra Amerikan vatandasi esim ile evlendim ve ABD'den 2 sene ayrildik arastirma vs. sebebiyle. O 2 senede de greencard isini halletik ve ABD'ye onunla girdim.

Simdi okula durumu bildirdim ve benim statumu permanent resident yapti insan kaynaklari. Fakat social security benefit'e baktigimda online, emeklilik vs bir islem yok.

Benim social security merkezine gidip bildirmem gereken bir durum var mi yoksa okul statumu degistirince bu otomatik olarak oluyor mu?

Tesekkurler

Emeklilik ve Yatırım içinde yayımlandı
      X
      xyz

@somebody Merhaba. Arabayi Eylul'de almistik, o zaman kapali degildi DMV. Simdi yeni araba icin tam bilmiyorum acil olmadigi icin ama bildigim kadariyla internetten ya da kiosk ile yapiyorlar registration isini.

X
      xyz

Merhaba,

1-2 hafta icinde N-400 icin mulakatim var. Esim Amerikali dolayisiyla basvurumda ABD vatandasi ile evlilik uzerinden. Bir kac tane sorum var. Sacma ama emin olmak istedim tecrube edenlere sorarak.

• Esimin mulakata gelmesine gerek yok degil mi? Yani boyle bir ibare yok mulakat icin gonderilen bildirimde fakat internette esin de gelmesi gerektigini soyleyen siteler var?
      • N-400 basvurusu esnasinda bir dolu belge pdf'i yukledim. Kira kontratlari, mortgage belgeleri, araba sigortalari, vergi iadeleri, vs. Anladigim kadariyla bunlarin hepsinin ciktisini alip goturmem gerekiyor tekrar? Esimin birth certificate'i ve pasaportunu da yuklemistim. Herhalde bunlarin da hem orijinali hem de kopyasini goturmek lazim?
      • Ola ki yemin toreni ayni gun oldu. Sadece beni m aliyorlar yoksa esim de gelebiliyor mu isterse?

Tesekkurler

X
      xyz
    • RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

merhaba arkadaslar. bana 18 Temmuz'da documentarily qualified emaili geldi NVC'den. Mulakat ne zaman gelir sizce? 45 gun denmis yukarilarda ama 45 gun NVC'nin dosyalari onaylamasindan mulakata kadar mi yoksa dosyalari onaylamasindan mulakat tarihini bildirmesi mi 45 gun? Benimen kotu Eylul ortasi ABD'de olmam gerekiyordu ama sanirim mumkun degil gibi degil mi? Tesekkurler

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      X
      xyz

@Sefa 90 gun garanti veriyorlar. O acidan iyi. Arabalar da anladigim kadariyla temiz oluyor ama cidden cok fark var piyasanin geri kalaniyla.

@ckanak, cok tesekkurler. Hocam dediginiz arkadasi gerekirse arayalim o zaman alacagimiz zaman.

X
      xyz
    • RE: I-9 formu (Employment Eligibility Verification form)

@crazycells Cok tesekkurler. Evet cok alakasizdi gercekten, ama 7-8 basliga bakip orasi mi daha iyi burasi mi daha iyi derken soruyu soramayacagimi fark edince bari yabanciya gitmesin, bildigimiz baslik olsun dedim 🙂

Cok tesekkurler tekrar cevabiniz icin.

İş Alanları ve Meslekler içinde yayımlandı
      X
      xyz

xyz tarafından gönderilen son iletiler

• ABD'den Turkiye'ye Vitamin ve Melatonin Gonderme

Merhaba,

ABD'de yasiyorum. Turkiye'deki kardesime Bee Propolis and 100mg Melatonin gondermek istiyorum. Muhtelemen toplamda 15-20 kutu ikisinden gondermeyi planliyorum. Bunlar receteli urunler degil. Burada online alip USPS, UPS, vs. ile Turkiye'ye direkt gonderebilir miyim?

Gumrukte takilma ihtimali oldugunu anliyorum okuduklarimdan. Eger durum boyleyse amerikadaniste, amerikanpaketim - ya da baska siteler varsa bu isi yapan - bunlardan gondersem guvenilir midir? Deneyen var mi bu siteleri acaba? Ya da baska alternatif yontemler var midir?

Cok tesekkurler

Ulaşım içinde yayımlandı
      X
      xyz
    • RE: Amerika'dan Turkiye'ye geri dönüş yolculuğu hakkında bilgiler

Merhaba,

Neresi uygundur bilemedim sormak icin. Benim esim Amerikan vatandasi, kizimin henuz Turkiye kimligi/pasaportu cikmadi (Turkiye'de cikarmak daha hizli olur diye dusunuyorum ama gorecegiz), benim de Turk pasaportunun gunu gecmis durumda.

Bu durumda biz hepimiz yabancilar girisinden Amerikan pasaportlariyla girmeliyiz degil mi? Ben kimligi de veririm Amerikan pasaportu ile beraber ama artik esime ve cocuga da vize geregi yok galiba artik? Turkiye vatandaslari girisine yeltenmeyelim bile?

Bir de, bu ek soru :), diyelim ki benim ve cocugun Turk pasaportu cikti, ama esimin yok. Onu da alip esim yabanci ama beraberiz deyip Turk vatandasi girisinden hep beraber girebilir miyiz? Yoksa benim de kizin da yabanci ulke vatandasi tarafina mi gitmemiz gerekiyor esimle? Bu durumda olanlar varsa ne yapiyorlar?

Türkiye Cumhuriyeti içinde yayımlandı
      X
      xyz
    • RE: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

Merhaba,

Turkiye Is Bankasi'ndaki bir yakinimin dolar hesabindan benim BoA hesabina $10000 transfer yapilacak.

Opsiyonlar anladigim kadariyla Western Union, Bankadan Swift, Wise ve Remitly. Ilk ikisi en pahali opsiyonlar gibi. Wise'dan Turkiye'de ki dolar hesabindan ABD'deki dolar hesabina para gonderiliyor mu? Yoksa illa TL > USD mi olmasi lazim? Ana sayfadan baktigim kadariyla USD > USD olarak gidebiliyor ama emin olamadim.

Wise'dan yaparsak;

• Banka Havalesi (wire transfer) mi yoksa Banka tahsilati (ACH (Connected Bank Account) mi yapmak lazim? Wire 9 dolar, ACH 30 dolar tutuyor. Eger bu kadarla kaliyorsa Wire daha iyi gibi ama anlayamadim tam farkini.

• Anladigim kadariyla yakinim Wise hesabi acacak, Is bankasi dolar hesabinin hesap numarasini girecek ve alici olarak benim Account number ve Routing Number'i girecek. Routing number icin Paper & Electronic i vereyim yoksa Wires mi? For all incoming icin Wires dedigine gore herhalde Wires olmali dogru numara?

Cok tesekkurler

Bankacılık içinde yayımlandı
      X
      xyz
    • RE: Sağlık sigortası olmadan kendi iğnelerimizi nasıl yaptırabiliriz?

@crazycells ve @knnrn

Cok tesekkurler cevaplariniz icin. Gozumden kacmis bu cevaplariniz.

Igne kalcadan yapiliyor bildigim kadariyla ondan kendisi yapamaz herhalde. Normalde ya saglik ocagina gidiyorlar ya da komsu hemsire/doktor arkadaslari yapiyor sanirim. Kendilerinin yaptigini hic duymadim. Ama bir sorayim. Olmadi gelene kadar kendileri yapmayi ogrenebilirse, belki o sekilde cozeriz sorunu. Ben hayatimda igne yapmadim, becerebilir miyim emin degilim. Ogrenmeye calisayim. Becerebilirsem belki ben yaparim.

Bu CVS'in kendi recetesiz sattigi ignelerin dozaji cok dusuk, ondan dolayi kendisi getirecek ignesini zaten.
      Cok tesekkurler cevabiniz icin tekrar. Bir sorayim kendileri ogrenebilir mi. Olmazsa artik recete and @knnrn'in dedigi gibi doktordan Ingilizce bir not almayi denesinler.

Sağlık içinde yayımlandı
      X
      xyz
    • RE: ABD yolculuğunda ilaç götürmek

Merhaba,

Ziyaretci ve Turist vizelerinde de yazdim ama buradan da sansimi deneyeyim bilen varsa umuduyla.

Ailem gelecek 2-3 ayligina -turist vizesi ile- ama ebeveynlerden birisinin vitamin ignesi var her ay oldugu. Burada haliyla turist vizesi ile olacaklar, sigorta vs. yok. Turkiye'den ignesini getirse, burada CVS'de ya da baska bir yerde olabilir mi bu igneyi? Soyle bir sey buldum: https://www.cvs.com/minuteclinic/services/vitamin-b12-injection 35 dolara yapiyorlar igneyi ama receteli olmasi gerekiyormus. Turkiye'den doktordan bir yazi falan alsa, ignesini de yaninda getirse gecerli olur mu?

Kisaca tecrube eden oldu mu boyle bir sey daha evvel? Cozum oneriniz varsa cok yardimci olacak.

Cok tesekkurler

Yolculuk içinde yayımlandı
      X
      xyz
    • Sağlık sigortası olmadan kendi iğnelerimizi nasıl yaptırabiliriz?

Merhaba,

Ailem gelecek 2-3 ayligina ama ebeveynlerden birisinin vitamin ignesi var her ay oldugu. Burada haliyla turist vizesi ile olacaklar, sigorta vs. yok. Turkiye'den ignesini getirse, burada CVS'de ya da baska bir yerde olabilir mi bu igneyi? Soyle bir sey buldum: https://www.cvs.com/minuteclinic/services/vitamin-b12-injection 35 dolara yapiyorlar igneyi ama receteli olmasi gerekiyormus. Turkiye'den doktordan bir yazi falan alsa gecerli olur mu?

Kisaca tecrube eden oldu mu boyle bir sey daha evvel? Cozum oneriniz varsa cok yardimci olacak.

Cok tesekkurler

Sağlık içinde yayımlandı
      X
      xyz

Merhaba,

Vatandaslik yemin torenine ziyaretciler gelebiliyor mu artik? Bilgisi olan var mi acaba son zamanlarda yemin torenine katilmis olanlar varsa aramizda?

Tesekkurler

X
      xyz

Merhaba,

1-2 hafta icinde N-400 icin mulakatim var. Esim Amerikali dolayisiyla basvurumda ABD vatandasi ile evlilik uzerinden. Bir kac tane sorum var. Sacma ama emin olmak istedim tecrube edenlere sorarak.

• Esimin mulakata gelmesine gerek yok degil mi? Yani boyle bir ibare yok mulakat icin gonderilen bildirimde fakat internette esin de gelmesi gerektigini soyleyen siteler var?
      • N-400 basvurusu esnasinda bir dolu belge pdf'i yukledim. Kira kontratlari, mortgage belgeleri, araba sigortalari, vergi iadeleri, vs. Anladigim kadariyla bunlarin hepsinin ciktisini alip goturmem gerekiyor tekrar? Esimin birth certificate'i ve pasaportunu da yuklemistim. Herhalde bunlarin da hem orijinali hem de kopyasini goturmek lazim?
      • Ola ki yemin toreni ayni gun oldu. Sadece beni m aliyorlar yoksa esim de gelebiliyor mu isterse?

Tesekkurler

X
      xyz

@Ryback, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

@xyz, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Merhaba,

N-400 icin interview tarihi verildi. Evlilik ile green card. Istenen belgelerden birisi "any evidence of selective service registration".

Ben ABD'de girdigimde 26 yasindaydim. F-1 vizesi ile girdim dolayisi ile Selective Service Registration'a gerek yoktu. Tekrar green card ile ise 31 yasinda girdim - dolayisiyla gene registration'a gerek yoktu. Su an 34 yasindayim. Yani gene registration'a gerek yok...

Bu ifade interview notice'indeki genel hepsinde olan bir ifade mi yoksa ben bir sey mi kaciriyorum?

Yanima su dokumani alacagim ne olur ne olmaz: https://www.sss.gov/wp-content/uploads/2020/02/USCIS-Naturalization-_-SSS-registration-policy.pdf

Cok tesekkurler

Kalıcı oturum sahibi olduğumda 26 yaşından büyüktüm diyeceksiniz mülakatta. 26 yaşındayken F1 vizesi ile girdiğinizi gösteren dokümanları yanınızda götürün. Başka birşey yapmanıza gerek yok.

Tesekkurler cevabiniz icin.

X
      xyz

Merhaba,

Cok tesekkurler

X
      xyz