Merhabalar,
Arkadaşlar vize görüşmesinden yaklaşık 6 ay önce Shengen vizesine başvurmuştuk. Bizim Viyana'da aile dostumuz olduğu için onlardan direk davetiye geldi ve bir umut vize basvurusunu tamamladık. Sonuç olumluydu, yani Viyanaya bir adım yaklaşmıştık fakat ailemiz büyüdüğü için 3.5 yaşındaki kızımız ve ikizilerimiz ile birlikte 5 kişi uçmamız gerekiyordu. Hemen uçak, airbnb gibi ayarlamaları yaptık. Bu konularda bebekli ailelere özelden bilgi verebiliriz, o konuda deneyim kazandık. 3 koltuk ile uçulabiliyor ama kızımız hareketli olduğundan biz 2 + 2 koltuk aldık.
Viyanaya Ajet ile uçtuk. Havaalanından cıkınca geniş bir Taksi tutup (tüm taksiciler Türk bu arada) arkadaşlarımızın evine gecerek dinlendik. Pazartesi sabahı Molnarın yolunu tuttuk. Molnar'a biraz erken gittik ama tam 9 da acılıyormuş. Aslında direk bahceden giriş kapısı varmış ama biz yanlışlıkla 1. kata cıkıp içerden geri inmişiz ona dikkat edersiniz. Basit bir form dolduruluyor her aile üyesi için doldurduk. Onu doldurduktan sonra aşı evraklarımızı istediler.
Ben ve eşim öncelikle sehir hastanesinde antikor testi olmuştuk ve sonucları barkodlu bastırdık. (Kaşe-imzasız) ASM'de oldugum eksik aşıları e-nabıza işletmiştim. Sonra eksik aşı listesini e-nabızdan pdf olarak basıp aile hekimine kaşe imza yaptırdım. ASM nin verdiği aşı kartını da yanıma aldım ama sormadılar. Antikor + eksik aşı listesi yeterli oldu. Asıl önemli olan her bir aile üyesi için aşağıdaki ingilizce aşı tablosunu oluşturdum ve onu da aile hekimine kaşe imza yaptırdım. Çocukların aşıları ise e nabızda tablo gibi cıktıgından onlara birsey yapmadan direk ingilizce barkodlu cıktı alıp kaşe imza yaptırdım. Çocukların aşı kartları da yanımızdaydı kaşeli ve imzalıydı. Barkodlu bir evragınız varsa kaşe imzaya gerek yok zaten resmi ve kabul ediliyor. Çocukların bazı özel aşıları e-nabızdaki aşı tablosunda gözükmüyor onları da kendi oluşturduğum tabloda her bir cocuk için elimle ingilizce yazarak aile hekimine kaşe imza yaptırdım. Ayrıca cocukların aşı listesinde o aşıları yine pdf bastırarak nolur nolmaz diye kaşe imza yaptırdım. Aşılarımız tam olduğu için Dr. Molnar özellikle teşekkür etti. Hazırladığım aşı formatını buradan paylaşıyorum sizler için de yardımcı olabilir.
Molnardan cıktıktan sonra onların yönlendirmesi ile röntgen merkezine gittik. Zaten Google Maps den acınca cok rahat heryer bulunuyor. Ha bu arada ben Airalo dan 5 euroya 1 GB e sim aldım ve bana 1 hafta yetti sadece son gün internet lazım oldu bir gün için tekrar 1 GB daha almak zorunda kaldım. Internet asla TR deki gibi yarım saatte bitmiyor. Röntgen çekilince size 2 tane CD veriyorlar (cocuklara çekilmiyor) onu mutlaka çantanızda yanınızda tutun.
Perşembe günü Uber cagırıp US consulate'e gittik. Viyana'da Über veya toplu taşımaya ulaşım inanılmaz kolay. Mariott otelin tam sağ tarafından konsolosluğa giriş var. Sıraya geçtik ve içeri gireceğiz derken küçük kızımız yara bandı istedi. Yanımızda olmayınca birden ağlamaya başladı susturamadık işte orada ismini saydığım Türk aileler yardımımıza koştu. Çocuğumuza oyuncak ve çikolatalar verdiler. O sırada bizim ailemiz çağrıldı ve eşimle 4 nolu bankoya geçtik. Önce pasaportları sonra resimleri aldılar. Parmak izlerimizi verdik. Benden;
Formul A, Formul B, sabkıka kaydı, Almanyada 1 sene üzeri kaldığıma dair sabıka kaydı, banka kayıtları ve y.lisans diplomamın fotokopisini aldılar. Eksik bir fotokopiyi kendisi çekti. Eşimin sadece formül A ve B sini aldılar başka bisey istemediler. Özellikle sordum onun banka kaydını, diplomasını istemiyor musunuz diye hayır dediler.
Cocukların sadece Formül A sını aldılar.
Sonra ödemeye yönlendirildik ve kredi kartından 1650 dolar çekildi en hızlı onu hallettik yerimize oturduk. Sonra görüşme için tekrar çağrıldık.
Önce ellerimizi kaldırıp doğru söyleyeceğimize dair yemin ettik. Daha sonra Amerikada nereye yerleşeceksiniz, ne iş yapmayı planlıyorsunuz, herhangi bir sağlık sorununuz, düzenli kullandığınız ilaç veya herhangi bir criminal var mı gibi genel sorular soruldu. Biz bunları konusurken bebeğimiz kucagımızda ağzında biberon vardı ve bir ayağı görüşme yaptığımız camda kadına doğru yapıştırdı izliyoruz
Neyse hersey OK dediler ve bize bir bayrak uzattılar. O an inanılmaz bir sevinç yaşadık ilk görüşme yapan aile bizdik ve bir alkış koptu.
Bu sırada bizim bebekleri kucaktan kucağa tutan gezdiren ismini saydığım Türk ailelere sonsuz teşekkür ederim. Onlar olmasa hayatta başaramazdık.
Rahatlamış bir şekilde eve gittik, ertesi gün, US Consulatte ten mail geldi. Sizin vizeler hazır ama bebeklerin birinin vizesi kontrole takıldı. Hemen gelin discuss edelim yazmışlar. Tramwaya atladığım gibi 20 dk da US Consulate'e ulaştım. Kontrol için takılmış ama ne zaman sonuçlanır bilemiyoruz dediler. Alize hanım çok kibar bir şekilde umarız en kısa zamanda çözülür dedi. Neyse biz pasaportları ve sarı zarfları alıp eve geldik çok sevinemedik.
Hemen Flight 101 ve Gucarslana yazdım. Gucarslan saolsun bizi telkin etti ve olumlu olacağını belirtti. Pazartesi sabah o kalan vizenin de onaylandığı bilgisi geldi.
Hepinize gönülden teşekkür ederim, özellikle gucarslan, flight101, erenotti, akara, rezanclz, berkayy, onurakbas, MMT, onuru, ametin-k, mrt01 ve Viyana görüşmemizde yardımcı olan ailelere...
Mehmet