• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. fozba
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    F
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 8
    • En İyi 1
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

fozba

@fozba

1
    İtibar
    50
    Profil Görüntülemeleri
    8
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum İstanbul/Başakşehir/Bahçeşehir Yaş: 30

fozba Takip etme Takip Et

fozba tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2020 bekleme odası

merhaba, 34XXX case numarası ile şu anlık beklemedeyim. Kız arkadaşımla öncelikle mülakat sonrası evlenip direkt olarak f2a vizesine başvurup 1-2 senelik süreci hızlı şekilde başlatıp onun sonradan gelmesi senaryosu üzerinden gitmeyi düşünmüştük. sonrasında mülakattan önce hızlıca evlenip direkt olarak birlikte gitme senaryosuna girsek nasıl olur diye düşündük ancak kafamızda bazı sorular var.
      1- F2A vizesi sürecinin tamamının ne kadar sürdüğünü merak ediyoruz.
      2- 34XXX sıralamasından dolayı Haziran ya da Temmuz ayı gibi mülakat tarihi bekliyoruz ancak formu güncellememiz sonrasında bu süreç ağustos ayına sarkar mı?
      3- Ağustosa sarkması durumunda bir de benim savunma sanayinde çalışıyor olmam dolayısıyla ek inceleme süreci başlar ve eylül-ekim ayına sarkması durumunda hakkım yanar mı?
      4- Mülakat öncesi evlenme durumunda, tarih netleştikten sonra formu güncellemek mi yoksa öncesinde formu güncellemek mi gerekir?
      5- Formu ilk gönderdiğimde üni. henüz bitmemiş ve şu an tam zamanlı olarak çalıştığım yerde yarı zamanlı olarak çalışıyordum. Bunları da güncellemem gerekecek bunlar da eklenince mülakat tarihinin sarkma ihtimali artar mı?
      6- İki kişi mülakata girmemiz durumunda 20-25 bin dolar banka hesabı yeterli olur mu? (İkimiz de iyi firmalarda mühendis statüsünde çalışıyoruz.)

Şimdiden teşekkür ederim cevaplar için.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      F
      fozba

fozba tarafından gönderilen son iletiler

• RE: DV2020 bekleme odası

merhaba, 34XXX case numarası ile şu anlık beklemedeyim. Kız arkadaşımla öncelikle mülakat sonrası evlenip direkt olarak f2a vizesine başvurup 1-2 senelik süreci hızlı şekilde başlatıp onun sonradan gelmesi senaryosu üzerinden gitmeyi düşünmüştük. sonrasında mülakattan önce hızlıca evlenip direkt olarak birlikte gitme senaryosuna girsek nasıl olur diye düşündük ancak kafamızda bazı sorular var.
      1- F2A vizesi sürecinin tamamının ne kadar sürdüğünü merak ediyoruz.
      2- 34XXX sıralamasından dolayı Haziran ya da Temmuz ayı gibi mülakat tarihi bekliyoruz ancak formu güncellememiz sonrasında bu süreç ağustos ayına sarkar mı?
      3- Ağustosa sarkması durumunda bir de benim savunma sanayinde çalışıyor olmam dolayısıyla ek inceleme süreci başlar ve eylül-ekim ayına sarkması durumunda hakkım yanar mı?
      4- Mülakat öncesi evlenme durumunda, tarih netleştikten sonra formu güncellemek mi yoksa öncesinde formu güncellemek mi gerekir?
      5- Formu ilk gönderdiğimde üni. henüz bitmemiş ve şu an tam zamanlı olarak çalıştığım yerde yarı zamanlı olarak çalışıyordum. Bunları da güncellemem gerekecek bunlar da eklenince mülakat tarihinin sarkma ihtimali artar mı?
      6- İki kişi mülakata girmemiz durumunda 20-25 bin dolar banka hesabı yeterli olur mu? (İkimiz de iyi firmalarda mühendis statüsünde çalışıyoruz.)

Şimdiden teşekkür ederim cevaplar için.

F
      fozba
    • RE: [Arşiv] DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

@kubra teşekkür ederim. primary occupation kısmında ilk olarak öğrencilik bilgilerimi yazdım. daha sonra add another seçeneğinden yarı zamanlı olarak çalıştığım yerin bilgilerini yazdım. eğitim kısmında da dediğiniz gibi 1 olarak yazıp sadece lise bilgilerimi girdim. doğru mu yapmışım?

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      F
      fozba

Merhaba. Have you attended any educational institutions at a secondary level or above? sorusunda takıldım da. Şu an üniversite son sınıftayım. buradaki soruya yes diye yanıt verip bi alttaki highest education sorusuna high school diploma yazıyorum. ancak sonraki number of educational institutions attended kısmına 1 yazıp lise bilgilerimi mi girmeliyim? yoksa 2 yazıp üniversite bilgilerimi de girmeli miyim? eğer 2. seçenek ise course of study kısmına ve bitirme tarihine ne yazmam gerekiyor?

teşekkür ederim.

F
      fozba

@fozba DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

Selamlar. Seçilme işlemi gerçekleştikten sonra doldurduğumuz formun son giriş süresi var mı acaba? En son ne zaman tamamlayıp gönderebilirim? İstenilen bilgilerden bazılarında değişiklik yapacağım için 1-2 hafta içinde doldurmayı planlıyorum malum kesinlikle doğru olması gerekiyor. Değişiklik yapacağım kısımları da şöyle yazıp gereklilikleri hakkında bilgi almak istiyorum.

1- 10 yıllık pasaport alacağım ve bunun tahminen gelme süresi 1-2 hafta olacak. Sonradan gönderip riske atmak istemiyorum.
      2- Yakın zamanda taşındığım için henüz ikametgah adresimi aldırmadım. Sonradan gelebilecek belgeler için yeni adresimi yazmak istiyorum ancak anlık ikamet adresim farklı bir yer.

Bu konularda sizce ne yapmalıyım?

Şimdiden teşekkür ederim.

Bir sorum daha olacak ve bu biraz daha karmaşık bir soru. Şu an hali hazırda lisans öğrencisiyim. Ancak bir firmada yarı zamanlı mühendis olarak da çalışıyorum. İş yerinde kalite mühendisi olarak geçiyorum ancak sigortamda metalurji ve malzeme mühendisi olarak geçiyor. Bu durumda meslek kısmına ne yazmam gerekli? Kalite mühendisi mi, metalurji ve malzeme mühendisi mi, yoksa mezun olmadığım için diğer işaretleyip yarı zamanlı mühendis olarak mı göstermeliyim?

Tekrardan teşekkürler.

F
      fozba

Selamlar. Seçilme işlemi gerçekleştikten sonra doldurduğumuz formun son giriş süresi var mı acaba? En son ne zaman tamamlayıp gönderebilirim? İstenilen bilgilerden bazılarında değişiklik yapacağım için 1-2 hafta içinde doldurmayı planlıyorum malum kesinlikle doğru olması gerekiyor. Değişiklik yapacağım kısımları da şöyle yazıp gereklilikleri hakkında bilgi almak istiyorum.

1- 10 yıllık pasaport alacağım ve bunun tahminen gelme süresi 1-2 hafta olacak. Sonradan gönderip riske atmak istemiyorum.
      2- Yakın zamanda taşındığım için henüz ikametgah adresimi aldırmadım. Sonradan gelebilecek belgeler için yeni adresimi yazmak istiyorum ancak anlık ikamet adresim farklı bir yer.

Bu konularda sizce ne yapmalıyım?

Şimdiden teşekkür ederim.

F
      fozba
    • RE: Yeşil pasaport geçerlilik tarihi ve vize süreçleri

Teşekkürler. Bir sorum daha olacak. Şu anki yeşil pasaportumu güncellediğim takdirde 2020 kasım ayına kadar geçerli olacak. Öğrenci belgemle bordo alırsam harçsız olarak yine aynı şekilde 2020 kasım. Sıralamamın gerilerde olduğunu ve olası sorunları düşündüğümüz zaman en iyi ihtimal amerikaya ağustosta giriş yapmam durumunda pasaportumun bitiş süresine 3-4 ay kalmış olacak. Hatta pasaportum yakın zamanda bitecek diye vizeyi vermeme durumları olur mu diye de düşünmekteyim. Bir problem çıkmayacaksa yeşil pasaportu uzatıp ekstra 800-900 tl vermemek tercihimdir. Ancak riske atmak da istemem tabi ki. Sizce bu durum risk teşkil ediyor mu?

F
      fozba

@crazycells sonrasında formu güncellemem ya da farklı bir işlem yapmam gerekiyor mu peki?

F
      fozba

arkadaşlar ds260 formuna başvurmak için yeşil pasaportu elime aldığımda geçerlilik tarihinin 27 haziran 2019 olduğunu gördüm. Bu pasaportla başvurup daha sonradan yeniletsem sorun olur mu?

F
      fozba