• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. gokhanbulut
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    G
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 6
    • En İyi 4
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

gokhanbulut

@gokhanbulut

10
    İtibar
    441
    Profil Görüntülemeleri
    6
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

gokhanbulut Takip etme Takip Et

gokhanbulut tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Amerika'da Doktorluk

tıp fakültesi 3.sınıfın sonunda 2013’te araştırma için 3 aylığına Abd'ye gittim

5.sınıftayken green card çıktı

Mayıs 2016'da (green card vizemin geçerliliğin sonlarına doğru okulumun bitmesine de 2 ay kalmışken) okulu dondurup GC ile ilk kez ABD'ye giriş yaptım ABD'de kaldığım 3 aylık sürede gece gündüz ders çalışıp ağustos 2016'da usmle step 1'i verdim ve sınavdan birkaç gün sonra da temelli (2-year permit'e de başvurmadan) Türkiye'ye döndüm

Şu anda son yıl asistanıyım,seneye Türkiye'den uzmanlığımı alıyorum.

ABD'de doktor olarak çalışabilmek için en az orada asistanlık (Residency) yapmış olmak lazım

Türkiye'den gidecek birisi için en mantıklısı tıp fakültesini Türkiye'de okuyup ABD'de asistanlığa başvurmak (abd'de 4 yıllık medical school 200 bin dolar civarında Türkiye'de bedava,200 bin dolar paranız cebinizde kalır(tabi varsa) )
      Türkiye'de yapılan uzmanlık sayılmıyor yeniden asistanlık yapmak gerekiyor

Asistanken aylık net 3000-3500 dolar alırsınız
      Uzmanken de aylık net 12 bin dolar civarı alırsınız (yıllık brüt 200-250 bin dolar)

Asistanlıkta yabancıların en rahat girdiği branşlar aile hekimliği(3 yıl),iç hastalıkları(3 yıl),çocuk hastalıkları(3 yıl),psikiyatri(4 yıl)

Çok kazanan (yıllık brüt 400-500 bin dolar) branşlara yabancılar zor alınıyor imkansız deyip kimsenin umutlarıyla oynamak istemem çünkü her branşa girmiş yabancı var

Rakamlarla konuşmayı severim,2019 asistanlığa giriş istatistiklerini paylaşayım bağlantı metni
      toplam asistanlık kadrosu 32.194
      11.949 yabancı (tıp fakültesini abd dışında okumuş) başvurmuş.7025'i kabul edilmiş (%58.8'i) son 20 yılın en yüksek oranı bu,genelde %40-50 civarında

green card şart değil onu da hatırlatayım,etrafımda asistanlığa başlayan birebir tanıdığım bizim fakülteden mezun en az 8-10 Türk var,nerdeyse hepsi green card'sız.j-1 vizesi ile gittiler

Çok detaya girmeden yazmaya çalıştım,başta crazycells ve forumdaki birçok kişi zamanında çok yardımcı oldular,sonsuz teşekkür ediyorum.

Her ne kadar başaramamış olsam da ABD'de doktorluk konusunda sorularınız varsa yardımcı olabilirim

Sağlık Sektörü içinde yayımlandı
      G
      gokhanbulut

@calibraturbo Almanya konusunda bilgim yok.

ABD'de temelli olarak patoloji doktorluğu yapmak istiyorsa USMLE'nin 3 sınavına girecek.Asistanlığını tekrar yapacak.

Step 1 (Ankara'da yapılıyor,1135 dolar) Temel bilimler ağırlıklı,yaklaşık 280 soru bilgisayar üzerinden,7-8 saat sürüyor

Step 2 CK (Ankara'da yapılıyor,1160 dolar) Klinik bilimler ağırlıklı,yaklaşık 280 soru bilgisayar üzerinden,7-8 saat sürüyor

Step 2 CS (Yalnızca ABD'de yapılıyor,1580 dolar) Hasta numarası yapan tiyatrocularla pratik sınav

Bunlara ek olarak 3 tane de referans mektubu lazım (Mümkünse hepsi ABD'li hocalardan,doktorlardan olması tercih sebebi.Bunları alabilmek için de bir süre (1ay-3 ay-1 yıl) orada araştırma,klinik gözlem vs. yapmak lazım.

G
      gokhanbulut
    • RE: yeni forum uyelerinin konu acabilme ozgurlugu

Forumun çöplük olmaması için iyi olur

Yeşilkart Forum'a Özel içinde yayımlandı
      G
      gokhanbulut

@frozen bu sitede yeniyim,özel mesaj gönderemedim
      bilgisayardan giriyorsanız ekranın sağ üstü'nde sohbet e tıklayın yazdım size

G
      gokhanbulut

gokhanbulut tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Green Card iade etme koşulları

Green card iade edilince vergi beyanı yükümlülüğü otomatik olarak ortadan kalkıyor mu yoksa IRS’e yada başka kuruma da bu durumu bildirmek gerekiyor mu?

Bir avukatın sitesinde green card iade edilse bile vergi yükümlülügü devam edebilir IRS’e bildirmek gerekiyor diyor,bilgisi olan var mı?
      (https://eksiup.com/p/bt1682868fvq)

2016'da Türkiye'de yürürlüğe giren FATCA (Foreign Account Tax Compliance Act)'nın günlük hayatta işleyişi nasıl?

Türk bankaları,green card sahiplerini banka hesap bilgilerini hesap sahibinden izin almaksızın ABD'ye bildiriyor mu? https://www.denizbank.com/kisa-kisa/fatca.aspx

Teşekkürler

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      G
      gokhanbulut

@frozen bu sitede yeniyim,özel mesaj gönderemedim
      bilgisayardan giriyorsanız ekranın sağ üstü'nde sohbet e tıklayın yazdım size

G
      gokhanbulut

@frozen Amerika'da Doktorluk içinde söyledi:

@gokhanbulut Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Benim merak ettiğim ise mikrobiyolog olarak çalışmak için nasıl bir yol izlememiz gerektiği. Enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji uzmanıyım. Biliyorum ki uzmanlığımız orada kabul görmüyor. Peki lab.da çalışmak için ne yapmak lazım?

Rica ederim hocam.

Enfeksiyon hast. ve klinik mikrobiyoloji ABD'de iç hastalıklarının yandalı.
      3 yıl iç hastalıkları'ndan sonra 2 yıl enfeksiyon hastalıkları yandalı yapılıyor.

Mikrobiyolog olarak nasıl çalışılır bilmiyorum ama indianapolis'te 30'larının ortasında bir Türk doktor bey var,ABD'de dahiliye asistanlığı+enfeksiyon hast yandalı yapmış.

Onun ismini özelden verebilirim kendinizi tanıtın,eminim o size daha fazla bilgi verecektir.

G
      gokhanbulut

@calibraturbo Almanya konusunda bilgim yok.

ABD'de temelli olarak patoloji doktorluğu yapmak istiyorsa USMLE'nin 3 sınavına girecek.Asistanlığını tekrar yapacak.

Step 1 (Ankara'da yapılıyor,1135 dolar) Temel bilimler ağırlıklı,yaklaşık 280 soru bilgisayar üzerinden,7-8 saat sürüyor

Step 2 CK (Ankara'da yapılıyor,1160 dolar) Klinik bilimler ağırlıklı,yaklaşık 280 soru bilgisayar üzerinden,7-8 saat sürüyor

Step 2 CS (Yalnızca ABD'de yapılıyor,1580 dolar) Hasta numarası yapan tiyatrocularla pratik sınav

Bunlara ek olarak 3 tane de referans mektubu lazım (Mümkünse hepsi ABD'li hocalardan,doktorlardan olması tercih sebebi.Bunları alabilmek için de bir süre (1ay-3 ay-1 yıl) orada araştırma,klinik gözlem vs. yapmak lazım.

G
      gokhanbulut

tıp fakültesi 3.sınıfın sonunda 2013’te araştırma için 3 aylığına Abd'ye gittim

5.sınıftayken green card çıktı

Mayıs 2016'da (green card vizemin geçerliliğin sonlarına doğru okulumun bitmesine de 2 ay kalmışken) okulu dondurup GC ile ilk kez ABD'ye giriş yaptım ABD'de kaldığım 3 aylık sürede gece gündüz ders çalışıp ağustos 2016'da usmle step 1'i verdim ve sınavdan birkaç gün sonra da temelli (2-year permit'e de başvurmadan) Türkiye'ye döndüm

Şu anda son yıl asistanıyım,seneye Türkiye'den uzmanlığımı alıyorum.

ABD'de doktor olarak çalışabilmek için en az orada asistanlık (Residency) yapmış olmak lazım

Türkiye'den gidecek birisi için en mantıklısı tıp fakültesini Türkiye'de okuyup ABD'de asistanlığa başvurmak (abd'de 4 yıllık medical school 200 bin dolar civarında Türkiye'de bedava,200 bin dolar paranız cebinizde kalır(tabi varsa) )
      Türkiye'de yapılan uzmanlık sayılmıyor yeniden asistanlık yapmak gerekiyor

Asistanken aylık net 3000-3500 dolar alırsınız
      Uzmanken de aylık net 12 bin dolar civarı alırsınız (yıllık brüt 200-250 bin dolar)

Asistanlıkta yabancıların en rahat girdiği branşlar aile hekimliği(3 yıl),iç hastalıkları(3 yıl),çocuk hastalıkları(3 yıl),psikiyatri(4 yıl)

Çok kazanan (yıllık brüt 400-500 bin dolar) branşlara yabancılar zor alınıyor imkansız deyip kimsenin umutlarıyla oynamak istemem çünkü her branşa girmiş yabancı var

Rakamlarla konuşmayı severim,2019 asistanlığa giriş istatistiklerini paylaşayım bağlantı metni
      toplam asistanlık kadrosu 32.194
      11.949 yabancı (tıp fakültesini abd dışında okumuş) başvurmuş.7025'i kabul edilmiş (%58.8'i) son 20 yılın en yüksek oranı bu,genelde %40-50 civarında

green card şart değil onu da hatırlatayım,etrafımda asistanlığa başlayan birebir tanıdığım bizim fakülteden mezun en az 8-10 Türk var,nerdeyse hepsi green card'sız.j-1 vizesi ile gittiler

Çok detaya girmeden yazmaya çalıştım,başta crazycells ve forumdaki birçok kişi zamanında çok yardımcı oldular,sonsuz teşekkür ediyorum.

Her ne kadar başaramamış olsam da ABD'de doktorluk konusunda sorularınız varsa yardımcı olabilirim

G
      gokhanbulut
    • RE: yeni forum uyelerinin konu acabilme ozgurlugu

Forumun çöplük olmaması için iyi olur

Yeşilkart Forum'a Özel içinde yayımlandı
      G
      gokhanbulut