@Fatih-Erol sin numarası eğer işe girme durumu olursa gerekli bunun dışında gerekli olmuyor. İstediğiniz zaman sin numarasını servis canada ofislerinden bir tanesine gidip anında elden alabilirsiniz. Bunun dışında online olarak sin numarasıda alınıyor ama posta ile adrese teslim ediliyor. Biraz zaman alır ayrıca zarfı teslim almanız gerekir. Uzun iş yani o nedenle en güzeli elden ofise gidip almak. istediğin zaman sin numarasını alırsın belli bir süre şartı yok. tamamen senin keyfine kalır. 3 yıllık work permit geçerli olduğu süre içinde istediğin zaman alma hakkın var.
Gelir beyanı durumuna karşılık vergi oranı ödeme hususunda bildigim kadarıyla eğer kanada içinde 180 günden fazla gün sayısı kalırsanız o zaman gelir beyanı ve vergi oranı çıkarma yapıyorsunuz diye biliyorum. genede bir detaylı araştırın. Kanada dışında olma veya 180 günden daha az gün kanada içinde kalışlarda gelir beyanı vergi oranı gibi şartlar yok diye biliyorum. Mesela uber yemek dağıtım gibi mobile uygulama üzerinden gelir elde edenlerde vergi beyanı yapabiliyor diye duymuştum. amazon , etsy gibi sanal pazar yerlerinde online ürün satanlarda aynı şekilde vergi beyanı yapabiliyor galiba. Ama kanada içinde 180 günden fazla kalma kuralı olmalı deniliyor. Bence detaylı araştırın.
Bulunduğunuz eyalete göre ID kart çıkarabilirsiniz ve sağlık için her eyaletin kendine göre aylık ödemeleri olabiliyor. Detaylı araştırın. Mesela ontario için ID Card , health card gibi kartlar alınıyor. Tüm bilgiler yeni gelenler için her eyaletin resmi sitesinde var. New comer olarak detaylı yazmışlar. İlk geldiginizde hangi başvurular ve neleri almanız gerektiği ile ilgili. Tavsiyem resmi kaynaklara bakın onun dışında başka birilerine sormanıza gerek yok.