• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Lalo Salamanca
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 31
    • En İyi 9
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Lalo Salamanca

@Lalo Salamanca

İstedim vermediler sen paraşütçüsün dediler.

15
    İtibar
    44
    Profil Görüntülemeleri
    31
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Lalo Salamanca Takip etme Takip Et

Lalo Salamanca tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2027 Sohbet Odası

@Atlantis00. @Ekto-Oktan. Aslında bütün bunlar bence farklı şekillerde farklı tecrübelerle yaşanan benzer şeyler. Tarih tekerrürden ibaret derlerya spesifik şeyler haricinde bence aynı şeyleri dönemleri atalarımızda yaşadı. Hatta başka milletlerin bugününüde , hatta atalarınıda buna dahil edebiliriz. Mesela bizde savaş sonrası insanlar neler yaşadı toplumsal sosyal ne mücadeleler verdiler bir ömür geçti gitti. Onlar da kendi aralarında konuşuyordu bizim gibi böyle paylaşamıyorlardı belkide uzak mesafelerle ama büyükler anlatırdı bilirsiniz. Onlarda büyüklerinin anlattıklarını dinlerdi onlarda kendi dönemlerinden önceki dönemleri o zamanlar şöyle iyidi şimdi şöyle diye veya eskiden şu çok zordu şimdi kolayladı diye anlatmıştır kesin tabi değişen şeyler hariç yoksa dediklerinize bende katılıyorum. Yani bence bu mantıkla bakarsak içinde bulunduğumuz olumsuzlukların, ne yazık ki fazlaca olduğu döneme denk geldiğimize bende katılıyorum, içinden yinede kendimize bir çıkış yolu bulabiliriz. Allah akıl sağlımızı korusun 😊. Bence hayattaki en kötü şeylerdendir belirsizlik ve kararsızlık. Tyler abimiz ne demiş olayı özetlemiş aslında;

Lanet olsun, bütün bir nesil benzin pompalıyor, garsonluk yapıyor, ya da beyaz yakalı köle olmuş. Reklamlar yüzünden araba ve kıyafet peşinde. Nefret ettiğimiz işlerde çalışıyor, gereksiz şeyler alıyoruz. Bizler tarihin ortanca çocuklarıyız. Bir acımız yok, ne büyük savaşı ne de büyük buhranı yaşadık. Bizim savaşımız ruhani bir savaş. Ve bunalımımız kendi hayatlarımız.

Birinci kuralı çiğnemedim bu arada. 😝

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      Lalo Salamanca
      Lalo Salamanca
    • RE: DV2025 Sohbet Odası

Herkese merhabalar, selamlar. İnşallah başta ben olmak üzere herkesin gönlünden ne geçiyorsa, neyin hayalini kuruyorsa ona kavuşması dileğiyle ilk paylaşımımı yapıyorum. Ve Yeşil kart forum ailesine katılmış bulunuyorum.

Lalo Salamanca
      Lalo Salamanca

Buradaki hocalarımın paylaştıklarından ve okuduklarımdan mütevellit abd de iyi bir iş kolu olur düşüncesi ile ve yeni bir mesleği öğrenmek isteyen arkadaşlara da faydalı olur düşüncesi ile şunu söylemek istiyorum ki BOYACILIK bence tercihleriniz veya en azından araştırmalarınız arasında olsun. Benim şu anki işimden önce kendime yeni meziyetler katmak adına yaptığım, giriştiğim bir çok iş kolundan bir tanesiydi. Ve işin içinde biri olarak şunu söyleyebilirim ki bir çok inşaat işinden, bizzat söyleyeceğim şeyler hususunda, öğrenilmesi ve de profesyonelleşilmesi görece daha kolay bir meslektir. Bence bu meslekteki en önemli husus -kimisi buna katılmayabilir ama bence kesinlikle en önemli faktör budur- YETENEKTİR. Bizim gibi ustalar arasında buna el kıvraklığı, bileğin dönmesi filan da denir ama oralara girmeye hacet yok şimdi. ☺

1- İyi bir ustanın yanında yaklaşık 2 ay çıraklık yaptıktan sonra ( ki yetenekli iseniz bu süre kısalır veya ustanız pek yetenekli değil ama tecrübeli ise sizin ustadan bağımsız çalışamaya başladığınızda bunu fark etmeniz hiçte zor değildir. Bu sayede de kendinizi günceller ve eksiğinizi kapatırsınız. Ayrıntılara girmek uzun olur şimdi ☺ ) yine ustanın nezaretinde tek başına yapacağınız bir iki iş sonrası tek başınıza iş almaya ve teslim etmeye başlarsınız.
      2- Genel olarak baktığımızda kapalı ve de temiz mekanlarda çalıştığınızı söyleyebiliriz. Hiç inşaattan anlamayan kişiler buna katılmayabilir, gayet doğaldır.
      3- Şu an ki Tc piyasasında ortalama getirisi olan bir iştir. Daha geçenler 3+1 yaklaşık 110 metrekare fazla zedesi olmayan bir eve verilen sadece işçilik parası 20 bin tl idi. İş yaklaşık 5-6 günlük bir iş. Bunu söylüyorum ki Abd de bence getirisi daha fazladır yani.
      4- Bence çok zevkli bir iş. İnsanı rahatlatan öncesi ve sonrası diye bakmaya iten ve sonrasında çıkardığınız şeyle mutlu olunan, hele ki bu beğeni iş aldığınız kişilerden geliyorsa bir nevi psikolojik rahatlama, rehabilite edilme hissi veren bir zanaat.
      5- Başta söylediğim yetenek hususunun sizde olup olmadığını en geç ilk 3 ayda çözersiniz. Yetenek olmadığına kanaat getirirseniz de bu mesleği yapmaya devam edebilir misiniz tabi ki de evet ama ileriye dönük bir çok sorunla karşılaşırsınız bence. Göreceli bir konu olabilir farklı görüşlere saygı duyarım.
      6- Her meslekte kötü yanlar olur. Boyada en barizi sürekli o kimyasalların kokusuna maruz kalmak ve solumak vardır.

En nihayetinde bence insan her yaşta her şeyi öğrenebilir ve neye ilgisi var yeteneği var bunu deneyerek anlayabilir. Şimdiler de bazı şeyler daha kolay ben lise zamanlarımda ustamın yanında 3 ay boyunca sadece macun çektim ve zımpara yapmıştım. Düşünün bir kere bile boya fırçasını elime alıp duvara vurmamıştım. Vesselam.

Lalo Salamanca
      Lalo Salamanca
    • RE: Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?

Bu arada forumda yeniyim. Allah herkesin gönlüne göre ne muradı varsa versin inşallah. Herkese Selam ederim.

Greencard Loto Başvurusu Soruları içinde yayımlandı
      Lalo Salamanca
      Lalo Salamanca

@SUAT-GUNAY As. Allahtan washington köprüsünü de senin üzerine yapalım dememiş o arkadaş 😁

Lalo Salamanca
      Lalo Salamanca
    • RE: Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?

Merhabalar. Buradaki bilgilere göre evde fotoğraf çektim ve idphoto4you da düzenleme yaptım ama yine de emin olamıyorum. Fotoğrafım uygun mudur diye kontrol edebilecek olan varsa şimdiden teşekkür ederim.

Greencard Loto Başvurusu Soruları içinde yayımlandı
      Lalo Salamanca
      Lalo Salamanca

@SUAT-GUNAY Aynen hocam siz hikayeyi anlatınca direkt filmdeki sahne canlandı gözümde zaten. 😁

Lalo Salamanca
      Lalo Salamanca

@Yıldıray81 Günaydın. Ben de yakın çevremden sevdiğim 2 kişiyi çıkarsa gitmeleri için ikna ettim. Başvurularını da yine ben yapacam muhtemelen.

Lalo Salamanca
      Lalo Salamanca

@ayvalik10, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@Atlantis00 sende biliyorsun eskiden çok fazla muhabbetini döndürdük. Amerikaya elinde bir meslek yoksa gitmeyin. delivery yada tırcılık içinden geçtiler. 3-5 yıl önce başlayanlar daha yeni yeni puanlama da yukarılara geldiler yüksek orderleri alıyorlar tırcılık zaten söylemiyorum çünkü artık ehliyet alamıyorsun ondan dolayı meslek burada çok önemli xiaomi yada başka bir çin firmasının ceosu söylediği bir şey yapay zekanın asla ama asla ele geçiremeyeceği meslekler el becerisi meslekler bu kişiler asla sağlıkları bozulmadıkça aç kalmayacaklar diye beyan vermişti. Ondan dolayı şimdiden meslek edinmek çok daha fazla sana getirisi olacak özellikle 3 evin getirisinden. Forum ailemizden 57 yaşında gidip 5 yıl kalıp vatandaşlık aldı sonra Türkiye de kaldığı sektöre devam eden üyemiz var ondan dolayı senin elinde mesleğin olsun gerisi zaten çorap söküğü gibi gelecek.

Hocam sonuna kadar katılıyorum. Bazı planlar ve şartlara sahip olanlar dışında ortalama üstü sermaye ile gidilirse bile(kişiye göre değişir) sonuç hüsran olabilir, sürdürülebilirliği sıkıntıya sokar. Ama meslek ölmez adamı aç koymaz. Bırakın abd'yi bu bizim ülkemizde de böyle.

Lalo Salamanca
      Lalo Salamanca

Lalo Salamanca tarafından gönderilen son iletiler

@Atlantis00. @Ekto-Oktan. Aslında bütün bunlar bence farklı şekillerde farklı tecrübelerle yaşanan benzer şeyler. Tarih tekerrürden ibaret derlerya spesifik şeyler haricinde bence aynı şeyleri dönemleri atalarımızda yaşadı. Hatta başka milletlerin bugününüde , hatta atalarınıda buna dahil edebiliriz. Mesela bizde savaş sonrası insanlar neler yaşadı toplumsal sosyal ne mücadeleler verdiler bir ömür geçti gitti. Onlar da kendi aralarında konuşuyordu bizim gibi böyle paylaşamıyorlardı belkide uzak mesafelerle ama büyükler anlatırdı bilirsiniz. Onlarda büyüklerinin anlattıklarını dinlerdi onlarda kendi dönemlerinden önceki dönemleri o zamanlar şöyle iyidi şimdi şöyle diye veya eskiden şu çok zordu şimdi kolayladı diye anlatmıştır kesin tabi değişen şeyler hariç yoksa dediklerinize bende katılıyorum. Yani bence bu mantıkla bakarsak içinde bulunduğumuz olumsuzlukların, ne yazık ki fazlaca olduğu döneme denk geldiğimize bende katılıyorum, içinden yinede kendimize bir çıkış yolu bulabiliriz. Allah akıl sağlımızı korusun 😊. Bence hayattaki en kötü şeylerdendir belirsizlik ve kararsızlık. Tyler abimiz ne demiş olayı özetlemiş aslında;

Lanet olsun, bütün bir nesil benzin pompalıyor, garsonluk yapıyor, ya da beyaz yakalı köle olmuş. Reklamlar yüzünden araba ve kıyafet peşinde. Nefret ettiğimiz işlerde çalışıyor, gereksiz şeyler alıyoruz. Bizler tarihin ortanca çocuklarıyız. Bir acımız yok, ne büyük savaşı ne de büyük buhranı yaşadık. Bizim savaşımız ruhani bir savaş. Ve bunalımımız kendi hayatlarımız.

Birinci kuralı çiğnemedim bu arada. 😝

Lalo Salamanca
      Lalo Salamanca

@ayvalik10, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@Atlantis00 sende biliyorsun eskiden çok fazla muhabbetini döndürdük. Amerikaya elinde bir meslek yoksa gitmeyin. delivery yada tırcılık içinden geçtiler. 3-5 yıl önce başlayanlar daha yeni yeni puanlama da yukarılara geldiler yüksek orderleri alıyorlar tırcılık zaten söylemiyorum çünkü artık ehliyet alamıyorsun ondan dolayı meslek burada çok önemli xiaomi yada başka bir çin firmasının ceosu söylediği bir şey yapay zekanın asla ama asla ele geçiremeyeceği meslekler el becerisi meslekler bu kişiler asla sağlıkları bozulmadıkça aç kalmayacaklar diye beyan vermişti. Ondan dolayı şimdiden meslek edinmek çok daha fazla sana getirisi olacak özellikle 3 evin getirisinden. Forum ailemizden 57 yaşında gidip 5 yıl kalıp vatandaşlık aldı sonra Türkiye de kaldığı sektöre devam eden üyemiz var ondan dolayı senin elinde mesleğin olsun gerisi zaten çorap söküğü gibi gelecek.

Hocam sonuna kadar katılıyorum. Bazı planlar ve şartlara sahip olanlar dışında ortalama üstü sermaye ile gidilirse bile(kişiye göre değişir) sonuç hüsran olabilir, sürdürülebilirliği sıkıntıya sokar. Ama meslek ölmez adamı aç koymaz. Bırakın abd'yi bu bizim ülkemizde de böyle.

Lalo Salamanca
      Lalo Salamanca

@EasternStar, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

@Birgariphayat B planı ile C planının öncelik sırasını değiştirseniz daha iyi olur bence, meslek sahibi olmak memur olmaktan daha önemli.

@Birgariphayat Kesinlikle katılıyorum. Hatta c planını, değişmiş hali ile tabi, tamamen kaldırın yerine başka bir şey koyun naçizane tavsiyemdir.

Lalo Salamanca
      Lalo Salamanca
    • RE: Memurluk mu Amerika mı?

@EasternStar Doğrudur hocam. Bize şimdi buradan belki de her şey toz pembe gözüküyor ama yine oradaki arkadaşların, sizlerin söylediklerine göre ve kendi araştırmalarımıza göre şekilleniyor kafamızda bir şeyler. Herkesin gönlüne göre versin rabbim ne diyelim.

Göçmenlik Sohbetleri içinde yayımlandı
      Lalo Salamanca
      Lalo Salamanca

@burakshop Hocam biraz yazdıklarınızı fazla negatif buldum valla. Tamam herkesin tecrübesi aynı olmuyor herkes aynı mentalite ile gitmiyor söylediğiniz şeyleri de az çok biliyoruz ama bence yine de değer. Evli kurulu düzeni olan az çok malı mülkü olan için belki karar aşaması düşündürür ona lafım yok ama adamın bir şeyi zaten yokken ki memurda olsa bence hiç düşünmeye gerek yok. Artı bu dünya bu hayat için ne biliyim hiçbir şeyin garantisi yok hocam. Ama en azından buraya göre bakınca bir umut var.

Lalo Salamanca
      Lalo Salamanca

@teqnoloq. İşte hocam işin kötü yanıda bu. Sizin tecrübeniz olmasına rağmen diyosunuz ki bu işi bıraksam dışarda daha düşüğe daha yoğun çalışırım düz masa başı adam belki iş bile bulamaz. Böyle olunca şayet yaşta ilerleyip çoluk çoçuk dedimmi bu insan o işe mahkum gibi bişey oluyor. Bir meslek yok hocam ben memurluğu bırakıp meslek edinme taraftarıyım. Ha böyle şeyler düşünmeyip garanti iş masa başı bişy yaptıgımızda yok diyip böyle devam eden bi dünya insan vardır sırtını devlete dayadım diyen. O adamlar burada yazmaz zaten. Yani söyledikleriniz doğru ve sırf bunun için bile geç degilse bence bırakılır. Benim söylediklerim dikkat edin memurluğu bırakıp türkiyede başka iş yapmak. Memurluk ve abd kıyaslaması yapmıyorum bile o çok net bana göre.

Lalo Salamanca
      Lalo Salamanca

@EasternStar Hocam yeni hayatınızda başarılar sizin bazı iletilerinizi okudum çok hoşuma gitti. Memurluğu bırakıp başka işe geçme aşamasında olan biri için vereceğiniz tavsiyelerinizi de dinlemek isterim. Burayı gereksiz meşgul edeceksek eğer bana mesajda gönderebilirsiniz hocam forumda yeniyim öğreniyorum.

Lalo Salamanca
      Lalo Salamanca

@selamibasaran Sizin adınıza çok sevindim hocam. İnşallah darısı bana.

Lalo Salamanca
      Lalo Salamanca

@selamibasaran Teşekkür ederim hocam. Muhtemelen işi bıraktığımda operatörlük yapacağım. ( en azından ilk etapta) Operatörlükte yabancısı olduğum için değil acemi olduğum için belki de çekincelerim var. İleri vadede benim de kafamda ticaretle alakalı bir iki şey var ama net olan şu ki sizin de dediğiniz gibi memurlukta anca yaşamaya çalışıyoruz. İleriki planlarım için sermaye oluşturmak imkansız. Her şeyden önemlisi işimde mutlu değilim. Bazı arkadaşlar belki yadırgayabilir eyvallah ama durum bu ve ömür öyle veya böyle geçiyor bense her geçen saniyemden bile keyif almak için uğraşıyorum. Onun dışında yaşanacaksa zaten bazı şeyler yaşanılır.

Lalo Salamanca
      Lalo Salamanca

@Lalo-Salamanca, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

Merhabalar. Daha önce devlet memurluğunu bırakıp da devlet hariç ( ben iş makinesi operatörlüğüne geçeceğim ) başka işe geçen veya başka işe meyleden arkadaşların deneyimlerini öğrenmek istiyorum. Böyle bir karar alma aşamasındayım. Kararsız değilim aslında ama daha önce böyle bir şey yapmış veya benzerini yapmış arkadaşların önerilerini, fikirlerini gerçekten dinlemek isterim. Yanlış yere yazdıysam affola.

Bu arada bu mesajım arada kaynadı gibi oldu bir kez daha tekrarlayım belki aynı durumu yaşayan biri tecrübelerini anlatır.

Lalo Salamanca
      Lalo Salamanca