• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. e_g_loco
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    E
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 4
    • En İyi 2
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

e_g_loco

@e_g_loco

2
    İtibar
    5
    Profil Görüntülemeleri
    4
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

e_g_loco Takip etme Takip Et

e_g_loco tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Türkiye'den ABD'ye ev eşyalarının taşınması

Selamlar,

Önce genel bilgi vereyim, İstanbuldan Batı yakasına eşya taşıtmak 1 konteyner (20'lik) olursa 13.000 USD gibi bir rakam. Eşyanız az ise parsiyele deniyor, LCL deniyor yani less than container load. Bu durumda ücret hesaplamaları farklı olduğundan yarım konteyner parsiyel yük ile tam konteyner ücreti neredeyse aynıya geliyor. Tam konteyner yük de 2 tane 2+1 ev alacak kadar bir yük.

Bu yüzden ortak olarak konteynere girmek en mantıklı çözüm. Taşımacılar böyle bir organizasyon yapmıyor. Yükü alalım ortak çıkınca gönderelim desen olmuyor. Ortak olmak isteyen var ise buraya yazabilir, ortak olarak gönderebiliriz 5-6K USD'ye çözeriz rahat. Bundan sonra da insanlar ikili gruplar halinde taşınmayı düşünebilirler, başarılı örnek teşkil ederiz.

Yolculuk içinde yayımlandı
      E
      e_g_loco

@e_g_loco, içinde söyledi: Türkiye'den ABD'ye ev eşyalarının taşınması

Selamlar,

Önce genel bilgi vereyim, İstanbuldan Batı yakasına eşya taşıtmak 1 konteyner (20'lik) olursa 13.000 USD gibi bir rakam. Eşyanız az ise parsiyele deniyor, LCL deniyor yani less than container load. Bu durumda ücret hesaplamaları farklı olduğundan yarım konteyner parsiyel yük ile tam konteyner ücreti neredeyse aynıya geliyor. Tam konteyner yük de 2 tane 2+1 ev alacak kadar bir yük.

Bu yüzden ortak olarak konteynere girmek en mantıklı çözüm. Taşımacılar böyle bir organizasyon yapmıyor. Yükü alalım ortak çıkınca gönderelim desen olmuyor. Ortak olmak isteyen var ise buraya yazabilir, ortak olarak gönderebiliriz 5-6K USD'ye çözeriz rahat. Bundan sonra da insanlar ikili gruplar halinde taşınmayı düşünebilirler, başarılı örnek teşkil ederiz.

Gideceğiniz tarih ve şehiri yazarsanız ortaklaşabilir miyiz bakalım. Batı yakasınada Los Angeles ve Portland'da var limanlar. Portland oldukça kuzeyde kalıyor. Batı yakasında olanlar için uygun seçenek Long Beach Limanı Los Angeles. Yük buraya gelince ücret karşılığı eve de nakliye ettirebilirsiniz kendiniz de taşıyabilirsiniz. Tarihler konusunda da iki tarafa uyacak şekilde ayarlama yapabiliriz.

E
      e_g_loco

e_g_loco tarafından gönderilen son iletiler

@tohma31, içinde söyledi: Türkiye'den ABD'ye ev eşyalarının taşınması

@e_g_loco Selam Loco

Bu tamamen senin bileceğin vereceğin bir karar. Mobilyaların yontma özel üretim vs olabilir. ama şunu da unutma mobilya taşımak riskli bir işlemdir ve armatörler bunun sorumluluğunu almazlar. Malzemelere zarar gelmemesi için lashing yapmak zorundasın ve bunu 200-300 dolar vererek başka bir şirket aracılığıyla yapmak zorunda kalabilirsin. Eğer saydığım sebepleri yerine getirmeyi düşünürsen tabiki kendi eyaletinde yakın güvenebileceğin biriisiyle ortak taşıma yapabilirsin.
      Amacım yapıcı veya yıkıcı olmak değil olayı olduğu gibi anlatmak, ne yapıp yapman gerektiğini kimse size dayatamaz, siz kendinize mantıklı geleni yaparsınız.

Lashing anlamına baktım, yükü halat ile sabitlemek olarak özetleyebiliriz. Ev eşyası taşımada böyle bir ihtiyaç yok. Baya iyi şekilde araştırdım ve sektörden bilgi aldım bilinçli bir müşteri olarak. Aşağıda özeti var.

Bu hizmeti verebilecek 15 firma ile görüştüm.
      10 tanesi bu işi yapabileceğini söyledi.
      7-8 tanesi ile ortalama 15 dakika konuştum ki toplam 2 saat eder.
      Kimisi full konteyner fiyat verip geçti. Parsiyel (yarım konteyner) yapamıyormuş 12.000 - 16.000 USD arası
      Evime 2 eksper geldi
      Şuan 2 şirketten biri ile sürece devam edeceğim, biri eksper gönderen. Sonuç olarak 3 şirket ile süreci ilerletip kendileri yordum ama birini seçeceğim.

Bu işi yapan nakliyatçı amcalar var bir de üst segment olanlar var. Nakliyatçı amcalar ucuz olur derken tam tersine oldu. Tahminim, amcaların sürekli ABD müşterisi olmadığı için süreçlere ve fiyatlara tam hakim değiller, risk almamak için fiyatları yüksekten söylüyorlar, istediğim esneklikleri sağlamıyorlar. Uzaktan pahalı gözükenler ise tam tersine daha düşük fiyat veriyorlar çünkü kalem kalem fiyatlara çok hakimler, sürekli bu işi yapıyorlar.

Özetle,
      4+1 ev eşyası Batı yakasına taşımak ortalama 13.000 USD
      2 kişi ortak 2+1 ev eşyası taşımak kişi başı 6.500 - 7.5000 USD (Geride birşey bırakmazsınız)
      Fiyat almadım ama tahminen 4 kişi 40lık konteynere ortak girilse kişi başı 4.000 USD olur. Organizasyon yeteneği yüksek birisi lazım 4 kişinin koordinesi için 🙂

Küçük konteynerde ortak arayışım devam etmektedir.

E
      e_g_loco

@e_g_loco, içinde söyledi: Türkiye'den ABD'ye ev eşyalarının taşınması

Selamlar,

Gideceğiniz tarih ve şehiri yazarsanız ortaklaşabilir miyiz bakalım. Batı yakasınada Los Angeles ve Portland'da var limanlar. Portland oldukça kuzeyde kalıyor. Batı yakasında olanlar için uygun seçenek Long Beach Limanı Los Angeles. Yük buraya gelince ücret karşılığı eve de nakliye ettirebilirsiniz kendiniz de taşıyabilirsiniz. Tarihler konusunda da iki tarafa uyacak şekilde ayarlama yapabiliriz.

E
      e_g_loco

@tohma31, içinde söyledi: Türkiye'den ABD'ye ev eşyalarının taşınması

Çok saçma bir eylem, bir lojistikçi olarak sebeplerini sıralayayım.

1. İsterseniz 10 farklı ailenin yükünü tek konteynera koyabilirsiniz burada bir sakınca yok m3 olarak yer yeterli olsun yeterki tek konteyner ücreti ödenir. Ama aynı eyalet olması gerekmektedir, yoksa iç nakliyeden penaltı yersiniz.
      2. Kaliforniya, houstan, new york fiyatları çok farklıdır. Mesela bir aile texasta diğeri californiada olsun iç nakliye organizasyonunu yine kendiniz organize etmeniz gerekmektedir, Amerikada iç taşımalar çok pahalı olduğu için gene mantıksız
      3. Navlun fiyatları acayip yüksek, o paralara amerikada çok güzel sıfır lüks eşyalarla tekrardan ev dizebilirsiniz, bolca kıyafet ve süs eşyası alabilirsiniz.
      4. Eğer eşyalar çok özel, pahalı ve manevi değeri yüksek eşyalar değilse taşıma işine bulaşmayın zamanınızdan ve paranızdan olursunuz.
      5. Tek başınıza parsiyel taşıyayım benim eşyam az derseniz, bunu yapan adrese teslim eden firmalarda mevcut, ama yine m3 hesabı olarak ücretler yüksek.

Kısacası özel manevi ve çok değerli eşyalarınız dışında hepsini geride bırakın.

Selam Tohma,

Senin gibi bir uzmandan yapıcı yorum almak iyi olurdu ama ne yazik ki yorumunuz yapıcı değil. Yapıcı yorumlarınızı esirgemeyiniz.

1 Batı yakası diye belirttim. Long Beach olursa San francisco, Los Angeles ve San Diego gibi bir sürü şehire hizmet edebilecek bir liman.
      2 Batı yakası diye belirttim. İç taşıma U-Haul denen kamyon kiralama ve arkadaşlarla yapılabiliyor hatta oranın kültürü bu. 15m3 yarım konteyner eşya 2 erkek tarafından taşınabilir.
      3 Navlun fiyatının kişi başı 5-6K USD olduğunu belirttim. Herkes kendi eşyası için artısını eksisini düşünür. Burda genel bir sıkıntı var, herkesin eşyasının değerli farklı. Ben koltuk + Tv ünitem zaten 6.000 USD'den daha pahalı TR fiyatı. Aynı kalitede California'da almaya kalktığımda daha üstü bir fiyat.
      4 Bkz 3.
      5 Parsiyel olarak 10m3 net 7K USD teklifim var elimde. 5-6K USD'ye yarım konteyner olması için ortak arıyorum. Maliyet düşerken %50 daha fazla eşya götüreceğim.

E
      e_g_loco

Selamlar,

E
      e_g_loco