Herkese merhaba turist vizesiyle geldim yıllardır evliyiz Bu yıl eşim ABD vatandaşı Card başvurusunu yapmayı düşündük ve yaptık Haziran altısında ülkeye girdik 24 temmuzda a130 formunu doldurduk ve öbür forumlarda doldurduk gönderdik 2 hafta içerisinde bize parmak izi ve alındı belgesi geldi şimdi benim 3 ayım var ülkeden çıkmam için Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyiz beklemeli miyim 3 ayın bitmeden ülkeden çıkmalı mıyım nasıl bir yol izleyeceğiz Gerçekten bilmiyorum Yardımcı olursanız sevinirim Teşekkür ederim
Yıldırım tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
-
RE: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
Çok teşekkür ediyorum aydinlatitici bilgilgiler verdiginiz icin insallah hersey yolunda gider saygilar.
-
@Tugba Çok teşekkür ediyorum herşey için.
-
@Tugba Teşekkür ederim maalesef ister istemez bu forumlar kafa karışıklığı oluşturuyor belki basit bazı şeyler ama işte ilk defa uygulanacağız zaman insan ilk defa karşılaştığı zaman acemilik çekiyor mutlu olduğum burada bir taraf var bu konular için yardımcı olabiliyor olmanız.
-
@Tugba inşallah herşey yolunda gider de sıkıntısız bir şekilde bunlarda geride kalır bekleyip görelim daha nelerle karşılaşacağız.
-
Herkese merhaba evlilik üzerinden Green Card'a 1 sene önce başvurduk benim için eşim abd vd. Son geçen ay bana 2. Kez l 193 doktor raporunu tekrar yaptırmamı istediler ve yaptırdım gönderdim akabinde 2 hafta geçti 19 mayıs ibarile bir mail aldım o mailde nvc sisteminde your permanent residence cartınızı adresinize gönderdik diye bir yazı okudum bunun ne anlama geldiğini baba söylemişsiniz teşekkürler.
-
RE: ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almakAile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
Herkese merhaba evlilik üzerinden Green Card'a 1 sene önce başvurduk benim için eşim abd vd. Son geçen ay bana 2. Kez l 193 doktor raporunu tekrar yaptırmamı istediler ve yaptırdım gönderdim akabinde 2 hafta geçti 19 mayıs ibarile bir mail aldım o mailde nvc sisteminde your permanent residence cartınızı adresinize gönderdik diye bir yazı okudum bunun ne anlama geldiğini baba söylemişsiniz teşekkürler.
-
RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
@Seyduna Ben de 2017 de aynı şekilde Türkiye de evlendik ve vizemi aldım gittim. Avukata hiç bir şekilde ihtiyacım olmadı işlemler tıkır tıkır oldu Allah'ın izniyle. Amerika'da evlilik konusuna gelince evet yasal olarak her iki ülkede de evlisin hiç bir şey yapmana gerek yok hayatı yaşamaya devam bu yolculukta sana başarılar.
-
RE: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış SüreleriTüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
Merhaba arkadaşlar Ben grencard ile Türkiye'ye geldim temmuzda geri döneceğim yaklaşık bir ay kalmış oluyorum bu süreçte ıce beni sınır dışı yaparmı bu günlerde hiç problem yaşayan oldumu bilgi verirseniz sevinirim herkese başarılar.
Yıldırım tarafından gönderilen son iletiler
-
Herkese merhabalar ben Amerika'da yaşıyorum Green Card sahibiyim ben 21 yaş altı bir tane kızım var onun için Amerika'da gri kart başvurusu yapacağım kızım Türkiye'de a130 formunu doldurdum İşte gerekli çocuğun biyografisi pasaportu doğum belgesi bu gibi evrakları ayarladım Benim için de de aynı evrakları hazırlamam gerekiyor mu benim için ve şu an için Zarfın içerisine koyacağım net kısa öz bilgisi olanlar Paylaşırsan sevinirim ücreti ne kadar şu an 29 Ekim 2025
-
RE: ABD vatandasi ile Turkiye'de evlilik sonrasi cocuklar icin IR2 / CR2 vizesiAile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
Herkese merhaba Bir konuda Yardıma ihtiyacım vardı bilgisi olan tecrübesi olan bu konuda bilgisini tecrübesini paylaşıyorsa sevinirim Benim Green cardayım ve 2017'de Green kartımı aldım birkaç sene birkaç ay kaldım gittim ve son 3 senedir amerika'dayım evimiz var işte her şeyimiz burada çalışıyorum ve ben 21 yaş altı iki tane çocuğum var Kızıma Green Card almayı düşünüyorum Bu konuda süreç nasıl ilerliyor sağlıklı bilgileri nereden bulabiliriz forumları nereden bulabiliriz ulaşabiliriz kızım Türkiye'de ama ben amerika'dayım işte yazın Bir aylığına Türkiye'ye gidiyorum geliyorum süreçe burada mı başlasak yani orada mı başlarsak bilmiyorum ne yapabileceğimizi bilmiyoruz Şu aşamada Yardımcı olursanız seviniriz minnettar oluruz şimdiden yardımcı olan hayatta olan her arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum
-
RE: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış SüreleriTüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
Merhaba arkadaşlar Ben grencard ile Türkiye'ye geldim temmuzda geri döneceğim yaklaşık bir ay kalmış oluyorum bu süreçte ıce beni sınır dışı yaparmı bu günlerde hiç problem yaşayan oldumu bilgi verirseniz sevinirim herkese başarılar.
-
RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
@Seyduna Ben de 2017 de aynı şekilde Türkiye de evlendik ve vizemi aldım gittim. Avukata hiç bir şekilde ihtiyacım olmadı işlemler tıkır tıkır oldu Allah'ın izniyle. Amerika'da evlilik konusuna gelince evet yasal olarak her iki ülkede de evlisin hiç bir şey yapmana gerek yok hayatı yaşamaya devam bu yolculukta sana başarılar.
-
Herkese merhaba herkes işlerinde güçlerinde başarılar diliyorum Allah kolaylık versin Şimdi benim soruma gelince ben 2 hafta önce kadar Türkiye'ye dönüş yaptım tabii 15-20 gün sonra tekrar Amerika'ya Green kartımla tekrar giriş yapacağım ben son 2 yıldır full time amerika'dayım ve Orada çalışıyorum her şeyim orada yalnız bu son zamanlardaki Aysın yaptığı problemler göçmenlere karşı Kaçak girenlere karşı yaptıkları tavırlar acaba Türk vatandaşların nasıl etkiliyor Şimdi biz Green cardlı bir insanız bizi nasıl etkiler acaba dönüşlerde bir problem Yaşar mıyız kapılarda sınırlarda Ne bileyim hani herhangi bir problem Yaşar mıyız Eğer ki yaşayan bu durumu yaşayan ya da yaşamayan kim ne varsa bilgilerini paylaşırsa çok sev inirim çünkü sağlıklı temiz bilgiye ihtiyacımız var şu an herkesin Yani bu konuda yardımcı olan olursa teşekkür ederim şimdiden kolay gelsin
-
RE: Seyahat Vizesi Gerektiren Ulkeler (Green Card sahipleri, ABD veya TC vatandaslari)Yolculuk içinde yayımlandı
@knnrn Yalnız ben abd deyim öğrenmek istediğim Türkiye'ye ve america'ya seyahatlerde almanya lufthansa üzerinden Transit geçişlerde Transit vizeye ihtiyaç varmı sadece bunu öğrenmek istedim ayrıca cevap verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum.
-
RE: Seyahat Vizesi Gerektiren Ulkeler (Green Card sahipleri, ABD veya TC vatandaslari)Yolculuk içinde yayımlandı
@crazycells Merhabalar Ben abd deyim ky yakında Güzel ülkem türkiye'mi seyahat edeceğim Allah nasip ederse 10 yıllık Green cartım var Ve Green Card almadan önceki vizem var ülkeme dönerken almanya lufthansa üzerinden aktarmalı gitmeyi düşünüyorum bu hususta artı bir Transit vizeye ihtiyacım var mı gerekiyor mu Lütfen güncel sağlam bilgi verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim İyi çalışmalar.
-
RE: ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almakAile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
2022 temmuz da baş vuruyu yaptım 2023 temmuzunda gc geldi. Biz abd de hallettik avuta gerek duymadık
-
@ihsanozlen ben sana bu konuda yardımcı olayım kardeşim ben 2017'de evlendim Amerikan vatandaşıyla ve hemen vize müracaatına başvurdum çünkü ahım şahım bir ingilizce yok Tabii benim yerime eşim başvuruyor Çünkü form ingilizce olduğu için hemen o zaman 650 dolar falan gibi bir para yatırdık şans işte birkaç ay içerisinde randevu aldık gittik Ankara'ya mülakata girdim eşim dışarıda bekledi Birkaç soru soruyor işte Ne zaman evlendin isimlerini soruyor Sana tek tek ve Neden gitmek istediğini söylüyorum Amerika'ya Yarın net Cevap ver doğru söyle rada İngilizce Türkçe bilmen önemli değil Türkçe konuşabilirsin ve bana hadi İyi uçuşlar dedi tebrik etti pasaportumu vermedi Çünkü bize mi pasaporta basacaklardı birkaç hafta içerisinde pasaportumu aldım ve 10 yıllık müzemi gördüm Elhamdülillah çok şükür Rabbime ve aynı yılın Mayıs ayında Amerika'ya giriş yaptım ve girerken hiç zorlanmadım Neden gelmek istedin işte eşimle geldim gibi sorular yani bu kadar basit Rabbimden iyi insanlara haklarında başarılar dilerim.
-
@tampagv Merhabalar yazınızı okudum başarılar dilerim. Benim l.485 bir hafta önce onaylandı ve 23 mayısta card was mailed your new card hangi karttan bahsediliyor bilen varmı.