• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. greygoose
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 1
    • Konu 1
    • İleti 22
    • En İyi 7
    • Tartışmalı 2
    • Gruplar 0

greygoose

@greygoose

10
    İtibar
    59
    Profil Görüntülemeleri
    22
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

greygoose Takip etme Takip Et

greygoose tarafından gönderilen en iyi iletiler

• İngilizce Öğrenmek - Geliştirmek İsteyenler İçin Motivasyon - Strateji Videoları

İngilizcem sanırım B1-B2 ortalamasında. Yıllar içerisinde sürekli ingilizcemi geliştirmek için fırsat kollasam da biraz tembellik, biraz da iş yoğunluğu nedeniyle sürekli bu hedefimi ya erteledim ya da belirli bir düzene oturtamadım.

“Artık yeter!” diyerek aldığım karar ile ilk önce bazı Hafıza Teknikleri eğitimlerine yoğunlaştım, Ders Programını kendime göre tasarladım ve İngilizce Eğitim kaynağı seçimini yaptım.

YouTube videolarını izlerken aşağıya eklediğim Youtuber’ın videoları dikkatimi çekti, videoyu izledikten sonra bu tarz motivasyon ve strateji videolarının ingilizce öğrenme ve geliştirme yolunda oldukça işe yarayacağını düşündüm.

Sizlerde bu tarz videoların faydalı olabileceğini düşünüyorsanız, yesilkartforum.com yönetici arkadaşların da rızası var ise bu başlık altında faydalı bulduğumuz videoları paylaşarak birbirimize fayda sağlayabileceğimizi düşündüm.

İngilizce içinde yayımlandı
      greygoose
      greygoose
    • RE: DV2024 Sohbet Odası

@AwEk Tamamen aynı sorunu yaşayıp, tamamen aynı endişelere kapılmıştım bende. Fotoğrafçıdan çekildiğim fotoğraf, tamamen istenilen özelliklerde ancak bende böyle bir uyarı görünce aynı sitede içime bir kurt düştü. Bu sorun fotoğrafçımın fotoğrafı yanlış konumlandırmış olması ile ilgili ancak sorduğum bazı kişiler bunun pek önemli bir sorun olmadığını ve sorun yaşamayacağımı belirtmişti, umarım öyle de olur ve herkes hayırlısı ile hayallerine kavuşur artık.

Edit: Bahsettiklerimi sizinde teğit etmenizi tavsiye ederim. Bana aktarılan bilgi bu şekildeydi, bilgi aldığım kişilerin bu konuda kesin bilgiye sahip olup olmadıkları konusunda bilgim yok.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      greygoose
      greygoose

@debbieLA77 Bence de pasaport zorunluluğu olmasa da sembolik bir rakam olmalı kişilerin niyetinin gerçek olduğunu biraz daha kanıtlama açısından. Bu tutarı karşılayamayacak kişiye de green card çıksa bile ne yazar..

Kesinlikle bir miktar daha adaletli olacaktır ancak ABD biraz tok satıcı gibi davranıyor bence bu konuda..

greygoose
      greygoose

@diablo_ercan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@goyro666 yok mu ilk başvuru da banko hissi 😃 2018 mayısta sonuçlar açıklandı bilerek 3 ay sonra baktım sonuçlara 😑

Ben ilk başvuruda kazananların sayısının, diğerlerinden daha fazla olduğuna kendimi inandırmak adına kendimi bu konuda araştırma yaparken buldum geçenlerde. Uzun bir süre amerika ile ilgili herhangi bir video izlememe kararı aldım, aksi halde kazanamazsam psikolojik olarak şu moda giricem:

tcyt6qh.png - Hızlı Resim

tcyt6qh.png - Hızlı Resim

Bu görsel, Hızlı Resim'e 18 Ekim 2022 tarihinde yüklendi, 1200×630 piksel çözünürlüğünde, PNG formatındadır. — ID: tcyt6qh

😅

greygoose
      greygoose

@waterman çok geçmiş olsun, umarım Green Card çıkar ve hayırlı bir teselli olur.

greygoose
      greygoose

@samilkrt x bir fotoğrafçıya gerek yok. Herhangi bir fotoğrafçıya gerekli özellikleri anlatırsanız çekim yapacaktır.

greygoose
      greygoose

@mr-dad Ancak sıradan bir çekilişten bahsetmiyoruz, söz konusu yeni bir hayata atılan adımın bir parçası. Burada ciddiyet çok önemli. Hiçkimse bir başkasının pasaportu olmadığı, sembolik bir tutarı karşılayamadığı halde, çekilişi kazanması durumunda diğer masrafları karşılayabileceğinin garantisini veremez.

Pasaport şartı ve sembolik başvuru ücretleri, kişinin bu yoldaki ciddiyetini gösterebilecek şartlar olurdu diye düşünüyorum. Böylece kararsız ve macera arayan büyük çoğunluk önemli ölçüde azaltılır ve çekilişi kazanma ihtimali de artacaktır tartışmasız.

Bu durum hem bu tarz şartların getirilmesini isteyenlere hemde istemeyenlere oldukça yardımcı olur. Talihlilerin yapacağı masrafı çok iyi bilmesi gerekiyor demişsiniz ancak emin olun ki başvuranların bence rahatça %60'ı inanın bunu umursamıyor bile.

Kaldı ki "bu tarz şartları ben yerine getiremem" diyen kişi de bir zahmet bu çekilişe başvurmasın zaten, malumunuz sonrasında yüklü miktarlarda masraflar yapılıyor. Amerika biletinizi aldığınızdan sonraki masraflara hiç değinmiyorum bile.

greygoose
      greygoose

Merhaba,

Bu yıl düzenlenecek olan Green Card çekilişine başvurmayı istiyorum ancak aklıma takılan bazı konular vardı.

Birinci sorum başvuracak kişilerin mesleğinin onetonline.org'da yer alması ve 7.0'dan yüksek SVP puanının olması gerektiği "Green Card Çekilişi Başvuru Şartları" konusunda belirtilmiş. Ben resmi olarak 2017 yılından beri devlet kayıtlarında çiftçi olarak görünmekteyim (resmi çiftçi belgem var), meyve üreticisiyim. Ancak onetonline.org'da mesleğime yakın olan bir meslek göremedim veya benim gözümden kaçtı. Şu an ki mesleğime istinaden başvurabilirmiyim?

İkinci sorum ise mesleğimin kabul göreceğini ve Green Card başvurumunda olumlu sonuçlanacağını varsayarsak, sadece geçerli mesleğim üzerine olan mesleklerde mi çalışabilirim?

Teşekkürler.

greygoose
      greygoose

Arkadaşlar merhaba. Başvuru formuna yükleyeceğimiz fotoğrafın uygunluğunu kontrol edebileceğimiz bir resmi website varmış sanırım, linkini verebilecek birileri varmıdır?

İnternette çeşitli websiteleri var ancak resmi değil ve bu sitelere güvenemedim. Teşekkürler.

greygoose
      greygoose

greygoose tarafından gönderilen son iletiler

@MrMuscle farkındayım, zaten "kazanmam durumunda" diye belirtmiştim 🙂

greygoose
      greygoose

Arkadaşlar DS 260 formunu şimdiden hazırlayıp greencard kazanmam durumunda hızlıca copy+paste yaparak formu doldurmak adına, DS 260 formunu doldurabileceğim bir website veya hazır döküman varmıdır acaba?

greygoose
      greygoose

@tufank @hdemircanusa yanıtlarınız için çok teşekkür ederim.

greygoose
      greygoose

Arkadaşlar merhabalar. Talihli olduktan sonra DS 260 formunun mümkün olduğunca çabuk doldurulup gönderilmesi gerektiğini hepimiz biliyoruz. Ancak şöyle bir durum var; talihli olununca DS 260 formunu doldururken greencard'ın gönderileceği, Amerika da bir adresin formda belirtilmesi gerekiyor bildiğiniz gibi.

Olurda talihli olursam bir adres bulmam uzun sürebilir diye düşünerek DS260 formuna temel bazı bilgileri girer, formu kaydedip çıkar ve bir adres bulunca formu tamamlayıp gönderirim diye düşündüm. Bu şekilde bir strateji ile ilerlemenin mülakat tarihine olumsuz etkisi olur mu acaba?

greygoose
      greygoose

@mr-dad Ancak sıradan bir çekilişten bahsetmiyoruz, söz konusu yeni bir hayata atılan adımın bir parçası. Burada ciddiyet çok önemli. Hiçkimse bir başkasının pasaportu olmadığı, sembolik bir tutarı karşılayamadığı halde, çekilişi kazanması durumunda diğer masrafları karşılayabileceğinin garantisini veremez.

Pasaport şartı ve sembolik başvuru ücretleri, kişinin bu yoldaki ciddiyetini gösterebilecek şartlar olurdu diye düşünüyorum. Böylece kararsız ve macera arayan büyük çoğunluk önemli ölçüde azaltılır ve çekilişi kazanma ihtimali de artacaktır tartışmasız.

Bu durum hem bu tarz şartların getirilmesini isteyenlere hemde istemeyenlere oldukça yardımcı olur. Talihlilerin yapacağı masrafı çok iyi bilmesi gerekiyor demişsiniz ancak emin olun ki başvuranların bence rahatça %60'ı inanın bunu umursamıyor bile.

Kaldı ki "bu tarz şartları ben yerine getiremem" diyen kişi de bir zahmet bu çekilişe başvurmasın zaten, malumunuz sonrasında yüklü miktarlarda masraflar yapılıyor. Amerika biletinizi aldığınızdan sonraki masraflara hiç değinmiyorum bile.

greygoose
      greygoose

@Mertoidvania Photoshop ile fotoğrafta düzenleme yapılması yönergelerde diskalifiye sebebi olarak belirtilmekte ancak diğer üye arkadaşların diğer postlarda örnek olarak gösterdiği fotoğraflarda teoride diskalifiye olması gereken birçok kişi de green card talihlisi olmuş. Bence riskli bir başvuru gerçekleştirmişsiniz ancak en net bilgiyi, bu konuda daha bilgili arkadaşlar verecektir elbet.

greygoose
      greygoose

@samilkrt x bir fotoğrafçıya gerek yok. Herhangi bir fotoğrafçıya gerekli özellikleri anlatırsanız çekim yapacaktır.

greygoose
      greygoose

@Enes-Özkan Confirmation Number'ı kaydettiniz mi? Gerçi kaydetmediyseniz bile başvuruda belirttiğiniz mail adresine alabiliyorsunuz sanırım.

greygoose
      greygoose

@waterman çok geçmiş olsun, umarım Green Card çıkar ve hayırlı bir teselli olur.

greygoose
      greygoose

@beterbocek Benim sorunuz hakkında yeterli bilgim olmasa da "Not: soruyu yazarken aklıma geldi "başvuruyu yap ztn çıkmaz çıkarsa da o zaman düşünürsün" mü dersiniz 🙂" bölümü ile ilgili şahsi düşüncelerimi belirteyim;

Çıkarsa o zaman düşünürüm derseniz ve talihli olursanız iki ayağınız bir pabuca girecek çünkü buradaki hayat düzeniniz - Amerikada yaşayacağınız hayat düzeniniz ile ilgili her türden ayarlamalar ve green card ile ilgili işlemlere başlamak için çok fazla bir zamanınız olmayacak. Amerika da gerçekten hayatına devam etmek isteyen herkes Green card'a umut bağlasın - bağlamasın bunu bence iyice kavramalı ki, bir gün şans size güldüğünde ne yapacağınızı bilin ve bu fırsat uçup gitmesin.

Bunlara dikkat ederkende aşırıya kaçmamakta fayda var diye düşünüyorum çünkü bu tarz araştırmalara girişince insan ister istemez çok fazla umut bağlar gibi oluyor bazen ve sonuçların açıklandığı tarihte GC talihlisi olmazsa da büyük hayal kırıklığı yaşayabiliyor.

Henüz ilk kez bu sene GC çekilişine katılan biri olarak gözlemlerim ve düşüncelerim bu şekilde..

greygoose
      greygoose