• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Uğur Sarıoğlu
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Profil
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 2
    • Konu 0
    • İleti 16
    • En İyi 5
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

    Uğur Sarıoğlu

    @Uğur Sarıoğlu

    54
    İtibar
    110
    Profil Görüntülemeleri
    16
    İleti
    2
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

    Uğur Sarıoğlu Takip etme Takip Et

    Uğur Sarıoğlu tarafından gönderilen en iyi iletiler

    • RE: [Arşiv] DV2021 Mulakat Deneyimleri

      Herkese Merhabalar, 4 kişilik aile olarak 5 Ağustostaki mülakat deneyimimizden bahsetmek istiyorum. randevu saatimiz 11.15 di. 11.05 de kapıdaydık. Kapıda son derece agrasif bir bayan güvenlik görevlisi vardı. az önce ismimizi okuduğunu söyledi. Pasaportları kontrol ettikten sonra Covid ile ilgili bir formu tüm aile üyeleri için eşimin ve benim imzalayacağımız şekilde 1 nüsha doldurmamızı istedi. Sonrasında güvelik aramasından geçtik. evrakları içine koyduğumuz bez torba dahil küçük kolanya şişesi ve küçük kızımın elindeki su şişesini bırakmamızı çıkışta alabileceğimizi belirtti.

      İçeriye girdiğimizde sıra numarası aldık ve beklemeye başladık. Greencard için beklediğini tahmin ettiğimiz birkaç arkadaşa ne için beklediklerini sorduk. Aynı durumda olduğumuzu öğrenince kısa bir sohbet ile beklemeye devam ettik. sonrasında sıra numaramız yandığında elimizde her aile bireyi için hazırladığımız ayrı klasörler ve belki lazım olur diye aldığımız ve taşımakta sıkıntı yaşadığımız birçok evrakla ve fotokopi ile bankoya gittik.

      Bankodaki görevli her aile bireyi için istediği evrakları sırasıyla ayrı ayrı söyledi ve bizde sırasıyla evrakları teslim ettik. sonrasında bize para ödemesi gerçekleştireceğimizi söyledi ve biz bankodan ayrıldık. bekleme salonunda tekrar beklemeye başladık aynı sıra numaramız tekrar yandığında bu sefer ödeme için farklı bir bankoya gittik. burada kişi başı 330 usd ödeme yaptık. fişlerimizi aldık ve tekrar bekleme salonunda aynı sıra numaramızın bu sefer mülakat için yanmasını bekledik. Bu sırada bankoda mülakatta olan bir arkadaşın girişte tanıştığımız kişilerden biri olduğunu farkettik. Mülakatı bitince merakla ve heyecanla geçmiş olsun dileklerimizi ilettik ve sonucunu sorduk. vizeyi aldığını öğrenince tebrik ederek ne sorduklarını öğrenmek istedik. Ancak cevabı alamadan salondaki bir bayan görevli araya girdi ve mülakatı biten arkadaşı işleminiz bittiyse böyle alalım diyerek dışarı davet etti:) çok kısa bir beklemeden sonra 3 numaralı bankoda beyaz gömlekli hafif çekik gözlü bir bayanın olduğu bankoda aynı sıra numaramız yandı. Asıl talihli eşim olduğu için kendisi karşısına geçti bizde hemen arkasında beklemeye başladık. Görevli mülakatı ingilizcemi türkçemi yapmak istediğimi sordu. Eşim türkçe yapmak istediğini söyleyince arkadan Türk bir bayan geldi yanına (ingilizcesi çok sınırlı bir aileyiz)

      Bundan sonra bize sağ elimizi kaldırarak verdiğimiz evrakların doğruluğu ile vereceğimiz bilgilerin doğruluğu konusunda yemin etmemizi istedi ve devamında çocuklar için eşimden ayrı ayrı olacak şekilde eşimden ve benden parmak izlerimizi aldılar. Ardından ilk evliliğimiz olup olmadığını sordu. Sonrasında nereye gitmek istediğimizi sordu. Houston cevabını verdik. Neden Houston diye sordu. Eşim uzaktan bir akrabamız ( telefon görüşmesi yaptığımız bu uzak akraba sürecinizde başarılar diyerek bizle irtibatı kesen.......) ve eşimin bir arkadaşı var diyerek cevap verdi. Sonrasında mesleklerimizi sordu. Mali müşavir olduğumuzu söyledik. Amerika da ne iş yapacağımızı sordu. Aynı mesleği yapmayı istediğimizi söyledik. Görevli ingilizceniz yoksa nasıl yapacaksınız diye sordu. Eşim şu anda yoğun bir ingilizce birebir kurs almaya başladığımızI ve aynı zamanda gittiğimizde destek alacağımızı söyledi. Bu sırada görevli sürekli olarak bilgisayara not alıyordu. önünde bizim pasaportlarımız eşimin banka ekstresi ve ev tapumuzun aslı ve fotokopisi ile eşimin lisans diploması ile evlilik cüzdanımız vardı. Sonrasında eşime üniversite mezunu olup olmadığını sordu. eşim üniversite mezunu olduğu ve aynı zamanda 2 yıllık açıköğretim programına da devam ettiğini söyledi( ilk evrakları teslim ettiğimiz bankoda öğrenci belgesini istemedi sadece lisans diplomasını aldı). sonrasında bilgisayara notlar aldıktan sonra bize vizemizi onayladığını ve 5 günlük bir süreden bahsederek pasaportlarımızı belirttiğimiz yerden alabileceğimizi söyledi. ( ben vizenizi onayladım cümlesinden sonrakileri çok dikkati dinleyemedim 🙂 ) sonrasında salondan çıktık ve tekrar ilk girdiğimiz yerdeki güvenlik noktasından çıkarken bıraktırılan eşyalarımızı alarak çıkışımızı tamamladık. Süreci bu şekilde anlatarak merak eden ve bilgi sahibi olmak isteyenlere yardımcı olması umuyoruz. Arkada kimseyi bırakmadan talihli herkesin vizesini alarak sürecini tamamlaması için dua ediyoruz. Desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Sevgiyle ve sağlıcakla kalın.

      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Uğur Sarıoğlu
      Uğur Sarıoğlu
    • RE: [Arşiv] DV2021 Mulakat Deneyimleri

      Selamlar herkese. Çarşamba günü 4 kişilik aile olarak Unganlarda muayenesine girdik. 2 kızımız var 5 ve 11 yaşlarında. 4. Katta saat 9.15 de kaydimizi oluşturduktan sonra bir alt kata laboratuvara indik. Çocuklardan herhangi bir test yada tahlil talep edilmesi. Ben ve eşim kan, idrar ve röntgen cekindik. Tabiki öncesinde 2 kişi için 235 USD ödedik. Sonrasında tekrar 4.kata çıktık ve öğlen saat 1 için doktor muayenesi aldık.

      Saat 1 de tekrar 4. kata doktor muayenesi için gittiğimizde önce beni sonra eşimi sonrasindada eşimle birlikte çocukları aldılar.
      Muayene odasına girdiğimde ameliyat önlüğü tarzında birşeyi üstümde sadece iç camaciri kalacak şekilde giyinmemi( çocuklara bu uygulama yapılmadı ) ve doktoru beklememi söylediler. Yaklaşık 5 dakika sonra doktor geldi. Merhabalaştık. Kronik bir sağlık sorunum olup olmadığını sordu. ardından vücudumda dövme ve yara izi olup olmadigini ve ameliyat oldunuz mu diye sordu. Cevapladiktan sonra bu sefer Hangi şehire gideceğimizi sordu. Türkiye'de ne iş yaptigimizi ve Amerikada Ne iş yapmayı planladığımizi sordu. Bende kısaca ben ve eşimin mali müşavir olduğunu aynı işleri yapmayı planladığımizi ancak ilk zamanlar için iş konusunda seçici olmadan uyuma odaklanacagimizi söyledim. Tanıdık olup olmadığını sordu. Uzaktan bir tanidigimiz var ancak herhangi bir yardım almayacağımizi söyledim. Konuşma sırasında can acıtan 2 iğne yaptı. Benden sonra esimide aynı sorular sorulmuş ve 2 iğne yapılmış. Çocukların aşı kartlarini götürmüştüm. Öncesinde de aile hekiminden aşı gecmisini imzalı olarak almıştım. Onları ilk kayıt sırasında teslim etmiştim. Bu yüzden çocuklara 1 aşı vuruldu. Muayeneler bittikten sonra toplam 840 USD odedik.sonrasinda bankodaki hanımefendi röntgenler de bir sorun olmadığını ve yarın gelip 2 ile 4 arasında sonuçları alabileceğimizi söyledi. Ertesi gün saat 1 civarında oradaydım. Herbiri kapalı bir şekilde 4 zarf aldık. Hepsinin üstünde yapılan ve geçmişte yapılmış( sadece çocukların geçmişi vardı) aşıların işaretli olduğu kağıtlar zimbaliydi. Benim ve eşimin zarfında ayrıca CD( muhtemelen röntgen CD si) vardı. Teslim aldık ve ver elini İstanbul.

      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Uğur Sarıoğlu
      Uğur Sarıoğlu
    • RE: [Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

      Herkese Merhabalar, 4 kişilik aile olarak 5 Ağustostaki mülakat deneyimimizden bahsetmek istiyorum. randevu saatimiz 11.15 di. 11.05 de kapıdaydık. Kapıda son derece agrasif bir bayan güvenlik görevlisi vardı. az önce ismimizi okuduğunu söyledi. Pasaportları kontrol ettikten sonra Covid ile ilgili bir formu tüm aile üyeleri için eşimin ve benim imzalayacağımız şekilde 1 nüsha doldurmamızı istedi. Sonrasında güvelik aramasından geçtik. evrakları içine koyduğumuz bez torba dahil küçük kolanya şişesi ve küçük kızımın elindeki su şişesini bırakmamızı çıkışta alabileceğimizi belirtti.

      İçeriye girdiğimizde sıra numarası aldık ve beklemeye başladık. Greencard için beklediğini tahmin ettiğimiz birkaç arkadaşa ne için beklediklerini sorduk. Aynı durumda olduğumuzu öğrenince kısa bir sohbet ile beklemeye devam ettik. sonrasında sıra numaramız yandığında elimizde her aile bireyi için hazırladığımız ayrı klasörler ve belki lazım olur diye aldığımız ve taşımakta sıkıntı yaşadığımız birçok evrakla ve fotokopi ile bankoya gittik.

      Bankodaki görevli her aile bireyi için istediği evrakları sırasıyla ayrı ayrı söyledi ve bizde sırasıyla evrakları teslim ettik. sonrasında bize para ödemesi gerçekleştireceğimizi söyledi ve biz bankodan ayrıldık. bekleme salonunda tekrar beklemeye başladık aynı sıra numaramız tekrar yandığında bu sefer ödeme için farklı bir bankoya gittik. burada kişi başı 330 usd ödeme yaptık. fişlerimizi aldık ve tekrar bekleme salonunda aynı sıra numaramızın bu sefer mülakat için yanmasını bekledik. Bu sırada bankoda mülakatta olan bir arkadaşın girişte tanıştığımız kişilerden biri olduğunu farkettik. Mülakatı bitince merakla ve heyecanla geçmiş olsun dileklerimizi ilettik ve sonucunu sorduk. vizeyi aldığını öğrenince tebrik ederek ne sorduklarını öğrenmek istedik. Ancak cevabı alamadan salondaki bir bayan görevli araya girdi ve mülakatı biten arkadaşı işleminiz bittiyse böyle alalım diyerek dışarı davet etti:) çok kısa bir beklemeden sonra 3 numaralı bankoda beyaz gömlekli hafif çekik gözlü bir bayanın olduğu bankoda aynı sıra numaramız yandı. Asıl talihli eşim olduğu için kendisi karşısına geçti bizde hemen arkasında beklemeye başladık. Görevli mülakatı ingilizcemi türkçemi yapmak istediğimi sordu. Eşim türkçe yapmak istediğini söyleyince arkadan Türk bir bayan geldi yanına (ingilizcesi çok sınırlı bir aileyiz)

      Bundan sonra bize sağ elimizi kaldırarak verdiğimiz evrakların doğruluğu ile vereceğimiz bilgilerin doğruluğu konusunda yemin etmemizi istedi ve devamında çocuklar için eşimden ayrı ayrı olacak şekilde eşimden ve benden parmak izlerimizi aldılar. Ardından ilk evliliğimiz olup olmadığını sordu. Sonrasında nereye gitmek istediğimizi sordu. Houston cevabını verdik. Neden Houston diye sordu. Eşim uzaktan bir akrabamız ( telefon görüşmesi yaptığımız bu uzak akraba sürecinizde başarılar diyerek bizle irtibatı kesen.......) ve eşimin bir arkadaşı var diyerek cevap verdi. Sonrasında mesleklerimizi sordu. Mali müşavir olduğumuzu söyledik. Amerika da ne iş yapacağımızı sordu. Aynı mesleği yapmayı istediğimizi söyledik. Görevli ingilizceniz yoksa nasıl yapacaksınız diye sordu. Eşim şu anda yoğun bir ingilizce birebir kurs almaya başladığımızI ve aynı zamanda gittiğimizde destek alacağımızı söyledi. Bu sırada görevli sürekli olarak bilgisayara not alıyordu. önünde bizim pasaportlarımız eşimin banka ekstresi ve ev tapumuzun aslı ve fotokopisi ile eşimin lisans diploması ile evlilik cüzdanımız vardı. Sonrasında eşime üniversite mezunu olup olmadığını sordu. eşim üniversite mezunu olduğu ve aynı zamanda 2 yıllık açıköğretim programına da devam ettiğini söyledi( ilk evrakları teslim ettiğimiz bankoda öğrenci belgesini istemedi sadece lisans diplomasını aldı). sonrasında bilgisayara notlar aldıktan sonra bize vizemizi onayladığını ve 5 günlük bir süreden bahsederek pasaportlarımızı belirttiğimiz yerden alabileceğimizi söyledi. ( ben vizenizi onayladım cümlesinden sonrakileri çok dikkati dinleyemedim 🙂 ) sonrasında salondan çıktık ve tekrar ilk girdiğimiz yerdeki güvenlik noktasından çıkarken bıraktırılan eşyalarımızı alarak çıkışımızı tamamladık. Süreci bu şekilde anlatarak merak eden ve bilgi sahibi olmak isteyenlere yardımcı olması umuyoruz. Arkada kimseyi bırakmadan talihli herkesin vizesini alarak sürecini tamamlaması için dua ediyoruz. Desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Sevgiyle ve sağlıcakla kalın.

      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Uğur Sarıoğlu
      Uğur Sarıoğlu
    • RE: Göçmen vize için yapılan sağlık muayenesi hakkında sorular

      @crazycells ilginiz için teşekkür ederim.

      Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      Uğur Sarıoğlu
      Uğur Sarıoğlu
    • RE: Göçmen vize için yapılan sağlık muayenesi hakkında sorular

      merhabalar, daha önce tüberküloz geçirmiş olmak ( 25 yıl önce çocukken ) başvuruya engelmi? yada diyelimki greencard çıktı sağlık kontrolünde bunu belirtmiş olmam halinde elenirmiyim. lütfen kesin bilgisi olanlar yazabilirmi?

      Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      Uğur Sarıoğlu
      Uğur Sarıoğlu

    Uğur Sarıoğlu tarafından gönderilen son iletiler

    • RE: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)

      @crazycells, içinde söyledi: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)

      @Uğur-Sarıoğlu, içinde söyledi: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)

      @crazycells, içinde söyledi: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)

      @hadiharmandar, içinde söyledi: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)

      Merhabalar
      Uscis'ten hesap açma işlemini gerçekleştirmek için süre kısıtı var mıdır?
      Ne tavsiye edersiniz?

      ABD'ye giris yapmadan once hesap acip ucreti odemis olmanizi tavsiye ederim.

      Uscis den hesap açmayı tüm aile bireyleri için ayrı ayrı yapmak gerekiyormu?

      Herkes icin ayri bir hesap olusturup yapmanizi tavsiye ederim.

      küçük çocuklar için yapmak istediğimde mail adresi olarak kendimizinkini deniyoruz. hata veriyor. Nasıl bir yol izlemeliyiz. Teşekkürler

      Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      Uğur Sarıoğlu
      Uğur Sarıoğlu
    • RE: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)

      @crazycells, içinde söyledi: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)

      @hadiharmandar, içinde söyledi: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)

      Merhabalar
      Uscis'ten hesap açma işlemini gerçekleştirmek için süre kısıtı var mıdır?
      Ne tavsiye edersiniz?

      ABD'ye giris yapmadan once hesap acip ucreti odemis olmanizi tavsiye ederim.

      Uscis den hesap açmayı tüm aile bireyleri için ayrı ayrı yapmak gerekiyormu?

      Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      Uğur Sarıoğlu
      Uğur Sarıoğlu
    • RE: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)

      @Ercan-Tekoglan, içinde söyledi: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)

      merhaba, ben yukarıda belirtilen adreste hesap açtım ve ödememi yaptım. dv-260 formunda belirttiğim adreste değişiklik oldu. bu sistemde de adres değişikliği için bir yer mevcut. aşağıda bir görüntü paylaştım.okudum ama emin olamadım durumdan...bu adres değişikliği için dilekçe işlem aşamsında mı şeklindeki soru için aşağıdaki not sure kısmına tıkladığımda "For case-processing purposes, customers should inform USCIS of any address change as soon as the move is completed so they can receive notices and documents related to an active case in a timely fashion. If you have a receipt notice or a receipt number, your case has been accepted and is currently in progress with USCIS. " açıklaması yer alıyor. uscis ödemesi yaptığım için bende bi receipt number var. benim anladığım soruya yes diyip devam etmek.yes i seçip devam ettiğimde form kodları istiyor. tek tek gezerek IVF- Immigration visa fee yi buldum ama bu kısmı dolrurarak mı devam etmek gerekiyor yoksa buradan bu aşamad adres değişikliği mümkün değil mi ?

      https://drive.google.com/open?id=15nzaPRnrYnlpAPQ5AfBQ6gr81JkSaSpw

      resim ekleyemedim-link koydum
      Merhabalar, acaba hangisini seçerek devam ettiniz? doğrusu nasıl? yardımcı olabilecek varmı?

      Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      Uğur Sarıoğlu
      Uğur Sarıoğlu
    • RE: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)

      Herkese Merhabalar, USCIS kayıdımı henüz oluştırmadım. Halen Türkiyedeyiz. Mülakatta verdiğimiz adresden farklı bir eyalete gideceğiz. Dolayısıyla adresi değiştirmek istiyoruz. Girişde bunu belirteceğiz ancak öncesinde Uscıs içerisinde bu değişikliği yapabilirmiyiz? Nasıl olacağı konusunda yardımcı olabilirmisiniz? Teşekkürler

      Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      Uğur Sarıoğlu
      Uğur Sarıoğlu
    • RE: [Arşiv] DV2021 Mulakat Deneyimleri

      Herkese Merhabalar, 4 kişilik aile olarak 5 Ağustostaki mülakat deneyimimizden bahsetmek istiyorum. randevu saatimiz 11.15 di. 11.05 de kapıdaydık. Kapıda son derece agrasif bir bayan güvenlik görevlisi vardı. az önce ismimizi okuduğunu söyledi. Pasaportları kontrol ettikten sonra Covid ile ilgili bir formu tüm aile üyeleri için eşimin ve benim imzalayacağımız şekilde 1 nüsha doldurmamızı istedi. Sonrasında güvelik aramasından geçtik. evrakları içine koyduğumuz bez torba dahil küçük kolanya şişesi ve küçük kızımın elindeki su şişesini bırakmamızı çıkışta alabileceğimizi belirtti.

      İçeriye girdiğimizde sıra numarası aldık ve beklemeye başladık. Greencard için beklediğini tahmin ettiğimiz birkaç arkadaşa ne için beklediklerini sorduk. Aynı durumda olduğumuzu öğrenince kısa bir sohbet ile beklemeye devam ettik. sonrasında sıra numaramız yandığında elimizde her aile bireyi için hazırladığımız ayrı klasörler ve belki lazım olur diye aldığımız ve taşımakta sıkıntı yaşadığımız birçok evrakla ve fotokopi ile bankoya gittik.

      Bankodaki görevli her aile bireyi için istediği evrakları sırasıyla ayrı ayrı söyledi ve bizde sırasıyla evrakları teslim ettik. sonrasında bize para ödemesi gerçekleştireceğimizi söyledi ve biz bankodan ayrıldık. bekleme salonunda tekrar beklemeye başladık aynı sıra numaramız tekrar yandığında bu sefer ödeme için farklı bir bankoya gittik. burada kişi başı 330 usd ödeme yaptık. fişlerimizi aldık ve tekrar bekleme salonunda aynı sıra numaramızın bu sefer mülakat için yanmasını bekledik. Bu sırada bankoda mülakatta olan bir arkadaşın girişte tanıştığımız kişilerden biri olduğunu farkettik. Mülakatı bitince merakla ve heyecanla geçmiş olsun dileklerimizi ilettik ve sonucunu sorduk. vizeyi aldığını öğrenince tebrik ederek ne sorduklarını öğrenmek istedik. Ancak cevabı alamadan salondaki bir bayan görevli araya girdi ve mülakatı biten arkadaşı işleminiz bittiyse böyle alalım diyerek dışarı davet etti:) çok kısa bir beklemeden sonra 3 numaralı bankoda beyaz gömlekli hafif çekik gözlü bir bayanın olduğu bankoda aynı sıra numaramız yandı. Asıl talihli eşim olduğu için kendisi karşısına geçti bizde hemen arkasında beklemeye başladık. Görevli mülakatı ingilizcemi türkçemi yapmak istediğimi sordu. Eşim türkçe yapmak istediğini söyleyince arkadan Türk bir bayan geldi yanına (ingilizcesi çok sınırlı bir aileyiz)

      Bundan sonra bize sağ elimizi kaldırarak verdiğimiz evrakların doğruluğu ile vereceğimiz bilgilerin doğruluğu konusunda yemin etmemizi istedi ve devamında çocuklar için eşimden ayrı ayrı olacak şekilde eşimden ve benden parmak izlerimizi aldılar. Ardından ilk evliliğimiz olup olmadığını sordu. Sonrasında nereye gitmek istediğimizi sordu. Houston cevabını verdik. Neden Houston diye sordu. Eşim uzaktan bir akrabamız ( telefon görüşmesi yaptığımız bu uzak akraba sürecinizde başarılar diyerek bizle irtibatı kesen.......) ve eşimin bir arkadaşı var diyerek cevap verdi. Sonrasında mesleklerimizi sordu. Mali müşavir olduğumuzu söyledik. Amerika da ne iş yapacağımızı sordu. Aynı mesleği yapmayı istediğimizi söyledik. Görevli ingilizceniz yoksa nasıl yapacaksınız diye sordu. Eşim şu anda yoğun bir ingilizce birebir kurs almaya başladığımızI ve aynı zamanda gittiğimizde destek alacağımızı söyledi. Bu sırada görevli sürekli olarak bilgisayara not alıyordu. önünde bizim pasaportlarımız eşimin banka ekstresi ve ev tapumuzun aslı ve fotokopisi ile eşimin lisans diploması ile evlilik cüzdanımız vardı. Sonrasında eşime üniversite mezunu olup olmadığını sordu. eşim üniversite mezunu olduğu ve aynı zamanda 2 yıllık açıköğretim programına da devam ettiğini söyledi( ilk evrakları teslim ettiğimiz bankoda öğrenci belgesini istemedi sadece lisans diplomasını aldı). sonrasında bilgisayara notlar aldıktan sonra bize vizemizi onayladığını ve 5 günlük bir süreden bahsederek pasaportlarımızı belirttiğimiz yerden alabileceğimizi söyledi. ( ben vizenizi onayladım cümlesinden sonrakileri çok dikkati dinleyemedim 🙂 ) sonrasında salondan çıktık ve tekrar ilk girdiğimiz yerdeki güvenlik noktasından çıkarken bıraktırılan eşyalarımızı alarak çıkışımızı tamamladık. Süreci bu şekilde anlatarak merak eden ve bilgi sahibi olmak isteyenlere yardımcı olması umuyoruz. Arkada kimseyi bırakmadan talihli herkesin vizesini alarak sürecini tamamlaması için dua ediyoruz. Desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Sevgiyle ve sağlıcakla kalın.

      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Uğur Sarıoğlu
      Uğur Sarıoğlu
    • RE: [Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

      Herkese Merhabalar, 4 kişilik aile olarak 5 Ağustostaki mülakat deneyimimizden bahsetmek istiyorum. randevu saatimiz 11.15 di. 11.05 de kapıdaydık. Kapıda son derece agrasif bir bayan güvenlik görevlisi vardı. az önce ismimizi okuduğunu söyledi. Pasaportları kontrol ettikten sonra Covid ile ilgili bir formu tüm aile üyeleri için eşimin ve benim imzalayacağımız şekilde 1 nüsha doldurmamızı istedi. Sonrasında güvelik aramasından geçtik. evrakları içine koyduğumuz bez torba dahil küçük kolanya şişesi ve küçük kızımın elindeki su şişesini bırakmamızı çıkışta alabileceğimizi belirtti.

      İçeriye girdiğimizde sıra numarası aldık ve beklemeye başladık. Greencard için beklediğini tahmin ettiğimiz birkaç arkadaşa ne için beklediklerini sorduk. Aynı durumda olduğumuzu öğrenince kısa bir sohbet ile beklemeye devam ettik. sonrasında sıra numaramız yandığında elimizde her aile bireyi için hazırladığımız ayrı klasörler ve belki lazım olur diye aldığımız ve taşımakta sıkıntı yaşadığımız birçok evrakla ve fotokopi ile bankoya gittik.

      Bankodaki görevli her aile bireyi için istediği evrakları sırasıyla ayrı ayrı söyledi ve bizde sırasıyla evrakları teslim ettik. sonrasında bize para ödemesi gerçekleştireceğimizi söyledi ve biz bankodan ayrıldık. bekleme salonunda tekrar beklemeye başladık aynı sıra numaramız tekrar yandığında bu sefer ödeme için farklı bir bankoya gittik. burada kişi başı 330 usd ödeme yaptık. fişlerimizi aldık ve tekrar bekleme salonunda aynı sıra numaramızın bu sefer mülakat için yanmasını bekledik. Bu sırada bankoda mülakatta olan bir arkadaşın girişte tanıştığımız kişilerden biri olduğunu farkettik. Mülakatı bitince merakla ve heyecanla geçmiş olsun dileklerimizi ilettik ve sonucunu sorduk. vizeyi aldığını öğrenince tebrik ederek ne sorduklarını öğrenmek istedik. Ancak cevabı alamadan salondaki bir bayan görevli araya girdi ve mülakatı biten arkadaşı işleminiz bittiyse böyle alalım diyerek dışarı davet etti:) çok kısa bir beklemeden sonra 3 numaralı bankoda beyaz gömlekli hafif çekik gözlü bir bayanın olduğu bankoda aynı sıra numaramız yandı. Asıl talihli eşim olduğu için kendisi karşısına geçti bizde hemen arkasında beklemeye başladık. Görevli mülakatı ingilizcemi türkçemi yapmak istediğimi sordu. Eşim türkçe yapmak istediğini söyleyince arkadan Türk bir bayan geldi yanına (ingilizcesi çok sınırlı bir aileyiz)

      Bundan sonra bize sağ elimizi kaldırarak verdiğimiz evrakların doğruluğu ile vereceğimiz bilgilerin doğruluğu konusunda yemin etmemizi istedi ve devamında çocuklar için eşimden ayrı ayrı olacak şekilde eşimden ve benden parmak izlerimizi aldılar. Ardından ilk evliliğimiz olup olmadığını sordu. Sonrasında nereye gitmek istediğimizi sordu. Houston cevabını verdik. Neden Houston diye sordu. Eşim uzaktan bir akrabamız ( telefon görüşmesi yaptığımız bu uzak akraba sürecinizde başarılar diyerek bizle irtibatı kesen.......) ve eşimin bir arkadaşı var diyerek cevap verdi. Sonrasında mesleklerimizi sordu. Mali müşavir olduğumuzu söyledik. Amerika da ne iş yapacağımızı sordu. Aynı mesleği yapmayı istediğimizi söyledik. Görevli ingilizceniz yoksa nasıl yapacaksınız diye sordu. Eşim şu anda yoğun bir ingilizce birebir kurs almaya başladığımızI ve aynı zamanda gittiğimizde destek alacağımızı söyledi. Bu sırada görevli sürekli olarak bilgisayara not alıyordu. önünde bizim pasaportlarımız eşimin banka ekstresi ve ev tapumuzun aslı ve fotokopisi ile eşimin lisans diploması ile evlilik cüzdanımız vardı. Sonrasında eşime üniversite mezunu olup olmadığını sordu. eşim üniversite mezunu olduğu ve aynı zamanda 2 yıllık açıköğretim programına da devam ettiğini söyledi( ilk evrakları teslim ettiğimiz bankoda öğrenci belgesini istemedi sadece lisans diplomasını aldı). sonrasında bilgisayara notlar aldıktan sonra bize vizemizi onayladığını ve 5 günlük bir süreden bahsederek pasaportlarımızı belirttiğimiz yerden alabileceğimizi söyledi. ( ben vizenizi onayladım cümlesinden sonrakileri çok dikkati dinleyemedim 🙂 ) sonrasında salondan çıktık ve tekrar ilk girdiğimiz yerdeki güvenlik noktasından çıkarken bıraktırılan eşyalarımızı alarak çıkışımızı tamamladık. Süreci bu şekilde anlatarak merak eden ve bilgi sahibi olmak isteyenlere yardımcı olması umuyoruz. Arkada kimseyi bırakmadan talihli herkesin vizesini alarak sürecini tamamlaması için dua ediyoruz. Desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Sevgiyle ve sağlıcakla kalın.

      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Uğur Sarıoğlu
      Uğur Sarıoğlu
    • RE: [Arşiv] DV2021 Mulakat Deneyimleri

      Selamlar herkese. Çarşamba günü 4 kişilik aile olarak Unganlarda muayenesine girdik. 2 kızımız var 5 ve 11 yaşlarında. 4. Katta saat 9.15 de kaydimizi oluşturduktan sonra bir alt kata laboratuvara indik. Çocuklardan herhangi bir test yada tahlil talep edilmesi. Ben ve eşim kan, idrar ve röntgen cekindik. Tabiki öncesinde 2 kişi için 235 USD ödedik. Sonrasında tekrar 4.kata çıktık ve öğlen saat 1 için doktor muayenesi aldık.

      Saat 1 de tekrar 4. kata doktor muayenesi için gittiğimizde önce beni sonra eşimi sonrasindada eşimle birlikte çocukları aldılar.
      Muayene odasına girdiğimde ameliyat önlüğü tarzında birşeyi üstümde sadece iç camaciri kalacak şekilde giyinmemi( çocuklara bu uygulama yapılmadı ) ve doktoru beklememi söylediler. Yaklaşık 5 dakika sonra doktor geldi. Merhabalaştık. Kronik bir sağlık sorunum olup olmadığını sordu. ardından vücudumda dövme ve yara izi olup olmadigini ve ameliyat oldunuz mu diye sordu. Cevapladiktan sonra bu sefer Hangi şehire gideceğimizi sordu. Türkiye'de ne iş yaptigimizi ve Amerikada Ne iş yapmayı planladığımizi sordu. Bende kısaca ben ve eşimin mali müşavir olduğunu aynı işleri yapmayı planladığımizi ancak ilk zamanlar için iş konusunda seçici olmadan uyuma odaklanacagimizi söyledim. Tanıdık olup olmadığını sordu. Uzaktan bir tanidigimiz var ancak herhangi bir yardım almayacağımizi söyledim. Konuşma sırasında can acıtan 2 iğne yaptı. Benden sonra esimide aynı sorular sorulmuş ve 2 iğne yapılmış. Çocukların aşı kartlarini götürmüştüm. Öncesinde de aile hekiminden aşı gecmisini imzalı olarak almıştım. Onları ilk kayıt sırasında teslim etmiştim. Bu yüzden çocuklara 1 aşı vuruldu. Muayeneler bittikten sonra toplam 840 USD odedik.sonrasinda bankodaki hanımefendi röntgenler de bir sorun olmadığını ve yarın gelip 2 ile 4 arasında sonuçları alabileceğimizi söyledi. Ertesi gün saat 1 civarında oradaydım. Herbiri kapalı bir şekilde 4 zarf aldık. Hepsinin üstünde yapılan ve geçmişte yapılmış( sadece çocukların geçmişi vardı) aşıların işaretli olduğu kağıtlar zimbaliydi. Benim ve eşimin zarfında ayrıca CD( muhtemelen röntgen CD si) vardı. Teslim aldık ve ver elini İstanbul.

      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Uğur Sarıoğlu
      Uğur Sarıoğlu
    • RE: [Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

      Merhabalar, Sorularımla ilgili yardımlarınızı rica ediyorum.

      1-) Eşim 2021 talihlisi. Maddi konudan red yememek ( şayet 2021 süreci işlemeye devam ederse) adına eşimin uzak bir akrabası sponsor olacak. Kendisi 72 yaşında yetişkin çocuklarıda var. gelir durumu hesaplamasında biz ailecek 4 kişiyiz ve sponsor olacak kişi ile eşinide sayarsak toplam 6 kişi üzerinden hesaplanan tutarımı dikkate almalıyız?

      2-) I-134 formunun şimdi doldurulması sorun olurmu? malım mart sonuna kadar süreç donduruldu. yada ne zaman doldurulmalı? eğer mülakata çağırırlarsa ilk 1500 kişilik grupta olduğumuz için ne yapmalıyız? sanırım şu an amerikada vergi dönemi güncel bir gelir beyan etmesi adına kefil ne zaman bu formu doldurmalı?

      3-) kefil olacak kişi evli olduğu için eşininde ayrı bir I-134 formumu doldurması gerekiyor? yoksa tek formada her ikisininde imzası olması yeterlimi?

      4-)uscis deki formu açtığımda Expires 02/28/2021 tarihini görmekteyim. Bu haliyle formu doldursa sorun olurmu? Teşekkürler.

      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Uğur Sarıoğlu
      Uğur Sarıoğlu
    • RE: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)

      Merhabalar, Sorularımla ilgili yardımlarınızı rica ediyorum.

      1-) Eşim 2021 talihlisi. Maddi konudan red yememek ( şayet 2021 süreci işlemeye devam ederse) adına eşimin uzak bir akrabası sponsor olacak. Kendisi 72 yaşında yetişkin çocuklarıda var. gelir durumu hesaplamasında biz ailecek 4 kişiyiz ve sponsor olacak kişi ile eşinide sayarsak toplam 6 kişi üzerinden hesaplanan tutarımı dikkate almalıyız?

      2-) I-134 formunun şimdi doldurulması sorun olurmu? malım mart sonuna kadar süreç donduruldu. yada ne zaman doldurulmalı? eğer mülakata çağırırlarsa ilk 1500 kişilik grupta olduğumuz için ne yapmalıyız? sanırım şu an amerikada vergi dönemi güncel bir gelir beyan etmesi adına kefil ne zaman bu formu doldurmalı?

      3-) kefil olacak kişi evli olduğu için eşininde ayrı bir I-134 formumu doldurması gerekiyor? yoksa tek formada her ikisininde imzası olması yeterlimi?

      4-)uscis deki formu açtığımda Expires 02/28/2021 tarihini görmekteyim. Bu haliyle formu doldursa sorun olurmu? Teşekkürler.

      Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      Uğur Sarıoğlu
      Uğur Sarıoğlu
    • RE: DV2021 Bekleme Odası

      Herkese Merhabalar,
      2 yıllık meslek yüksek okulu okudum sonrasında anadolu univ. açıköğretim 3. sınıf a geçiş yaptım ve bitirdim. (sınavsız geçiş hakkı vardı o zaman ) sonrasında açıköğretimi bitirdim. sonra yüksek lisans yaptım. e devlette mezuniyet durumumu görüntülediğimde sadece anadolu üniv. ve yüksek lisansım görünüyor. yüksek okul görünmüyor. ne yapmalıyım ? bu arada yüksek okul okuduğum yeri yaşadığım adresler kısmında belirtmiştim.

      Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      Uğur Sarıoğlu
      Uğur Sarıoğlu