@OrlandoGücü Teşekkür ederim bilgilendirme için. İş olayı kafamı karıştırıyordu malum sözleşme bitmesi lazım üstüne zaman geçecek ilk seferde çıkmaz ise vs derken bir karmaşa vardı, aydınlattınız. Zira hem önlisans mezunumun hem de lisans öğrenci bir yandan da askeriye devam ediyor bu kıstasları karşılıyorum demek ki.
atillaavci3
@atillaavci3
İstanbul'da doğup iki üniversite okuyup Uzman Çavuş oldum. Evet işimi severek girdim severek devam edeceğimi umdum, coğrafya sadece maddi değil zihnen de kaderdir. Ve bu coğrafyanın insanı fazlasıyla yıprattı, soğuttu, bıktırdı. Evet belki iyi bir ücret alıyoruz ama kesinlikle hak ettiğimiz hayatı yaşamıyoruz. Ne meslekte ne sivilde. Ne dediğinizin önemi yok kolunuzdaki kadar varsınız, çok yaralayıcı üzücü. Bu hayata bir kere geldiğimize göre geç olsa bile bir yerden başlamak devranı döndürmek kendi şansını yaratmak gerek. Bir kere ayağıma gelen şansı teptim ve kaldım ömrümün yarısına mâl oldu şimdi ise geri kalanını kurtarma umuduna düştük bu yola. Biz iki memur eşim ve ben buralardan gideceğiz, ve pesimizden gelmek isteyen herkesin yardımına el uzatacağız. Hepimizin gönlüne göre en hayırlısı olsun. Selametle, kendinize iyi davranın.
atillaavci3 tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: DV2023 Sohbet OdasıYeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
atillaavci3 tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: DV2025 Sohbet OdasıYeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
@T-C-Kubilay-Dikici O zaman her ay fotoğraf çekip tarihli bir sekilde tahmini değeri not alıp bir arşiv oluşturup daha sonra mülakat gelirse bozdurup bankaya atıp mülakattan sonra tekrar eski düzene dönülebilir, keza o gün bozdurup geri toplayalım desek en fazla ne kadar zarar edilebilir ki alınacak risk göz önünde bulundurulduğu zaman 5-10 K masraf çok da büyük bir dert olmaz şahsım adına. Bu konu da böylelikle aydınlanmış oldu çünkü geriye dönük zaman kısıtlaması yokmuş teşekkür ettim tecrübe aktarımı için bol şans.
-
@zge O banka kasasında döküm vermeme muhabbetini es geçmişim dediğiniz gibi kazanırsak mülakata yakın tarihte bankaya aktarma niyetim vardı zaten ancak bu durumda konsolosluk karşısında bu durumun şüpheli olup olmayacağından emin olmadığım için erkenden bankaya mi dönmeli yoksa yakın tarihte bankaya yatırılmış olması engel teşkil etmez mi bilmediğim için fikir almak için sordum teşekkürler.
-
@Atlantis00 Evet ilk sayılır, dediğiniz gibi vakti gelince bir yolu bulunur teşekkürler
-
2025 için başvuru yaptık, kafamı kurcalayan bir durum var banka dokümanı ya da mülk varsa bunu beyan ediyoruz konsoloslukta burada sorun yok. Ben birikimimi fiziki olarak tutuyorum kendim muhafaza ediyorum banka hesabında değil, bunun beyan durumu da olmuyor haliyle burada benim x miktar birikimim var bu da şu kadar dövize eşit diye nasıl beyan edeceğim. Banka hesabında tutmak istemiyorum, banka kasası açtırma ihtimalim olabilir. Eldeki birikimi banka hariç nasıl beyan edeceğiz?
-
@ayvalik10 Geçen yıl da bir soruma yardimci olmustunuz bu yıl da siz de olmasanız kim tutacak elimizden bilmiyorum teşekkür ettim sağolun

-
@ayvalik10 Merhabalar, geçen yıl başvurdum çıkmadı bu yıl da mesleğimden ötürü başka biri adıma başvuru yapmak için yardımcı oldu foruma baktım bulamadım araştırdım bulamadım 05.01.1995 olan doğum tarihini 5.1.1995 olarak yazdıkları zaman başvuru geçersiz mı kalıyor sıfır (0) olmak zorunda mı bilgisi olan var mı?
-
Merhabalar, geçen yıl başvurdum çıkmadı bu yıl da mesleğimden ötürü başka biri adıma başvuru yapmak için yardımcı oldu foruma baktım bulamadım araştırdım bulamadım 05.01.1995 olan doğum tarihini 5.1.1995 olarak yazdıkları zaman başvuru geçersiz mı kalıyor sıfır (0) olmak zorunda mı bilgisi olan var mı?
-
RE: DV2024 Sohbet OdasıYeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
Şimdi şöyle bir sorum var bazı yerlere de yazdım bir dönüş alamadım forumda da göremedim bu başvuru bilgilerini doldururken doğum tarihi girişi esnasında 05.01.1995 mesela tarihimiz burada 0 koymadan yani 5.1.1995 olarak girilirse başvurumuz olumsuz mu sonuçlanır yani hatalı başvuruya mi düşer bilgisi olan var mı? Geçen yıl bir sorun yaşamadım bu yıl uzaktan başka birine yaptırdım başvuruyu görevim sebebiyle erişim problemim vardı o da öyle yazdığını söyledi sorun olmayacağını söyledi ama emin de olamıyorum yardımcı olursanız sevinirim.
-
RE: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
@atillaavci3, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Şunu forumda baktım bulamadım herkes gün-ay sıralaması ile ilgili hatalara dikkat çekmiş ancak bu gün ve ay girişi esnasında 01-05-xxxx yerine 1-5-xxxx olarak girildi ise başvuru geçersiz mıdır?
Bu konu ile ilgili bilgisi olan yok mu?