• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. frukogazoz
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    F
    • Takip Edilenler 4
    • Takipçiler 5
    • Konu 0
    • İleti 60
    • En İyi 36
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 0

frukogazoz

@frukogazoz

58
    İtibar
    84
    Profil Görüntülemeleri
    60
    Takipçiler
    4
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

frukogazoz Takip etme Takip Et

frukogazoz tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@BerryLisrap, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@frukogazoz Rica etsem hangi adımları yapmamız gerektiğini yazabilir misiniz? Yani eğer size zahmet olmazsa.

@BerryLisrap
      Tabiki de efendim ne zahmeti yardımlaşmak için bu forumdayız 😊👍🏻

Öncelikle ds 160 formumuzu doldurmak için girdiğimiz sayfanın bu sekmesine gelelim linki bu ceac.state.gov/genniv

Sonra Turkey/İstanbul seçilip güvenlik kodu girildikten sonra kırmızı renkli RETRIEVE AN APPLİCATİON butonuna tıklıyoruz.

Sonra açılan sayfaya başvuru numaramızı yani ds160 form numaramızı giriyoruz ve retrieve application butonuna tıklıyoruz.

Devamında gelen sayfaya ise soyadımız doğum yılımız ve güvenlik sorusu çıkıyor benimkinde annemizin annesinin adı isteniyor ve yine retrieve application butonuna tıklıyoruz.

Açılan sayfada iki tane seçenek çıkıyor.

1.si View Confirmation Page
      2.si Create a New Application

Burada 2.yi seçiyoruz.

Çıkan sayfada ise kabul etmemiz gereken kutucuk ve yine güvenlik sorusu olan annemizin annesinin adı isteniyor.Sizde seçtiğiniz başka güvenlik sorusunun cevabı istenecektir.

Eğer dikkat ederseniz tam burada yeni ds160 numarası tanımlıyor sistem.

Kutucuk işaretlenip güvenlik sorusu cevaplandıktan sonra bilgilerinizin olduğu ekran gelecektir ve buradan güncelleme yapabileceksiniz.

Eğer yanlış yönlendirme yapıyorsam lütfen daha bilgili dostlar yardımcı olsunlar ve hatamı düzeltelim.

Şuan bunları yazarken tek tek denedim ve yine çok rahat ve hızlı şekilde güncelleme yapabildim.

En önemlisi ise en son yeni ds 160 numaranızı kaydediniz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Sevgilerle 😌

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      F
      frukogazoz

Efenim öncelikle herkese merhabalar. Uzun bekleyişler sonrası bugün vizem onaylandı bekleyen herkese nasip olur inşallah.

Bugün randevum 10.15 teydi ve kısa saçlı gözlüklü hanımefendi ile görüşme sağladık.

Şubat ayında red almıştım forumda hikayemi bilen dostlar hatırlıyorlardır bilmeyenler için red aldıktan hemen sonraki güne tekrar randevu aldım pasaportum boştu devlet memuruyum ve yüksek lisans öğrencisiyim sonra schengen vizesine başvurdum ve 2ülke mührü vurdurdum 😊 Eylül'ün sonunaydı görüşmem ama geçenlerde bianda bugüne çektim😊

Soruları sırayla şu şekilde idi
      Neden Amerika'ya gitmek istiyorsun dedi.

Açıklarken beni uyardı hızlı konuşuyordum dedi lütfen yavaş ve tane tane açıkla diye.

Sonra Şubat ayında red almışsın sence neden dedi.

Bende kendimi tam ifade edemedim ondan dolayı dedim 😊

Sonra yurtdışına çıktınmı dedi evet çıktım dedim ama red aldıktan sonra gitmişsin dedi bu arada bunu gülerek sordu 😅 evet çünkü hazırlamam gereken tezime ordaki ülke sporcularınıda dahil etmem gerekiyordu dedim o yüzden gittim ve geldim. Hatta fotoğraflarla ve tez çalışmamla bunu arzu ederseniz kanıtlayabilirim dedim. Şimdide sırada USA sporcuları var dedim.

Ne iş yapıyorsun diye sordu.

Ve kaç yıldır çalışıyorsun dedi.

Hemen peşine vizeniz onaylandı dedi bukadar 🤣

F
      frukogazoz

@damladamla19 şimdi tekrar kontrol ettim bahsetmiş olduğum sekmeden ilerlediğiniz taktirde daha önceki doldurmuş olduğunuz ds 160 formundaki bilgileriniz başka barkod numaralı bir ds 160 formuna aktarılıyor ve güncellemeniz gereken yerleri güncelliyebiliyorsunuz. Şuan kendi formumdan denedim ve oldu. Sadece başka barkod numarası tanımladı sistem.

F
      frukogazoz

@frukogazoz derken 2022 Eylül e çekildi randevum 😊

F
      frukogazoz

@BerryLisrap rica ederim ne demek umarım herkes hayal ettiği herşeyi gerçekleştirir. Sevgilerle 😊

F
      frukogazoz

@frukogazoz, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Randevular erken tarihlere çekilmeye başlandığından bu yana takip ediyorum fakat 2.kez otomatik olarak geriye çekildiğine şahit olmadım.
      Kendiniz sistemnden tarih kovalayacaksınız bol şanslar 😊

Yakında direkt olarak 2022 yılından randevu vermeye başlayacaklar öyle hissediyorum çünkü şuan 2023 Kasım tarihleri açık sistemde, 2023 Ekim randevularını 2022 eylüle çektiler ilerleyen günlerde Kasım ayındakileri 2022 ekime çekerler ve sistem 2022 kasımdan itibaren randevu vermeye devam eder 😊

Aaaaaa tamda hislerim doğru çıkmış acaba tesadüfmü 😅🤭🤔😌

2022 Kasım Aralık randevuları açılmış hatta 2023ün çoğu ayı açık 😌

Sözüm ona bu iletime 👎🏻 yapıp , beğenmeyen değerli takipçimiz eğer takip ediyorsan bu iletimi sisteme gir ve randevunu al haydii 😅🤭

Artık asla randevunuzun erkene çekilmesini beklemeyin değerli dostlar sadece randevusunu iptal edenlerin yerine sistemden boş zaman kovalayıp bulabilirsiniz bol şans 😌

F
      frukogazoz

@Ping-PONG, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@OrlandoGücü, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@madmizah, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Merhaba,

DV2023'ü beklerken merak ettiğim bir konu oldu. Olur da talihli olmazsam bir ziyaret için B1/B2 vizesine başvuru düşünüyorum. Yıllar önce pasaport aldım (10 yıllık) ancak kullanmak nasip olmadı. Önümüzdeki günlerde büyük olasılıkla iş için 1 haftalığına Nijerya'ya gitmem gerekebilir. İlk damganın Nijerya gibi Afrika ülkesi olması, vize konusunda ne kadar problem yaratabilir? Fikri olan var mıdır?

Bence sıkıntı olmaz, yurtdışı giriş çıkışlarınız olumlu yansıyor. Nijerya kötü bir ülke değilki, yinede tavsiyem, bir shengen vizesi çok faydalı oluyor dedi benim vize şirketi

10 yildir schengen im var ve seyahatlerim de mevcut. Daha bu yaz Yunanistan da 25 gun civari gecirdim. Sonuc red 😂

@frukogazoz Bu arada Nijerya da terorizm hat safhadadir. Fransa basta olmak uzere ABD’ de Boko haram ile cok savas vermistir. Ben olsam kesinlikle etkilemez bile diyemem birakin iyi olur demeyi. 🙃

Eyyyy amarikaa diye başlayayım belki hepimiz için iyi gelir 🤣🤣

Yaa napsın işimi bıraksın kurban olduğum mecbur gidecek Nijerya'ya işini gücünü halletsin sonra bi kaç daha damga randevu esnasında da kota müsaitse şartlar uyuyorsa haydi hayırlı olsun 😊

Üzüldüm şuan sizin adınıza pek zalimliik yapmışlar banada acımadılar ama yılmak yok devam başvuruya 3 görevlinin 3üylede görüşeceğim 🤣

F
      frukogazoz

@ahsenaydgdu efendim merhabalar biraz geç cevap vermiş olacağım bundan dolayı kusuruma bakmayın çünkü tamda schengen vize evraklarımı toplamak için uğraşıyordum. 😊

Kendime 10 günlük Barselona ve Almanya tatili hediye ettim yani Schengen vizem bugün itibariyle onaylandı artık pasaportum gönül sayfalarım kadar boş değil 😅

Darısı Amerika'ya var bir hayalimiz derken ;

Beraber yürüdük biz bu yollarda
      Beraber ıslandık yağan yağmurda
      Şimdi sıra geldi vize almaya
      Haydi bastır şanlı @OrlandoGücü 🤣🥳👏🏻

F
      frukogazoz

@ahsenaydgdu, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@frukogazoz haayırlı olsuun harika bir plan, ozaman smdi amerika vizesi için engel kağıt kurek bi sorun kalmadı diyebilir miyiz:)
      Bu arada şimdi sizn 2. Başvuru amerika için eylülde mi? Bizmde 19 eylül içimde büyük bi umut var, aradaki boşlukları biriktirip gene bi öne çekme yapacaklar gibi ama olmayadabilir bu sadece bnm içselliğim yani inşallah öyle olur 😂

Evvet efendim demek istiyorum tabikiii eyy Amerika vizemi verin diye ama Şubat'ta yüce Amerikadan redi yiyip elime bomboş pasaportumu verip al İstanbul sokaklarında birbaşına gez dediler hevesim kaçtı🤣

Tabii gönlümden gelen ses öyle olsun istiyor engel bi durum kalmasın vizeyi verip al gez bize musallat olma artık desinler diye hayal ediyorum ama yine red yersem bu sefer Allah'ın hakkı 3.tür deyip bidaha başvurucam 🤣

Kızabilirsiniz bana ama içselliğinize söyleyin araya girmesin fazla çünkü imkansız tekrardan çekilmesi oyüzden razı olup sesimizi çıkartmamalıyız 😊

Neyse yine çok konuştum umarım hepimiz vizemizi alır ve tebessümlerimize kavuşuruz 😊

F
      frukogazoz

@OrlandoGücü, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@frukogazoz, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Efenim öncelikle herkese merhabalar. Uzun bekleyişler sonrası bugün vizem onaylandı bekleyen herkese nasip olur inşallah.

Bugün randevum 10.15 teydi ve kısa saçlı gözlüklü hanımefendi ile görüşme sağladık.

Şubat ayında red almıştım forumda hikayemi bilen dostlar hatırlıyorlardır bilmeyenler için red aldıktan hemen sonraki güne tekrar randevu aldım pasaportum boştu devlet memuruyum ve yüksek lisans öğrencisiyim sonra schengen vizesine başvurdum ve 2ülke mührü vurdurdum 😊 Eylül'ün sonunaydı görüşmem ama geçenlerde bianda bugüne çektim😊

Açıklarken beni uyardı hızlı konuşuyordum dedi lütfen yavaş ve tane tane açıkla diye.

Sonra yurtdışına çıktınmı dedi evet çıktım dedim ama red aldıktan sonra gitmişsin dedi bu arada bunu gülerek sordu 😅 evet çünkü hazırlamam gereken tezime ordaki ülke sporcularınıda dahil etmem gerekiyordu dedim o yüzden gittim ve geldim. Hatta fotoğraflarla ve tez çalışmamla bunu arzu ederseniz kanıtlayabilirim dedim. Şimdide sırada USA sporcuları var dedim.

Tekrar Hayırlı olsun kardeşim.

Teşekkür ederim abim çok sağol 😊 ne demiştik bıraktık işi gücü saldır Orlandogücüüü 🥳🤣😅

F
      frukogazoz

frukogazoz tarafından gönderilen son iletiler

• RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

@ahsenaydgdu ablaaaam yaaaa rabbim utandırmasın inşallah en zor olanı bile kolaylaştırsın ailenle mutlu neşeli tebessümü bol günleriniz olsun 🤲🏻😌🧿

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      F
      frukogazoz
    • RE: DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?

@raktan, içinde söyledi: DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?

@raktan, içinde söyledi: DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?

merhaba, J-1 visitor resercher vizesi için randevu oluşturmaya çalışıyorum. sorum şu; ds-160 içerisinde SEVIS Anumarası zorunlu istiyor fakat henğz sevis numaram gelmedi ama randevu tarihini kaçırmamak için de beklemek istemiyorum. şimdi SEVIS numarasını 0000000 diye sallasam bu sayede bir ds-160 kodu alsam bununla randevu alsam sonra SEVIS numram gelince yeni bir ds-160 doldursam randevu ekranımda ds-160 kodu güncelleyemeceğimi biliyorum. peki aldığım randevu tarihini kullanabilmek için ne yapabilirim.

@frukogazoz hocam bu konuda fikir verirseniz çok minnettar kalırım. 🙏🏻

Mesaj kutuna bakabilirsin dostum😊

F
      frukogazoz

@Kryptonite, içinde söyledi: DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?

@frukogazoz Çok teşekkürler, bu beni biraz rahatlattı çünkü randevu sistemi üzerinden randevuyu silersem yeniden başvuru ücreti ödeme maliyetiyle karşılaşmak istemiyorum.

Acaba garantiye almak için bir eposta göndersem mi?

Bence gerek yok ama içinizin rahatlamasını istiyorsanız gönderin kaybedeceğiniz bişey yok sonuçta güncellenirse tam olmuş olur😌
      Kendimden biliyorum ben bahsettiğim şekilde gittim ve oradaki görevlilere düzelttirdim 😌

F
      frukogazoz

@Kryptonite, içinde söyledi: DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?

Arkadaşlar merhaba, birçok kişi gibi ben de aile fertlerinin ds-160 formlarını İstanbul üzerinden doldurdum.
      Sonrasında ise randevu tarihini "Ankara" seçeneği ile daha erken bir tarihe güncelledim.
      Burada bir hata yaptığımı hemen fark ettim elbette ve İstanbul a kayıtlı olan mevcut ds-160 formlarını Ankara olacak şekilde güncelledim.

Şimdi son olarak, ais.usvisa sitesi üzerindeki randevuya ait "eski ds-160 form numaralarını" yenileri ile güncellemem gerek ancak bunu yapamıyorum.

Bu sorunla karşılaşan oldu mu acaba?

Mail atarsanız düzenlerler. Ama hiç uğraşmanıza dahi gerek yok çünkü görüşmeye gideceğiniz gün ds 160 ın yazılı olduğu ilk sayfanın çıktısını oradaki görevliye ilettiğinizde güncelliyor ve o şekilde görüşmeye giriyorsunuz.

F
      frukogazoz

@materialist, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

eveeet büyük güne kaldı 6 gün. şafak atarsa 6. Eylül'ün 7sinde Amerikan konsolosluğu'nda (İstanbul) turist vizesi görüşmemiz var eşimle. Stres bastı, hep olumsuz hep ret bir sürü kötü haber okuyorum. Üstüne taşınmaz yoksa, kredi borcun varsa alamazsın diyorlar. İki kişi için 15bin dolar (3 yıldır aynı hesapta duruyor) gibi bir miktar gösterip eşimle amerikayı gezeceğim diyeceğim. forumda yazılanlara bakınca evraklara bakmıyorlar diyorlar. bakmıyorsa nereden bilecek ne yapacağımızı? nasıl anlatacağım kendimi ispatlarını göstermeden?
      bir diğer konu, sakız gibi uzayan görüşme tarihleri sebebiyle DS-160 geçerliliğini yitirdi, tekrardan doldurmam gerekiyor. Herkes diyor ki DS-160 kodunu al yanında götür güncellesinler, bir de çıktısını al. 10 sayfa civarı vardır bastırsam. Print alabiliyor muyuz ki DS-160 ı?

Taşınmaz vs olup olmaması genelde schengen vizelerinde etkili oluyor. Kafanıza takacak stres yapacak zerre bişey yok rahat olun isterseniz binlerce lira borcunuz olsun😅 1 tane bile evrağıma bakılmadı ABD turist vizelerinde beyana esas olarak vize veriyor arka planda neler olduğunu kimse bilemez o yüzden kasmaya gerek yok😊

Ayrıca ds 160 formunuzu güncellediyseniz kodun olduğu sayfayı çıkartın yeter ve binaya girdiğinizde güncellediğinizi iletin sistemden güncellesinler 😊

F
      frukogazoz

@denizci10, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@frukogazoz sizinle alakalı bir durum değil. konsolosluğun kendisi ile alakalı. takılmanıza gerek yok.

Teşekkür ederim cevabınız için 😊 aslında cidden sebebini merak ediyorum bazılarında tek bazılarında çift var neden olabilir diye sormadan edemiyorum 😊

F
      frukogazoz

Dostlar merhabalar bu almış olduğum b1 b2 vizesinde fotoğrafımın olduğu yerin altında yıldızlar var bunlar ne anlama geliyor acaba bilgisi olan varmı 😊

F
      frukogazoz

Tekrar Hayırlı olsun kardeşim.

Teşekkür ederim abim çok sağol 😊 ne demiştik bıraktık işi gücü saldır Orlandogücüüü 🥳🤣😅

F
      frukogazoz

@LordBolton, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@frukogazoz tebrikler memur sanki biraz acaba vize almak için mi yurtdışına gittin demek istemiş gibi 😁 red alan kişilerin neden red aldığını anlayabildiniz mi yani gozlemlediyseniz eğer

Çok teşekkür ederim aynen bende tam onu hissettim o an ama kendimce mantıklı bi açıklama yapınca oldu o iş😅🥳

Maalesef kendi heyecanımdan etrafa pek odaklanamadım 😊

F
      frukogazoz

F
      frukogazoz