• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. baymyrat
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 8
    • Konu 0
    • İleti 81
    • En İyi 42
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

baymyrat

@baymyrat

101
    İtibar
    562
    Profil Görüntülemeleri
    81
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

baymyrat Takip etme Takip Et

baymyrat tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri

#Bilgilendirme

Bugun (05-Şubat-2019) sağlık randevumuz vardı. Ben,eşim ve 9aylık kız bebeğimiz ile sağlık muvayinesini tamamlamış bulunyoruz.
      Sabah 9da olan randevumuza 10dakika öncesinden gelerek beklemeye başladık. Saat 9da diger bekleyenlerle beraber bizi içeriye aldılar. Pasportlarımiz ve Case no yazılı kağımızı gövlilere teslim ettik. Tek tek çağırarak fotoğraflarımızı çektiler. İşlemlerler tamamlandıktan sonra Pasportlarımıź ve işlem kağitlar ile beraber 3.katta bulunan Düzen Lab'a indik. Ben ve eşim idrar kan x-ray çekildikten sonra, tekrar 4.kata Unganlara çıkdık. Handan Hanım kontorelleri ve aşılarımı yapdı. Ben ve eşime ne aşısi yapdığını soramadık. Sadece bebeğımize Grip aşısı yapdılar. düzen lab'da toplam 235$ ve Unganlara 820$ ödeme yapdık. Toplama ödediğimız tutar 1055$.
      Raporları ertesi gün (06-Şubat-2019) saat 16.00dan sonra alabileceğimizi söylediler.
      Bi sonrakı adım Mülakat. Umarım sorunsuzca alırız.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      baymyrat
      baymyrat
    • RE: Amerika'da Ehliyet Almak

#Houston Ehliyet

Bende geleli 5 ay olmak uzere. Texas Ehliyeti 2 ay once aldim. Internet uzerinden 45$ odeme yaparak kurs aldim. Kursu başatıyla tamamlayıp dmv gittim. Çarşamba günleri bir nevi kalabalık olmuyor dmv ofisleri bilginize. Neyse Ssn pasport faturalarımı verdim. Araba sigortamı verdim. 25$ ödeme yaptım. Sonra ofisden çıkarak doğru road test için özel bir kurs merkezine gittim. 50$ ödeme yaparak road test aldım. Başarıyla tamamladık sonra direk tekrar dmv ofisine giderek özel kursun verdiğini kapalı zarfı vererek 1 gün içinde ehliyet işini tamamladım. Evet ugraşmak istemiyorsanız benim gibi yapabilirsiniz. Total Texas ehlşyet almak için 140$ ödedim.

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      baymyrat
      baymyrat
    • RE: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım

Dün itibariyle bizde (ben,eşim ve 13aylim bebegimiz ile) houstona gelmiş bulunuyorum. Ilk etapda banka hesabi açmaya calistim BANK OF Amerikadan açamadim. Bankdan çikarak T-Mobile'den aile üyelikli iki tane hat aldim. ( 88$ ödemeli aylik. Sonrasinda arkadasimdan 2007 model Toyota Corolla aldim ( param oldugu zaman 3000$ odeyecegim arabaya. Az bir miktar parayla geldim için arkadaslar yadimci oldular.). Sigorta yaptirdim. Sigorta icin ilk basta 191$ ve aylik 75$ odemeli (yabanci ehliyet kullaniyotum shuan). Sigorta işlemleri halletikden sonra arabayi benim adima geçirmek için ismini bilmedigim bir departmana gittim. burda 244$ ödeme yaptim. Ve araba isini tamamladim.

Texas içinde yayımlandı
      baymyrat
      baymyrat

#dv2019 #MülakatDeneyim

Öncelikle herkese merhaba.
      Başta @crazycells beyefendi olmak üzere daha sonra ince emeği geçen grup arkadaşlara teşekkür ederek başlamak istiyorum.

Bugün saat 9:15de gc mülakatım vardı. Saat 8:15de elçiliğin önündeydik. Biraz bekledikden sonra hemen içeriye aldılar. (bebeğimiz soguk havada üşümesin diye rica ettik). Pasport,fotograf, üst kontrollerinden sonra içeriye alındık. Girişte pasport teslim ederek sıra numarımız alıp beklemeye başladık.
      1.kere numarımız yandıktan sonra görevliye evraklarımızı tam bir şekilde teslim ettik.
      2.kere numarımız yandıktan sonra # 990$ # ödemeyi gerçekleştirdim (ödemeyi yapdıktan sonra daha da heycanlamaya başlıyorsun. Yerimde durumadım açıkçası)
      3.kere numaramız yandığında çilesini çekerek beklediğimiz mülakatımız gerçekleşmek üzereydi.
      Mülakatı gerçekleşdiren hanım efendi yemin etmemiz istedi. Yemin ettik. Sonra parmak izlerimizi aldı. Bebeğimiz içinde ayrıca parmak izi verdim. Türkiyede kaç sene ikamet ettiğimi sordu ( 9sene ikamet ettim. Memleketim gibi oldu Turkiye).Nereye gidecegimiz, tanıdığımızın olup olmadığını sordu. Ne iş yapacağımı sordu. Daha sonra bebegimiz için ds260 forumunu doldurup doldurmağımı ve ne zaman doldurduğumu sordu. Çünkü ds260 forumu gözükmüyordu. Biraz bekledikten sonra hiç bir sorun olmadığını söyledi. Ekrana bakdıktan sonra tebrikler vizeniz onaylandı dedi.

Not1: Hindistandan adlı sicil kaydı istemedi. 4 sene kalınmasına rağman.
      Not2: Mülakat türkce gerçekleşdi.

Soru: Vize onay nereden kontrol ediyorduk acaba

baymyrat
      baymyrat
    • RE: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım

@berkergn13 alıştınmı güzel. Başta affalıyorsun iş bulup maaş almaya başlayınca herşey güzel olur. Benimde geleli 2ay oldu. 1,5 aydır çalışyorum. Herşey rayına oturmaya başladı. Başarılar Houston hayatında.

Texas içinde yayımlandı
      baymyrat
      baymyrat
    • RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Merhaba Yeşilkart forum ailesi. 25 Haziran itabiriyle Göçmen vizesi ile ilk girişimizi gerçekleştirdik. Istanbul-Houston seferi yapan THY ile Houstona geldik. Houston George Bush INT.Aiporta 3,5 saat beklemeden sonra şehire ayagimizi basabildik. Gümrükte hiçbisey sormadilar. aşiri yorgun oldugumuz anlasildigi icin sari zarflarimizi alan Polis memuru çabuk halletti saolsun.
      Bundan sonra da yaşadigim tecrubeleri yazmaya çalısacagim

Yolculuk içinde yayımlandı
      baymyrat
      baymyrat
    • RE: ABD'de Trafik Kazasi Yapmak

Ben bugün insurance şirketi ile iletişime geçdim. Sigorta şirketi kesinlikle avukat ile muhatap olmayın yanlış bişey söylerseniz size karşı kullanacaklar dedi. Eğer hala sizden para almaya çalışırsa sadece bizi refer edin dedi. Yanı bize yönlendirin dedi. Avukata faks çekti. Poliçe numarası ile. Eğer hak talebiniz varsa muhatabınız biziz diye. Yanı ben sadece susup olayı izleyecegim. Eğer böyle bir yaşarsanız avukat ile muhtap olmayın. Sadece sigorta şiketine yönlendirin. Onlar kendi avukatları ile hallediyorlarmış

baymyrat
      baymyrat

@bmyilmaz bizde mülakat tarihimizi aldık çok şükür /8 şubat 9,15

baymyrat
      baymyrat

@crazycells Bugun baska bir BoA şubesinden denedim. Banka hesabi açtilar. @semavi bey adress verdi oraya gittim. Yardiminiz için ayrica tesekkur ederim.

Texas içinde yayımlandı
      baymyrat
      baymyrat
    • RE: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak

TURKMENİSTAN'dan adli sicil kayıt almak:

ABD Büyükelçiliği'nin (TURKMENISTAN) [email protected]. mail adresine aşağıdaki bilgileri hazırlayıp mail atmanız yeterli.

1. A scanned copy of a document that proves that you are an immigrant visa beneficiary (copy of approved I-130 petition, DV Lottery winning letter or interview invitation;)
      2. A scanned copy of the biographical data page of your passport;
      3. Your full name;
      4. Your maiden name (and any other names used);
      5. Your date and place of birth;
      6. All your addresses of residence in Turkmenistan;
      7. The mailing address of US Embassy or Consulate where your immigrant visa will be issued.

Not:1 Adli sicil kayıt alınması 4-6 hafta arasında değişmektedir.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      baymyrat
      baymyrat

baymyrat tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Coronavirus (COVID-19)

Amerikada bulunan arkadaslar. Daha Sağlık sigortasi yaptimadiysaniz. Yapabilirsiniz. Marketplace tekrardan aciliyor.
      https://www.politico.com/news/2020/03/21/trump-administration-obamacare-coronavirus-140806

Gündem içinde yayımlandı
      baymyrat
      baymyrat
    • RE: [Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri

@drvagus hayırlı Olsun 🙂 bundan sonrada bol şans

baymyrat
      baymyrat

Ben bugün insurance şirketi ile iletişime geçdim. Sigorta şirketi kesinlikle avukat ile muhatap olmayın yanlış bişey söylerseniz size karşı kullanacaklar dedi. Eğer hala sizden para almaya çalışırsa sadece bizi refer edin dedi. Yanı bize yönlendirin dedi. Avukata faks çekti. Poliçe numarası ile. Eğer hak talebiniz varsa muhatabınız biziz diye. Yanı ben sadece susup olayı izleyecegim. Eğer böyle bir yaşarsanız avukat ile muhtap olmayın. Sadece sigorta şiketine yönlendirin. Onlar kendi avukatları ile hallediyorlarmış

baymyrat
      baymyrat

@MySea sigorta şirketine kaza yardımı olayın nasıl olduğunu bilgilerimi verdim.

baymyrat
      baymyrat

@MySea ortada mahkeme kararı yok. Sadece avukat ofisinden gönderilen mektup. Karşı tarafın talep ettiği miktar 1139,89$ ( bin yüz seksen dokuz dollar). Kaza anında polis çagırmadık. Ben İnsurance bilgilerimi verdim. Oda kabul etti.

baymyrat
      baymyrat

Merhaba arkadaşlar. kasım ayında Houston’da kaza yaptım. Hatalı olan benim. Sirgorta şirketim karşı tarafın ödemesini kabul etmemiş. Bugün elime bir mektup ulaşdı. Benim ödemem gerektiğine dair. Ben bu durumda ne yapabilirim. Nasıl yol izlemeliyim. Sigorta şirketi neden ödemeyi kabul etmediğinde anlamıyorum

baymyrat
      baymyrat
    • RE: Amerika'da ikinci el araba almak

Ben gelir gelmez ilk sahibinden salvage araba aldım. 2007 Toyota corolla. Canavar gibi gidiyor. Şuan WestSide Lexus' ta çalışyorum. Yemin ederim sıfır araba alsam binmeye kıyamam. O yüzden temiz araba denk gelirse ikinci araba almak daha mantıklı. 2007 araba ama Galvestona heryere durmadan boş zamanımız olsa gezmeye gidiyoruz. Yolda kalmadı hiç. Zamanında oil change falan bakımını yaparsanız 200bin mil kadar kullanabilicek araba.

baymyrat
      baymyrat
    • RE: Amerika'da Ehliyet Almak

#Houston Ehliyet

Bende geleli 5 ay olmak uzere. Texas Ehliyeti 2 ay once aldim. Internet uzerinden 45$ odeme yaparak kurs aldim. Kursu başatıyla tamamlayıp dmv gittim. Çarşamba günleri bir nevi kalabalık olmuyor dmv ofisleri bilginize. Neyse Ssn pasport faturalarımı verdim. Araba sigortamı verdim. 25$ ödeme yaptım. Sonra ofisden çıkarak doğru road test için özel bir kurs merkezine gittim. 50$ ödeme yaparak road test aldım. Başarıyla tamamladık sonra direk tekrar dmv ofisine giderek özel kursun verdiğini kapalı zarfı vererek 1 gün içinde ehliyet işini tamamladım. Evet ugraşmak istemiyorsanız benim gibi yapabilirsiniz. Total Texas ehlşyet almak için 140$ ödedim.

baymyrat
      baymyrat
    • RE: Kredi Skoru / Credit History

@semavi cosco uyelik actirdim. Cash baklar icin visa kart lazimw dediler. Isterseniz size citi cosco everywhere kredi kart acalim dediler. Dun onaylanmadi diye kagit gondermisler anlamadim. Hali hazirda Discover kredi kart kullaniyorum. Kafa takildi sorayim dedim.

Bankacılık içinde yayımlandı
      baymyrat
      baymyrat
    • RE: Kredi Skoru / Credit History

Merhaba arkadaslar. Kredit Karma kredit score sorgulatmak kredi skoruna etkisi varmi. Dusme gibi.

Bankacılık içinde yayımlandı
      baymyrat
      baymyrat