• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Yıldırım Özcan
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 59
    • En İyi 26
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 0

Yıldırım Özcan

@Yıldırım Özcan

42
    İtibar
    45
    Profil Görüntülemeleri
    59
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Yıldırım Özcan Takip etme Takip Et

Yıldırım Özcan tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2023 Sohbet Odası

@avar, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

@Yıldırım-Özcan, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

@uzaysan aynen bende bunları düşünüyordum. Durumu çok iyi olmayan genç birinin gitmesi çok zor. Ama nedense 20 yaş civarı çok arkadaş başvuruyor sanki. Umarım gitme ihtimali olmayan kişiler başvurmaz. Yoksa gerçekten gidebilecek kişilerin şansı azalır.

35 yaşındayım. Maddi sıkıntım yok. Greencard konusunda 20 yaşında ve parasız olmayı tercih ederdim. Şuanda 20 yaşında ve ufku geniş bi genç kardeşimizin Amerikaya benden çok daha mükemmel adapte olacağını ve daha başarılı olacağını düşünüyorum. Para kısmınıda çözecektir eğer dediğim kadar ufku geniş bi arkadaşsa eğer.
      Neden başvuruyosun ozaman dersen? Benim çocuğum 20dende küçük. O 20 yaşındakinden de daha iyi adapte olabilsin diye. 🙂

Ben 50 yaşındayım. Birçok sizin yaşıtlarınıza yakın kişi bile geç kaldığını bu saatten sonra gidilmeyeceğini falan düşünüyor. Hatta bazıları 35 yaşından büyükler başvurmasın gençlerin önü açılsın falan gibi mesajlar attı. Bence bunun yaşla bir ilgisi yok. Şükür ben orta halli biriyim. Çocuğum olmasa bu saatten sonra çalışmasam bile geçinir giderim. Seneye emekli olacağım. Ama sizin de dediğiniz gibi 13 yaşında bir oğlum var. Bu saatten sonra onun geleceğini düşünüyorum. Burada ona orta gelir düzeyimiz ile çok iyi imkanlar sağlayamayacağız. En azından eğitimini orada tamamlayıp, iyi bir ingilizce ye sahip olursa ilerde ister orada kalır, isterse ülkesine dönüp hayatına burada devam eder.
      Yani kısaca her yaştan her kesimden insan eğer gerçekten gitmeyi kafasına koyduysa kendince haklı sebebi vardır.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      Yıldırım Özcan
      Yıldırım Özcan
    • RE: Bitcoin ve Altcoins

@gariban, içinde söyledi: Bitcoin ve Altcoins

Mina coin diye bir kriptoya yatırım yaptım $1000 kadar ve stake yapılınca bir miktar da artıyor olduğu bilgisi dolaşmakta. Baktım internette cüzdanlara stake edip beklemek gerekiyor. Aurowallet vardı ama ne bileyim todex yada ciftlikbank gibi olur diye korktum 4 aydır kripto borsasında yatıyor para. Ben bu cüzdanda güvenebilir miyim yoksa eksik olsun stake geliri desem daha mı iyi. Kriptodan anlayan varsa biri cevap verebilir mi?

Aurowallet merkeziyetsiz bir cüzdan. Todex, BTCTürk ve diğer benzeri borsalardan farklı. Sizin borsalarda kullandığınız adresler aslında size borsa tarafından verilen adresler ve borsaların bu adresler üzerinde işlem yapma yetkisi var. Yani o hesaplar borsaya ait aslında. Eğer bu borsalara para yatırmaya karar verdiyseniz, o borsaya güvenmek durumundasınız.

Ama Aurowallet ise bir cüzdan. Size ait ve siz şifrenizi kimseye vermediğiniz, yada cüzdanı bir siteye bağladığınızda o sitenin cüzdanınıza ulaşmasına izin vermediğiniz sürece, sizin cüzdanınıza kimse ulaşamaz.

Dikkat etmeniz gereken en önemli konu şifrenizi ve size verilen gizli kelimeleri unutmamak ve başkasıyla paylaşmamak.
      Ayrıca bilmediğiniz bir coin geldiyse hesabınıza, kesinlikle onu biryerde satmaya çalışmamak.
      Birde demin söylediğim gibi bilmediğiniz sitelere girip cüzdana ulaşmaları için onay vermemek.

Bunları yaparsanız istediğiniz kadar o cüzdanda saklayabiliyorsunuz.

Emeklilik ve Yatırım içinde yayımlandı
      Yıldırım Özcan
      Yıldırım Özcan

@ibrahimasar İbrahim Bey ağzınıza sağlık. Ne güzel dökmüşsünüz içinizi. Bende inanın aynı duyguları paylaşıyorum sizinle. Umarım herşey gönlünüzce olur.

Yıldırım Özcan
      Yıldırım Özcan
    • RE: Ücretsiz DV2023 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?

@özkan-Yelseli, içinde söyledi: Ücretsiz DV2023 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?

@özkan-Yelseli eşim ve oğlumun fotoları da bu şekil tel ile çektik. beyaz fon ama böyle gri gibi çıktı fotolar belirgin yüzler güzel fakat şu arka plan olayı beni benden aliyor 😬🤔

Bence çok iyi. Bir sorun yok ki. İlla beyaz olması gerekmiyor.

Greencard Loto Başvurusu Soruları içinde yayımlandı
      Yıldırım Özcan
      Yıldırım Özcan

@Ping-PONG ne güzel söylediniz. Hayır o değil sorusu defalarda açıklanmasına rağmen halen ısrarla aynı soruyu sorup, forumdaki arkadaşlarla pazarlık yapmaya çalışmak…… Sanki konsolosluk görevlisi onlarmış gibi…😊😊

Yıldırım Özcan
      Yıldırım Özcan

@Ping-PONG Tabiki sizin fikirlerinize saygı duyuyorum. Ben geçen 3-5 ayımda Amerika olmazsa Kanada' ya başvurabilir miyiz diye çok video izleyip bilgi almaya çalıştım. Tabiki eksik veya atladığım bir konu var mı bilemiyorum ve tabiki yine kendi adıma konuşuyorum.
      Express Entry şartlarını biliyorsunuz. Öncelikle adaletsiz dememin en önemli nedeni bu; Belli bir yaştan sonra başvuramıyorsunuz bile. Bence bu adil değil. Ben 50 yaşındayım ve başvuru yapamıyorum. Kendimi geçtim 40 yaşından sonra başvuru almıyorlar.

Diğer konular ise Dil, eğitim, iş deneyimi ve yaş önemli puan kalemleri;

Mutlaka bir yerden eksiğiniz oluyor ve bunu tamamlamak zorundasınız. Bunu tamamlamak içinde bir şekilde harcama yapmanız gerekiyor. Ve ne hikmetse Kanada da yüksek lisans, doktora vs. yapanlara + puan veriliyor. Bunlarda hatırı sayılır ücretler karşılığında oluyor. Bir çok kişi bu puanları kazanmak için Kanada da Yüksek Lisans veya Doktora yapmaya gidiyor ve büyük bir bütçe ayırıyorlar bunun için.
      Keza dil konusu, puanı arttırmak için yine IELTS gibi kuruluşlardan yüksek puan almak gerekebilir. Bunun için yine bir bütçe ayırıyorsunuz.

Adil değil dememin sebebi de bu. Herkes yüksek lisans yapamayabilir. 7.0 seviyesinde İngilizce bilmeyebilir. İş tecrübesi Kanada' nın istediği alanda olmayabilir. Ama tüm bunlar başka bir ülkeye göç etmek isteyen insanların, o gittikleri ülkelere fayda sağlamayacağı anlamına gelmez.

Özellikle Amerika' nın yapmak istediği şey bence alkışı hakeden bir davranış. Göçmenlerden oluşan bir ülke olduğunu unutmayarak, her sınıftan insana eşit şans tanıyarak göçmen çeşitliliğini arttırmak adına yaptığı çok güzel bir uygulama diye düşünüyorum. Bu programı kaldırarak Kanada tarzı bir sisteme geçmesi bence kendi geçmişine ihanet olur.
      Ama Greencard çekilişine devam edip Ekstra Kanada tarzı bir programda her zaman yapabilir, ona bir şey demem.

Yıldırım Özcan
      Yıldırım Özcan

@Emre-Kurtulmuş Emre Bey zaten benim anlatmak istediğim o değil. Kanada gayet tabiki kendi menfaatlerini düşünerek istediği uygulamayı yapar. Benim yaptığım yorum tamamen kendimi düşünerek yaptığım ve Sayın Ping PONG un yapmış olduğu ''Ben Kanada’ nın Express Entry sinin aynısının ABD’ de olmasını yeğlerim. Düşündüğünüzün aksine mükemmel bir uygulama.'' yorumuna katılmadığımı belirttim. Sonrasında onun cevabına karşılık yazdım.

Kanada nasıl kendini düşünüyorsa bende kendimi düşünüyorum. O nedenle Express Entry nin bana göre neden mükemmel olmadığını söyledim o kadar.

Yıldırım Özcan
      Yıldırım Özcan
    • RE: Amerika'da Mimarlık

@Aas20 merhaba. kimse cevap vermemiş. Siz sorularınızın cevaplarını bulabildiniz mi?

Mühendislik ve Mimarlık içinde yayımlandı
      Yıldırım Özcan
      Yıldırım Özcan
    • RE: Bitcoin ve Altcoins

@gariban keşke söyleyebilsek. Sadece teknik analiz olsa sorun değil ama piyasadaki haber akışları ve FUD haberler anında ilk olarak kripto piyasasını kötü etkiliyor.

Emeklilik ve Yatırım içinde yayımlandı
      Yıldırım Özcan
      Yıldırım Özcan

@ahmetaydin bizde yeni pasaport için başvuru yaptık. Eskisini sordular ama oradaki kişinin söylediğine göre 2010 öncesi pasaport ları almıyorlarmış. Benimki 1993 yılında alınmıştı. Aynen geri verdiler ve herhangi bir işlem yapmadılar. Delme zımbalama gibi.

Yıldırım Özcan
      Yıldırım Özcan

Yıldırım Özcan tarafından gönderilen son iletiler

• RE: DV2024 Sohbet Odası

HAS NOT BEEN SELECTED

Yıldırım Özcan
      Yıldırım Özcan
    • RE: Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?

@crazycells Harika. Çok teşekkür ederim.

Yıldırım Özcan
      Yıldırım Özcan
    • RE: Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?

@crazycells Merhaba. Resmi sitede fotoğrafımı crop layıp www.greencardphotocheck.com sitesinde kontrol ettiğimde uygun olmuyor. Ama idphoto4you da düzenlediğim zaman kontrollerden geçiyor. Sanırım idphoto4you daha iyi iş çıkarıyor. Resmi sitenin ki çok yakınlaştırıyor. Geçen senelerde böyle değildi. Daha iyiydi galiba. idphoto4you ya ve www.greencardphotocheck.com un kontrollerine güvenebilir miyiz? @crazycells

Yıldırım Özcan
      Yıldırım Özcan

@sytahmt Evet belki başvuru için İngilizce şartı yok, ama yabancı bir ülkede hayatı yeniden kurmaya gidiyorsunuz. Dili olan biri bile 40 kere düşünüyorken olmayan kişinin orada neler yaşayabileceğini tahmin bile edemiyorum. Tabiki dili bilmeden gidip başaranlarda vardır ama bu durum azınlıktır diye düşünüyorum. Ne zorluklar yaşamıştır kimbilir! Netice de maddi manevi büyük bir yük altına giriliyor. Biraz daha mantıklı düşünmekte fayda var diye düşünüyorum.

Yıldırım Özcan
      Yıldırım Özcan

@deckerloki edevlette yazanı yazın aynen. zaten adres yazmak mecburi değil

Yıldırım Özcan
      Yıldırım Özcan

@piriyatel Evet. Ama bence hepsini büyük harf yapın. daha kolay oluyor. nokta yok.

Yıldırım Özcan
      Yıldırım Özcan

@piriyatel Aynen

Yıldırım Özcan
      Yıldırım Özcan

@forgondor Merhaba. Kalın beyaz kartonlar var. Arkaya fon yapabilirsiniz. Gündüz ışık alan bir yerde duvara, dolaba vs. bir yere yapıştırın kartonu. Süper oluyor. Benim de duvarlar tam beyaz değildi. Çarşafta kırışık falan olur diye bunu buldum.

Yıldırım Özcan
      Yıldırım Özcan

@ilkin_bayramzade Forum da yazdı. En kötü ihtimal turkuaz diye bir danışmanlık firması var. Orası adres konusunda ücreti mukabilinde hizmet veriyor. Bence değerlendirilebilir.

Yıldırım Özcan
      Yıldırım Özcan

Kazananlara hayırlı olsun. O sene bu sene değilmiş 🙂 @semavi Seneye inşallah. Yayınlarınızı izlemeye devam

Yıldırım Özcan
      Yıldırım Özcan