Merhaba. 15 ay once Nisan 2024de Azerbaycanda trafik kazası yaptim (amerikaya son girişimden (Kasım 2023) 5 ay sonra). Ameliyatdan sonra Kasım 2024de önceki girişimden 1 yılı geçmeden Amerikaya gittim. Giderken wheelchair kullandım, yürümekde sıkıntı vardı. Hastalık raporlarını falan hazır bulundurmuşdum. Ancak durumumdan dolayı buna gerek kalmadı. Ve Reentry permit başvurusu yaptım. Permit 2025 Nisan ayında approved oldu. Expire date 2027 Nisana kadar.
Ve yeniden kazadan sonra kemil kisalığı yarandığı için yeniden ameliyyata girmek zorundayım.
Sorum şöyle:
- Ameliyyata kadar bir defa giriş çıkış yapmalımıyım? Son girişden 8 ay geçti. Çünki ameliyyatdan sonra uzun bir tedavi, reabilitasyon gerekeceği için dışarda olmam 1 yılı geçecek. Yoksa permit olduğu için bunun bir önemi yokmu? Yani permit olduğu halda biıe 1 yılı geçmemem iyimi olur? Yoksa permitin son tarihine yakın giriş yapmam yeterlimi?
Ameliyyat ve reabilitasyon pahalı olduğu için masraf yapmamak istiyorum ama permit olsa bile 1 yıldan fazla dışarda kalmamın sonradan bana girişte sorun yaratmasını da istemiyorum.
Lütfen görüşlerinizi ve tecrübelerinizi paylaşın. Çok önemli.