@dearosemary DV2019 Kazandım yardıma ihtiyacım var. içinde söyledi:

Merhaba, babam dv2019 talihlisi, emekli ama oraya gidince yine kendi mesleğini yapmak istiyor. Ben de üniversitede İngiliz dili ve edebiyatı okuyorum. Mülakat sırasında babama ne iş yapacağı sorulunca sadece emekli olduğunu belirtmesini ve benim eğitimim için gideceğimizi söylemeyi düşünüyoruz. Sizce nasıl söylersek vizeyi alma ihtimalimiz daha yüksek olur? Eğitim için mi iş için mi? Yani babam emekliyim derse orada bir işte çalışması beklenir mi? Cevaplarsanız memnun olurum.

Vize alip almamanizi sorulara vereceginiz cevaplar degil, sartlari saglayip saglamamaniz belirliyor. Gocmen vize basvurulari, diger vize basvurularina benzemiyor. Calismayi dusundugunu ama ne yapacagina henuz karar vermedigini soyleyebilir, bir sorun olmaz illaki gocmek icin bir neden belirtmenize gerek yok. Boyle bir soru da sorulmuyor zaten.

@dearosemary DV2019 Kazandım yardıma ihtiyacım var. içinde söyledi:

@başkan Cevap için teşekkürler. Yaşım 21 altında olacak eğer vizeyi doğum günümden önce alabilirsek, bunun bi önemi olur mu vizeyi aldıktan sonra? Ayrıca Amerika’da gideceğimiz yerde iki tane tanıdığımız var onlar bize sponsor olmayı kabul ettiler, onları mülakatta belirtsek bir faydası olur mu?

Evet, vizeyi alabilmek icin maddi yeterlilik sartini da saglamaniz lazim, eger kendi maddi kaynaklariniz yeterli degilse sponsorun faydasi olur. Tek bir kisinin sponsor olmasi yeterlidir, bu konuyla ilgili olarak surayi inceleyebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/255/sponsorluk-islemleri-ve-yapilmasi-gerekenler-i-134-ve-i-864