@paramedik Merhaba, daha önce seyahat amaçlı 3 kez ABD ziyaretim oldu. Sadece New York gezecekseniz araba kiralamanıza gerek yok, Manhattan da arabayla gezmek imkansız zaten, hem trafik çok yoğun, hem de otoparklar çok pahalı. New York un 24 saat çalışan harika bir metro sistemi var, metroyla gidemeyeceğiniz hiçbir yer yok.
Şehirler arası ulaşım da ise araba kiralamak şart. Toplu taşıma imkanları az ve pahalı, araç kirası 2 kişi toplu taşımayı kullanmaktan daha hesaplı oluyor.
New York da gezilecek yerlerin çoğu Manhattan adasında, çoğu yeri yürüyerek bile gezebilirsiniz. Vaktiniz olursa bir gün de Brooklyn tarafına geçin, özellikle Bushwicks tarafını çok seviyorum ben, bütün mahalle grafilerle boyanmış, tam bir hipster bölgesi. Dumbo, Brooklyn Köprüsü, Greenwich Bölgesi, Grand Central Terminal, Times Meydanı (özellikle gece görün), Central Park mutlaka görün. Bir gün batımını Rockefeller Center'a çıkıp (mutlaka önceden web sayfasından biletinizi alın) oradan izleyin muhteşem Manhattan manzarasını.