@mazk2104, içinde söyledi: RFE sonrasi bekleme suresi

Merhaba, FO Newark ve dosyama NBC bakiyor. Uscis 145-150 gun kadar once esimin bana sponsorlugu hakkinda bizden ek kanit istedi. Biz de yolladik. 150 gundur hicbir yanit yok. Onaylamis olsalardi belki calisma iznimi almis olabilirdim. Bu 150 gunluk surecte 90 gun gectikten sonra 2 kere 30 gunluk sorusturma talebinde bulundum yine de kimse bakip cevap vermedi. Dosyami kimse acmamis bile 150 gunde. Ben ne yapacagim ? Sponsorlukla baglantili olan I485 onaylanmadikca ben calisma iznimi de alamiyorum. Bir suru is ve para da kacirdim. Nasil bir yol izlemem gerek ?

Sayın @mazk2104 öncelikle her şeyi doğru gönderdiğinize emin olmak gerekir. Soruşturma talebine cevap verilmesi için USCISin öngürmüş olduğu sürelerin dışında olmanız gerekir. Newark için bekleme süresi 12-24 aydır. Buradan bakınız https://egov.uscis.gov/processing-times/
Bu nedenle 150 günde cevap alamamanız çok normaldir. 24 aya kadar cevap almayacaksınız! Şartlarınız uygun ise hızlandırma talebinde bulunabilirsiniz. https://www.uscis.gov/policy-manual/volume-1-part-a-chapter-5. Eyalet senatörünüze başvurabilirsiniz. USCISin hatası sözkonusu ise Ombudsmana başvurabilirsiniz. https://www.dhs.gov/topics/cis-ombudsman. En çabuk sonucu almak için bütün bu yolları avukat yardımı ile de kullanabilirsiniz.