@emkthengineer, içinde söyledi: Turkiye'den L2B Vize Basvurusu

Merhabalar,

2022 Ocak ayindan beridir ABD'de L1B vizesi ile ikamet etmekteyim ve bekarim. Kasim ayinda Turkiye'deki kiz arkadasim ile nikah torenimiz gerceklesecek. Onun L2B vizesi almasi icin gereken islemleri sirketimin mi yapmasi gerekiyor yoksa, haricen bizim mi basvuruyu gerceklestirmemiz gerekiyor?

Ayrica planlamalarimiza gore dugun tarihi 2025 Haziran ayi icerisinde, lakin vize basvurusunda birlikteligin kaniti olarak, evlilik ile ilgili bazi belgeler talep ediliyor, nisan ve nikah fotograflari, organizasyon faturalari yeterli kanit teskil eder mi?

Tesekkurler.

Sayin @emkthengineer, siz resmi olarak kiz arkadasinizla evlenmeden L2B surecini veya herhangi bir size bagimli vize surecini mustakbel esiniz adina baslatamazsiniz. Evlilikle beraber nisan, nikah bilgileri ve resimleri ve bununla ilgili faturalar yararli olacaktir. Ancak ozellikle esinizle bir sure ayri yasamaniz gerekecek ise, ornegin sizin is icin ABDye erken donmeniz gerekecek ise, dokumanlari yeminli beyanatlar ve baska bazi dokumanlarla da desteklemek yararli olur. Bu vize turu sirketteki isinize bagli oldugu icin oncelikle sirketin avukati ile gorusmeniz ve nasil ilerlemek istediklerini onlara sormaniz uygun olur.