• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Ipek Ozaydin
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 2
    • Konu 0
    • İleti 50
    • En İyi 29
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Ipek Ozaydin

@Ipek Ozaydin

59
    İtibar
    132
    Profil Görüntülemeleri
    50
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Ipek Ozaydin Takip etme Takip Et

Ipek Ozaydin tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

7 Mayis Cuma gunu mulakata girdik USCIS'te, unutmadan tecrubelerimi aktariyim, belki ileride baska arkadaslara faydasi olur.

Mulakattan yarim saat oncesinde guvenlikten iceriye aldilar ve check-in yapilmasi icin olan bekleme salonuna gectik. Bizden baska hic kimse yoktu salonda. Mulakattan 15 dk once bir gorevli geldi, mulakat mektubumuzu gostermemizi istedi, uzerine cagirilacagimiz numarayi yazdi ve sonrasinda ateslerimizi olcup beklememizi soyledi. Mulakat saatinden yaklasik 10 dk sonra bizi gorusme odasina aldilar. Esim ve beni dogrudan masanin karsina, 7 yasindaki oglumuzu da arkadaki sandalyeye oturttu, sonradan anladigimiz kadariyla herkesi kamera kadrajina alacak sekilde oturtuyor.

Ogluma sadece yasini ve sakayla karisik bunlar senin annen ve baban mi diye sordu ve sana baska soru sormayacagim dedi.

Mulakata baslamadan once dosyalarini duzenledi, genel surecle ilgili sohbet etti. Daha mulakata baslamadan, bugun mulakat yapacaklarini ama onay veremeyecegini soyledi. Cunku KCC'den vize isteginde bulunmamislar. Dosyamda olmasina ragmen, benden Diversity Visa Fee'nin odendi makbuzunu istedi ve kopyasini aldi ve mulakat sonrasi istekte bulunacagini soyledi. Ben de bizim I-693'umuzun covid asisindan dolayi hazir olmadigini belirttim, dilerseniz doktordan aldigim yazi var verebilirim dedim. Gerek yok, yaptirinca hepsini bir zarfa koyup mail ile gonderin dedi. Bir de biometrics icin cagrilmadigimizi belirttim, onu da sistemden kontrol etti ve cagrilmaniz lazim, onu da ilgili departman ile konusacagim size davet gelecek dedi.

Resmi mulakata video kayidini baslattiktan sonra basladi ve genel tavri daha ciddilesti. Oncelikle ayaga kaldirip, dogruyu soyleyecegimize dair yemin ettirdi. ilk olarak isleme oglumun basvurusundan basladi ve benim sorulari cevaplamami istedi. Adini, soyadini, dogum yerini ve tarihini sordu. Sizinle beraber mi yasiyor diye sordu ve sonrasinda bana formun altina imza attirdi.

Esim ve bana sorulari beraber soracagini ve sirayla cevap vermemizi soyledi. Bizlere de adimizi, soyadimizi, daha once kullandigimiz baska bir ad olup olmadigini, dogum tarihimizi, yerini, ABD son girisi nereden ve ne zamam yaptigimizi, oturdugumuz adresi, daha once baska bir evliik yapip, yapmadigimizi, baska cocugumuz olup olmadigini sordu. Ben principal applicant oldugum icin benim nerede calistigimi ve ne is yaptigimi sordu. Mevcut vizemiz disinda daha once herhangi bir Amerikan vizemiz olup, olmadigini sordu ve bu sorular bittikten sonra formdaki guvenlik sorularina gececegini bildirdi. Esimin ingilizcesi cok iyi olmadigi icin, formun bir kopyasina bakarak cevap vermesine bir sey demedi. Anlamadigi olursa soru numarisini soyledi.

Mulakat toplamda yarim saat kadar surdu ve hazirladigimiz hicbir dokumana bakmadi (diversity visa makbuzu disinda), zorlayici hicbir soru sormadi. Konusmanin basinda belirttigi adimlari tekrarladi ve biometric verildikten sonra bir daha gelmemiz gerekmeyecegini, kartin postalanacagini soyledi. Elimizde statumuzun "in-review" oldugunu soyleyen bir mektup ve I-693 icin RFE mektubu ile mulakattan ayrildik.

Umarim sonrasi icin her sey yolunda giderse onumuzdeki 1-2 aya onayi alabilmeyi umuyorum. Sonuclari da surec bittiginde paylasmaya calisirim.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      Ipek Ozaydin
      Ipek Ozaydin

@Figen

I-485 icin ben asagidaki sirayla gonderdim evraklari, size cover letter'dan sahsi bilgileri silip kopyaliyorum:

1. Two identical passport style photographs
      2. Personal check of $1,225 - Filing Fee for I-485 ($1,140) and Biometrics ($85)
      3. Form G-1145 - e-notification of Application / Petition Acceptance
      4. Form I-485 - Application to Adjust Status
      5. Copy of DV2021 Submission Confirmation
      6. Copy of DV2021 Selectee Notification Letter
      7. Copy of Form DS-260 Confirmation Page
      8. Copy of Adjustment Letter from KCC
      9. Copy of Diversity Processing Fee Payment Receipt of $330 for each applicant
      10. Copy of Birth Certificate
      11. Copy of biographic page of valid passport (Passport no)
      12. Copy of U.S. Driver’s License
      13. Copy of Social Security Card
      14. Copy of all pages of expired passport (passport no) with current nonimmigrant US Visa L1 and US entry stamps (also includes nonimmigrant B1/B2 visa and US entry stamps)
      15. Copy of Form I-129S – Nonimmigrant Petition Based on Blanket L Petition
      16. Copy of Last I-94
      17. Copy of all pages of expired passports (passport no) with nonimmigrant B1/B2 visa, nonimmigrant J1 visa and US entry stamps
      18. Copy of passport page of nonimmigrant J1 exchange visitor visa with two-year rule does not apply annotation & letter from AFS USA, Inc as supporting documents for page 11 Part 8 Item 24
      19. Copy of certification of translation
      20. Copy of High School Diploma
      21. Copy of University Diploma
      22. Copy of clean criminal record
        ILAVETEN ESIMDE OLANLAR:
        • Copy of traffic ticket and driving record
        • Copy of compulsory military service in Turkey
        • Copy of court record for name change

Bizim zamanimizda I-944 public charge formu vardi, onun da listesini buraya ekliyorum, finansal kanit konusunda buradaki belgelere benzer belgeler eklemeniz faydali olabilir.

1. Form G-1145 - e-notification of Application / Petition Acceptance for three applicants
      2. Form I-944 – Declaration of Self-Sufficiency for three applicants
      3. Copy of IRS tax transcripts for 2019
      4. Copy of W2s for 2019
      5. Copy of 2019 earnings summary for self-employment
      6. Copy of pay-slips for last 12 months
      7. Copy of employment letter
      8. Copy of Business license and registration
      9. Copy of checking account bank statements for last 12 months
      10. Copy of savings account statements for last 12 months
      11. Copy of home appraisal for Adres
      12. Copy of general warranty deed for Adres
      13. Copy of settlement statement for adres
      14. Copy of last month’s mortgage statement
      15. Copy of certification of translation
      16. Copy of real estate appraisement license
      17. Copy of home appraisal for Turkiye’deki evin adresi
      18. Copy of investment account statements for last 3 months
      19. Copy of retirements savings statements for last 12 months
      20. Copy of car loan statements
      21. Copy of last month’s credit card statements
      22. Copy of U.S. credit report with credit score of XXX for ISIM
      23. Sworn Statement of No US Credit History for cocuk isim
      24. Copy of employer letter for health insurance details
      25. Copy of health insurance contribution rates and deductibles
      26. Copy of Summary of Benefits and Coverage
      27. Copy of 1095-C for 2019 (2020 will be available in February 2021)
      28. Copy of health care policy pages per benefits handbook
      29. Copy of High School Diplomas
      30. Copy of High School transcripts with language courses details
      31. Copy of University Diplomas
      32. Copy of University transcripts with language courses details
      33. Copy of US equivalencies for university degrees
      34. Copy of occupational trainings certifications

Form I-693 – Report of Medical Examination for each applicant will be provided at the time of interview.

Ipek Ozaydin
      Ipek Ozaydin

DV2021 ile AOS yapab arkadaslar icin yaziyorum, bugun benim ve oglumun statusu “new card is being produced” oldu sonunda. Nedense esimin durumunda henuz bir degisiklik yok ama 1-2 gun beklemeyi planliyorum sorgulamak icin. En son senator’e mektup yazmistim onun mu etkisi oldu yoksa zaten olacagi mi vardi bilemiyorum ama sanirim artik gercekten yolun sonuna geliyoruz. Darisi iyi haber bekleyen diger arkadaslara.

Ipek Ozaydin
      Ipek Ozaydin

Surecten gececekler icin taze bilgi; eger I-693 doktor muayenesini yaptirmadiysaniz ve covid-19 asi olduysaniz, doktorlar en erken randevuyu asinin 2. dozunu olduktan 30 gun sonraya veriyorlar. Maalesef dun heyecanlandigimiz randevu bugun itibariyle anlamsizlasti. Simdi acaba reschedule mi etsem randevuyu, yoksa doktorun verecegi randevu ve covid asisindan dolayi henuz rapor veremiyoruz yazisiyla beraber randevuya gidip, RFE alip donsem mi?

Ipek Ozaydin
      Ipek Ozaydin

@iglesos cok tesekkurler. Ben Cincinnati, Ohio'da girdim mulakata.

Ipek Ozaydin
      Ipek Ozaydin

@feyzaşener ben de dv21 talihlisiyim ve aos yapiyorum. Elinize bir kagit vermediler mi? Bizim eksikler vardi o yuzden officer in review yazan bir kagit verdi bize. USCIS online hesabiniza baktiniz mi? Bazen mulakattan iki saat sonra case approved yazisini gorenleri okuyorum. Ben bu Pazartesi biometrics yaptim, mayis’ta da mulakat ama hala ses yok. Pazartesi senator’e basvurmayi planliyorum.

Ipek Ozaydin
      Ipek Ozaydin

@mydream @crazycells her ikinize de geri donus icin tesekkurler.

Ipek Ozaydin
      Ipek Ozaydin

@Minevra Merhabalar, basvuruyu tamamen kendim hazirladim ama bu forum ve internetteki bilgilerden oldukca faydalandim. Tum USCIS formlarinin talimat dosyalarini detaylica okudum yani anlayacaginiz baya ev odevi yaptim 🙂 Ben Ohio'dan basvurdum, Field Office'im Cincinnati.

Ipek Ozaydin
      Ipek Ozaydin

@Figen Birinci sorunuza cevaben i-693 formu icin uscis’te olan yazili aciklamayi ekliyorum.

“The Form I-693 that the applicant submitted is signed by a civil surgeon no more than 60 days before the date the applicant filed an application for the underlying immigration benefit”

Eger basvurunuz ile beraber gonderecekseniz diger tum belgelerinizi, formlarinizi hazirladiktan sonra i-693’u tamamlamanizi tavsiye ederim cunku siz paketi gonderdikten sonra basvurunuzun kabul edilmesi 4-5 haftayi bulabiliyor ki bu da 60 gunluk sureyi asmaniza sebep olabilir.

Bulundugunuz bolgeye gore degisir tabiki ama eger kafanizda aos’i ne zaman gondereceginiz belliyse ona gore simdiden doktor randevunuzu almanizi tavsiye ederim. Benim bulundugum bolgede 1 ay sonrasina en erken randevu verebiliyorlardi hep.

Ipek Ozaydin
      Ipek Ozaydin

@feyzaşener Ben L1 vizesiyle basvurdum. 3 senedir ABD'de yasiyor ve calisiyorum. Maalesef bu isleyis bulundugunuz field office'e gore cok degisiyor benim gordugum kadariyla. Olumlu ya da olumsuz herhangi bir yanit aldigimda bildirecegim. Umarim sizin de bir an once sonuclanir. Zamanimiz oldukca az kaldi :|

Ipek Ozaydin
      Ipek Ozaydin

Ipek Ozaydin tarafından gönderilen son iletiler

@graombze turkiye’den konsolosluktan hizlandirma talebi icin soruyorsaniz, pek olasi degil diye biliyorum. Bizim yesil kart sahibi arkadaslarimizda hicbir ise yaramadi dogumu one surmek. Gecen sene Aralik ayindaki dogumu icin annesine acil turistik vize randevusu istemislerdi, hizlandirma talepleri reddedildi, sanirim vize gorusme tarihleri Nisan 2022, yani hala beklemedeler.

Ipek Ozaydin
      Ipek Ozaydin

@crazycells cok tesekkurler. Dv2021’in son gununde esimin de karti elimize ulasti. Artik DV2021 sayfasini kapatabiliriz 🙂

Ipek Ozaydin
      Ipek Ozaydin

@feyzaşener ne yaptiniz? Onayi alabildiniz mi? Benim esimin onayi bu aksam geldi, umuyoruz ki karti da onumuzdeki hafta sorunsuz bir sekilde gelecek. Insallah sizin de isiniz hallolmustur.

Ipek Ozaydin
      Ipek Ozaydin

@feyzaşener benim de esimin yarin biometric randevusu var daha, o yuzden umidi kesmemek lazim 🙏🏼 Benim anladigim kadariyla ayin sonuna kadar “case was approved” yazisini gormek hedefimiz, ondan sonra kartin basilip size gonderilme kisminin ne kdr surecegi onemli degil.

Ipek Ozaydin
      Ipek Ozaydin

@Figen avukat dogru soylemis. Biz seyahat etmeyi dusunmedigimiz icin i-131 hic doldurmadik ama esim icin i-765 doldurmustuk belki green carddan once onaylanir bu surecte calismaya devam edebilir diye ama surec tamamen paralel ilerledigi icin basvurunun bir anlami olmadi. Bu iki form daha cok evlilik icin olan basvurulurda mantikli oluyor cunku onlarin surecleri DV gibi bir yilda sonuclanmak zorunda degil ve insanlar calisma ve seyahat izinlerini yesil karttan once aliyorlar.

Ipek Ozaydin
      Ipek Ozaydin

@Gozde bizim problem belli oldu, esimin parmak izi FBI tarafindan proses edilememis, tekrar biometric’e cagiriyorlar ama randevuyu 7 Eylul’e vermisler. Eger yine olmazsa surec oldukca riske girecek 😞

Ipek Ozaydin
      Ipek Ozaydin

@feyzaşener cok tesekkurler, bu aralar herkesten DV lottery onay bilgileri gelmeye basladi. umuyorum ki sizinki de en kisa zamanda olacaktir! Eger 1-2 haftaya ses cikmazsa Congressman ya da Senator'e danismayi dusunebilirsin. Ben Pazartesi mail atmistim, Carsamba bizim case'lerin onay bilgisi geldi.

Ipek Ozaydin
      Ipek Ozaydin

@Gozde tebrikler, bu son gunlerdeki duruma bakilirsa USCIS gercekten bu ay icinde DV lottery case'lerini hizlandirmis gibi duruyor. Herkesten guzel haberler gelmeye basladi. Bizde de benim ve oglumun onay bilgisi dun geldi ama esimin henuz statu degisikligi gorunmuyor. Aile bireylerinden birisini onaylamama gibi bir sey soz konusu olmaz herhalde diye umarak heyecanla onun da case onayini bekliyoruz.

Ipek Ozaydin
      Ipek Ozaydin

DV2021 ile AOS yapab arkadaslar icin yaziyorum, bugun benim ve oglumun statusu “new card is being produced” oldu sonunda. Nedense esimin durumunda henuz bir degisiklik yok ama 1-2 gun beklemeyi planliyorum sorgulamak icin. En son senator’e mektup yazmistim onun mu etkisi oldu yoksa zaten olacagi mi vardi bilemiyorum ama sanirim artik gercekten yolun sonuna geliyoruz. Darisi iyi haber bekleyen diger arkadaslara.

Ipek Ozaydin
      Ipek Ozaydin

@feyzaşener Ben L1 vizesiyle basvurdum. 3 senedir ABD'de yasiyor ve calisiyorum. Maalesef bu isleyis bulundugunuz field office'e gore cok degisiyor benim gordugum kadariyla. Olumlu ya da olumsuz herhangi bir yanit aldigimda bildirecegim. Umarim sizin de bir an once sonuclanir. Zamanimiz oldukca az kaldi :|

Ipek Ozaydin
      Ipek Ozaydin