Ben 2 yildir yurtta kaliyorum simdi coronadan dolayi ailemin yanina dondum ve asil ikamet ettigim yer burasi e devlette de fakat eylul’de okullar acilinca da yurda geri donecegim adres eklerken present adresses’a asil ikametgah adresim olan ve e devlette cikan aile evini mi yoksa e devlette kaldigim gozukmeyen yurdu mu eklemeliyim?
tolgahansahin
@tolgahansahin
tolgahansahin tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: [Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) AsamalariGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
-
RE: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
@knnrn
1-Evet gönderebilir fakat kaybolma ihtimali söz konusu olur mu acaba diye endişeliyim.
2- Coronadan dolayı bence ertelenecek zaten mülakatlar daha konsolosluk bile açılmadı. Şubat- Mart'a ertelemek benim için sıkıntı olabilir çünkü ne kadar ileri tarih olursa o kadar şans azabiliyor ve ben diken üstünde bir 3 ay geçirmek istemiyorum
- Yazın çalışmak için gittiğimde Re-Entry Perment almak en mantıklısı galiba fakat 700 dolar gibi bir meblağ çok fazla. Biraz daha araştırmalıyım sanırım
-
RE: [Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) AsamalariGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
Öğrenciyken kazanan ve mülakatlara giden arkadaşlar bana ulaşabilirlerse çok sevinirim
-
RE: [Arşiv] DV2020 Mulakat DeneyimleriGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
Arkadaslar universite ogrencisiyken green card kazanan var mı aramızda acaba? Bir öğrenci olarak bankada ne kadar gostersek yeterli olur acaba bankada? Ben bir ogrenci olarak normal calisan birinden biraz daha az gosterebilir miyim? Sonucta okulum bittikten sonra oraya yerlesecegim o zamana kadar giris yapip re entry permit alacagim
-
Eğer vizeyi aldıktan sonra green cardı bekleyecek kadar vaktimiz yoksa ve tanıdığımız green cardı Türkiye'ye posta yoluyla gönderse kargoda bunun kayıp olma olasılığı nedir? Ve girdiğinizde 1 yıllık vize veriyorlar diye duydum green card gelmeden önce o vizeyle ilk girdikten 3 gün sonra çıkış yapabiliyor muyuz?
tolgahansahin tarafından gönderilen son iletiler
-
Benim New York eyaletinde fakat NYC'e 4 saat uzaklıkta olan Schenectady şehrinde bir tanıdığım var. Bugün mülakata giren ve New york'a gideceğini söyleyip bankada 15bin dolar gösteren ve mulakatta onay alan bir arkadaşımızla konuştuğumuzda kendisine ne iş yapacaksınız sorusuna sistem yöneticiliği yapacağını söylemiş fakat buna bayağı takılmış ve öyle onay vermişler ben ise bu sene üniversite son sınıfa geçtim ve psikolojik danışmanlık okuyorum yani oraya gider gitmez yapılabilecek bir iş değil ve daha okulum bile bitmedi seneye bitiyor. Bu soruya tanıdığım avm'de çalışıyor ben de yanında bir iş bulup çalışacağım demek istiyorum fakat bu iş düşük kazançlı olduğundan mülakatta takılabilir miyim sizce? Bir yandan da ''orada ne iş yapacaksın?'' sorusuna ''bilmiyorum, daha belli değil'' demekten iyidir diye düşünüyorum.
-
RE: [Arşiv] DV2021 Mulakat DeneyimleriGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
Muayene randevusunu mulakattan 1 hafta oncesine alsak fakat sonuclarini ertesi gun almasak da mulakattan bir gun once almak istesek oluyor mu? Kaybolma veya zarfin acilmasi gibi bir sey mumkun mudur?
-
RE: [Arşiv] DV2021 Mulakat DeneyimleriGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
MERHABALAR BU GECE İNŞALLAH BELGELERİMİ GÖNDERECEĞİM FAKAT HERHANGİ BİR AKSAKLIK YAŞANMAMASI İÇİN KAFAMDAKİ SORU İŞARETLERİNİ GİDERMEK ADINA BİRKAÇ SORUM OLACAK:
-Mailde gönderemediğiniz evrakları neden göndermediğinizi açıklayın yazıyor, evli olmadığım ya da mahkeme kaydım olmadığı için KCC'nin istediği bazı belgeleri gönderemediğimden ötürü "evli olmadığım için evlilik belgesini göndermedim" veya "herhangi bir mahkeme kaydım olmadığı için göndermedim" diyerek açıklama yapmaya gerek var mı? yoksa olan belgeleri eksiksiz göndermek yeterli midir?
-Pasaportun kimlik gibi olan yerinin sadece ön tarafının mı fotoğrafını göndereceğiz yoksa önlü arkalı mı?
-Fotoğrafını çektiğim pasaport .jpg bağlantılı bir sorun olur mu?
-Vukuatlı nüfus kayıt örneğini ya da arşiv kayıtlı adli sicil kaydını e-devletten istediğimde belgenin hiçbir yerinde bu belgenin "Vukuatlı" olduğu ya da "arşiv kayıtlı" olduğu yazmıyor. Bu normal mi?
-E devlette bu belgeyi neden almak istiyorsunuz kısmına *Kurum Talebi *Kurum İbraz *Kişi Talebi seçeneklerinden hangisini seçeceğiz? Konsolosluk yazmamız halinde sorun olur mu konsolosluğa gitmeyeceği KCC'ye gideceği için?
-
Ben bu yaz yatay gecis yapmayi dusunuyorum eger olursa KCC’ye mail atip ds 260 formuna bu universiteyi girmeli miyim yoksa universiteden ogrenci belgesini mulakatta getirmem yeterli midir?
-
Ben lise 1 den lise 2 ye gecerken okul degistirdim fakat ds 260 formuna diploma falan istedigi icin sadece mezun oldugum okulu yazdim fakat 2014-2017 yani 3 sene olarak. Acaba ds 260 formunu KCC’ye mail atip o bolumu degistirmem mi gerekiyor? Aklıma takıldı
-
@cyya ortalama 1-2 ay arası fakat coronadan dolayı vs. uzayabilir bu süreç. Aşı evraklarınızı oraya götüreceksiniz sonuçta gösterdiğinizde sorun olmaz. Gözükmemesi sizin hatanızdan kaynaklanan bir şey değil konsolosluğa belirtirseniz sorun olmaz.
-
@Semanur-Öztürk Arkadaşlar kesinlikle o kadar takmıyorlar, ayrıntılar için strese girmenizi gerektirecek bir şey yok. İkamethgah bulunan adresleri eksiksiz yazmanız yeterli.
-
@bolatmali şu anki durumu nasıl gösterebilir? Highest Level'e High School Diploma olarak mı belirtmeli?
-
@tolgahansahin, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
@4x1r0s3 Aynı sorundan ben de müzdaribim. Lise de başka liseye geçtim ben de
Mezun olduğum liseyi mi yazmalıyım sadece?
-
@4x1r0s3 Aynı sorundan ben de müzdaribim. Lise de başka liseye geçtim ben de