• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. It s thilda
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 1
    • Konu 1
    • İleti 37
    • En İyi 12
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 0

It s thilda

@It s thilda

28
    İtibar
    178
    Profil Görüntülemeleri
    37
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

It s thilda Takip etme Takip Et

It s thilda tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Florida şehirleri hakkında tavsiyeler..

Yaklaşık 9 ay kadar miami beach tarafında yaşadım, gitmek isteyen olursa diye deneyimlerimi paylaşmak isterim

Floridanin en pahalı şehirlerinden bir tanesi, bildiğiniz üzere asgari maaş 7-8 dolar civarı. Evler ise 2binden aşağı zor bulursunuz (hatta yok). Bunun yerine oda kiralanıp kalınabilir o da minımum 900-1000 dolar tutacaktır. Miami beach turistik yer para kasarım mantığı ile gitmeyin derim. Zira yılın yarısını başka yerde geçirmek zorunda kalabilirsiniz işsizlikten. Sezon aralıktan sonra açılıyor, mayısa kadar. Yani mayıs- aralık arası işsiz kalma ihtimaliniz yüksek.

Ve kış mevsimi yaşanmıyor, hava sürekli 25-30 derece. Arada bir yağmur yağıyor o kAdar. 7/24 denize girebilirsiniz. sürekli yaz mevsimi

Latin amerikalıların uğrak noktası olduğundan çok fazla İspanyolca konuşuluyor, uber sürücülerinin ingilizce bilmediği Hatta bazılarının tek kelime bile ingilizce konuşmadığını ve yabancılık da çekmediklerini görmem beni epey bir şaşırtmıştı. Zira ben ingilizce bilmeme rağmen amerikada (miamide) yabancılık çeken bendim onlar değil. Bu yüzden işe girerken ispanyolca bilme şartını arayan çokça iş yeri mevcut.

Miami'de tahmin edebileceğinizden daha çok Türk yaşıyor. Sokakta yürürken sürekli Türkçe sesler duyup şaşırıyordum.
      Bir cadde üzerinde en az 4-5 tane Türk restoranı mevcut. Türk restaurantlarında (eğer çalışma izni yoksa birçok türkün başvurduğu ilk yerler olarak) çalışmanızı önermiyorum. Çok çalıştırıp az verme peşinde hepsi. Adam gibi para ödeyen hiçbir türk restoranı görmedim. Gurbette ... olayı tam olarak doğru ne yazık ki.

Aralık ayında miami'ye özel olarak Art Basel haftası oluyor. Dünyanın herbir yerinden bir sürü insan geliyor bu sanat galerilerine. Oraya bir yere kapak atıp çalışırsanız güzel para kazanabilirsiniz (aralığın ilk haftası sadece 5-6 günlük) zira ben 6 gün için 700$ maaş + 700 dolar tip ile güzel para kazandığımı düşünüyorum florida gibi bir yerde.

Onun dışında Flamingo towers dedikleri garip bir site mevcut miami beach'in merkezinde. Site inanılmaz güvenlikli, her yere parmak izi ile vs giriliyor. Güvenlikleri çok arttırmalarının sebebi geçmiş yıllarda fazlaca partileyip epey bir ölümün olmasıymış sitede. Sitede kaçak olup kalan, ya da misafir olarak kendini gösterip ikamet eden (oda kiralayıp) çok insan mevcut. Türklerin birçoğu da orada kalıyor.

Miami'ye tatile gidilir, güzel de tatil yapılır. Eğer bir mesleğiniz yoksa ve kalifiye eleman değilseniz para biriktiremezsiniz. Belli aylarda da iş sıkıntısı çekebilirsiniz..

sorusu olan varsa cevaplayabilirim

Florida içinde yayımlandı
      It s thilda
      It s thilda
    • RE: [Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

@Masda lise mezunuysaniz sıkıntı yok çünkü YA DA diyor

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      It s thilda
      It s thilda
    • RE: [Arşiv] DV2021 Mulakat Deneyimleri

@Sono ais kaydını ve unganları da eski pasaportumla yapmistim umarim sorun cıkmaz. Çok teşekkür ederim

It s thilda
      It s thilda
    • RE: Florida şehirleri hakkında tavsiyeler..

@MySea evet kesinlikle tatil yapılabilir güzel yer

Florida içinde yayımlandı
      It s thilda
      It s thilda
    • RE: İş önerisi

@Rhonster demek istediğim, mesleğimi yapacagim fakat öncesinde 1-2 yıl para biriktirmek için ne iş yapmalıyımdı

İlan ve Duyuru içinde yayımlandı
      It s thilda
      It s thilda

@crazycells herhangi bir öngörü yok normalde herkes 2-3 haftada alırken benimki uzadı nedeni bilemiyorum. Ama yasal süreç 60 günmüş.

Pasaportumun zamanında gelmeme ihtimalina karşın yeni pasaport çıkartsam mülakatta eskiyi gösteremeyecegim yine. 😞 napmaliyim? Elimde o pasaportun sayfa cıktıları var sadece

It s thilda
      It s thilda
    • İş önerisi

ajshf djdksk kjdkjdjks djdnkd

It s thilda
      It s thilda

Merhabalar, 2021 talihlisiyim ds-260 formunu doldurmaya calisiyorum fakat bir problemim var.
      ben 2018-2019 arası 9 ay süre ile amerikada bulundum (statum j1 idi daha sonrasında b2 ya cevirmistim)
      adres bilgisi isterken bu 9 aylık bosluk kalıyor bu bosluğu normal trdeki evimin adresini mi yazmalıyım? yoksa amerikada yaşadıgım yeri mi? tesekkurler

It s thilda
      It s thilda
    • RE: İş önerisi

@Rhonster evet fakat planım şu yönde, californiada ev tutmak değil ev arkadası arayan birinin yanına geçmek (daha önce miamide de bu sekilde yasadim ve uygun fiyata kaldım) başlarda serverlık vs yaparsam kaldırabilirim diye düsünüyorum saatlik ücret + tip ile ne düşünüyorsunuz

It s thilda
      It s thilda

@Drywall imza girmek için ugrastım fakat hatalı kullanıcı adı diyor sadece imzaya veri girmeme rağmen çözemedim.

It s thilda
      It s thilda

It s thilda tarafından gönderilen son iletiler

• RE: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

@waterman hangi ofisten başvurduğumuz yasadigimiz eyalete gore mi değişiyor? ben california'da yaşıyorum ama avukatım Nebraska'da olsa oradan basvurabiliyor muyum mesela

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      It s thilda
      It s thilda
    • RE: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

Merhabalar f2a icin toplam sure halen 2.5-3 yıl mi? en son pandamı doneminde boyleydi bir degisiklik var mi acaba

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      It s thilda
      It s thilda

@Sono ais kaydını ve unganları da eski pasaportumla yapmistim umarim sorun cıkmaz. Çok teşekkür ederim

It s thilda
      It s thilda

@crazycells herhangi bir öngörü yok normalde herkes 2-3 haftada alırken benimki uzadı nedeni bilemiyorum. Ama yasal süreç 60 günmüş.

Pasaportumun zamanında gelmeme ihtimalina karşın yeni pasaport çıkartsam mülakatta eskiyi gösteremeyecegim yine. 😞 napmaliyim? Elimde o pasaportun sayfa cıktıları var sadece

It s thilda
      It s thilda

Dvye Başvurdugu ve evrak onayı aldığı pasaportu kayıp olduğundan bu eski pasaportun sayfa çıktıları + yeni pasaport ile gidip vizede problem yaşayan var mi?

It s thilda
      It s thilda

Herkese merhaba,
      Okulum erasmus staj programı dahilinde romanyaya gitmem gerekecekti ve 5 temmuzda romanya konsolosluğuna başvuruda bulunup pasaportumu teslim ettim. Bu arada 27 ağustosta amerikan konsolosluğunda dv görüşmem var. 1 ay geçmesine rağmen halen pasaportum gelmedi. Ben de konsolosluğu arayıp durumu öğrenmeye çalıştığımda pasaportumun şu an romanya emniyette (uzun dönem vizelerde romanyaya gidermiş pasaport bilmiyordum) olduğunu öğrendim. Bugün 6 ağustos, 24 ağustosta ise unganlarda randevum var. Benim pasaportum 23 ağustosa kadar gelmezse ne yapabilirim?

Eski pasaportumun ilk sayfasını ve eski abd vize sayfasının çıktısını almıştım. Konsolosluğa yeni pasaportum ve eski pasaportun fotokopi sayfalarıyla gitsem bir şey olur mu?

Yeni pasaport çıkartmam için eskisini götüremiyorum, kayboldu desem ve yeni pasaport istesem, bunun için de 2 haftam kaldı. Ya pasaportum bu hafta gelirse ondan da tedirginim ve kayboldu dediğim için eskiyi de iptal edecekler.

Kafam çok karışık lütfen önerilerinizi bekliyorum.

It s thilda
      It s thilda
    • RE: DV2021 Bekleme Odası

Merhaba, acaba mülakatta para gösterirken eksik para yerine bireysel emeklilik hesabımı da göstersem bir artısı olur mu? Gösteren var mi daha önceden acaba

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      It s thilda
      It s thilda

Merhabalar ds formunu 17 hazirandas doldurmustum sonra hata farkedip 30 Haziran'da açtırıp tekrar kapadim. Numaram 8400lerde. 8900 lere dahil mail gelmiş fakat bana gelmedi ne yapmaliyim? 😞

It s thilda
      It s thilda

@crazycells neden bilgi aktarmasını engellediniz bir şey mi var vs gibi bir soruya tabi tutulur muyum acaba mülakatta 😕

It s thilda
      It s thilda

@crazycells ama bu soru ssn ile ilgili bilgi paylaşımıyla ilgili yani, bilgilerimi kontrol etmenizi istemiyorum gibi bir anlam çıkmıyor mu hayır deyince

It s thilda
      It s thilda