• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. dream for a requiem
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    D
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 1
    • Konu 1
    • İleti 6
    • En İyi 3
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

dream for a requiem

@dream for a requiem

3
    İtibar
    32
    Profil Görüntülemeleri
    6
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Cleveland

dream for a requiem Takip etme Takip Et

dream for a requiem tarafından gönderilen en iyi iletiler

• J-1 waiver ile AOS basvurusu

Merhabalar,

Gectigimiz gunlerde J-1 waiver basvurum icin DOS favorable recommendation gonderdi. Waiver basvurusunu no objection statusunde gerceklestirdim. Benim sorum USCIS waiver'i onaylamadan evlilik yoluyla AOS basvurusunda bulunabilir miyim yoksa USCIS onayini mi beklemeliyim? Su siralar zaten processing times baya artmis durumda bu sekilde zamandan tasarruf edebilir miyim diye dusunuyorum.

Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! içinde yayımlandı
      D
      dream for a requiem
    • RE: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

@Uhnht, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

Merhaba arkadaşlar,

Waiver sürecim kısaca sistemde gözüktüğü şekli ile,
      Tüm evraklarım NOS hariç Mart 20sinde NOS 26sında
      Favourable Recommendation ise Haziran 16sında gönderilmiş gözüküyor.
      Bu sürecim bu şekilde gerçekleşti.
      Yani neredeyse 3 ay sürdü. Tabi artık USCIS’ın vereceği kararı beklemem gerekiyor. O ne kadar sürüyor yaklaşık bilmiyorum eğer bilen varsa ve bilgilendirirse çok sevinirim.
      Bu süreci bekleyen herkes umarım en kısa zamanda sonuçları alır.

Benim FR mayis 26'da gonderildi USCIS 4 haziranda approve etti belge elime 3 gun sonra ulasti.

Öğrenim Vizeleri (F/M ve J) içinde yayımlandı
      D
      dream for a requiem
    • RE: J-1 waiver ile AOS basvurusu

Sayin @Claudia-J-Muslu,

Verdiginiz cevap icin cok tesekkur ederim. I-485 formunu doldururken soyle bir madde ile karsilastim:

24.a. Have you ever been a J nonimmigrant exchange visitor who was subject to the two-year foreign residence requirement?
      If you answered Yes to item number 24.a., complete item numbers 24.b. - 24.c.

24.b. Have you complied with the foreign residence requirement?
      24.c. Have you been granted a waiver or has Department of State issued a favorable waiver recommendation letter for you?

24.c. maddesine gore Department of State'ten alinan favorable recommendation belgesi basvuru icin yeterli oluyor mu bu durumda?

D
      dream for a requiem

dream for a requiem tarafından gönderilen son iletiler

@Uhnht, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

Merhaba arkadaşlar,

Waiver sürecim kısaca sistemde gözüktüğü şekli ile,
      Tüm evraklarım NOS hariç Mart 20sinde NOS 26sında
      Favourable Recommendation ise Haziran 16sında gönderilmiş gözüküyor.
      Bu sürecim bu şekilde gerçekleşti.
      Yani neredeyse 3 ay sürdü. Tabi artık USCIS’ın vereceği kararı beklemem gerekiyor. O ne kadar sürüyor yaklaşık bilmiyorum eğer bilen varsa ve bilgilendirirse çok sevinirim.
      Bu süreci bekleyen herkes umarım en kısa zamanda sonuçları alır.

Benim FR mayis 26'da gonderildi USCIS 4 haziranda approve etti belge elime 3 gun sonra ulasti.

D
      dream for a requiem
    • RE: J-1 waiver ile AOS basvurusu

Sayin @Claudia-J-Muslu,

Verdiginiz cevap icin cok tesekkur ederim. I-485 formunu doldururken soyle bir madde ile karsilastim:

24.a. Have you ever been a J nonimmigrant exchange visitor who was subject to the two-year foreign residence requirement?
      If you answered Yes to item number 24.a., complete item numbers 24.b. - 24.c.

24.b. Have you complied with the foreign residence requirement?
      24.c. Have you been granted a waiver or has Department of State issued a favorable waiver recommendation letter for you?

24.c. maddesine gore Department of State'ten alinan favorable recommendation belgesi basvuru icin yeterli oluyor mu bu durumda?

D
      dream for a requiem
    • RE: I-944 formunu doldururken nelere dikkat edilmeli?

Merhabalar,

Ben lise ve universite egitimimi Turkiye'de aldiktan sonra ABD'de master ve doktorami tamamladim. Elimde ingilizce lisans transkriptim ve diplomam var ama lise diplomami nasil alabilecegimi bilmiyorum. Sizce lise diplomasini gondermesem bir sorun yasar miyim?

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      D
      dream for a requiem
    • J-1 waiver ile AOS basvurusu

Merhabalar,

Gectigimiz gunlerde J-1 waiver basvurum icin DOS favorable recommendation gonderdi. Waiver basvurusunu no objection statusunde gerceklestirdim. Benim sorum USCIS waiver'i onaylamadan evlilik yoluyla AOS basvurusunda bulunabilir miyim yoksa USCIS onayini mi beklemeliyim? Su siralar zaten processing times baya artmis durumda bu sekilde zamandan tasarruf edebilir miyim diye dusunuyorum.

D
      dream for a requiem

@crazycells Evet su anda ABD'deyim ve esim uzerinden basvuracagim. Basvurunun hangi asamasinda waiver'i almis olmamiz gerekiyor peki?

D
      dream for a requiem

Arkadaslar merhaba,

Benim de NOS 17 subat'ta alindi gozukuyor DOS sitesinde ama hala favorable recommendation icin bekliyorum. Gectigimiz hafta rapid review request icin email attim ama zannedersem 1 aydan once okumuyorlar emailleri. Benim merak ettigim konu ise favorable recommendation geldikten sonra green card icin basvuru yapabiliyor muyuz yoksa USCIS'nin verecegi karari mi beklememiz gerekiyor? Bir de USCIS icin aylarca beklemek istemiyorum.

D
      dream for a requiem