@Edaeda Merhaba Eda hanım. 26 Aralık'ta İzmir'den İstanbul'a uçtuk. Aynı gün akşam Newark havaalanına uçağımız vardı ve iptal olduğunu öğrendimç İstanbul'a inince bir şok yaşadıktan sonra, THY kedimle beni güzel bir otele yerleştirdi ve ertesi gün için bir bilet verdiler. Ertesi gün otelden 16:00'da araçla aldılar fakat havaalanına gittiğimde 2.şoku yaşadım çünkü sanal bilet vermişler ve 29 Aralık'ta direk uçabileceğimizi söylediler. Ben yine aynı oteli rica ettim ve otele vardığımızda da aynı odayı. Şükür ki kedimin şansına aynı oda boştu ve biz 29'una kadar otelde kaldık. Ağırlama güzeldi. 29 Aralık akşam 19:30 uçağıyla Newark'a geldik. Uçakta iki kedi daha vardı ancak THY personeli kedi var diye özel olarak ilgilenmedi. Kedime uçak saatine 5 saat kala en son yemek yedirdim. Uçakta hiç su içmedi. Allahtan orta koltuk boştu çünkü bana dar geldi. Çantasıyla kucağıma alıp, fermuarı açıp, onu sevdim falan ama hava çyle kötüydü ki uçak çoğunlukla türbülansta geldi ve ben çok kötü oldum. Sonunda geldik. Kedim maşallah hiç ses çıkarmadı.
Siz gelebildiniz mi?
denisse tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: Amerika'ya Evcil Hayvan GötürmekYolculuk içinde yayımlandı
-
@Refiks Merhabalar,
1-Çip taktırmak ok
2-Kuduz aşısını şimdi yaptırın eğer 4 aylıktan küçük değillerse.( Çünkü 62 gün geçse daha iyi olur bence 30 gün evet ama Şubat eksik çekiyor )
3-Hayır gerek yok. Ben kedime 15.Ekimde iç dış parazit aşısı yaptırmıştım ve uçak 26 Aralık idi. Son 3 ay içinde olması gerekiyor iç dış parazit aşısının. Zaman daraldı diye 18 Aralık günü iç dış parazit yaptırdım ve karnesine işlettim. Veteriner kısmı bu kadar yeterli. KEdilerinizin yaşlarına göre yapılması gerekn aşıları da tam olmalı. Yine bir not: Karma aşısı 2 aylıkken yapılıp, kuduz aşısı 4 aylıkken yapılınca ve o zaman çip taktırılınca karnesinde yazmıyor sorun olmaz bu da aklınızda bulunsun.
4- Uçuşa 48 saat kala, ikametgahınızın bağlı bulunduğu İlçe tarıma kedilerinizle gidiyorsunuz ve Amerika için belge almak istediğinizi söylüyorsunuz. Bazıları bilmiyor kuduz titrasyonu olmalı diyor, ısrar edin hayır Amerika istemiyor diye. Hatta aynı ilçe tarımdan daha önce kedi gönderdilerse hemen ekrandan bakıyor ve öğreniyorlar. Kedinin çipini okuyor, karnesine bakıyor. Form doldurtuyor ve 2500 TL ödüyorsunuz. Ertesi gün gidip çıkış sertifikasını alıyorsunuz.
5-Uçak bileti aldığınız anda- internet üzerinden biletinizi aldığınız anda- THY 'nu telefonla arayarak, bilet bilgilerinizi vererek hemen kedinizin biletini alıyorsunuz. Size anında bir koltuk numarası tahsis ediyorlar. Ben uçuşa 2 gün kala telefonla arayıp gene teyit ettirdim.
6- Uyumlu çanta alacaksınız evet. Ancak online satış sitelerinde siyah ve her iki yanı delikli vardı ben ondan aldım. Havaalanında ise yanları şeffaf plastik ve havalandırması farklı yerde olan bir çanta daha gördüm. Onu da kabul ettiler.
7- Havaalanında sizi yönlendirirler ancak kedi köpek kontrol bankosu G-19.
8- Uçuştan 5 saat önce yemek yedirdim. Amerikaya inene kadar hiç su içmedi ve yemek yemedi.
İyi uçuşlar dilerim. -
@ismailipek Son 3 ay içinde olması gerekiyor iç dış parazit aşısının.
-
@Edaeda Merhaba
Benimde bu gece belli oldu ve nerdeyse bir hafta sonra gideceğim ve biletimi almam gerekli. Acaba öğrenebildiniz mi? Hangi belgeleri hazırlayacağımı biliyorum ancak Frankfurt aktarma hakkında bilgim yok. Arama kısmına Frankfurt, kedi, aktarma yazdığımda da hiç bir şey çıkmadı.
Paylaşırsanız sevinirim herhalde yarına kadar vaktim var. Teşekkürler -
@Edaeda
Selamlar. Ben de geç girdim, yeni okudum mesajınızı. Hiç sorun değil. Biz aslında Cuma günü direkt THY ile gidiyorduk ancak hava koşullarından iptal oldu uçuşumuz. O günden beri İstanbul'da otelde konaklıyoruz. Kısmetse bu akşam artık uçuyoruz. Sİze kolaylıklar dilerim. Sağlıkla varın gideceğiniz yere kedinizle birlikte
-
@Edaeda Ek olarak şunu söyleyebilirim. İzmir'de havaalanında görevli thy personelinin kuduz titrasyonu istenmediğinden haberi yoktu, bayağı araştırdı. İstanbul'da her seferinde G-19 bankosuna yönlendirildik ve her seferinde kontrol ettiler. Ancak New Jersey pasaport memuruna kedim var dedim göstedim ve hiç bir evrakına bakmadı. Çok kolay oldu girişimiz. Sizi merak ettim.
-
@Edaeda @Edaeda Çok teşekkür ederim. Dilerim sizin için de her şey çok güzel olsun
Sağlıcakla ve kolaylıkla varın. Sevgiler -
Rica ederim memnuniyetle paylaştım.
Mutlaka çip taktırmalısınız. Çünkü İlçe Tarımdan uçağa binmek için gereken belgeyi alamazsınız. İç dış parazit için ben burayı gösterdim İlçe Tarımdaki veteriner hanıma.
denisse tarafından gönderilen son iletiler
-
@Ephedra Slm İlçe Tarım'dan kedimle Amerika'ya gelebilmek için aldığım belge için 24. Aralık'ta 2.510 TL ödemiştim. Zam gelmiş 3.150 TL olmuş.
-
Merhaba sayın yöneticiler,
Ben bulamıyorum acaba Amerika'dan Türkiye'ye evcil hayvanını getirmek diye bir forum var mı? Yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler
-
@murakami Ben kedimle İzmir'den THY ile İstanbul'a gitmeden önce THY banko memuru birkaç kez telefonla konuştuktan sonra valizimi aldı. O bile bilmiyordu kedilerden titre istenmediğini. İstanbul havaalanında G standı kedi/köpek biletleme, kontrol yapan yer onlar biliyor gerekmediğini.
-
@Burak-0 Merhabalar. Ben Aralık 2025'te geldiğim için bilgiler taze. THY biletinizi alır almaz (eğer online aldıysanz) hemen THY müşteri hizmetlerini arayarak kedinizin biletini almalısınız ki anında check in veriyorlar. Kabin içinde gidecek olan kedi/köpeklerin taşıma çantası ile ağırlığı 8 kg.'ı geçemez diye bir ibare var.
Uçmadan 10 gün önce özel veterinere gidip sağlık raporu almanıza hiç gerek yok. Bunu söyleyen veteriner varsa kesin para tırtıklamak istiyordur.
Uçmadan 10 gün önce iç-dış parazit aşısını yaptırabilirsiniz evet.
Uçmadan 48 saat önce kedinizle birlikte İlçe Tarım Müdürlüğüne gidiyorsunuz ve ertesi gün belgeyi almaya giderken kedinizi götürmenize gerek yok söylüyorlar.
Taşıma çantası için ben bunu almıştım ve benim kedim max 4 kg civarlarındaydı oldukça küçük bu çanta.
İstanbul havalimanında başkalarında gördüğüm çantada bence kediler daha rahat ederler onu da bulayım hemen
Şimdi hava sıcak olduğu için yanları açık olan bir de şu var
Yapmanız gereken sadece bu kadar
İYi uçuşlarınız olsun -
@ismailipek Son 3 ay içinde olması gerekiyor iç dış parazit aşısının.
-
@Refiks Kiloya göre fiyat değişiyor tabii. Tekrar iyi yolculuklar
-
@Refiks Ben şimdi gördüm paylaşımınızı. Aralık ayında 7000-7900 TL arasında bir ücret ödemiştim kedim için. Bileti online satın alır almaz THY müşteri hizmetlerini aradım ve bilet numaramı söyleyip kedim için bilet almak istiyorum dedim.
Sizin uçuş ne zamandı?
İyi yolculuklar dilerim. -
Rica ederim memnuniyetle paylaştım.
Mutlaka çip taktırmalısınız. Çünkü İlçe Tarımdan uçağa binmek için gereken belgeyi alamazsınız. İç dış parazit için ben burayı gösterdim İlçe Tarımdaki veteriner hanıma. -
@denizezgi Merhaba. Karma aşı zaten benim kedimin karnesinde yazmıyordu onu belirttim. Ancak iç dış parazit aşısının son 3 ay içinde yapılmış olması gerekiyor hatta İlçe tarımdaki hanım gitmeden 6-8 gün önce yaptırdığım için sorun yaşayacağımı düşünüyorduç Ben buldum gösterdim son 3 ay içinde olmalı diye.
Kuduz aşısının yapılma tarihinden 30 gün geçmesi gerektiğini sanırım herkes biliyor.
Abinizle birlikte gelecekseniz neden sorun çıksın anlayamadım ben? Bir kişi 2 kedi götürebiliyor. Uçak büyük olursa 6 adet hayvan kabine alıyorlarmış THY öyle dedi ancak ilk gün G-19 daki hanım iyi ki uçakta köpek yok şanslısınız dedi bana. Köpek olursa almıyorlar mı bilmiyorum.
İyi uçuşlar